Sparkle
7.5.2012 08:48
Hraní Das Schwarze Auge 5e - povede Tarfill
- sobota 03. června 2017

  • Hunter
  • LokiB
  • sirien
  • Mildar
  • captain66
Proběhlé Sirienovy one-shoty:

19. BŘEZNA / NEDĚLE: AS: Pleasure bringers (Šaman, Vojtěch, Šroty, Naoki, Tomislav)

2. DUBNA / NEDĚLE: Star Wars (Fate) (Šaman, Huner, Mackintoush, Demonica, Tony)

23. DUBNA / NEDĚLE: Sabotovaná mise (Fate) (Shako, Šaman, Sroty, LokiB, Hunter)
19.4.2017 13:55 - sirien
Naoki: tak zatím to vypadá, že na náhradníka nezbyde místo, ale kdyby, tak dáme určitě vědět, díky :)
19.4.2017 14:41 - Naoki
kdyžtak dejte vědět v nějaké rozumné době, ideálně max do pátku večer :-)
20.4.2017 21:28 - Shako
Někde jsem minul v kolik v neděli začínáme? V 10, ve 12h? Pokud to není určeno, tak bych Sirienovi připomněl, že ve 21h bychom měli být oba online. ;-)
20.4.2017 21:36 - sirien
Začínat budeme ve 12 (s tím, že se najíme někde předtim). Já pokud stihnu tam zkusím být už v 11 (abych v klidu připravil pár věcí, dělat to pak když už se všichni sejdou je opruz a ušetřená půlhodinka dobrá).

A přísahal bych že sem někde/někomu říkal, že tenhle radní call minu, protože sme si říkali, že chceme hru dát ideálně do osmi a pak zajít na pivko a pokecat o Fate i o hře...
21.4.2017 09:29 - Hunter
Roger, budu tam :-)
21.4.2017 14:59 - LokiB
Takže chvilku před 12 v neděli v Mephitu. Ok.
22.4.2017 23:10 - Šaman
Lístek mám zase na 11 v Praze, okolo třičtvrtě budu v Mephitu.
S afterparty a Fate brainstormingem počítám, vracím se až v jedenáct z Čerňáku.
22.4.2017 23:19 - LokiB
Si připadám jak na vejšce večer před zkouškou, kdy si kontroluju, jestli rozumím aspoň základním pojmům z pravidel :)
kdybych byl při hře zamlklý a neprůbojný, je jasné, čím to je ... roleplaying postavy!
22.4.2017 23:23 - Shako
LokiB píše:
Si připadám jak na vejšce večer před zkouškou, kdy si kontroluju, jestli rozumím aspoň základním pojmům z pravidel :)


Uvidíme, kolik nás Sirien vyhází... ale tak třeba dostaneme aspoň zápočty za účast. :-D
23.4.2017 11:30 - Hunter
Vlak ma zpozdeni. Dorazim asi v 12:15
24.4.2017 00:13 - LokiB
Tak jsme asi sice nevyhráli, resp. misi plně nedokončili ... leč já si každopádně pohodově zahrál, děkuju všem u stolu, sirienovi za přípravu a vedení obzvlášť.
24.4.2017 00:43 - sirien
Hra byla pomalejší, ale zábavná :)

Jedna prosba - pokud má kdokoliv nějaké poznámky k hratelnosti postavy, ať už pozitivní (tohle se hrálo dobře / tohle pomáhalo) nebo negativní (tohle sem nevěděl jak zahrát / tohle bylo obtížné / tohle bylo zmatečné / tohle myslím nefungovalo), tak mi je pls napište (do PM nebo k článku s postavami), rád bych to reflektoval v nějaké další případné revizi, díky.
24.4.2017 00:48 - Šaman
Díky za hru.
A hele, když už máme loď, posádku a velmi nebezpečné tajemství, nebylo by nejlepší rozjet vlastní vesmírný průzkum, místo návratu domů?
Taková mise jako Hvězdná pouť: Hornet.
24.4.2017 01:26 - sirien
Jaké tajemství? Můžeš snad něco dokázat? Protože všechny ty věci co bys mohl tvrdit, že se staly, se staly během přestřelky na můstku lodi pod naprosto pochybným velením, které vůbec neodpovídá formální hiearchii a které bylo jmenováno velmi nestandardním způsobem za velmi pochybných okolností - to je víc než jen podezřelé, nemyslíš? Možná bysme to měli trochu víc prošetřit. Před vojenským soudem. Pokud teda trváš na tom, že víš nějaké nebezpečné tajemství, chápeš. Což by mohlo velmi ohrozit Tvé jmenování doktorem a připravit Tě o Tvé zasloužené místo na důležité misi související se zavedením moderních technologií v kolonii AZ-25689'D, jedné z nejvzdálenějších výsep civilizace ve vesmíru, nějakých těch padesát, šedesát světelných let daleko. Velmi prestižní mise. Zajisté prospěšná pro Tvou dlouhodobou zdravou kariéru. Což Ti táta určitě rád vysvětlí, zejména s tím obchodem, co chtěl teď uzavřít s ministerstvem pozemní bezpečnosti. A zejména s ohledem na ten nedávný skandál, v němž prý figuroval, a u kterého by rád, aby nějaké složky navěky zmizely.
24.4.2017 01:32 - Šaman
Právě o tom mluvím.

