Plán B - články

[HtV] Jack&Lighthouse Investigation

Bližší popis Jackova backgroundu, jeho firmy a souvisejících NPC
Napsal sirien

Postava

Zápisy a popisy

Jackson Kendell Norrman - stručný Jackův popis
Deník Jacka Norrmana I - zápisy z první kroniky
Deník Jacka Norrmana II - zápisy z druhé kroniky


Sheety

Aktuální sheet
Sheet ze začátku II. kroniky
Sheet ze začátku I. kroniky


Detaily meritů

Bližší popis meritů (protože se už poněkud nevejdou na sheet)

  • Lighthouse Investigation Ltd.: 5 Viz nířže Lighthouse Investigation Ltd.
    • Resources: LhI zahrnuje I Jackovy Resources (na osobní úrovni 3 – viz níže LhI)
  • Safe house Shrnutí Jackova bytu. Dohromady to tvoří 38 exp, nicméně 6 je za Laboratory kterou mám prakticky od začátku (32), 6 je za Size, která ale vcelku odpovídá popisu Resources (je to Jackův default byt), (26), security už byla také z části hraná v minulé kronice, tohle je spíš její dořešení (14?)
    • Size: 2 Jedná se o relativně dost prostorný byt v bytovém mrakodrapu – technicky prostorný i pro dva nebo tři lidi, i když v něm Jack bydlí sám. V bytě jsou porůznu rozmístěny zbraně a je v něm ukrytý Jackův osobní archiv (nikoliv ten nejvíc kompromitující – ten je v jiném safe house – ale i tak by byl asi poměrně nepříjemný, hlavně profesně)
    • Security: 4 Mrakodrap je střežený, osazený kamerami a má nasmlouvanou vlastní „zásahovou ochranku“ na panic button. Všechny dveře a výtahy jsou na magnetické zámky. Vstup je pouze pro rezidenty a jmenovité nebo potvrzené návštěvy.
      Kromě zmíněného si Jack svůj byt ještě zajistil dodatečně – trezorově řešené pancéřované vstupní dveře, vnitřní, na okruhu mrakodrapu nezávislý okruh kamer a pohybových senzorů (specificky vyladěných vnímat i „tepelně maskované“ vetřelce), zpevněné dveře a zdi v interiéru a tvrzená skla v oknech. Kromě zmíněného ještě navíc viz secrecy.
    • Secrecy: 2 Byt není vedený na Jackovo jméno, ale na jméno nějaké fiktivní organizace s trochu divnou vlastnickou strukturou, navíc bez veřejné dokumentace a bez aktivních kontaktů. Kromě zmíněného došlo k podivné a naprosto nevysvětlitelné, avšak kupodivu stále přehlížené chybce a ve všech dokumentech je byt, který Jack obývá a byt, který oficiálně obývat má, prohozen s bytem sousedním (což je prakticky nezjistitelné, pokud se někdo nedostane přímo do domu nebo ke kamerovým záznamům, aby sám viděl, který byt Jack obývá).
    • Laboratory: 2 V bytě má Jack i svou vlastní fotografickou a forenzní laboratoř – v podstatě tu, kterou používá už od začátku první kampaně. V rámci security bytu je oddělena vlastními pancéřovanými dveřmi, s vlastním odvětráváním a požárním systémem.
  • PSI Potential: 1 od Nathanovy iniciace – od té doby Jack rozvíjel spíš skilly než podstatu věci. Umožňuje [hodnocení] krát denně nahradit WP spálený na iniciaci PSI aktivit. Podle textu k endowmentům to zároveň zahrnuje možnost downgradovat typ zranění z PSI které unavují/zraňují (agr na lethal, lethal na bashing, bashing na nic). NEDOŘEŠILI JSME, zda jde o mechaniku oddělenou od WP nebo o WP recharge (důležité k možnosti používat PSI schopnosti při 0 zbývajících WP a k možnosti aktivovat PSI schopnost a ještě navíc si k ní připálit WP)
  • Teleinformatics: 3 zvolené schopnosti: * Just one more question (interview), **Scene read (investigation), *** speed of thought (investigation), [future **** postcognition – investigation], [future ***** hall of mirrors – investigation]
  • Killian talent: 2 U Jacka spíš alchymistická než psychická schopnost, založená na upravených filmech, čočkách, archaických fotoaparátech a zvláštních způsobech pořizování fotek a jejich vyvolávání. Umožňuje zachytit duchovní podstatu věci a ochránit fotografie před efekty ocultation.
  • Spread consciousness: 2

Rodina

Eleanor Contessa Norrman

sheet
"It took me years to convince brother to take me in the city. I have no idea why he was so worried about it."

