Sparkle
7.5.2012 08:48
Hraní Das Schwarze Auge 5e - povede Tarfill
- sobota 03. června 2017

  • Hunter
  • LokiB
  • sirien
  • Mildar
  • captain66
Proběhlé Sirienovy one-shoty:

19. BŘEZNA / NEDĚLE: AS: Pleasure bringers (Šaman, Vojtěch, Šroty, Naoki, Tomislav)

2. DUBNA / NEDĚLE: Star Wars (Fate) (Šaman, Huner, Mackintoush, Demonica, Tony)

23. DUBNA / NEDĚLE: Sabotovaná mise (Fate) (Shako, Šaman, Sroty, LokiB, Hunter)
24.4.2017 16:45 - Shako
LokiB píše:
boc-kapitán, neustále a poměrně neurvale cpal do kapitánského křesla a měl tendenci dávat i před ostatními okatě najevo svoje "ambice" a chuť vyšoupnout pověřeného kapitána z křesla :)


O tomhle žádná... ke spolupráci to neprospělo. Na druhou stranu jsem neviděl nějaké náznaky, že by se tak spolupráce nějak rozvíjela... jakože todle spolupráci nepomohlo, ale nevím, o tom, že by někde vznikl náznak spolupráce, což by todle zabilo. Pokusy o strategickou poradu si pamatuju dva a obě skončili špatně. Jeden díky RP postav, což se ale nikdo nesnažil urovnat (přestože tam byli 2 vyšší šarže). Ta druhá se najednou změnila ve výslech, což jsem nepobral, ale možná jen nějaké hráčské nepochopení... Když akce nedávají hráčům smysl, tak chtějí dělat něco jiného...

LokiB píše:
ale přiznám se, že jak ohráč nemám vypjaté a konfrontační scény rád, tak jsem se snažil to moc nehrotit a nechvával to spíš v té humorné rovině.


Ok, tady opět míjíme v preferencích. Já bych se jich nebál. Jen v době, kdy by mi přišly takové scény na místě, tak už bylo jasné, že "nestíháme" dohrávat, takže to nemělo smysl ještě prodlužovat hru.
24.4.2017 16:52 - sirien
LokiB píše:
ale přiznám se, že jak ohráč nemám vypjaté a konfrontační scény rád, tak jsem se snažil to moc nehrotit a nechvával to spíš v té humorné rovině

njn, tak holt ono když si tam Hunter de cíleně pro konflikt podobného typu a Ty se mu cíleně vyhybáš, tak to se pak moc nepotkáte.

LokiB píše:
tak bych se s ním snažil nejprve domluvit a vyjasnit si to, než dávat ostentativně najevo "ty to děláš blbě, my to zvládneme lépe"

Ty postavy jsou nicméně záměrně napsané tak, aby si nepadaly do náruče. Mezi každou možnou dvojicí postav v tom scénáři sou třecí plochy, přičemž každá ta postava je napsaná tak (ok, některé víc, než jiné), že v určité situaci pro ní bude přirozenější jít do konfliktu spíš než se snažit jednat kompromisně.

LokiB píše:
Mně to třeba mírně komplikovaly určité charakteristiky postavy, které, když bych je chtěl hodně roleplayovat, tak vlastně můžu být v určitých případech na straně sabotérů :)

Něco podobného je tak nebo onak taky skoro u všech, jen u některých explicitněji než u jiných :)
24.4.2017 17:51 - LokiB
Shako: abys nemyslel, ja si na hrani druhych hracu nestezuju, spis jen doplnuju vysvetleni ke svemu

sirien píše:
njn, tak holt ono když si tam Hunter de cíleně pro konflikt podobného typu a Ty se mu cíleně vyhybáš, tak to se pak moc nepotkáte.


jo, chapu. je to pro me trochu slozitejsi u lidi, se kterejma hraju prvne, ze nevim, jak moc co oblibujou, nebo ne ... tak se pri tehle poznavackach spis snazim veci ani ingame nehrotit, aby to nekoho neotravilo. priste se nebudu drzet tak pri zdi ;)
24.4.2017 18:01 - Hunter
Lehce nestiham, tak odepisu alespon castecne :-)

