DnD 5e SRD na Kostce!

SRD 5. edice DnD! Plus představení virtuálních knih a jejich dalších možností.
Článek vložil sirien | CC Attribution

Když jsme představili SRD a otevřeli jsme SRD knihovnu Fate, slíbili jsme, že to je jen začátek. Potřebovali jsme otestovat technologii atd. - navíc bylo od počátku jasné, že přenos DnD do SRD bude o něco náročnější, než přenos Fate. Nicméně, díky Arledovu ohromnému a obětavému nasazení a Maelikově nemalému přispění vstupujeme do 2. fáze projektu a už teď vedle Fate otevíráme i druhou SRD knihovnu pro DnD!


dnd5eSRD.d20.cz


Knihovna obsahuje:

  • Příručku hráče (PHB)
  • Příručku Pána jeskyně (DMG)
  • Bestiář (MM)
  • Jeskyně a draky (dostupné i z JaDsrd.d20.cz
  • Grimoár (virtuální kniha - soupis všech dostupných kouzel)
  • Soupis povolání (virtuální kniha - soupis všech povolání a jejich oborů)

Věříme, že časem přibydou i Xanathar (jeho kouzla už v Grimoáru jsou) a Taša, možná i Volo a další přeložené příručky.Jak rychle záleží především na vás a vaší ochotě pomoci! Nemusíte hned přenášet celou knihu - i přenesení jedné jediné kapitoly nebo její části práci urychlí (a třeba inspiruje další, aby pomohli také).


Kdokoliv kdo chce pomoci může napsat do diskuse - popř. se rovnou vrhnout do práce (viz manuál k editacím a maniál k markdown formátování).


Grimoár kouzel a "virtuální knihy" obecně

Při spuštění SRD jsme zmínili, že jednou z velkých předností použité technologie je obsah uložený v markdown souborech. Jakmile do něj něco přenesete, tak to je dostupné a lze s tím velmi snadno pracovat dál. Nejpřímnější a nejsnazší možností takové práce jsou "virtuální knihy" - tedy položky SRD, které neodpovídají žádné "reálné" příručce, ale místo toho obsahují různě přesuspořádaný obsah z jiných zdrojů.


Pro demonstraci jsme se rozhodli jednu takovou virtuální knihu představit vedle Příručky hráče rovnou se spuštěním DnD 5e SRD. Grimoár momentálně obsahuje všechna kouzla ze základní knihy (tzn. z 11. kapitoly) a z Xanatharova průvodce, uspořádaná jak abecedně, tak podle úrovní a podle škol, což by vám snad mělo dost usnadnit život.


Jakmile jsou kouzla jednou k dispozici, jejich přeuspořádání je už jen otázka rychlého copy-pastování. Grimoár tak v budoucnu může sloužit jako zcela kompletní sborník všech DnD 5e kouzel ze všech zdrojů - i Taši, Elemental evil atd. Snadno v něm mohou vzniknout i nové kapitoly s novými tříděními, pokud se někdo rozhodne věnovat chvíli času a kouzla takovým způsobem přeuspořádat.


Stejně jako Grimoár následně vznikl Soupis povolání, v němž je u všech povolání k dispozici i soupis všech jeho dostupných oborů, stejně jako kouzel daného povolání. V budoucnu mohou vzniknout i další virtuální knihy.


Článek vložil sirien | CC Attribution 19.02.2019
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 228 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12039995193481 secREMOTE_IP: 54.208.238.160