Když Eleanor končila high school, Jack už byl pár let v New Yorku a rodina věděla, že se tam konečně uchytil a že tam už zůstane. Elen chtěla za ním, ale i když jí Jack (poměrně laxně) podporoval, rodiče jí přesvědčili, aby zůstala na venkově. New York není místo pro dívku z venkova a k čemu by jí byla universita? Její bratr to zkoušel a jak málem dopadl potom, co studia urychleně ukončil.
Jenže Illinois bylo pro Elen prostě malé - zejména na venkově. Zkoušela tam pracovat, bavit se, žít... ale prostě to nevycházelo. Chtěla pryč a rozhodla se - a Jack jí najednou podtrhl nohy, když jí odmítl. Byla to odporná, nechutná zrada a víc než rok s ním skoro nemluvila. Netušila, proč najednou tak obrátil - a proč jí navíc odmítl tak razantně.
Potom se ale věci urovnaly - když Jack zakládal Lighthouse Investigation, tak jí prakticky pozval, aby do New Yorku přijela. Rodiče, už se domnívající, že jí konečně přesvědčili k venkovskému, klidnému životu, to nepřijali nejlépe. Její náhled odkopnutý partner také ne. Ale na to všechno Elen kašlala. Zapsala se na svá vysněná práva a začala pracovat pro bratra. Vlastně - Lighthouse Investigation je ve skutečnosti z velké části její práce a ne Jackova. Jack je osobnost v čele, jméno v oboru a expert, který pro LhI garantuje nejvyšší kvalitu na trhu - ale firmu z toho potichu, z pozadí, vytvořila Elen.

Po nějaké době v New Yorku, kdy byla po letech Jackovi opět nablízku, si Elen začala všímat, že je něco špatně. Spousta práce, která není vedena na firmu (ani zástěrkou) a o které Jack nejen nemluvil, ale zásadně se tvářil, že ani neexistuje. Fotka Jacka s nějakou dívkou v parku na Jackově stole - fotka s dívkou, o které Jack nikdy nemluví, ale čas od času se zasněně ztratí v jejím prohlížení. Eleně trvalo snad věčnost, než zjistila jen její jméno: Chei win. A pak další věčnost, než zjistila, že je mrtvá. Zavražděna, případ odložen pro nedostatek důkazů... a nic nenasvědčovalo tomu, že by s tím měl Jack problém. Pak si Elen začala všímat těch častých drobných zranění, nenápadných zhmožděnin, škrábanců... vypadalo to jako ohromná záhada, dokud si Elen nepřipustila, že Jack dělá potají něco, při čem ho chce někdo jiný zabít.
Elen se od všeho zatím drží dál - pokud si to Jack nechává pro sebe, nejspíš k tomu má důvod. Ale její trpělivost pomalu dochází - Jack nevypadá, že by s tím měl v nejbližší době skončit, jak původně myslela. A pokud to má co dělat s tím, že ji nechtěl v New Yorku, pak v tom jede už pěkně dlouho. Možná že se blíží chvíle, kdy se v Jackových věcech začne hrabat trochu víc.

"Jack is good brother. He has always been. But since I moved to New York, I noticed that something is wrong with him. He changed in a way we didn't noticed from Illinois. It is like some weird part of him become unreachable. It must have something to do with what he is doing - and honestly, despite I work as his secretary, assistant and basically even office manager, I have no fucking idea what it is. He investigates something all the time, but whatever it is, it is not in company's records or accounts and I know, that he is risking his life for it."

Maurita: Nice girl. She was fucking unlucky, but she made it.
El: I don't know. He works fine. Mostly. And he is always fun to talk to. But he is not somebody you love, if you know what I mean.
Gyeong: Sometimes, I wonder what he does in Jack's company. He seems to be too normal for the rest of us.
Timothy: His patriotism is sometimes ridiculous, moreover he is ok. So I really wonder, why Jack seems sometimes so nervous around him. He manage to hide it, but I can see it.
Tanesha: She seems to be permanently confused and scared, but she is nice. She just needs some self confidence, that's all.
Collin: On day, Jack hired him. I have never seen him before and honestly, i almost haven't seen him since.


