Dvě detektivní dobrodružství

Zde uvádím své dvě dobrodružství, vytvořená pro různé zejména pro různé cony a turnaje, komponující prvky Gumshoe systému do D&D 4e.
Napsal Alnag

Poslední případ

Toto dobrodružství je volnou adaptací Gumshoe dobrodružství (tuším, že z knihy Book of Unremitting Horror) do D&D 4e prostředí a fantasy reálií. Ač užívalo různé specifické propriety - mapy, Paizo tiles a hodně na ně spoléhalo i co se týče letmých stop a dojmu, věřím, že jej dokážete uplatnit i volně bez nich. Vždycky jsem s ním slavil úspěchy, protože jeho předloha je dle mého opravdu velmi dobrá.

PDF dobrodružství ke stažení

Terra Nova

Navzdory názvu není inspirována stejnojmenným dobrodružství pro Ashen Stars. Bylo napsáno pro Gamecon 2014 a bylo to poslední dobrodružství, které jsem jako DM vedl. Je hodně "uzavřené" do sebe, protože na něj byl jen velmi krátký časový slot, který neumožňoval se příliš rozmáchnout a je hodně postavené na "dojmech" a dobře podaných flash-bacích. Někdo ho může vnímat jako railroad (já bych řekl, že je to dobrodružství o nevyhnutelnosti osudu). Samotný děj se odehrává v jedné místnosti (mapa Black Library), ale jednotlivé flashbacky všude možně. Vhodně poslouží i karty lidí a vybavení z GameMastery setů (jména postav jsou z nich převzatá a volně adaptovaná).

PDF dobrodružství ke stažení

Tímto jsem asi vyčerpal studnici svých nepublikovaných textů, překladů a tak podobně. Sbohem.
Napsal Alnag 28.04.2015
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.078502178192139 secREMOTE_IP: 13.59.195.118