Kam chodím, co čtu

Co dělat když máte práce nad hlavu a svátost prokrastinace, umocňované brouzdání po netu, se stává jediným přijatelným řešením? Odkud přitáhnout do stoického domácího prostředí nové neotřelé nápady? Inspirován starším Alnagovým článkem Kam jít, co číst, předkládám několik webů, které by neměly ujít Vaší pozornosti...
Napsal Gurney

Diskuzní Fóra

Dragonsfoot

http://www.dragonsfoot.org/
Aneb vítejte "v domově první edice Dungeons&Dragons!" Ale nebojte se, ve skutečnosti to tak horké není a Dragonsfoot už je v dnešních dobách mnohem mainstreamovější než by se dle úvodní strany a důrazu na Gygaxe mohlo zdát. Mimochodem AD&D 2e má vlastní sekci, včetně materiálů ke stažení.

 

Giant in the Playground

http://www.giantitp.com/forums/
Hůlkový řád je i nás dostatečně známý, méně známé už je, že se na stejné stránce nachází i fórum, nepřekvapivě se z velké části věnující převážně D&D. Teoretické diskuze tady moc nehledejte, je to takové příjemně praktický diskuzák o "běžných" věcech, které řeší lidé co víc hrají než teoretizují.


RPGNet

http://www.rpg.net/
Upřímně, RPGNet je v poslední době trochu psycho - politická korektnost až za hrob, ultrafeminismus a "looking to be offended" přístup je v některých diskuzích téměř vyžadovanou normou. Fialová má však pořád velmi zajímavé aktivní i neaktivní thready prakticky o všem + obrovský archiv recenzí.


Storygames

http://www.story-games.com/forums/
Přiznám se bez mučení, hlavním důvodem proč jsem začal navštěvovat Storygames bylo čiré pobavení nad "problémy" diskutujících a komentáře k nim. Ostatně nedávno dodaný podtitul fóra "Roleplaying 2.0" mluví sám za sebe. Je ale pravda, že v poslední době se tady objevilo několik zajímavých diskuzí. .


TheRPGSite

http://www.therpgsite.com/
"Osobní" fórum RPGPundita, obsahující mimo jiného i jeho osobní recenze a "články proti sviním". Nedivte se, pokud narazíte na diskuze "lol, Storygames" a "lol, RPGNet". Osazenstvu ovšem nelze upřít sklon k velmi zajímavým a praktickým diskuzím, moderátoři jsou velmi toleratní a když nic jiného tak Punditovy recenze mnohdy stojí za přečetení.


Yog Sothoth

http://www.yog-sothoth.com/index
Doménou Yog Sothotha je nepřekvapivě Cthulhu hraní. Prim tu hraje především "klasické" Call of Cthulhu, tedy "ortodoxní" i pulpové Lovecraftovské příběhy odehrávající se zhruba mezi lety 1850 až 1940. Lecos zajímavého se tu ovšem dá najít i k ke Cthulhu hraní v dřívějších i pozdějších obdobích, zkrátka nepřijde ani spin-off Delta Green a nové Trail of Cthulhu.

Blogy

Alexandrian

http://thealexandrian.net/
"Odkladiště nápadů a myšlenek" freelancera Justina Alexandra. A že toho má tenhle chlápek k odložení spoustu. Review někdy poměrně obskurních rpgček, ale hlavně solidní archiv článků, mimo jiné na téma vyprávění a detektivní dobrodružství trochu jinak než ho podává Laws. I teoretičtější články jsou tu navíc psány lidsky srozumitelnou angličtinou...

 

False Machine

http://falsemachine.blogspot.cz/
Kdysi tu někdo tvrdil, že potvora popsaná čistě fluffově bez mechanik nemá význam. False Machine je výborným protiargumentem. Ano, najdete tu i jiné věci, ale geniální jsou popisy především tvorů, netvorů a míst. Představte si reportáž ze setkání s tvorem z DnD bestiáře, napsanou Hunterem Thompsonem na acidu a máte představu...


Gaymmaster Problems

http://gaymmasterproblems.blogspot.cz/
Poměrně nový blog zaměřený převážně na D&D. Nečekejte žádnou teorii ani mechaniky, spíš různé příhody z hraní, pár nápadů a zajímavostí. Nejsem si jistý, jestli být gay a hrát Dungeons&Dragons je dostatečně nosné téma pro dlouhodobě fungující blog, nicméně jako takové oddechové čtivo zatím dost dobré.


Hack&Slash

http://hackslashmaster.blogspot.cz/
Nedá se nic dělat, tenhle blog prostě některé lidi urazí. Články rozebírající zlo railroadu a iluzionismu k Hack&Slash prostě patří, stejně jako některé svérázné teorie. Nemůžu říct, že bych s Courtneym Campbellem, autorem blogu, úplně ve všem souhlasil, jeho monstra, magické předměty, pasti a mnoho dalšího však stojí za prohlédnutí. Případné staty pro DnD 1e až 3e + Pathfinder.


How to Start a Revolution in 21 Days or Less

http://revolution21days.blogspot.cz/
Ani po delším brouzdání tímhle webem pořád nemám tušení jak začít relovuci během jednadvacet dní a popravdě, tenhle blog nezažil update už podstatně delší dobu. Nicméně pokud hledáte blog plný různých praktických poznatků z hraní všemožných rpg, zkuste Revolution in 21 Days or Less.


LotFP blog

lotfp.blogspot.cz/
Zajímají vás stránky finského, DnD pozitivního metalisty a vydavatele? Pokud ne, pak slovy autora: "Fuck you". Pokud ano, pak vězte, že LotFP poslední dobou slouží především jako "message board" Raggiho (malo)nakladatelské činnosti, mnoho postů jsou prostě "jen" ukázky použitých ilustrací (krutých, hororových a neuvěřitelně povedených mimochodem), pokud se ovšem zahrabete hlouběji do archivu, můžete najít množství zajímavých článků. Nebo taky ne.


Playing D&D with Pornstars

http://dndwithpornstars.blogspot.cz/
"Jmenuju se Zak a žiju v Los Angeles. Většina lidí co tu znám jsou holky z práce - pornoherečky a striptérky. A s těmahle lidma hraju D&D." Nezáleží na tom, jaký systém hrajete ani které ujete teorie uznáváte - umění, originální nápady, geniální mechaniky, nahé holky... na D&D with Pornstars najdete všechno co jste kdy chtěli a ještě mnohem víc...


Swords against the Outer Dark

http://swordandsanity.blogspot.cz/
Blog o všem "cthulhoidním". Že tohle slovo neexistuje? Mělo by, protože velmi přesně vystihuje náplň tohoto webu. Cthulhoidní Dungeons&Dragons, cthulhoidní videa, cthulhoidní...Cthulhu... prostě pokud jste vždy měli (správný) dojem, že fantasy a lovecraftovská témata se skvěle doplňují, tady budete jako doma. .

Na jednoho člověka až příliš času stráveného na internetu, řekl bych. Ale i vy můžete inspirovat návštěvníky kostky k mizerné produktivitě! Stačí přihodit odkaz na Vaše oblíbené stránky o rpg a třeba i pár slov o tom, co skvělého a životně důležitého se tam dá najít...
Napsal Gurney 12.12.2013
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 0 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10409688949585 secREMOTE_IP: 18.212.102.174