Martin Norrman

"My son? He lives in New York where he founded his own company. He is doing in security procedures and processes and he is doing really well in it. It is true that I hoped that he inherits this farm once, but I can always use it as dowry for Elena's husband, when she finally finds some, right? It wouldn't be right to stand in the way of hardly achieved success of my own child just for some old-man's romantic wishes.
Oh, Elena? Well, she went to New York too, she studies law or something. No, I'm not worried, Jack took her to him and he is taking care for her. Ah, yes, of course I'm proud of her too."


Jackův otec je statný padesátník, poměrně konzervativní, i když nikoliv zakonzervovaný. Oproti možnému zběžnému dojmu má opravdu rád obě své děti, jen se prostě stále nepřizpůsobil "té moderní době"; On sám dokázal vždy zabezpečit celou svou rodinu, takže ani jeho manželka nemusela (moc) pracovat a přitom v Jackově věku byl již otcem - a rád by byl dědečkem dřív, než bude muset jít do důchodu.
Popravdě se jen těžko srovnává s tím, že vlastně neví, co jeho děti dělají. Dlouho se trápil tím, že jeho syn tráví dny a noci na ulici a bál se, že se Jack hrozně zahazuje. Když mu pak jednou Jack řekl, že se mu daří tak dobře, že ruší osobní živnost a přechází na vlastní firmu, tak vlastně ani nechápal, o čem to Jack mluví - a ačkoliv to jen velmi nerad přiznává, dodnes pořádně netuší, čím vším přesně se to Lighthouse Investigation Ltd. vlastně zabývá, ačkoliv sídlo v horním patře jednoho z mrakodrapů na něj při jeho návštěvě udělalo skutečně velký dojem (i když by si raději usekl ruku, než aby to otevřeně přiznal). To mu samozřejmě nebrání v tom chodit doma v Illinois okolo a všude trousit nenápadné poznámky o tom, jak úspěšný jeho syn v tom New Yorku je...


Sibella Casandra Norrman

"Sorry? Ah yes, Kenny. Jack, sorry. He is in New York. Doing something. I don't now, that detective stuff he was always doing. You know him, he always wanted some adventure. And Connie - Ellen, I mean, of course - she is also in New York. She studies Law or something like that. It is impressive, but just between us: law - it seems a little bit boring, doesn't it? But she obviously enjoys it.
Oh, of course Martin was saying it, you know him. You know, he is a little bit upset, because he never thought that Jack will make it, as he doesn't believe that Ellen will. That's Martin, always worrying about something."


Jackova matka pochází z kanadské rodiny, která se po válce přistěhovala do Ameriky. V mládí byla považována za nesmyslně bezstarostnou a zasněnou. Narodila se příliš pozdě pro hippies a příliš brzy pro New Age. Studovala umění na universitě, ale otěhotněla a školu nedokončila. Nikdy jí to moc netrápilo, většinu života strávila péčí o děti a o manžela, malováním a charitativními a komunitními akcem. Zdánlivě si nevšímá ničeho "přízemního" a běžné problémy až teatrálně ignoruje. Skutečným důvodem tohoto jejího chování je spíše to, že si ho může dovolit, než že by skutečně byla tak nepraktická. Právě naopak když dojde k tomu že něco řešit musí, tak jsou obvykle lidí překvapeni tím, jak rychle a přímočaře se dokáže rozhodovat.


Lighthouse Investigation Ltd.

Mechanický popis

Firma je mechanicky součástí Jackovy postavy, v podstatě kompaktní sada meritů k postavě Jacka:

