Český svět DnD + JaD

Ahoj, před nějakým časem jsem dostal nápad k vytvoření kompletně českého světa pro DnD 5e a JaD. Nicméně vytváření světa je velmi časově nákladná záležitost pouze pro jednoho člověka. Chtěl bych se tedy podělit o svou myšlenku "komunitní tvorby světa". Jak jsem si ji pracovně nazval. Zajímalo by mě zda by o takovou myšlenku byl vůbec zájem. Zároveň je možné, že již něco takového vzniká a jen o tom nevím. V tom případě mi to klidně napište do komentářů.

Vize je následující. Vytvoření komunity dobrovolných tvůrců, kteří by vytvářeli svět jenž by byl volně šiřitelný a mohl by v něm hrát úplně každý. Veškerý obsah by byl dostupný na webu (zde, wiki, discord, FB a další).

Uvedu příklad fungování:
Tvůrce č.1 by řekl že chce udělat lidské císařství. Začal by vytvářet mapu, rozložení měst a vesnic a nějaké základní reálie císařství. Ale už by ho nebavilo dělat zákony, nebo šlechtické rody. A zde by přišel tvůrce č. 2, kterému by se líbila myšlenka daného císařství a chtěl by udělat právě třeba šlechtické rody. Domluvil by se s tvůrce č.1, že má o to zájem a pokud by souhlasil může se do toho pustit.
Výsledkem by bylo, že oba tvůrci mají k dispozici zpracovanou říši se vším co potřebují a dají ji k dispozici na web. Aby i další hráči mohli jejich výtvor používat.

Tímto způsobem bych chtěl vytvořit celou komunitu, která bude tvořit svět.
Samozřejmě vím, že existuje Asterion. Ano je to český RPG svět. Avšak původně určený pro DrD. A to činí při předělaní do 5E někdy problémy. Samozřejmě zkušený GM to zvládne. Ale to není mým cílem. Chtěl bych abychom společně vytvořili svět jaký jsme v Čechách neměli.

Budu rád když mi dáte vědět zda by o něco takového byl zájem. Pokud ano v dalším kroku bych vytvořil server na Discordu a tam bychom domlouvali další postup. Díky za vaše názory a příspěvky.
Napsal: Elundel
Autorská citace #1
1.9.2023 11:07 - krtekcek
hele zni to jako dobry napad, snad se k tomu prida vice lidi :d

můžeš sem poslat nějaké komunikační kanály, kde bys to chtel rozjet? nejlépe odkazy třeba na komunitu v discordu?

už mám nápad na tajnou organizaci :D
Autorská citace #2
1.9.2023 11:41 - Gergon
Takový projekt už tu půl roku běží, takže pokud máš zajímavý nápad, klidně se mi ozvi na discordu =)
Autorská citace #3
1.9.2023 11:56 - Elundel
Ahoj Gergone, tak je super. Ozvu se rád stejně jako Krteček. :) Jenom dáš nám sem odkaz na server rád bych se přidal.
Autorská citace #4
1.9.2023 12:07 - Gergon
Discord Gergon
Je to všeobecný discord, tvorba světa zatím není veřejná, takže mi napište do zpráv, pokud máte nějaké zajímavé nápady.
Autorská citace #5
1.9.2023 12:19 - Elundel
Ok, super napíšu.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087612867355347 secREMOTE_IP: 18.119.111.9