Poslat pár poštovních dronů do redakce separatistického časopisu Military Leak a pak si pár desítek let lítat ve vesmíru.
Na titul už kašlu, mám přístupové údaje k systému s dynamickou AI. Ke zbraním, které formálně neexistují a k velmi zajímavým datům. Myslím, že se nudit nebudu. :)

A navíc jsem si domluvil rande s jednou sestřičkou, byla by škoda se hned zase hibernovat…
24.4.2017 01:52 - sirien
Jo. Jasně.

Tak když pomineme vlastizradu, krádež vládního majetku za desítky miliard atp. tak se obávám, že Tvůj základní problém spočívá v domnění, že žena s níž deš na rande rande je sestřička, když to je PhD neuroložka.

Myslim, že největší problém rozvědky v dalších letech bude požadavek prezidentky Jistore vidět Tvoje mrtvé tělo, protože v prázdnotě vesmíru se bude fakt blbě zjišťovat, kde přesně že Tě to ten večer vyhodila airlockem.
24.4.2017 09:34 - Shako
sirien píše:
Tvůj základní problém spočívá v domnění, že žena s níž deš na rande rande je sestřička, když to je PhD neuroložka.


A rozhodně to tedy není pohodová ženská, ale hrozná furie. :-D

EDIT:

Díky za hru. Potenciál byl obrovský (jak scénáře, tak aplikace do systému) jen mám osobně pocit, že se to kompletně neprojevilo (chtělo to rychlejší tempo). Hra tak byla dobrá, ale moje očekávání po načtení všeho okolo bylo větší. Nějaké postřehy sepíšu, pokud se k tomu dostanu.
Speciálně díky Hunterovi za kapitán-XO kombo, to byly scény, které překonávali moje očekávání.
24.4.2017 13:38 - LokiB
Jo a pochopitelně také díky všem lidem, kteří nám vůbec umožnili takto v Mephitu hrát ... máte můj obdiv.

Shako píše:
Speciálně díky Hunterovi za kapitán-XO kombo, to byly scény, které překonávali moje očekávání.


... a které byly rozhodně u stolu funny a tvořily část zábavy, zrovna ale k řešení "ústředního problému", aspoň z mého pohledu, nevedly, protože nám trochu komplikovaly již tak mnoha aspekty a okolnostmi ztíženou kooperaci. Holt nemůže mít někdy člověk všechno ... pobaví se, ale nevyhraje :)
24.4.2017 15:02 - Shako
LokiB píše:
řešení "ústředního problému", aspoň z mého pohledu, nevedly, protože nám trochu komplikovaly již tak mnoha aspekty a okolnostmi ztíženou kooperaci.


No, naopak bych řekl, že to nějakou kooperaci tvořilo. Kam to pak vedlo a zda bylo lepší pokračovat nebo nepokračovat už nevyřešíme - protože to znova hrát nebudeme, abychom to otestovali. Ale můžeme o tom nějak licitovat.

