EDGE - články

Hraní D&D 4e: Na hraně

Obsah článku:

Přehled hlavních hráčských a cizích postav.

Arháb Alecio (Aramor)

tiefling warlock

Možná, že jeho kořeny sahají až k hluboko k vysoko postavený rodům místní šlechty, ale on sám je jen nízkého postavení. Začínal coby bezvýznamný úředník Úřadu pro kontrolu rybolovu, ale žádný tiefling nemůže zůstat nízko, pokud to není jeho životní volba. A Arháb má ambice. Kariéra je nyní jeho hlavním posláním a on stoupá zběsilou rychlostí až na vrchol.

Steffan Blackduin (Geralt)

human wizard

Dlouho úřednický typ, který už nepomýšlel na kariéru. Má znalosti o kterých ani neví, že je má, díky stovkám hlášení, které mu prošly rukama a řešil závažné případy, jejichž význam a rozsah si neuvědomoval. (Za 1 AP může flashbackovat scénu, z níž získá další informace k situaci.)

Edmund (hRob)

human rogue

Ostřílený "policajt", který se vypracoval od píky a to zejména tvrdou prací. Ví, že nedělá pro žádné svatoušky, že to, co dělá, je občas pěkné svinstvo, které nemá daleko k tomu, co likviduje. Snad i proto má pevně narýsovanou hranici mezi pracovním a osobním životem a ty dvě věci nemíchá.

Miky Louda (Max)

human fighter

Původně pomahač Sítě, který se vydává za mrtvého člena Mírových sborů.

Cizí postavy

Rafaelo Santori

Před půl tisíciletím žijící vědec, umělec a prorok. Autor mnoha vynálezů, které se později dostaly do běžného užívání. Sestavil řadu proroctví, která se později vyplnila, ale zachovala se jen malá část. Spousta nákresů a vynálezů se také ztratila nebo jím byla záměrně ukryta.

Získat Santoriho vědění se snaží mnozí. Jsou i tací, kteří jsou přesvědčeni, že měl nějaký "velký plán", který lze pochopit získáním všech jeho děl.

"Ucho"

Důstojník vnitřní bezpečnosti, kterému chybí jedno ucho a také trochu šišlá. Jde postavám na ruku, protože na něho něco mají. Kdysi dávno zabil tieflinga a jeho vraždu ututlal. Jeho výslechy jsou tvrdé a často si na postavách léčí svoje komplexy, ale ve výsledku z toho nikdy nic není.

Přízrak pevniny

Podivná postava, o níž se mnozí domnívají, že pochází z Ambasády, ale nikdo to neví s jistotou. Pomenší, vždy v kápi. Klade různým bezvýznamným lidem zvláštní - zdánlivě nevinné - otázky typu: "Jaké tu bylo včera počasí?" nebo "Máte doma psa?" Většinu takových lidí posléze kontaktují Mírové sbory a existuje rozsáhlý fascikl se jmény lidí, časem a otázkami, které jim byly položeny.

Rob Pierre

Půlčík - pašerák, zvlášť malý, takže i mezi půlčíky vypadá jako dítě, z čehož má komplexy a proto nosí vysoký červený klobouk. Pracuje pro postavy jako informátor, ale ve skutečnosti je to několikanásobný agent. Informace, které dodává, jsou pravé, ale vždycky hrají do karet ještě někomu jinému. Síť tak likviduje svoje nepohodlné agenty a možná je za tím i víc...

Mario Tonsari

Velitel ÚZU, neustále pokuřující doutníky. S pomalým projevem, ale ráznými gesty, se snaží přežít politicky problematickou dobu na místě, kde se lidé mění jak listí na stromech.


Vytvořený prvek: Elfí proroctví, které vysvětluje, proč se elfové chovají jako ovce. Vnímají dočasnou nadvládu lidí jako pozitivní, protože proroctví praví, že je vyvedou z období temna. Proti tomuto výkladu a vůbec následování proroctví ovšem stojí různé odštěpenecké proudy, doufající ve spuštění revoluce...


Vytvoření prvek: Santoriho Artefakty - zrcadlo (kdo ví, co ukazuje) a mechanický robot, oživitelný šémem.
Napsal Alnag 27.10.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 119 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.074099063873291 secREMOTE_IP: 3.147.36.213