22.1.2014 00:58 - Vojtěch
Jeden oblíbený zmetek z Rise of the Runelords byl podpora

Polír - Lvl 1
Nedorostlý zmetek, kterému vrazili do ruky bič (rákosku, snop kopřiv) a dali na povel bandu ubožáků. Sám o sobě je k ničemu, ale naučil se s brutální efektivitou ždímat práci ze svých svěřenců. Až 6 otroků nebo 3 válečníci mají +1 k útoku nebo obraně. Účinek více polírů se může sčítat až do +3.
22.1.2014 10:34 - kin
Goblini! Miluju gobliny :) Obzvlášť mi učarovali pathfinderovští goblini, můžu proto velmi vřele doporučit "Player companion - Goblins of Golarion", je tam hrozně super moc nápadů a inspirace (gobliní zvyky, hrdinové, kouzla, magické vybavení, normální vybavení, náhodný loot atd.)
(můžu ti to popřípadě poslat kdybys chtěl)

Ještě by se mi líbila alternativa krysaře "psovod" kdy ten místo krys vede 1-2 zuřivá psiska, která mají růžovou kůži úplně bez srsti, žluté oči a plnou tlamu špičatých nahnilých zubů (z toho že žerou to samé co goblini, nebo gobliny) plnou nákazy, kterou přenáší kousnutím.
22.1.2014 18:24 - Vojtěch
Ono pathfinder goblini s jejich bonusem k jezdectví jsou stvoření k jízdě na nějaké bestii, případně juchání kolem špína potvor jako otyugh, nebo carrion crawler.
22.1.2014 20:53 - Quentin
roztáhl jsem goblin loot table z 2k12 na 2k20 :)
27.3.2014 20:09 - Quentin





Gurney píše:
Že je hrozně hustá, že jestli ji ještě nikdo ode mě nečetl tak ji zkusím a že bys ji měl poslat do One page dungeon contestu.

Nenašel by se tu někdo, kdo by ji dokázal přeložit?
https://docs.google.com/file/d/0B3G7joVtaORMN2RDLUhub1lBRk0/edit
27.3.2014 20:56 - sirien
Našel by se někdo, kdo by ji dokázal přeložit - jako určitě.
Našel by se někdo, kdo jí přeloží - to je už trochu jiná otázka.

Ale tak v podstatě proč ne. Ale asi až někdy příští týden nebo tak nějak.
28.3.2014 12:17 - Gurney
Přes víked se na to podívám.
28.3.2014 12:30 - Quentin
Mohl bych to přeložit jako první, aby jste to jen doladily. Ale bude ta první verze vypadat strašně :D Mám se snažit?
28.3.2014 15:29 - sirien
Na 1 A4 to nemá smysl. Stejně se korekce po někom musí hlídat proti originálu. Si to přehodíme s Gurneym mezi sebou
3.4.2014 20:53 - Gurney
Omlouvám se za zpoždění, nabitý týden. Pošlu Quentinovi kvůli pár věcem, kde jsem si nebyl jistý významem a po případné úpravě pak sirienovi, který by mohl přinutit k přečtení nějakého toho rodilého mluvčího...

Jedna drobnost - nenapadá někoho nějaký elegantní překlad "Ubrousku, prostři se?" Tady mi Quentin dost zavařil :)
3.4.2014 22:19 - Quentin
Hej, awesome!

Akorát budem muset vyhodit ty odkazy. Pekelný volání možná bude pochopitelný i bez toho, ale místo Iskandarský bonboniery to bude chtít jinej loot. Třeba "Mask of Thousand Faces" nebo "Gloves of Dexterity" nebo "+1 light crossbow"...
4.4.2014 11:59 - Gurney
Jasně, to a další věci řeším v poznámkách. Prostě tam dopiš cokoli ti přijde vhodné, Pekelné volání je docela specifické a asi by si zasloužilo nějaký samostatný rámeče, snad se tam vejde.
4.4.2014 12:43 - chrochta
Gurney, vypůjčím si na sobotu nějaké anglické překlady českých pohádek a zkusím se ti na ubrousek podívat. Wikina je nanic, zrovna u Erbenových "Českých pohádek" žádný odkaz není.

Jinak to zkus přeložit jako "kouzelný ubrus".
4.4.2014 13:14 - Quentin
Klidně bych to nechal doslovně "Table-cloth, serve!"
5.4.2014 17:39 - chrochta
Tak úspěšně nalezeno! "ubrousku, prostři se!" = tablecloth, set yourself!

Kdyby to náhodou zajímalo: jehňátko, otřes se = lamb, shake your wool; obušku, z pytle ven = jump, cudgel, jump; obušku dost = cudgel, enough; Otesánek = Little Otik; Plaváček = Waterboy; Děd Vševěd = Old man Knowall
5.4.2014 18:08 - Nachtrose
A co takhle "Hrnecku var!" :-)
6.4.2014 12:44 - Gurney
chrochta: Super, moc děkuju. Dodělám ty dvě věty co chybí pokud možno dneska večer.