  • Resources: 4 - fakticky původní Jackovy Resources boostnutý o vyprané peníze z Šeré zóny. Jack je přesměroval do firmy a sám pro sebe z nich fakticky odčerpává jen Res 3
  • Minions: 3 - merit z oWoD Technocracy, víceméně dává dva funkční zaměstnance za bod. Kvalita zaměstnanců se odvozuje od levelu meritu
  • Staff: 2 - merit z nWoD Ghouls, každý bod dává jeden okruh běžných záležitostí, jenž jsou spravovány "nějakými" zaměstnanci. 1: Administrativa a právo, 2: Sledovačky a pátračky
  • Fame: 2 Lighthouse Investigation je "v branži" známá, zejména v NY. Firma těží z Jackovy předchozí reputace (Professional training merit), sítě dohazujících kontaktů, pár publikací a ze školení a seminářů
  • Surveillance gear: 3 Původní Jackův merit (vybavení) - v podstatě opačně než s Resources Jack nechává lidi v LhI využívat část svého původně osobního equipu (do úrovně 2 jen tak, 3 omezeně, o 4 se tváří že neexistuje)
  • Contacts: 2 "dohazovači" (právníci, konzultanté, policisté, lidi z neziskovek a low-threshold center...) + policie. Merit je v podstatě sestaven z logiky fungování firmy a z toho kdo firmu tvoří a kdo tam pracuje. Business is about who you know...
  • Safe house: Merit k vystižení existence kanceláří a tak:
    • Size: 3 V rámci Cache obsahuje tajný (stínový) firemní archiv
    • Security: 3
    • Laboratory: 2
Morality: 6 - souhrná "moralita firemní kultury", rozsah u zaměstnanců je 6-7 a Jack to nějak moc neřeší, takže se to ustálilo spíš dole (což je v podstatě pořád vejš než Jack sám, takže...)

Exp: Nominálně 92 exp v meritech, nicméně Resources a Surveillance gear jsou původní Jackovy merity, z části navíc ještě z tvorby postavy (60 exp), contacts je spíš takové shrnutí toho jak ta firma funguje a jaké známosti jí prochází napříč (54 exp), fame je vztažená k firmě, ne k Jackovi, takže těžko říct... když bych jí počítal, tak spíš polovičně (51 exp) a Safe house není tak úplně safe house - Size je prakticky bezpředmětná (39 exp), security se firmě hodí, ale z herního pohledu to pro postavu není takový bonus jako skutečný safe house se security... takže nejspíš by to bylo také polovičně? (27 exp)


Zaměstnanci

Maurita Lashay Burrelli (minion)

sheet
"Fuck 'ya, I've changed, I'm telling you, ok? I'm not that squat junk living from petty thefts 'ny more, I've got job now. Real job for real guy, see? And don't do shits anymore, so back off."

Maurita je holka s lehce hispánskými rysy z vyšší střední třídy - a z ulice. Ve 14 začala utíkat z domu, protože rodinné poměry nestály za nic. V 15 jednou utekla a už se nevrátila. Policie jí nemohla nalézt a rodičům trvalo přes rok, než jim došlo, že policie jejich dceru najde jedině tak náhodou. Jackovi se to podařilo - nelezl jí mezi squattery, sjetou koktailem různých drog. Prošla odvykačkou, ale fakticky jí to moc nepomohlo - k drogám se vrátila znovu a pak ještě jednou. Když jí bylo 19, odešla z domu úplně. Jack to zaregistroval bez překvapení a s profesním cynismem jí začal využívat jako placený kontakt mezi squattery a feťáky. Maurita se s Jackovým lehkým přičiněním po nějaké době zvládla z drog vyhrabat sama a začala pracovat v nízkoprahových centrech, kde se snažila podobně pomoct dalším. Ve spolupráci s Jackem pokračovala, až se těžiště její činnosti fakticky přesunulo z nízkoprahových center do Lighthouse Investigation.
Kromě drogové minulosti má Maurita neustále problémy s lokální policií - ještě z dob kdy byla sama na ulici, ale i ze současnosti, kdy se proti policii stále zastává různých dětí ulice

"He took me out of that shit. Well, he got paid for, but later he offered me chance to stand on my own. And I like this work. I can help people and be paid more than a pittance"

Elen: She's good. Fun'ny. A l'ttle too classy, but ain't that much.
El: Cop scum who got what he deserved. But seems that he took the lesson.
Gyeong: He's fine, but lives in completely different world than me. "hello" is all we can say each other.
Timothy: Tim is nut. S'r'sly - who can really believe those shits anymore?
Tanesha: She is here for almost a year and she begun talk to rest of us just few month before. I wonder what has happen to her before.
Collin: Collin is cool. One of the few who live on the streets really because they want to.


Elwood Mittleman (minion)

sheet
"I just wanted at least once in my carrier to get one real bastard arrested."