Veskrze jsem se prijemne bavil, lecktere sceny me az zabavne sokovaly , jak probehly (cynicke sbirani frcek, nahaneni civilu do zasedacky velitelem bezpecnosti, hlaska o kooperacnim vedeni lode od noveho "kapitana", ci Samanovo odehravani paradniho pacifisty :-)).
Bavil me taky konflikt vuci kapitanovi. Jak rika Sirien, Loki, ja te chtel dohnat k tomu, ze si bud "dupnes" jako kapitan, nebo mi to proste nechas. Vychazelo to hlavne z toho, ze moje postava neverila, ze by nekdo takovy mel lod vubec ridit, kdyz ani neprojevuje velitelske sklony, ani nema technicke zazemi v tom smeru.
Kdyz jsi si k zaveru hry na me "konecne" doslapl, schvalne jsem ti do kresla uz pak nelezl a poslouchal :-)

Jak rika Shako, se kterym se mi dokonale spolupracovalo - naproste diky, takhle hladce jsem si jeste ve hre s nikym nesednul :-) - tak ja si predstavoval kapitana alespon jako Pickarda, ze sice bude ridit klidne, ale presto jednoznacne. Je z hracskeho pohledu jasne, ze to neni uplne prijemne na cizi lidu takhle pusobit, ale kdyz jsi se Loki porad tak "slusne" dotazoval, co bychom chteli delat, misto abys "velel", tak mi to do krize nesedlo. Aneb predstavy jsem mel podobne jako Shako, tj. military pristup a executive chovani :-)

Ad vyhra, me prijde, ze jsme vyhrali. Lod prezila, vetsina posadky nam sverene (tj. ti co prezili cryo) prezila a ve vysledku nam nic nebranilo se vratit. Sejmuli jsme take hrozby, co nas chtely sabotovat. Za me uspech :-D

Diky vsem za hru, dobre jsem si interakci uzil, Siriene diky za pripravu, poslu ti pak jeste nejake poznatky jak jsi chtel do pm. A pri ostatni hrace, doufam, ze mi prominete, jestli jsem vas moc prejel, jel jsem jenom postavu a takovy osklivy uzurpator jsem jen obcas. Zejmena, kdyz dojde kafe :-)
24.4.2017 18:06 - sirien
Hunter píše:
Ad vyhra, me prijde, ze jsme vyhrali. Lod prezila, vetsina posadky nam sverene (tj. ti co prezili cryo) prezila a ve vysledku nam nic nebranilo se vratit.

Jen mise zůstala nesplněná a stovky miliard a ohromné podstoupené politické a další riziko vyletěly airlockem což je samo o sobě malá katastrofa i za předpokladu, že bude vůbec kdy možné věc napravit (což i v nejlepším případě potrvá dalších tak 10 let, což je v současné globální politické, společenské, bezpečnostní a další situaci na Zemi a v koloniích malá věčnost během které se může stát a odehrát cokoliv)

...nejspíš mnoha členům posádky nastanou časy kdy budou litovat, že tu loď radši nevyhodili do povětří sami :D

Ale je pravda, že loď ste uhájili, tak aspoň něco :)
24.4.2017 18:15 - LokiB
sirien píše:
Jen mise zůstala nesplněná


Která mise? moje je (stále ještě) splněná :)

Hunter píše:
Bavil me taky konflikt vuci kapitanovi. Jak rika Sirien, Loki, ja te chtel dohnat k tomu, ze si bud "dupnes" jako kapitan, nebo mi to proste nechas. Vychazelo to hlavne z toho, ze moje postava neverila, ze by nekdo takovy mel lod vubec ridit, kdyz ani neprojevuje velitelske sklony, ani nema technicke zazemi v tom smeru.


