D20 akce - články

Hraní: Deathwatch aneb Warhammer 40K

Už jste hráli nějaké RPG ze světa Warhammeru 40 000? Vyzkoušejme to!
Napsal noir

Na posledním DnD Day,kde jsem se asi s pěti lidmi bavil o Warhammeru 40K, jsem zjistil, že tenhle svět je i hráčsky ještě přitažlivější, než se mi zdálo. Neměli byste někdo chuť si ho vyzkoušet? Konkrétně ve hře Deathwatch. Mám jakous-takous představu o podobě té hry, dokonce jsem si vymyslel minikampaň, kterou bych rád odGMastroval.I když jsem to už asi 8 let nezkusil, snad jsem všechno nezapomněl. Něco o hře Deathwatch: http://www.fantasyflightgames.com/edge_minisite.asp?eidm=108

 

Měl by někdo zájem? Představuju si sérii 6-8 her, každá by byla uzavřený příběh, dohromady by tvořily celek. Hráči by byly členy Deatwatch, elitní organizace, kteá sdružuje Space Marines nejrůznějších kapitul za společným účelem: řešit úkoly, na jaké nikdo jiný nestačí. Kampaň by měla být značně epická, současně temná a pokud možno nihilistická, tak jak by měl vypadat svět WH 40 K. 

Detaily:

1) Hráči by měli mít minimálně letmou představu o tomto světě, pro ty, kdo ho znají lépe, by tam měly být "špeky"... Vyloženě detailní znalost není třeba, všechno totiž bude "tak trošku jinak" 

2) Použiju všechno, co jsem se naučil od GMů, pod nimiž jsem měl tu čest hrát (Almi, Alnag, apod.)

3) Hrát by se mohlo začít tak od od poloviny února, s frekvencí jedna hra za 3 týdny až měsíc. Víkendy, všední dny - můžeme se dohodnout.

4) Místo hraní: nevím. Buď u někoho s hráčů, anebo se dohodneme se Sparkle a můžeme třeba hrát u ní v herně na Arbesáku.

5) Počet hráčů: 4-6, víc nezvládnu

6) Znalost pravidel: Pravidla od FFG mi nepřijdou úplně intuitivní, tak si je budu doplňovat některými triky z 4e DnD, třeba mechaniku Skill challenge. 

Tak co?

Napsal noir 10.12.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.043982982635498 secREMOTE_IP: 34.204.181.19