Elwood je typický bělošský, lehce obtloustlý policajt, do očí bijící stereotyp. Měl rozjetou výbornou kariéru - případy moc neřešil, zato byl expert na byrokracii a známé, kamarádil a bavil se s každým - u policie, u prokurátora, u soudu, na ulici, u dealerů... všechno šlo v pohodě a Elwood se poklidně prokousával kariérním řádem a sbíral dílčí a drobná ocenění, která v součtu dávala hezkou stálou platovou prémii. Ačkoliv byl v podstatě lenoch co se ulejval kde mohl, ostatní ho měli relativně rádi, protože na rozdíl od jiných podobných nebyl nikdy svině.
Táhlo mu k padesátce a blížila se chvíle jeho povýšení ze staršího seržanta na kapitána v nějakém malém, odlehlém okresku - v podstatě odměna před důchodem za jeho všestranný mnohaletý anální aplinismus. A tehdy se stala chyba. Kvůli nemocnému kolegovi vypomáhal na vraždách a pod ruku mu přišel případ znásilněné a zabité dívky. Ten případ v Elwoodovi něco zlomil, chuť alespoň jednou se po dlouhé době cítit skutečně jako policajt. Najít vraha nebylo tak těžké - dostat jej ano. Celý systém se zvepřel tomu, aby Elwood zatkl syna státního senátora. Elwood se vzepřel systému - a uspěl. Za nechutnou cenu. Jeho vazby napříč systémem byly zpřetrhány a vypáleny, nikdo se s ním nechtěl bavit, nasral lidi napříč celým systémem. Ta malá hrstka které imponovalo, co udělal, skoro nestála za řeč... než aby strávil zbytek života hluboko v zaprášeném archivu, kde by se po něm vozil každý kdo by mohl, raději dal dobrovolně výpověď. Těžko říct, kde by skončil, nebýt jednoho z jeho přátel, jenž znal Dannyho Donuta, který zase znal Jacka a věděl, že ten shání schopné lidi do své nové firmy. Přidat se k Lighthouse Investigation stálo Elwooda na stará kolena dost námahy na změnu přístupu, ale nakonec zjistil, že to je skoro totéž co dřív - chodí okolo a baví se s lidmi - jen s jinými a nemusí u toho vyplňovat zdaleka tolik formulářů

"Jack? Fine guy, talented, real pro, maybe the only one in the city. But a little bit too young. Not as those kids he keeps, but - well, you surely know, what I mean. But hey, he saved my fucking ass, right?"

Elen: Jack wanted to take care for his sister - thats nice. And I've seen worst secretaries.
Maurita: That kid is more lucky than anything else. I hope that she keeps that luck, because it's all what holds her to go down. Again.
Gyeong: He knows what he does. And he knows that I know what I do.
Timothy: That kid is a joke. He really trust the system. I have seen many like him, but he is the only one who managed to keep those shits in his had for so long.
Tanesha: She is like most tech guys I have seen before - completely weird. I have no idea what she is doing, but she seems to be doing something, so...
Collin: Our no-gangster. I've met few like him before. They think that they rock because they are special. Usually, they grow up, sometimes even before they screw up. And Collin has some plans on his gym or something, right?


Gyeong Seok Kwan (minion)

sheet
"Don't get it wrong: I'm not bad private investigator. I'm quite good, when I think about it. But unfortunately, I was never so good businessman, therefore..."

Gyeong je Američan v druhé generaci z jihokorejské rodiny. Vystudoval ekonomii a účetnictví, ale toužil po trochu jiné kariéře, než trčet zbytek života za tím samým stolem v té samé firmě - a tak začal konzultovat a dělat audity malým a středním firmám. A z konzultanta plynule přešel ve vyšetřovatele - cokoliv co mělo co dočinění se zabezpečením firemních procesů, krádežemi materiálu, background checky nových nebo prověřením původních pracovníků, později dokonce i záležitosti průmyslové špionáže - to vše byl jeho obor.
Bohužel, Geyong neměl cit pro obchod. Neuměl si říct správné ceny, nezvládal si zařídit plynulý přísun klientů. Žil nárazově, někdy vydělal balík, pak z něj žil třeba půl roku... když s manželkou začali přemýšlet o dětech, tak mu jeho kariéra začala připadat nevhodná - začal se tedy poohlížet po nějakém místě v auditních firmách, leč v době ekonomické krize byl na místa nával a jeho CV působilo divně. Jen náhodou se zúčastnil malé konference vyšetřovatelů, na níž se dozvěděl o nově vznikající Lighthouse Investigation, v podstatě to ale bylo přesně to, co hledal.

