Alnag
11.5.2009 19:53
D20 sraz podzim 2009
Termín: 1.- 4. 10.
Lokalita: Dálava - Novohradské hory

Akce se zúčastnilo 37 lidských duší (+ smečka psů)

Alek, Almi, Alnag, Babaj, Beny, Daphnee, Ebon Hand, Eva, Felouen, Gabik, Goran, Gurney, Hugo, Jerson, Jiron, Kin, Krtek, Lotrando, Max, Merlin, Michal, Nachtrose, Naoki, Nerhinn, Packa, Pjotr, Quasit, Rytíř, Sathel, Sethi, Sirien, Sosáček, Treven, Viper, Vlasák, wlkeR (+připomeňte se, kdo chybí...)

Poakční resumé:
5.10.2009 13:34 - sirien
Boty jsou u Alnaga.

musím říct, že mě velice překvapilo hraní MtA, suprová hra, fakt jo... Quasit od kterého jsem, nejspíše poté co v Pavučině hrál rok docela umírněnou postavu, čekal nějaký přízemnější charakter, mě hned na začátku zlikvidoval při tvorbě postavy otázkou: "můžu mít railgun?". U Kina mě velmi mile překvapilo jak rychle se mu podařilo pojmout MtA magii, což se projevovalo zejména velice hezkými popisy jeho kouzel. Ani ostatní se nenechali zastínit, Babajovo kouzlo světla, které prošlo protimagickým polem a zcela převrátilo nepřátelskou magii, Naokiho předvedení, že merit kung-fu by měl mít patřičný respekt a Felouen... která opět nezklamala charakterem své poslední postavy a likvidovala nás hláškami typu "ale to je náš milovaný démon".

Jinak - celá tahle parta udělala nejmunchkinovatější cabal mágů, který jsem za roky hraní viděl.

Co se hunterů týče, tak lituju že to skončilo kapku masakrem, ale doufám že se hra i tak líbila a že jste dostali aspoň trochu představu o té hře jako takové.
5.10.2009 14:04 - Lotrando
sirien: lhal bych, kdybych tvrdil že v nás nezanechala stopy :)
5.10.2009 15:05 - Babaj
Co se tyka ztrat a nalezu.. ty kostky.. v tom pytliku budou krtka.. cestou kdyz jsem ho vysypaval domu se mu mala ocka leskla , kdyz je oplakaval.. zitra se ho poptam jak mel kostky uchovavany, abych mohl overit ,zdali jsou to opravdu ty jeho... takze nejvetsi zapometlivci jsou Prerovaci .-)) to je ostuda.

Jinak vikend byl super a ani nemam slov neco vyzvedat, nebot jsem se ve vsem co jsem tam delal vitecne bavil..
jen na spanek mam jen matne vzpominky :-)
5.10.2009 17:34 - Naoki
Za MtA velice děkuju. Sice vzhledem k tomu, že to bylo v tak pozdní hodině, tak jsem se tolik kreativně neprojevoval, přesto jsem si hru patřičně užil a Mágy mi jako jedny z mála settingů WoD velice zaujaly.

Jinak jsem si jako obvykle užil airsoft (a jako obvykle jsem zvládl někomu jinému něco ztratit), karetní hry a ebonovu kuchyni.

Celkově bych to hodnotil jako pozitivní. (a hle! udělal jsem si i účet zde na kostce, čímž jsem určitě potěšil minimálně Alnaga ;-) :D )
5.10.2009 18:08 - wlkeR
No, musim říct, že přestože sem ze svý první akce tohole typu byl vyklepanej jak papoušek v mrazáku, udělali ste Dálavě skvělou reklamu, určitě vás doporučim dál :D

Co se mejch "hospitací" týče, Hunter vypadal fakt zajímavě a stejně tak Omega. Jen lituju, že jsem nestih' Chuť magie, z toho, co jsem slyšel by z toho byla nepřekonatelná kampaň třeba na Silvestra.

Jen mě mrzí, že mi z kýble -er, hlavy vypadlo financování, může mi někdo říct, s kym to můžu vyžehlit?
5.10.2009 18:21 - kin
Hodím svou trošku do mlýna...sraz byl mazec! :D

A podrobněji: lidi, všichni, naprosto super a výborně se s každym kecalo. Musel bych tu vyjmenovat všechny za parádně strávený chvíle a pokec, tak vyjmenuju jen pár z nich...

