můžeme to klidně srovnat kus po kuse
hobitín - remíza - v lotrovi je to tajemnější a s ohňostrojem, ale trpaslící jsou awesome
první encounter - +1 hobbit - přízraky jsou dark&cool, ale se zlobri byly celkem zábavní.
druhej encounter - +1 pán prstenů - Arwen je hezčí než Radagast
roklinka - +1 pán prstenů - ostatní rasy, výběr ringbearera, sestavení společenstva, aragorn a jeho minulost VS dva dwarf joky a násilné ukázání postav z lotra
X encounterů pod horou - +1 pán prstenů - Moria je stylový nerdgasm (rozhodování o cestě, tajné dveře, chobotnice, zasypaný vchod do dungeonu, ztracení, skřeti, cave troll, BALROG!), zatimco v hobitovi je 45 minut běžících trpaslíků a jedna riddle game.
boss fight - +1 pán prstenů - vliv prstenu, rozpuštění společenstva, legolas, heroická smrt, duel, samovo odhodlání VS já jsem hobit a taky se bledýho orka nebojim + záchrana od orlů.
hromadu věcí jsem vynechal, ale určitě je poznat, proč se mi pán prstenů líbil víc. Samozřejmě netvrdim, že je hobbit špatnej. To ne. Je awesome. Jen to není LotR.
Uvidíme, co přinese Desolation of Smaug.
Taky vám chvílema přišlo, že se estetika trochu posunula k warhammeru/wowku? Třeba takehle vypadalo sedm trpasličích králů v Lotrovi. Erebor byl proti tomu mnohem víc barevnej a epic. Ne, že by mi to vadilo :)