ADnD Modřany - články

Metro

Postapo settin navazující na diskuzi o úpravách systému. První verze herního světa, kterou jsem naznačil hráčům a oni mi dali první komentáře. Hra je umístěna v Praze. Budu rád za veškeré vaše komentáře. Neříkám, že je všechny implementuji, ale rozhodně je zvážím.
Napsal Ebon Hand

Z vyprávění starýho Uzla:

Kdysi jsme nežili jako krtci v těhle tunelech, ale ve výstavním městě nad námi, kde jsou nyní ruiny plný zrůd. Prý celý svět byl krásný a příjemný, ale pak prý někdo infikoval celosvětovou počítačovou síť Krakenem, ano tím Krakenem, co ničí počítače občas i teď a všechny počítače a data na síti byly ztraceny. Co bylo nejhorší, zničeny byly i informace, kdo má kolik peněz. Protože tenkrát měli lidi peníze hlavně jako čísla v počítačích a jen něco měli fakt v penězích. A tak jim zůstali jenom ty skutečný peníze. Byly pokusy vytvořit nové počítačové sítě oddělené od těch původních, ale nakonec byly vždy opět infikovány Krakenem a zase bylo všechno zničeno. A tak se lidi snažili vyjít jen s těma pár penězi, co skutečně měli. Ale šlo to s nima z kopce. Z bohatých byli chudí a z chudých žebráci.

Nakonec začalo v Evropské unii docházet jídlo, to byl takový superstát, kde byly všechny Evropské země. Unie nejdřív chtěla potraviny z Asie a z Afriky za to, jak jim dřív pomáhala, učila jejich lidi a stavěla jim elektrárny a přehrady, ale oni je přestali posílat, prý měli sami málo. O potraviny a vlastně o všechno, se začalo bojovat. Pak to někdo v Unii nevydržel a hodil na ně atomovku. Další taky hodili atomovky, světem se přehnala tak strašlivá válka, že ti co chtěli přežít, se museli ukrýt před radiací.

Několik generací jsme žili ukryti v těhle tunelech. Dokonce se zapomnělo, jak se jmenuje to naše původní město, prý se jmenovalo Praga, nebo tak nějak. Bohužel dost lidí zůstalo na povrchu a nebylo sem vpuštěno, z nich se díky radiaci a všem těm svinstvům ze strašlivý války staly ty zrůdy, co žijou na povrch a oni nás nenávidí za to, že my jsme se schovali a oni tam zůstali.

Naše Země prý díky atomovkám ve vesmíru svítila jako žárovka a přitáhla pozornost Emzáků. Prý to pro ně bylo jak světlo žárovky pro můry. Přiletěli a když viděli, jak to tu je v prdeli, tak si tu začali dělat, co chtěj, prý snad kopou nějaký rudy.

 

Pozadí

Tyto informace byly poskytnuty vojenským archivem ve městě Metro, centrální Evropa

Není přesně známo, zda k použití atomových zbraní došlo před příchodem mimozemských ras, nebo to bylo vyústění konfliktu, do kterého se zapojili mimozemšťané. V dochovaných záznamech z doby před tímto datem není úplně jasné, zda byla existence mimozemských ras na Zemi oficiálně prokázána a pouze vědomě zakrývána vládami. Každopádně světem se přehnal oheň nukleární války a před zničením nebyly ušetřeny ani umělé objekty obíhající kolem země, včetně nevojenských objektů. Bohužel též byly užity biologické zbraně, zejména geneticky upravené viry vyráběné jako špinavé ZHN v zemích třetího světa.

Populace lidí klesla v rozměrech řádů. Obrovské země včetně Číny, Ruska, USA a Evropské unie se rozpadly. Obrovská území ztratily vládu. Postupně byly terorizovány samozvanými vládci, náboženskými sektami, teroristy i mimozemšťany, o kterých se stále neví, zda je přivedla potřeba nových zdrojů, či jen chuť zotročit a kolonizovat.

Svět se zmenšil do jednotlivých malých uzavřených opevněných celků, místními stále nazývanými města, jež si stanovili vlastní vládu, řád a cíle. Často se jednalo o podzemní tunely a továrny, vojenské laboratoře, či městské kryty pro případ jaderné války a nebo jen kanalizaci. V některých vládnou pozůstatky bývalých vlád, konsorcií, jiná jsou vojenská, či pod vládou různých náboženství a sekt. Obrovská území zůstali bez dohledu a kontroly. S těmito místy byl postupně ztracen veškerý kontakt, elektronické sítě byly přerušeny.

V krajině mimo města přežívají původní formy života a rozvíjejí se nové formy, jejichž vznik přikládáme mimozemským rasám. Degenerativní mutace, zohyzdění jako následek kontaminace radiací a reakce na geneticky vyšlechtěné viry, se projevili nejčastěji na lidech a zvířatech, jež nežili pod ochranou měst.

Města přežívali v odloučení, jen některá byla spolu stále ve spojení. Jiná mezitím zanikla ve vlastních vnitřních konfliktech, nebo z nevyjasněných příčin.