Mimochodem, chystá se někdo hrát Vilu ve 13th Age? Mám na papíře sepsanou "konverzi" (staty nepřátel/NPC se kterými můžou postavy v průběhu dobrodružství přijít do styku) a na včerejší hře se docela osvědčila.
6.4.2014 13:14 - Quentin
Gurney: Jak se domluvili s jednotlivejma duchama? Zabili nakonec pani domácí? Našli tajnej sklep?

edit: Moji hráči sklep našli, ale rituál nevyužili. Klukovi nechala hraničářka sáhnout na kozy (správně trapná scéna, a nejen ve hře). Kuchařovi ukázali, že má sekáček v hlavě. Herci namluvili, že s jizvama je role ještě dramatičtější a tleskali, když jim to přednesl. Holčičku museli zabít, protože v původní verzi byl pan kloboučník posedlej démonem. Ten se do něj schoval před tou vraždící ženskou, ale pro jednoduchost jsem to do veřejný verze nedával. Ženskou mám dojem taky zabili - hraničářka měla ze zabití ty holky takový trauma, že přehodila všechnu vinu na tu ženskou (asi právem). "Ubrousku, prostři se" ani nepoužili, protože "to je moc dobrý, to by nám nedal" :)
6.4.2014 15:24 - Gurney
-spoilery následují-

Měl jsem trochu jinej background - posedlá byla paní domácí od té doby co pojedla z ubrousku (démon ji přesvědčil, že někdo v domě je posedlý a chce všechny zabít), ve chvíli kdy už ji nepotřeboval si od ní nechal udělat pentagram a zůstal v něm číhat na další oběť.

Jinak jsme to hráli coby parta lidí z městské hlídky (správňácký kapitán, dva "misfits" podřízení + mág coby posila na tenhle konkrétní případ) v našem už zaběhnutém D&D-feat-Warhammer fantasy settingu.

Zrzka nevyřešili, protože si půl-orkská zlodějka/strážnice naprosto zavrhla jakékoli sahání na cokoli. Kapitán se jí to snažil dát rozkazem, což později přispělo k závěrečné rotržce. Kuchař byl bez problému (aspoň tedy jeho duch, s tělem měli chvilku trochu problém), stejnětak holčička (i když tedy mrtvolka co vyrazila z vaničky bylo docela napříjemné překvapení, naštěstí ji tam mág zamrazil). Herec byl složitější a chvilku to vypadalo že ho blbýma poznámkama fakt naštvou, pak ale mág využil svého vzdělání a tu část hry co nacvičoval s ním k jeho spokojenosti sehrál). Lord s knírem se na ně vrhnul poté co se pokusili paní domácí zatknout a nedali na jeho varování aby vypadli z jeho domu, pokud ji nezabijí. Možná by pro ně nebyl až takový problém, kdyby mág v zoufalém útoku (duch šel hlavně po něm) nenapálil kyselinový šíp kapitánovi hlídky do obličeje (a nedostal ho na -1 HP). Hraničář paní domácí knockoutoval, ale duch mu nesežral že je mrtvá. Nakonec ho ale udolali a mág, kapitán a hraničář (jeho podřízený) šli zkoušet iskanderskou bonboniéru, půl-orkská strážnice se rychle rozpoměla na staré způsoby a vylootovala pokladnice.

Na závěr se vydali do sklepa (v galerce je hned napadlo se mrkout za všechny obrazy), kde se mág pokusil uzavřít démona (malý okřídlený fetus, skrz ústa lezl lidem do hlavy) v portálu nadobro, místo toho ho však osvobodil. Situaci naštěstí zachránila srážnice/zlodějka a rozmázla démona dřív než se úplně materializoval (natural 20). Druhý neúspěšný pokus o likvidaci pentagramu z něj udělal permanentní portál kdovíkam :)

V tomhle stavu pak předali dům městské radě. Paní domácí sice přežila, ale po tom všem a závěrečné ráně do hlavy asi stráví zbytek života v klášteře jako nesvéprávná osoba. Mága za ty dva faily jeho mistři poslali pryč z města, někam kde nenadělá tolik škody a strážnice/zlodějka utekla se šperkama, prachama a ubrouskem. Někde v divočině si pak ve spánku dojednala jí neznámý deal s neznámým démonem - konečně, demon-slayerka v jeho službách, to se určitě bude hodit...
14.4.2014 13:26 - Quentin
Překlad do One Page Dungeon Contestu 2014 je tady (díky gurney). Mohl by jste to po nás ještě někdo prosím zkontrolovat? (comments jsou povolené pro všechny) O víkendu to tam pošlu.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.089876890182495 secREMOTE_IP: 34.204.177.148