Myslím, že platí ta poherní analýza, že jsme nebyli sjednocení na žánrové představě. Já v tom hodně viděl tu BSG, ty si někde napsal, že si BSG neviděl... Pak nevím, zda jsem se pochopili v té hierarchie velení. Moje představa je, že i na nevojenském plavidle (současném námořním) hierarchie existuje a musí se dodržovat z dobrých důvodů. Přestože tam nejsou hodnosti, tak je tam hierarchie, kdo velí a považuji to za důležitá součást žánru. A protože po tom na začátku nikdo nešel, tak jsem po tom šel já (už před hrou jsem deklaroval, že XO je flek, o který mám zájem hrát, nezávisle na postavě). Vznikli z toho nějaké Cynické scény (což byl nějaký rozměr, který ta postava neměla, ale mohla by mít - v mých očích). A jediný další, kdo to chtěl "nějak" řešit tak byl skutečný XO. Proto vznikla ta "spolupráce" in-game, ale možná to jen mělo metaherní kořeny, že jsme v tom viděli podobný herní žánr a náhled na situaci a jak se má řešit. S tím souvisí, že pokud tu loď chceš dostat pod kontrolu, tak nesmíš moc váhat - lidi raději podpoří odvážného a rozhodného vůdce, i když dělá chyby než člověka, co rozhodovat nechce, váhá... (opět se do toho promítá nějaká moje představa o tom, jak má fungovat velení). Ty a studentík jste řešili něco interně - což bylo určitě potřeba k "výhře" (to nezpochybňuji), ale v té chvíli bylo potřeba udělat něco jiného - čemu se třeba (minimálně v mých očích) měl kapitán věnovat a místo toho dělal něco jiného.
24.4.2017 15:22 - LokiB
Píše:
Pak nevím, zda jsem se pochopili v té hierarchie velení. Moje představa je, že i na nevojenském plavidle (současném námořním) hierarchie existuje a musí se dodržovat z dobrých důvodů.


Určitě, to sjednocení představ, zejména pak mezi hráči, by to na začátku trochu ujasnilo.
Uznávám, že moje představa mohla být odlišná (a když budete všichni tvrdit, že mylná, přít se nebudu :)).
otázkou je, jak by na bitevní / námořní lodi fungovalo, kdyby se boc-kapitán, neustále a poměrně neurvale cpal do kapitánského křesla a měl tendenci dávat i před ostatními okatě najevo svoje "ambice" a chuť vyšoupnout pověřeného kapitána z křesla :)
Být to NPC postava, tak bych asi neměl zábrany proti takovému chování vystoupit zela bez pardónů a pokusit se postavit takovou postavu do latě, aby si nic takového už nedovolila ... ale přiznám se, že jak ohráč nemám vypjaté a konfrontační scény rád, tak jsem se snažil to moc nehrotit a nechvával to spíš v té humorné rovině.

Chraň bůh, že bych se zapíral za každou cenu v tom, že jsem to hrál přesně a správně ... to určitě ne. Jen třeba určité odlišnosti v pojetí žánru můžou způsobit, že co jednomu přijde jako jasná nekompetence velení, tak jinému jako běžný a správný postup.

Co bych naopak řešil jinak, je to, že když by vznikl dojem z nekompetence nadřízeného, tak bych se s ním snažil nejprve domluvit a vyjasnit si to, než dávat ostentativně najevo "ty to děláš blbě, my to zvládneme lépe" (mluvím o postavách) .... protože to prostě k úspěchu kooperace nevede. Když si někdo opakovaně sedá do kapitánského křesla a ještě drze ;) promlouvá se stylu "Pustíte mě do mého křesla?" ... tak v mém pojetí Vádního agenta se svojí zodpovědní a Podezřením ke všem kolem opravdu neuspěje :)

Takže, jako příklad, když by moje postava měla pocit, že se třeba Doktor nechová správně jako doktor (ať už proto, že si fungování doktora představuju jako hráč jinak, nebo z jiných důvodů), nebude to řešit stylem "uhni vole to se dělá takhle" ... ale spíš ve stylu privátního rozhovoru: "Můžeme si vyjasnit jaký máte plán a jaké kroky chcete podniknout, abychom se na tom sladili?"

Jak říkám, určitě si neusurpuju rozhodování o tom, jak se správný kapitán v danou chvíli chová :)
Mně to třeba mírně komplikovaly určité charakteristiky postavy, které, když bych je chtěl hodně roleplayovat, tak vlastně můžu být v určitých případech na straně sabotérů :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.077331066131592 secREMOTE_IP: 3.17.79.60