Let Šedé Vrány (Lotrandovo 4E) - články

Křižovatky: Angster

Výroba skla v Proskuru je tradičně situována do alchymistických dílen pod Andělským hradem. Celá lokalita proslula výrobou nejen alchymistického, optického a magického skla, ale i výrobou alchymistických produktů. Jméno nese podle tradičního výrobku, skleněného poháru zdobeného typickým způsobem. Toto sklo je používáno v celém městě na hodovních stolech majetných.

|Bludnice|-|Diskuze|
|Angster|-|Diskuze|
|Noční poutníci|-|Diskuze|

Obrázek by neznámý autor
Napsal Lotrando
Obsah článku:
Znalost sklářských postupů se v Angsteru traduje do počátků existence města a spočívá jednak v postupu obvyklém v širokém okolí a jednak v unikátním způsobu přetvářením vzácných Tektitů na požadovaný výrobek. Magická podstata Tektitů, které jsou v podstatě uzavřenou skleněnou kapslí naplněnou magií, je základním zdrojem pro další výrobu.

Tektity jsou na první pohled podobné zelené slze. Největší dosahují velikosti nehtu na malíčku lidské ruky, většina je však mnohem drobnější. Získávají se rýžováním z vod Mlžné, nebo těžbou pod Andělským hradem. Tato činnost je však zakázána výnosem městské rady, přibližně posledních 40 let.
Samotná čtvrť je vklíněna do přírodních tunelů pod Andělským hradem a rozdělena na jednotlivé části Sedmi pečetěmi, které jsou branami ve smyslu mystickém i fyzickém. Pouze První Pečeť je přístupná běžnému návštěvníku. Zde probíhají veškeré obchody, sjednávají se zakázky a zde je také nabízeno zboží.

První Pečeť je rozdělena na tři části. V nejnižší, přímo u vchodu je Týnec, hospoda u Mrtvého Barda a malé tržiště. Kromě toho jsou zde soukromé domy šarlatánů a magiků. Druhá část První Pečeti je větší náměstí obklopené Dvory Pěti bratrstev. Ve třetí části, těsně před branou do Druhé Pečeti, se nachází Dům smlouvy, do kterého jsou svolávána zasedání Bratrstev. Zde probíhají společenské akce vyžadující neutrální půdu.

Týnec
Překladiště pro valnou část obchodníků. Objekt není veliký a skládá se ze tří objektů. Správní budovy a dvou skladišť. Místo slouží k proclení zboží, jeho evidenci a dalším správní úkonům.

Hostinec u Mrtvého Barda
Proslulý především bezednou zásobou dobrého vína z vinic Dračího pobřeží. V jeho hlubokých sklepích víno dozrává při ideální teplotě. Sklepy samotné jsou raritou, byly vyhloubeny kdysi dávno a jejich původní účel není znám. Hostinec poskytuje ubytování a každý večer zábavu v podobě živé hudby. Produkce je zajištěna potulnými bardy, různými místními umělci apod.

Tržiště
Známé spíš pod označením Malý trh, slouží k prodeji všemožné produkce místních magiků a šarlatánů. Je zde možné sehnat cokoliv od různých amuletů, přes lektvary a elixíry, léčivé masti, ale i jedy. Je dobré se mít na pozoru před podvodníky, kteří se zde pokoušejí nabídnout nekvalitní, nebo přímo falešné a nefunkční zboží. Malý trh je místo stísněné mezi domy, nepřehledné a prakticky pořád zaplněné zákazníky. Obchod je čilý a místo rušné.

Soukromé domy
Množství soukromých domů v První Pečeti obývá hrstka méně úspěšných adeptů magických věd, nebo jsou naopak majetkem členů Bratrstev, kteří je používají pro obchodní schůzky s klienty nedisponujícími přístupem do dalších částí Angsteru. Domy sloužící takovému účely jsou zpravidla dobře chráněné nejen proti běžným zlodějům, ale i proti magickému odposlouchávání a jiným prostředkům.

Dům smlouvy
Pět Bratrstev uzavřelo smlouvy zajišťující všem nerušenou existenci a právo na obchod. Důkazem tohoto ujednání je právě Dům Smlouvy, postavený ze společných prostředků. Zde se odehrávají ta nejdůležitější jednání, schází se tu konkláve a vyhlašují výnosy. Dům Smlouvy je také veřejným muzeem, kam má po zaplacení poplatku přístup každý návštěvník. Z celého rozsáhlého objektu však může spatřit jen veřejné reprezentační prostory.

Dvory Bratrstev
Každému z bratrstev patří jedna z vyšších Pečetí. Pro své novice však mají zřízeny hospodářské dvory stojící v těsném sousedství Domu Smlouvy. Zde probíhá základní výcvik a teprve zasvěcení bratři mají přístup do příslušných vyšších částí Angsteru. Zde probíhá i výroba magických prostředků určených k běžnému prodeji. Některá bratrstva zde provozují větší část své obchodní činnosti, jiná v těchto domech ubytovávají své hosty.

Brána Druhé pečeti
Kdokoliv projde skrze tři kaverny První pečeti, stane na své cestě dál, před Branou Druhé Pečeti. Tato stavba stráží vstup do dalších částí Angsteru a je jakousi hranicí mezi místy přístupnými veřejnosti a tajemnými laboratořemi bratrstev. Branou může projít jen ten, kdo je oprávněn ke vstupu. Takové oprávnění může udělit kterékoliv z bratrstev a činí tak zpravidla ve svém hospodářském dvoře. Aby byl kdokoliv vpuštěn do druhé pečeti, musí být vybaven buď dokladem, nebo pečetním prstenem některého z bratrstev. Prsteny umožňují vstup i mimo běžný čas, glejty jsou kontrolovány stráží brány a proto je lze využít jen během dne.

Pro hru skupiny Lotrandovo 4E.
Napsal Lotrando 23.06.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 12 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072779893875122 secREMOTE_IP: 44.213.80.174