Affordable Forces - dostupné miniatury pro DM/PJ

UPDATE: Kampaň na GAMEFOUND zahájena!
promo video


Ahoj všem, už nějaký pátek se ve volnu kromě railroadováni mé skupiny (haha) věnuju rozvoji a ladění doplňku - miniatur, které jsem nazval Affordable Forces (Dostupné síly). Jsou navrženy pro PH/PJe, kteří nechtějí investovat majlant, nemají místa nazbyt či na hry cestují, ale přesto chtějí mít po ruce dostatek nepřátel na velké bitvy a různé scénáře, které se mohou vyvrbit. (A hraní s figurkami od člověče, nebo kávovými zrnky je už příliš abstraktní).

Affordable Forces plánuji vydávat tištěné na arších A4. Vystřihnete, ohnete a vytvoříte jim tak stabilní základnu. Můžete je efektivně uskladnit a třídit v šanonu s fóliemi (do jednoho se vejde přes 700 miniatur různých velikostí). Miniatury jsou oboustranně vytištěné na odolný a tuhý laminovaný papír vysoké gramáže (380g). Jsou proto čistitelné, takže je během soubojů můžete označovat fixem - např. číslem (to se hodí v bitvách s velkým počtem nepřátel) či barevně odlišit ty, kteří jsou zranění, otrávení, atp.

Zpracovaný bestiář má kořeny v DnD, ale je vhodný i pro jiná fantasy TTRPG (např. Pathfinder), protože obsahuje mimo jiné velké množství generických a mýtických fantasy bytostí. Ilustrace jsou navrženy v jednoduchém minimalistickém stylu, aby byly dobře čitelné, versatilní a podněcovaly fantasii.

V brzké době chci projekt rozjet na Gamefoundu (abych mohl projekt dál rozvíjet), ale ještě předtím ho chci poskytnout Vám k betatestům a diskuzi zde v našich luzích a hájích. Rád zašlu vzorek nebo o projektu jen tak pokecám. Těm, co by chtěli rozšířit povědomí o tomto projektu, bych byl také vděčný. Kdyby Vás projekt zajímal blíže, tak prosím zde:

www.affordableforces.com
Gamefound - draft kampaně
facebook
youtube

Testování prototypu (youtube video 30sec):




Ukázka 1 z 25 archů: "Undead 01"

Napsal: spejcharovci
Autorská citace #1
13.9.2023 09:51 - Nachtrose
This brings back memories :-D
Principielně tohle samé jsem dělal jako malej capart, jen to kreslil ručně.
Každopádně koncept je to hezkej, i když už několik krát různě recyklovanej. Za sebe bych navíc preferoval, kdyby byli barevné, i když chápu, že v případě tištěného produktu to zřejmě výrazně navýší cenu.
Autorská citace #2
13.9.2023 11:39 - Dukolm
Pro fantasy budeš mít velkou konkurenci

Jen namátkou co mám předplacené už pár let PrintableHeroes
https://www.patreon.com/PrintableHeroes/posts
vydávají něco podobného https://www.patreon.com/posts/annoucing-vault-80042190

A jen co tak sleduji tak pro fantasy jsou ještě mraky dalších. A v posledním roce měly nějakou podobnou iniciativu.

Technický dotaz k tomu stylu stojánku máš to ozkoušené dlouhodobě? Něco podobného jsem zkoušel s těmi PrintableHeroes a po použití na třech hrách se to kácelo. Protože se ten přehyb stal moc ohebným. A velice rychle jsem přešel na plastové stojánky.

A neodpustím si povzdech že pro fantasy jsou mraky stylově stejných sad papírových mints. Ale Sci-fi, současnost, viktoriánská doba, první republika vůbec.
Autorská citace #3
13.9.2023 11:46 - cyrasil
Ja zase pouzivam http://bozark.com/pawn/instructions.html a tisknu si je podle potreby.
Autorská citace #4
13.9.2023 11:57 - spejcharovci
Díky za komenty :)

@Nachtrose: ano, papírové miniatury nejsou nic nového a zřejmě většina PJů si prošla jejich vlastní tvorbou - ale z vlastní zkušenosti vím, že vytisknout (na domácí tiskárně) a pak podlepovat tvrdým papírem, aby nějak rozumně stály, je poměrně pracná záležitost, která Ti vezme čas, který raději investuji do důležitějších částí herní přípravy. Mám rád efektivitu. Chci tedy nabídnout ready-made řešení, kde má PJ velkou část již předpřipravenou a šetří tak čas. Černobílé jsou kvůli nižší ceně, ale má to svoje pozitiva v tom, že jsou tím pádem versatilní - 1 miniatura draka tak poslouží jak pro ohnivého, tak ledového draka atp.

@Dukolm: Printable Heroes samozřejmě znám - jsou to krásné ilustrace. Jediný problém mám s tím, že si to musíš složitě tisknout a laminovat sám - což jak vysvětluji výše, vidím jako velké mínus. To ale řeší ten druhý projekt, který zmiňuješ, o kterém také vím - a to je snad jeden či jeden z mála přímých konkurentů mého projektu. Ale cenově Affordable Forces vycházejí cca 2-3x lépe co do ceny / miniaturu. Ohyb ozkoušený mám za cca 6 měsíců betatestování - samozřejmě, bavíme se zde stále o papíru - jeho životnost má omezení, ale je to stále o ceně vs výkon. Pokud se projektu zadaří, rád zabrousím i do scifi tématiky.