:) Ok, pak je to v pohode, holt jsem se nemel drzet tak zpatky a pustit to tam hned zkraje. Sice bych ti "prvotridniho bitevniho kapitana vesmirne stanice" stejne nezahral (pac je to mimo moje herni schopnosti ;)) ... ale treba bychom pak snaze spolupracovali na tech "hernich cilich scenare"
24.4.2017 18:18 - sirien
LokiB píše:
Která mise? moje je (stále ještě) splněná :)

Si si jistej, že sis přečetl celé zadání? :) Máš jí splněnou tak z... 70%, cca :)
24.4.2017 18:24 - Šaman
Ano, myslím, že prezidentka bude nějakou chvíli litovat, že to několikanásobně zvorala. Ale ono ji to přejde. Zhruba ve chvíli, kdy dopadne z okna vládního mrakodrapu na betonovou ulici…
24.4.2017 18:28 - LokiB
sirien píše:

Si si jistej, že sis přečetl celé zadání? :) Máš jí splněnou tak z... 70%, cca :)


ok, ok ... zbytek holt az cestou domu ... najdu si nekde mensi zvukove izolovanou komoru, zubni vrtacku a behem pripravnych manevru na cestu zpet si domluvim osobni a hodnotici pohovory se zbytkem posadky ... boc-kapitane, mel byste chvilku?
24.4.2017 18:57 - Hunter
LokiB píše:
boc-kapitane, mel byste chvilku?


Lol, ta tvoje prezdivka :-D Bych ti mel rikat Public-kapitane :-D
24.4.2017 20:45 - Vojtěch
24.4.2017 22:45 - LokiB
Vojtěch: jistě, je tomu tak :) zneklidňující scéna. ikonické, že?
25.4.2017 00:09 - Vojtěch
Inu, kombinace Mengeleho a zubaře je prostě ženiální.
28.4.2017 23:11 - Tarfill
Rád bych opět připomněl možnost hraní Das Schwarze Auge 5e v Mephitu!
viz můj původní příspěvek #955.

Proběhly tu nějaké předběžné návrhy a ačkoliv asi bohužel nikdy nevyhovím všem, vhodím do placu první termín, aby jsme se nějak hnuli.

V tuto chvíli vyhrává víkend 03 nebo 04. června.

Prosím někoho upravit záhlaví této diskuze a uvedení tohoto termínu, s tím, že budeme připisovat hráče, kteří potvrdí.

Hrát se bude pouze jeden den (nejspíše sobota) ve skupince 3-5 hráčů.

Další informace později, doufám, že Vám to časově vyjde (a Lokiho sraz se posune ;-))
29.4.2017 00:21 - LokiB
Můj sraz se skutečně posunul, lidi nemají o víkendech čas se setkávat se spolužáky :(
Takže naopak já asi budu mít čas na hraní :)
Ještě to musím probrat ohledně rodiny doma
29.4.2017 00:29 - Demonica
Záhlaví upraveno.

Já se bohužel v tomhle termínu nebudu moci zúčastnit.
29.4.2017 00:36 - Hunter
Pocitej se mnou, Tarfille :-) Oba dva dny muzu, sobota mi vyhovuje vyrazne vice...
2.5.2017 12:19 - Tarfill
Tak to mě, Demonico, docela mrzí, páč jsem doufal, že Tvé "nejspíše ano" zůstane jako "určitě ano"... ;-)

Ale co se dá dělat, alespoň mám Huntera, snad i Lokiho a třeba potvrdí ještě někdo. Pokud potvrdí alespoň tři hráči (ideálně ale čtyři až pět), budu to brát jako platný termín...
2.5.2017 13:17 - LokiB
Tarfill: jj, piš si mě! si aspoň něco na boc-kapitána připravím, muhahaha ;)
2.5.2017 14:01 - Sparkle
Budem o víkendech zkracovat otvíračku do 18:00, páč po šestý už lidi prakticky nechoděj. Výjimečně můžem zůstat dýl, když byste tam chtěli hrát RPG. Jak to vidíš Tarfille ty se začátkem a koncem hraní?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083398103713989 secREMOTE_IP: 54.81.33.119