Vlasákovy za míchaný drinky, Ebonovy za novej gril, Sosimu za super nasírací Dárek, Sirienovy za mazec mágy (a hlavně díky za vysvětlení i jak to vlastně všechno funguje, můžu říct že mágové mě hodně chytli), Sathel za Dálavu, Almimu za DMG2 a Rytířovy a Pjotrovy za odvoz.

Těšim se na příště ;)
5.10.2009 19:09 - Goran
Wlker: Chuť magie nakonec nebyla, ale na příští Dálavě to určitě napravíme :)
5.10.2009 19:38 - wlkeR
Goran: esi do tej doby vydržim na nějakej rozumnej škole, určitě si to nenechám ujít :D
5.10.2009 20:28 - Alek
Dopis z Dálavy píše:
Jo, jak se jmenovali ti se kterýma jsem hrál Dárek? Elfy si pamatuju, ale strejček byl Max, kníže Krtek (chodí sem vůbec) a warden hugo, je to tak? A kdo byl správce poklanice?

Tak tak, jak říká Max, Alek říkám si :-) Dárek je rozhodně zajímavá hra, "pravidla" mě sice ke konci lehce prudila, ale tak o nich to neni. Hlavně když je zábava a ta byla i přes to, že v tom celém můj správce dost plaval a rozhodně nevyužil potenciál, který v postavě dřímá. Tak třeba příště... :-)

Sraz byl jinak velmi povedený, Dálava je fajn místo, organizace takřka neznatelná (to je pochvala!) a přece všechno dobře fungovalo. Takže díky organizátorům, Sosimu a dalším za Dárek a samozřejmě Ebonovi za výborné jídlo (vlastně taky nečekaný Dárek, od neznámých dárců). Jo a taky dík Maxovi a Krtkovi za Bang (a Daphnee za dokonalé zmatení Rytíře :-)).

Překvapilo mě jen jedno; mejlim se, nebo se na celém srazu hrála jediná DnD hra, Merlinova?
5.10.2009 20:32 - Nachtrose
Alek píše:
Překvapilo mě jen jedno; mejlim se, nebo se na celém srazu hrála jediná DnD hra, Merlinova?


Myslim, ze se nemejlis.
6.10.2009 11:27 - Sathel
Důležité upozornění:

Ti, kteří mi nezaplatili, nechť tak prosím učíní co nejdříve bezhotovostním převodem na účet č. 198392280/0300 neb jsem to platila za vás. 70Kč/osoba/noc spočítat si to snad umíte sami. Bankovní poplatky vám budiž trestem za to, že jste odjeli bez zaplacení :-) Děkuji.

Všem vám děkuji za účast a za bezproblémový průběh akce, čehož je důkazem, že Dálava stále stojí a oheň se udržel v kamnech. Rozbily se jen dvě sklenice a zranění bylo jen jedno lehké.

Ebon si rozhodně zaslouží řád zlatého grilu! Příště si nicméně raději přivezu nějaké ryby, protože spoléhat na Ebonovo pruty se mi letos nevyplatilo :-)

Děkuji za hru Omegy, pokusím se dodat hlášení, co nejdříve, než to zapomenu :-)
Atmosféra byla výborná, některé nové tváře mě velmi mile překvapily, což jsem jim sdělila osobně. Děkuji za ochotu při instalaci Kofoly, dělání dřeva, stejně jako uskutečnení průběžného i závěrečného úklidu.

Těším se na vás na příští Dálavě!
6.10.2009 18:01 - wlkeR
Sathel provedu!
6.10.2009 18:26 - Ebon Hand
Ebonův prut byl letos tak zesláblý, že ani nezvládl vylézt z kufru auta..
6.10.2009 20:40 - Gurney
Tak celý sraz byl skvělý a moc jsem si ho užil, Ebonovo kulinářské umění je fakt na epickém tieru a především při odjezdu jsem musel ocenit i jeho drive skill. Celkově mám z tohohle srazu samé dobré zážitky. Jediné co mě mě mrzí je že se mi Omega kryla s Kafíkem.

