Nachtíkovi zelenáči - články

Nachtíkovi zelenáči - Dobyvatelé Popelavé koruny: story so far...

Stručný souhrn událostí z dobrodružstvi Dobyvatelů Popelavé Koruny.
Napsal Nachtrose

Sezení první

Úterý, 13. května

Družina byla požádána paladinkou Stříbrného Plamene, Melissou Terresovou, zda by neprozkoumala události ve staré pevnosti nedaleko Zimoviště. Úkol přijali a vyrazili na cestu. Castou potkali Jarreda d´Lyrandar, jenž je kapitánem Stříbrné Luny, letolodě ve vlastnictví Řádu Stříbrného Plamene, a taky Melissin dlouholetý známý. Oznámil jí, že ji shánějí na velitelství v Sharnu a že na rozkaz velitelství vysadil v Zimovišti jistou Jarikovu skupinu. Melissa tedy nabídla družině nový úkol, lov brouků v Sharnu, nakolik nikdo z mistních autorit nejeví o řešení tohoto problému dostatek zájmu, nebo času či prostředků. Po drobné diskuzi přesvědčila Jarreda, aby vzal celou družinu do Sharnu.



Středa, 14. května

Po soumraku dorazili do Sharnu. Přistáli v Pinacle v Tarvikove přístavišti. Melissa jim dala jeste něco málo istrukcí o tom, kde se můžou najíst a ubytovat a šla si po své práci. Po dobré večeři se šli ubytovat a prospat. Rano si Thari našel pod dveřmi obálku, aby na Morgravské univerzitě vyhledali jistého profesora Rikkjonena. Ten jim povykládal neco o tom, co jsou Krutikové zač a že zaslechl, že těm místním narostli křídla, což se doteď v historii ještě nestalo a chtěl by je prozkoumat. Družinu tedy pověřil úkolem, přinést vzorku okřídleného Krutika, nejlépe živou, a pokud by narazili cestou na nepoškozené vejce, byl by ještě radši. Pokud úkol splní, mají mu nechat zprávu "knihy doazily" a on zajistí vyzvednutí. Následne se už vydali do Tainské kovárny v Cogs, kde ve Slag Pitu ( Škvárné jámě? ) potkali předáka Molrica spolu s hobgoblinem Olaakkim, místním duchovním spodiny. Družině bylo vylíčeno, jak se posledni dobou ve zvýšené míře ztrácejí jednak Olaakkiho ovečky, tak i Molricovi zaměstnanci a byla jim slíbená odměna, pokud to semeniště Krutiků zlikvidují. Od Olaakkiho ještě obdrželi mapu, která je měla zavést do míst, odkud dotěrný hmyz pravděpodobně přichází. Při průzkumu narazili na relativne čerstvě vykopanou chodby, v níž našli stopy boje asi šesti humanoidů s asi dvounásobkem Krutiků. Zbyli tu jen krvavé fleky, několik gobliních šípů a stopy vlečených těl. Kousek dál se dostali do vstupní haly prastaré hrobky, kde se sami stali terčem útoku Krutiků.



Po krátkém boji Krutiky porazili a podařilo se jim jednoho okřídleného chytit. Při následovném prohledání místnosti našli a zjistili následující:

Na zdech jsou rytiny běžné pro Dhakaanské hrobky
Uprostřed jsou navšeny lebky gnomů, půlčíků, goblinů, orků, monster a zrůd, avšak žádné lidské ani elfí. Pospolu drži i díky železné ohrádce na níž je nápis:

Ashurta, přemožitel těhto slabochů, strážce Ostří Popelavé Koruny. I ve smrti je pevný a silný. Moc Xoriatu ho neporazila a Peklo kráčí s ním.

Podle všeho se zdá, že zminovaný Ashurta pobil majitele zde nahromaděných lebek. "Peklo kráčí s ním" je běžné gobliní rčení a odkazuje na vlyv nad ďábly a jínými démonickými tvory. A pokud Ashurtu "neporazila moc Xoriatu", mohl bojovat ve válce s Daelkyry, což by znamenalo, že je tato hrobka asi 5000 let stará.

Nalezli zápisník, ze kterého vyčetli, že pisatel petřil ke Kech Volaar - Nositelům Slova z Darguunu, kteří sem přišli hledat Ashurtovu hrobku a Ostří. Dále zmiňuje klíč od vstupu do nitra hrobky a taky byl v zápisníku kus kůže s obrazcem:



Dále ještě nalezli:

Lektvar Léčení ( lvl 5 ) - obdržel Karnak
11 zlatých mincí Darguunské ražby
Bojovou zástavu Moci
malý klíček, jímž otevřeli dveře dál.
Napsal Nachtrose 01.11.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.049722909927368 secREMOTE_IP: 3.235.42.157