[Překlad] Burning Wheel Gold

Vydávám slíbené minimum potřebné pro hraní. V hlavním pdf najdete všechna důležitá pravidla a návod na tvorbu postavy. V doprovodných souborech jsou popsány všechny životní cesty, schopnosti a rysy. Tyto jsem neuváděl do hlavního pdf z důvodu velké pracnosti. Také najdete *xlsx Překladový slovník, se kterým jsem celou dobu pracoval - zde najdete všechny potřebné termíny a seznamy a také schopnosti, rysy a životní cesty pro ty z vás, kteří mají raději elektronickou verzi.

Zatím nemám zpracované dodatečné moduly - pravidla pro Čarování, Kruhy, Zdroje, Anatomii zranění, Boj atd. Jsou přeložené, ale zatím jsem je nezapracoval z důvodu nedostatku času. Nicméně hru si lze zahrát a užít i bez nich. Jsou to v podstatě pravidla pro pokročilé. Tyto moduly budu vydávat postupně.







Burning Wheel Gold Revised - pravidla
Schopnosti
Rysy
Životní cesty
Sešit postavy
Překladový slovník
Tvorba přesvědčení
Sešit pro tvorbu postavy
Sešit postavy - velký

Moduly:
Čarování

5.4.2021 - Aktualizace na verzi Revised. Verze překladu 1.2 (značné přepracování textů). Čarování verze 1.3
2.5.2019 - Sešit pro tvorbu postavy, sešit postavy velký
1.12.2016 - Nová verze modulu Čarování 1.2 (opraveny překlepy, názvosloví, magické kolo), Nová verze pravidel 1.15 (opraveny související termíny s modulem Čarování)
23.11.2016 - Nová verze modulu Čarování 1.1 (opraveny překlepy, sjednoceny některé výrazy, upraveno Magické kolo)
22.11.2016 - Vydán modul Čarování verze 1.0, Nová verze pravidel 1.14 (drobné úpravy textu)
8.11.2016 - Nová verze pravidel 1.13 (text změněn na patkové písmo, opraveny chyby, překlepy a formátování)
30.9.2016 - Nová verze pravidel 1.12 (opraveny některé chyby a překlepy)
Napsal: Sroty
Autorská citace #1
29.9.2016 15:28 - sirien
AWESOME

Bohužel je nás teď mrtě moc na srazu, tak se na to asi hodně lidí mrkne až příští týden :)
Autorská citace #2
29.9.2016 23:25 - Colombo
si déláš piču, 57 stránek skillů? Co to je sakra za systém?
Autorská citace #3
30.9.2016 08:23 - Sroty
sirien: Nemít v práci audit, přijel bych taky. Nicméně budu rád za každý názor na kvalitu překladu i příští týden :)

Colombo: Skill based.
Autorská citace #4
30.9.2016 12:04 - Aegnor
Colombo: takový malý, přítulný :-)
Autorská citace #5
4.10.2016 09:34 - Sroty
Přidal jsem dodatek o tvorbě Přesvědčení, původně zahrnutý v Adventure Burneru. Věřím, že se bude hodit i jako inspirace pro hráče jiných systémů.
Autorská citace #6
22.11.2016 15:27 - Sroty
Protože se blíží RPG day, rychle jsem dokončil modul o Čarování. Jestli tedy někdo přemýšlíte o hře za mága v tomto modulu najdete všechny potřebné mechaniky a informace o fungování magie v BW.
Autorská citace #7
11.3.2019 19:12 - Autochthon
Jsi úžasnej. Přivedl jsem skupinu na BW a někteří Tvůj překlad velmi ocení. Díky moc <3
Autorská citace #8
2.5.2019 18:21 - Sroty
Věřím, že BW stále někdo hrajete, takže určitě uvítáte sešit pro tvorbu postavy, podle kterého zvládne vytvořit postavu opravdu každý. Dále jsem přidal zvětšenou verzi sešitu postavy, ve které je každá stránka na jedné A4 na stojato. Nám se při hře osvědčila tato verze.
Info: Z časových důvodů čekejte další překlad už spíše sporadicky, ale pokusím se nějak ucelit a vydat již hotové věci, což by měly být Zdroje, Kruhy, Boj a Souboj důvtipu (Duel of Wits)
Autorská citace #9
5.4.2021 11:19 - Sroty
Ahoj všem. Aktualizoval jsem základní pravidla na edici Revised. To samé jsem provedl s modulem Čarování. Schopnosti a životní cesty jsou momentálně v procesu úpravy. Také jsem si dal poměrně dost práce s úpravou překladu, aby zněl více "česky". Snad to oceníte.
Autorská citace #10
5.4.2021 12:55 - Markus
Můžu se zeptat, nakolik je ten překlad kompletní? Nedokážu to takhle posoudit. V úvodním příspěvku píšeš, co chybí, ale to asi platilo jen pro první verzi (třeba Čarování si zjevně přidal). V jakém stavu jsou tedy pravidla teď?

Já si pamatuju jen staré Burning Wheel (Revised), tam byla pravidla ve dvou knihách. Ve verzi Gold už je to jenom jedna kniha?
Autorská citace #11
5.4.2021 19:27 - Sroty
Stále platí, že to co je přeloženo, je nutné minimum pro hru. Bohužel na kompletní překlad celé příručky nemám prozatím čas. Je přeloženo jádro systému (v zásadě to, co najdeš oficiálně online zdarma ke stažení), ke kterému jsem navíc přidal tvorbu postavy (Character Burner), všechny životní cesty(Lifepaths), schopnosti(Skills) a rysy(Traits).
Takže zbývají "jenom" rozšiřující moduly, které ale nejsou pro hru životně důležité. Mám vyzkoušené, že bez nich lze hrát naprosto plnohodnotně.

V současné době existují dvě knihy:
1) Burning Wheel Gold Revised - což je revidovaná verze edice Gold, která v sobě obsahuje základní mechaniky (něco jako Core Rules) tvorbu postavy (Character Burner) a právě ty rozšiřující systémové moduly ke "core rules", které zmiňuji výše.
2) Burning Wheel Codex - kodex je rozšíření pro Gold edici, které obsahuje nové herní rasy, rozšíření k magii, další příšery, podrobnější vysvětlení některých mechanik atd. Je to v zásadě znovuvydání Magic Burneru, Monster Burneru a Adventure Burneru v jednom a upravené tak, aby šlo aplikovat na edici Gold, což původní příručky nutně nesplňovaly.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Sroty

Působím jako GM v partě jedné pražské party momentálně hrající v Libni. Specializujeme se převážně na fantasy. U válu se držím s malými přestávkami už více jak 10 let. Začínal jsem u DrD + ihned po jeho vydání a hraju ho dodnes. V současné době (2015) se snažím překládat Burning Wheel GOLD, systé...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1050021648407 secREMOTE_IP: 44.221.43.208