"This is better for me. I don't have the freedom I used to, but I'm also not afraid for my rent payments anymore. And when you think about it, it's good work: coworkers are ok, payment is good and Jack is not bad boss. He's younger than me, but much more driven than I have ever been. I think that I have even learned thing or two from him."

Elen: She is smart. And ambitious. I believe that she has good future ahead.
Maurita: Nice girl. She takes care. If there would be more like her, USA would be better place to live in.
El: I thought that he is the essence of what everybody hates on police. Typical cop which eats burger while somebody robs you. But I found out, that he is much more capable than he seems to be.
Timothy: I like him. He had dreams and he is good man. But sometimes, I would gladly kick his stubborn ass.
Tanesha: She is really good. And when you manage to make her to be focused for more than just few minutes, than she can be actually really helpful.
Collin: He is cool. There is something inside him what makes you want to run few miles just for fun.


Timothy Dellow (minion)

sheet
"I wanted to help the US and make the society better as an agent and that bitch fucked my dreams."

Timothy je idealista. Je z rodiny patriotů, avšak sám nechtěl pokračovat v rodinné tradici a vstoupit do armády - místo toho se chtěl stát agentem FBI. Otce to zaskočilo, avšak kariéra v FBI mu přišla podobně úctyhodná a Americká, jako kariéra u armády, tak Timothyho v jeho rozhodnutí podpořil. Stejně idealisticky jako k Americe se stavěl i ke své snoubence - možná právě proto odmítal vidět, že je něco špatně, možná to bylo kvůli dobrým vztahům jeho a její rodiny. O to větší fackou bylo, když ji těsně před Timothyho příjimacími zkouškami do FBI zatkla DEA. Spolu s ním a půlkou přátel a rodiny. Vyšetřování trvalo přes rok a totálně zruinovalo Timothyho kariérní naděje - dokonce ani armáda o něj už nestála. Eleanor zaujal jeho životopis, když jednou znuděně brouzdala skrz pracovní portály. Jackovi byl fakt, že byl Timothy vyšetřovaný DEA, srdečně ukradený a i když upozornil Timothyho, že přijetím práce v Lighthouse Investigation zasadí poslední hřebíček do rakve svých případných nadějí na kariéru v FBI, Tim věděl, že ta už je beztak odepsaná.
Jack je z Timothyho trochu nejistý. Na jednu stranu je Timothy dobrý zaměstnanec a nemá problém se učit, na druhou stranu jeho morální přesvědčení a důvěra v systém Jacka někdy (zejména v dobách kde jede hodně hluboko v nějakém huntu) znervózňují - tím víc, že to vypadá, že Tim Jacka trochu obdivuje a tak věnuje až moc pozornosti tomu, co Jack vlastně dělá.

"Jack? That guy is awesome. And he gave me work I can be proud of, when I thought that night watch is everything what expects me.
And he is real talent. United states were really out of luck, when he chose private carrier. Just... he seems to be so busy without doing anything in the company, sometimes giving us tasks which are obviously part of something bigger. I wonder sometimes, what is he really working on. Or, maybe, who are we all really working for?"


Elen: She seems to be as smart and talented as Jack is.
Maurita: You can repeat how unlucky she was and that she quit as many times as you want - for me, she remains just another junkie.
El: I'm not sure if he is or if he is not making fun of me, sometimes. It was his fault that he had to quit from police, wan't it?
Gyeong: He is amazing example of the strength of American culture - we can embrace people from other cultures and make them feel like home in first generation.
Tanesha: Opposite to Maurita, Tanesha really was unlucky, as far as I know. It is awesome how she managed to deal with it.
Collin: He doesn't talk much, but when I worked with him on the street, he knew what he was doing.

Tanesha Delavergne (minion)

sheet
"I was always on my own. I have always tried as hard as I could. But it never seemed enough."