 

Současnost:

V době okolo roku 2060 došlo k dostatečnému snížení radiace, aby mohli být vysílány týmy bez omezujících ochranných skafandrů na průzkumy okolí města, na speciální mise za účelem získání informací, nebo pro detekovaní a zajištění chybějícího technické vybavení ve zničených centrech. Města se otevřela poutníkům a byl umožněn volný pohyb osob s jedinou výjimkou, do města nesmí vstoupit žádný mutant a žádný mimozemšťan. Povrchová část měst se stala nebezpečnou spletí trosek a ruin původních staveb, obývaných lidmi s nevypočitatelnými náladami. Pobyt v bezvládí jejich loajalitu též nepodpořil.

V horách a podobných oblastech od přírody vhodných k obraně se patrně nacházejí plně soběstačné komunity vzniklé ze zbytků vojenských jednotek a místních obyvatel.

Obchoduje se nejčastěji barterem. Jen nemnoho šťastlivců vlastní skutečné peníze, či šperky a něco ze vzácných kovů. Všeho je nedostatek, čistá voda a potraviny jsou jen pro vyvolené. Ostatní pijí páchnoucí recyklát vlastních výměšků a pochybné potraviny vyráběné na povrchu. Každá věc ulehčující život má obrovskou hodnotu. Velký problém je se střelivem do zbraní, původního kvalitního střeliva je velký nedostatek a není běžně k dostání. Na trhu se obchoduje přebíjené střelivo s projektily z nejrůznějších materiálů, jeho největším problémem je nespolehlivost.

 

Města:

Většina měst se věnuje vývoji vlastních technologií, obchod s technologiemi není úplně automatický. Velmi vyspělá města mají své technologie, jež je mohou charakterizovat. Příkladem biotechnologie na krátkodobé zlepšení fyzických schopností, optoelektronika, jemná mechanika. Spřízněná města s těmito technologiemi, ale zejména hotovými produkty vzájemně obchodují. Každopádně surovinové zásoby a dostupnost energie jsou kritické, vše se podřizuje maximální úspoře.

Speciální průzkumná komanda vysílaná na povrch jsou vyzbrojené dostupnou výzbrojí, komunikují prostřednictvím real-time datalinkového spojení každého člena s velícím centrem a ostatními členy komanda. Pokud je technologie k dispozici a specialista se osvědčí, je biotechnologicky vylepšován implantací datalinku a umělého zraku. Ten umožňuje projekci informací na sítnici umělého oka, oko umožňuje pracovat v režimu nočního vidění. Umělé oko a datalink se automaticky blokuje se smrtí nositele.

Komanda jsou vysazovány přímo z bran města pro přímý průzkum v daném sektoru, obrněnými transportéry pro cestu ke vzdálenějšímu sektorům, vznášedlem, nebo bezpilotními letouny pro dálkové mise.

Pre-nano technologie vytváří otisk veškerých genetických informací daného jedince před vysláním do první akce. To umožňuje porovnání aktuálního a původního stavu a případnou eliminaci nežádoucích mutací vzniklých působením radiace na povrchu či zásahem MZ a zabrání kontaminaci uzavřeného sektoru města.

 

Příklad známých měst s technologiemi:

Metro (bývalá Praha) – výroba farmaceutik, bojové drogy na krátkodobé zlepšování fyzických výkonů a reflexů, přípravky proti spánku, jemné strojírenství – výroba průzkumných pavouků.

Metro sestává z řady propojených podzemních tunelů, po kterých se dříve pravděpodobně pohybovaly vlaky. Nyní je vyhlášeno nelegálními drogami a velkým množstvím alkoholu, velmi zhýralým životem místní populace, který lze bez nadsázky označit jako jednu velkou party, kde všichni spí spolu v jedné posteli. Tato morálka způsobila nehezký konflikt s vyslanci New holly city.

 

Carl Zeis (bývalý Berlín) – výroba špičkových očních implantátů. Město relativně dostupné i bez vojenských přepravních zařízení.

 

Vojennyj Institut (Kyjev) – biotechnické implantáty. Implantát umožňuje krátkodobé zlepšení fyzických vlastností za běžnou lidskou hranici (např. vyskočit do 2. patra, běh vyšší rychlostí, minimální vnímání bolesti). Jejich politika a cíle nejsou vždy stejné jako naše.

 

BAZ (Bratislava) – bývalý tovární komplex na výrobu automobilů, nyní produkuje vojenské transportéry, aktuální model Šarkan konečně překonal mouchy svého předchůdce Ťava.

Dobře dostupné město (s výjimkou cesty přes tzv. Vysočinu) s populací s velmi podobným jazykem.

 

Další města:

Bae systéms (Londýn) – vojenské dopravní prostředky

New holly city (Řím) – sídlo ultra křesťanů, sami sebe nazývají novodobými křižáky, skvělý psychický trénink

Heavy Industrial (Manchester) – neověřeno

Patrně existuje řada dalších měst v Evropě, Asii a Africe, ale jsou velmi špatně dostupná a komunikace s takto vzdálenými oblastmi je velmi náročná.

Napsal Ebon Hand 10.11.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 41 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.043438911437988 secREMOTE_IP: 3.239.162.98