Alnag: Do Brna se dostanu poměrně často, do Prahy naopak skoro nikdy.

Sirien:
Hunteři se mi docela líbili, ten závěrečnej masakr jsem tak trochu čekal už ve chvíli kdy jsme se do toho lesa vydali a beru že je to prostě WoD. Co mi ale docela vadilo bylo spíš že nás ta hra celou dobu táhla k strašně dlouhýmu plánování a byly chvilky kde se vlastně nic nedělo a jen jsme se strašnou dobu dohadovali nad dalším postupem. Přitom třeba Mage z jarního srazu byli v tomhle v pohodě. Zajímalo by mě jestli to byl úmysl, jestli je to u sehrané praty lidí výrazně lepší nebo jestli to k Hunterům prostě patří.

V tak trochu podobném duchu se pak vedlo "vykecávání" s NPC, kdy bylo třeba na několikrát dostávat informace z nějaké osoby. Moc nesouhlasím s tím že jsme jako hráči uplatňovali "moc DnD styl" kdy selže jeden skill challenge tak se hledá jiná cesta - třeba za onou zástupkyní šerifa jsme byli čtyřikrát v různém složení než jsme z ní dostali něco opravdu užitečného. Není logické, po tom co se od někoho po třech rozhovorech nedozvím téměř nic (a přitom ta postava velmi zřejmě ví mnohem víc než řekla), prostě zvolit jinou cestu, třeba jí prohledat stůl nebo whatever? (zrovna já už v téhle chvíli "přepnul" na přístup "po dobrém to nepůjde, tak se jdem šerifovi vloupat do baráku").

Poslední věc bylo zakončení, kdy jsme se dozvěděli, že za vším stáli kultisti co si hráli s duchy. Je sice pravda že neumřít, tak pro naše postavy by to možná bylo dcela zajímavé odhalení ale takhle střeleno jednou větou na konci mě to trochu zklamalo. Přece jen na představovacím one-shotu jsem čekal něco trochu "víc cool", nevím jak to líp vyjádřit - během hry jsem si skládal takovou teorii o tom že kultisti začali výměnou za nějaké ty "supernaturální drobky" fungovat jako služebnící pro nějaké upíra (třeba i méně významného, který si hraje s něčím co sám pořádně neovládá), který se snaží o nějaký rituál. Ale dost možná je to záležitost vkusu, ostatním hráčům třeba duchové mohli přijít mnohem zajímavější.

Na srazu jsem tyhle věci vlastně ani neměl moc čas rozebrat a většina toho mě napadla až po cestě zpátky, takže by mě zajímaly tvoje komentáře k tomu co jsem psal a jestli se to třeba vyvíjelo jinak než jsi plánoval nebo jestli jsem šel do hry s jinou představou, než jaká jí skutečně odpovídala.
7.10.2009 13:18 - wlkeR
Sathel: Prý odesláno.
7.10.2009 13:29 - Jiron
Přidávám se k díkům všech za akci. Krtkovi kostky jsou v sáčku s kovovou dračí hlavou.

A jen aby se neřeklo: "Záležitost trpaslíků je třeba řešit diplomatickou cestou."
7.10.2009 13:42 - Ebon Hand
Přidávám link na svoje fotky. Zní to sice doslovně, ale bude to tím, že jsem foťák dost půjčoval.. :-)

Dalava_podzim_09

Alnagu, mohl by si fotky linkovat nahoru do nástěnky, někde jsou ještě Vlasákovi.
7.10.2009 14:02 - yokuzava
Fajn fotky, ted lituju jeste vic ze jsme tam nebyl! chjo jo..
7.10.2009 14:10 - Jerson
Koukám že zase zbyla tuna jídla, ke kterému se nikdo nehlásil (nebo ho dal do placu)
7.10.2009 14:26 - Ebon Hand
Ty záverečné fotky jsou odjezdový komunismus. Plný stůl jídla a každý si bral co chtěl. Měl si vidět Naokiho, jak bylo spokojený.
..Hmm, to si vezmu, to je dobré..Hmm, pita chléb..ňam..

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079133987426758 secREMOTE_IP: 3.145.169.85