Tanesha je mladá, menší indo-američanka. Na první pohled působí křehce a uzavřeně. Tanesha měla od mala smůlu: narodila se s vrozeným oslabením imunity, později se k tomu projevila neschopnost udržet dlouhodobě pozornost. Léčba připravila rodiče o věštinu peněz, sotva že se jim dařilo se v USA udržet. Ve škole patřila vždy spíše k otloukánkům, přátele nacházela spíše v zájmových kroužcích - které ale navštěvovala dosti nepravidelně, vzhledem ke svým častým pobytům v nemocnicích. Brzy se začala pohybovat v online komunitách - byly vždy na dosah a na internetu nebyla odvržencem. Její roztržitost jí sice nezabránila dostudovat, nicméně získat nebo si udržet jakékoliv zaměstnání pro ni bylo takřka nemožné - dluhy začaly pomalu padat na hlavu jí i jejím rodičům.
Do užšího výběru na pozici IT experta v LhI se ani neměla dostat, ale Elen jí z nějakého důvodu po prvním kole nevyhodila. Pak už to bylo na Jackovi a ten zase neměl náladu cokoliv moc řešit - hodil mezi lidi pět random identit s tím, že přijme toho, kdo mu během pěti dnů dokáže na dotyčné získat co nejvíce informací. A Tanesha toho vyhrabala o polovinu víc, než ostatní. V Lighthouse investigation se chytila relativně dobře - nejspíše z velké části kvůli tomu, že Jack nijak moc nesleduje, kdo co ve firmě vlastně kdy přesně dělá a stará se (ne úplně systematicky) hlavně o to jestli jsou věci nakonec hotové, zatímco Elen si k Taneshe postupně vytvořila přátelský, až ochranitelský vztah.

"I'm working for him for almost a year and Jack still didn't fired me. He didn't even yell on me. May be that he is not even going to fire me. He doesn't really gives me much attention, actually, but I definitely don't complain about that"

Elen: She is really nice to me, but sometimes, I'm not sure what she really thinks about me.
Maurita: She is still trying to help me with something. It is nice, but sometimes a little bit annoying.
El: Yeah, El. He is so stereotypical cop that I do not take it. But I know for sure, that he can send e-mail just because somebody spent really lot of time teaching him how to do it.
Gyeong: I think that Gyeong is actually appreciating what I'm doing. Actually, sometimes he even seems to understand what I'm doing.
Timothy: Timothy is ok.
Collin: I've heard, that there is some Collin in the company.


Collin Skulsky (minion)

sheet
"I wanted to be pro athlete, but I hated all those artificial trainings. I became streetrunner and it is much better than anything else."

Collin je vzor východoevropského záporáka z akčního filmu. Vysoký světlovlasý běloch s vypracovanými svaly, neutrálním výrazem v modrých očích a postojem k okamžitému pohybu připraveného rváče. Je pravda, že Collin chodí boxovat. A je pravda, že jeho rodina je prapůvodem kdesi z východní Evropy. Ale tím všechna podobnost s dojmem končí: Collin je naopak klidný, mírný a nápomocný člověk. Pohybuje se mezi gangy, sám se však nikdy žádné (příliš) ilegální činnosti neúčastnil. Párkrát už sice někoho praštil i mimo boxerský ring, obvykle k tomu však měl velmi dobrý důvod.
Collinovi rodiče ho chtěli vidět na universitě, ale Collin sotva dokončil high school. Ne, že by ho rodiče přímo vyhodili z domu, ale poměrně jasně mu dali najevo, že je zklamal a že by tedy mohl jít vlastní cestou. A tak se Collin zvedl a šel. Vydělával si jako dělník ve skladu i jako poslíček, u ničeho však moc dlouho nezůstal - byl rád, že vůbec zvládá platit svojí část nájmu v bytě, kde bydlel se třemi dalšími kamarády.
Všechen svůj volný čas obětoval svým tréninkům - běhání po městě, lozením ve stokách, procházením squatů... párkrát se tam setkal s věcmi, o kterých pak už raději nikdy nemluvil.
Jack na Collina narazil během práce na jednom případu. V kanceláři LhI na Collina člověk moc nenarazí - obvykle je prostě k dispozici na telefonu, když ho někdo z firmy k něčemu potřebuje.

"I wouldn't say, that Jack employs me. He pays me. What he pays me for is not work, it is for me being around. Running, talking, walking, asking. That's what he needs and that's what I do. But I'm not going to do it forever. I save money and one day, as Jack started LhI, I will start my own gym."

Elen: Few times, I was in the office to take check from her, when Jack was out for long time.
Maurita: She means well, but with that charity she's doing she is just wasting her time.
El: He looks like somebody who can have infarct in the moment when he tries to run, but there is something inside him you do not want to piss off.
Gyeong: He has perfect sense for humor.
Timothy: I worked with him few times out there and - man, that guy is really Jack-freak.
Tanesha: Who?