@cyrasil: pokud máš na tisknutí a věci okolo čas, tak je to samozřejmě nejlepší řešení :)
Autorská citace #5
13.9.2023 13:08 - cyrasil
spejcharovci píše:
@cyrasil: pokud máš na tisknutí a věci okolo čas, tak je to samozřejmě nejlepší řešení :)

Tak tu cca minutu na tisk a vystrihnuti si nekde najdu:-) Kazdopadne GL s projektem, snad ty komentare nevyznely moc negativne:-)
Autorská citace #6
13.9.2023 15:01 - Šaman
Popravdě ty malůvky se mi líbí a kdybys to nabídl jako pdf ke stažení, možná bych je zkusil zapojit do hry. Výhoda vlastního tisku pak může být i možnost vymalování (jak jsi říkal - rudý drak i ledový drak, liší se jen barvičky).
Koupit si celý šanon ale nehodlám, docela nezávisle na ceně. Hrajeme bez figurek a šance že by se tohle dlouhodobě ujalo není myslím příliš velká. (Už třeba jen když není místo na stole. Když hrajeme u kamarádky, kde běhají dvě kočky. Atd.) A spoustu z nich ani nevyužijeme, i kdyby se s nimi hrálo běžně.
Autorská citace #7
13.9.2023 15:20 - cyrasil
Vidim to podobne, zip s jednotlivyma obrazkama bych si asi koupil. Ale tuhle predtistenou sadu ne. Je mi naprosto jasne, ze a) vetsinu figurek bych v kampani nevyuzil b) ty co bych potreboval by tam nebyly c) bylo by jich malo.
Autorská citace #8
13.9.2023 16:18 - spejcharovci
@cyrasil: v pohodě, tyto komentáře a otázky jsou pochopitelné. Díky :)

@Šaman: jsem rád, že se ilustrace líbí. Chápu Tvůj pohled na věc a elektronickou formu v budoucnu ještě zvážím, byť právě nespokojenost s touto formou u většiny podobných projektů mě dovedla k tomuto projektu.

Nicměně bych rád zmínil, že v eshopu, který plánuji, budete mít možnost navolit si pouze archy, které chcete a v libovolném počtu. Ty co nevyužijete, tedy kupovat nemusíte. A šanon je také plánovaný jen jako volitelný add-on.
Autorská citace #9
18.9.2023 09:34 - spejcharovci
Ahoj všem, jen malý update: na web jsem přidal předběžný ceník dvou základních balíčků (v budoucnu přibudou další - zvažuji na základě vašich podnětů elektronickou formu či možnost vybírat si jednotlivé Archy a ne rovnou celý "Bundle")

Také jsem přidal odkaz na Gamefound, kde je draft kampaně k poznámkám a pro odběratele je zde za "follow" další sleva.

Hezký start týdne
Autorská citace #10
27.2.2024 15:13 - spejcharovci
Drazí kolegové, Pánové Jeskyně, Pánové hry či jakékoliv jiné oslovení používáte, Affordable Forces a kampaň na Gamefoundu konečně odstartovala!

Více než 750 cenově dostupných TTRPG miniatur, které přenesete v jedné složce! Oboustranně potištěné na tvrdém a popisovatelném laminovaném papíru. Efektivní nástroj zvláště pro začínající PJe, kteří chtějí být připraveni na vše a nechtějí investovat majlant do 3D miniatur či nemají prostor na jejich uskladnění.

Více informací a podpoření projektu ZDE
+promo video

Díky moc, a přeji co nejméně railroadu!
Autorská citace #11
28.2.2024 23:00 - Tronar
PDF verze je dražší než tištěná?

Je možné si jako addon k tištěné vzít i PDF?
Autorská citace #12
29.2.2024 09:48 - spejcharovci
@Tronar: Ahoj, Gamefound umožňuje zakoupit více rewardů zároveň ("Printed" společně s "Digital" verzi).

A ano, digitální verze je o něco dražší než tištěná. Digitální verze dává možnost vytisknout nekonečný počet miniatur, což je samozřejmě výhoda oproti Tištěné verzi. Rozumím, že rychlou logikou by měla být tištěná verze naopak dražší než digitální kvůli tisku a materiálu samotnému, ale musíš mít na paměti, že samotný tisk tvoří jen nepatrný zlomek celkových nákladů projektu. Skutečnou hodnotu projektu tvoří neviditelné věci, jako je najmutí ilustrátora, grafické formátování (jak jsou miniatury rozloženy na arších), makety a testování. Hodně času bylo věnováno hledání správného typu papíru, aby byly Affordable Forces stabilní a spolehlivé. Koupí digitální verze přebíráš riziko do svých rukou a v případě použití nevhodného typu papíru může nastat problém se stabilitou, proto nabízím "tištěnou odměnu" levněji než digitální a nabádám tak podporovatele, aby si raději koupili tištěnou verzi, která byla pečlivě otestována :)

Mimochodem ceny ebooků vs tištěné knihy jsou dnes také srovnatelné, někdy i dražší.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094345092773438 secREMOTE_IP: 3.17.128.129