D20 akce - články

Akce a srazy d20

Obsah článku:

Dálava

Kontaktní osoby z Kostky: sirien (popř. Sathel nebo Jerson)


Web Dálavy: http://ksdalava.cz


Cena: 100 CZK / noc.


Kde to je a jak se tam dostat

Lokace: Novohradské hory, mezi Kaplicí a Benešovem nad Černou, nejbližší osídlení Ličov


Doprava autem: Za Ličovem do kopce a z kopce, před lesem (za zastávkou autobusu) je odbočka doprava na vedlejší silnici. (Z Benešova to je skrz hromady serpentýn pak na "rovince" za lesem odbočka doleva hned za zastávkou). Následně skrz les a přes most a hned za mostem (jakože asi 5-10m) je sjezd doleva na brod přes potok. Potok je mělký, takže pomalu, ale žádnej strach. Lesní cestou nahoru, na "Y" křižovatce doleva, dál dozadu, nahoru a za rovinkou je odbočka doleva (je tam cedulka "Dálava", ale neni moc velká) skrz hodně lesní, ale pořád cestu a ste tam.


Doprava veřejnou dopravou: Nejbližší zastávka je "Dluhoště/Benešov nad Černou, samoty", od té to pak je cca 2km pěšky (nebo vás tam někdo vyzvedne), nicméně nejezdí to tam úplně ideálně. Aby vás někdo rozumně vyzvednul odjinud tak je ideální se dostat aspoň do Kaplice (tam se už dá dostat vcelku vpohodě) popř. si můžete s někým dohodnout že vás nabere cestou v Budějovicích (ale to už vyžaduje víc logistiky)


Kapacita, spaní, život

Kapacita je velká (40 lidí zvládne pobrat i jedna chata, sou tam dvě a k tomu pár menších).


Spaní Spí se v podkroví, kde jsou k dispozici matrace (tj. žádné karimatky si brát nemusíte, spacáky/deky ano). V "Obéze" je podkroví rozseknuto na dvě cca stejné místnosti, v "Letní klubovně" je podkroví celistvé. Počítejte s tím, že se nechodí spát nijak spořádaně a podlaha není moc (vůbec) zvukotěsná, takže pokud máte lehký spánek, špunty do uší můžou přijít vhod (jakože bez legrace) :)


Chatičky ke spaní Na "otevřeně-socializačních" Dálavských srazech (= jarní sraz) se dá dohodnout spaní v chatičkách, pokud s sebou máte děti nebo chrápete atp. Na podzimním "hardcore-herním" srazu jsou chatičky určené ke hraní her a spát se v nich nedá. V chatičkách jsou k dispozici postele s matracemi, ale opět spacáky/deky je potřeba si vzít svoje


Hygiena K dispozici jsou suché záchody - sice jsou takové "táborové", ale povšechně čisté a bezproblémové. Když nemrzne (a není rozbité čerpadlo a pár dalších podmínek a když jí nadto někdo zprovozní) tak tam je i sprcha (ale je lepší na to až tak moc nespoléhat...) Samozřejmě, otužilci se mohou vykoupat v potoce. Umyvadla a tekoucí voda jsou k dispozici vždycky, teplá voda sice neteče z kohoutku, ale je k dispozici.


Elektřina, signál - elektřina ano (...do chvíle, než někdo zkusí pustit dva grily a rychlovarku naráz, minimálně), signál... jak kdo, jak kde.


Jídlo, pití si lze v obou chatách připravovat na plotně nebo v mikrovlnce, k dispozici jsou i rychlovarná konvice, lednice (několik lednic), trošku i mrazák a všechno běžné nádobí (na vaření, jezení, pití atp.) Pitná voda je k dispozici.


Grilování atp. Zpravidla vozíme elektrický gril a dělá se společné grilování (věci co se přivezou na gril se prostě náhodně odebírají a dávají na gril a lidi si berou...) Bývá dobré se domluvit kdo co přiveze (resp. přivezte cca co sníte a ono se to nějak vyrovná, ale některé věci je lepší dohodnout). Když je hezky, tak se občas dělá oheň a špekáčky.


Kafe a čaje - pokud si nevystačíte s rozpustnými/pytlíkovými, tak si nezapomeňte vzít konvičky, sítka, frenchpressy atp.


Vnitřní a venkovní prostory

Obéza je v přízemí rozdělena na dvě místnosti - "kuchyň" a "společenskou místnost". V kuchyni jsou velká kamna a kuchyňská linka, dřezy a pár stolů a obvykle to je spíš socializační prostor (pobere ještě poměrně pohodlně i 15+ lidí). Společenská místnost je pak zaplněna především stoly a zpravidla slouží k hraní deskovek. Nahoru vedou úzké strmé (prostě chatkové) schody a podkroví se dělí opět na dvě spací místnosti.


Letní klubovna je v přízemí i v podkroví řešena jako jeden celistvý prostor. V přízemí je na jedné straně kuchyňský kout, zbytek vyplňují stoly, židle, kamna atp. Do podkroví se jde po trochu rozumnějších, ale pořád poměrně chatkově strmých schodech tak jako v Obéze.


Dvě malé chatky jsou takové srubíky rozdělené na dvě místnosti, do druhé se jde skrze první. Místnosti mají cca tři postele popř. dvě postele a stůl a malá kamínka a nic moc dalšího se do nich už nevejde. Je v nich elektřina.


Venkovní prostor je v podstatě jedna velká louka (běžně slouží i ke stanování atp.) - prostor u chat využíváme samozřejmě pro socializaci a posezení a hraní atp., za touhle linií si z toho děláme parkoviště... a celý gigantický zbytek je pak zpravidla spíš nevyužitý a k dispozici.


Okolní prostor jsou lesy - na jednu stranu jsme ohrazení potokem a pak tam je les jen nějaký ten kilometr k nejbližší silnici, na druhou strnau se táhnou mnohem dál. Tak nebo tak se tam obvykle nikdo další široko daleko nepohybuje.


Co s sebou

Standardně: Spacák, popř. deku. Běžné věci (kartáčky na zuby atp.) Oblečení dovnitř a případně do lesa. Pohodlné boty (v přízemí chat se chodí v botách, v podkroví bez bot). Lékárničku (zejm. pokud něco potřebujete, civilizace je relativně daleko - a bez legrace dojezd sanitky vyzkoušeně žádnej zázrak, takže pokud ste epileptici, cukrovkáři atp., tak si ty léky nezapomeňte!).


Věci na hraní a volný čas podle vlastních preferencí, hry se občas domlouvají předem, ale vzít deskovku jen tak bez domluvy se určitě vyplatí. V okolí se dá rybařit popř. hrát airsoft atp.


Jídlo a pití a věci na gril - nemusí to být nutně maso, běžně se griluje i zelenina nebo se dělají panini atp. Maso je dobré naložit už doma - pokud nevíte jak na to, zeptejte se v diskusi, místní experti rádi poradí. Pitná voda je, ale vemte si limunády a džusy atp. (opět cca to co vypijete sami) a samozřejmě alkohol, pokud pijete (berte věci co vypijete sami nebo sou pitelný - zbavovat se pak laciný švestkový vodky bejvá dost vopruz).


Specialitky: ...když aspoň někdo přiveze motorovou pilu nebo pořádnou sekyru, tak to není vůbec na škodu (ale dá se docela dobře žit i bez toho).


Napsal sirien 21.09.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.070107936859131 secREMOTE_IP: 44.220.245.254