JUDr Stephan Mc’Mowren, PhD (staff 1a)

They say, that I become criminal law expert by continuous work for Irish mafia in New York. That’s so far from truth that it is almost a lie. I become criminal law expert already during my studies, when I decided to build my whole carier on working for Irish mafia in New York.

Běloch mladšího středního věku, v rozepnutém moderním klubovém saku, ve stále dobré náladě. Dojem klubového frajírka narušuje jen poměrně masivní, i když prostý, zlatý snubní prsten dokazující Stephanovo spokojené manželství. S Jackem se seznámil, když si jej kdysi najal jako kriminologického konzultanta v případu vraždy. Postupem času si za Jackem chodil pro jeho názor čím dál tím častěji. V rámci této spolupráce se Jack seznámil s „mladým“ O’Brianem a poznal bar u Nuana, který se později stal jeho oblíbeným útočištěm – místem kde měl jistotu, že nebude moc rušen.

Mrs. (Eve) Ranfelt (staff 1b)

Jack is decent young man, for sure, but if I had to be honest, he has never been tidy. Keeping his books is much easier, since he passed that work to his much more responsible sister. Especially when I consider the nature and form of some of his business transactions.

Matka Mrs. Ranfelt přijela do USA z Anglie za druhé světové války. Zamilovala se a vdala, dlouho ale neměla děti. Její manžel zemřel, když Eve bylo třináct a ona ji raději poslala zpět do Británie - a krátce na to zemřela. Eve ale Anglie nevyhovovala, a později se vrátila zase zpět do Států.
Eve Ranfelt pracovala celý život jako účetní a dnes už se až záměrně snaží jako "správná" účetní vypadat. Do důchodu šla předčasně - protože ji nebavilo pracovat ve firmě a chtěla více času na své soukromé klienty. Jednoho dne se dostala do problémů a nezbylo jí, než si najmout Jacka, aby dohledal, v čem spočívá podstata podvodu, který na ní někdo ušil. Když pak Mrs. Ranfelt viděla, jakým způsobem si od ní Jack nechal zaplatit, trochu se zhrozila a nabídla mu, že by měl snazší, kdyby nechal své účetnictví vést raději u ní, než aby to zkoušel sám.

Mukkaram Nahid (staff 2a)

Stop asking about that shit. I'm American. I do not drive taxi because some stereotypical bullshit, I drive taxi because I lost my job as security driver when some idiot decided to close my department despite the fact that I have bills to pay. That is also the reason I work for Lighthouse. Well, that and also because it is a little bit exciting.

Mukkaram je ve skutečnosti už třetí generací arabských přistěhovalců. Arabsky sice mluvit umí, ale popravdě by ho snadno trumfnul kdejaký student arabistiky. Od mala miloval auta. Chodil na filmy s auty, měl pokoj plný angličáků, na stěnách měl plakáty holek s auty a je vyškolený automechanik. A dlouhé roky byl řidičem u jedné security agency - dokud ho kvůli škrtům nevyhodili. Od té doby si vydělává taxikařinou a rád si kdykoliv přivydělá nějakou tou prací pro Lighthouse investigation (nebo naopak - záleží, kolik práce pro něj LhI zrovna má). Ostatně se původně ucházel přímo o místo vyšetřovatele v Lighthouse Investigation, ale prostě neměl dostatečnou expertízu na to, aby ho Jack přijal.

Joe Alister (staff 2b)

You probably know Jack as driven, self confident entrepreneur who is fucking good in what he is doing. I knew him years ago, just while after he moved in New York. He was naive, dumbfounded and pretty scared, when I arrested him for the first time. It was quite interesting to see him grow.

Joe Alister je postarší, ale stále vitální černoch, obvykle v kabátě a klobouku. Býval policistou, ale díky zraněním z akce získal nárok na předčasný důchod. Nejprve myslel, jak si jej užije hezky v klidu na venkově, záhy ale zjistil, že se nudí k smrti. Vrátil se tedy zpět do města, kde se věnuje svému dřívějšímu koníčku (psaní detektivních a pornografických povídek), zatímco si krátí čas sledováním pro Jacka, s nímž se zná prakticky od doby, co Jack začal dělat v oboru.

Napsal sirien 14.11.2012
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.056301832199097 secREMOTE_IP: 3.238.142.134