EDGE - články

[Nerath] Ivanovy zápisky

Přišli jsme ke vchodu který vede hluboko do skály. Určitě by uvnitř bylo ticho ale cinkot zbrojí, šelest plášťů, dech a praskot ohně ho bezpochyby zažene. Pohyb působí tolik destrukce.
Napsal Max
Obsah článku:

Souhrn

**** Dějství prvé ****

Setkání skupiny. Vydáváme se do podzemí v doprovodu Kozlovského. Pár šarvátek s nemrtvými. Pavouk nakažen záhadným jedem. Kozlovský zabit pod kamenným blokem, výtrysky krve, třepající se ruka. V hrobce císaře konfrontujeme létajícího démona. Žádá vyndání těla císaře. Lstí se daří ho zdržovat. Zbavujeme se jeho služebníků. Démon uniká. Získáváme tělo císaře a z ruky Kozlovského první část žezla.

**** Dějství druhé ****

Transport těla císaře do opatství. Narážíme na skupinu gnolů. Jde o smečku Bílého gnola. Zjevují se bojovnice ve službách komtura (Jiskra - jaro, Bříza - podzim, Červenka - léto, Marie - zima). Hned v prvním konfliktu je život Černevky ukončen. Nacházíme u mrtvého císaře další část žezla. Konfrontace u brodu stojí životy Jiskru a Břízu. Další část žezla. Za útokem gnolů je Podzimní královna z Vílí divočiny. Její dcera byla provdána za prvního císaře a ten dle ní děti používal k prodlužování vlastního života. Nabízí možnost spolupráce ale je odmítnuta.

Dorážíme k opatství. Se setkáváme s k Komturem. Chce, abychom tělo císaře umístili do hrobky.

**** Dějství třetí ***

Hrobku v opatství chrání duchové šesti bratrů Bahmuta (původně devět bratrů bahmuta, dva již zradili při bitvě na Krvavých pláních, ostatní se snaží zachránit údajně posledního potomka císaře). Postupujeme od jednoho rytíře k druhému a snažíme se získat jejich souhlas s umístěním císaře do hrobky.  

Bratr Bouřný – Ve fontáně vyjevuje obraz následníka. Slibujeme mu, že se za ním vydáme do Vílí divočiny. Jeho neklid ustává a dává svůj souhlas.

Bratr Lakotný - Dožaduje se získání ztraceného štítu. Štít je nalezen a umístěn k jeho ostatkům. Možná ale získání štítu není to, co jeho duše opravdu chce. Souhlas není získán.

Bratr Přejed – Z  hádanky vyplývá že máme nalézt jeho ostatky a uložit je na důstojné místo. Po splnění se jeho neklid ztrácí a on dává svůj souhlas.

Bratr Pávnický – Neustále se zjevuje s knihou. Tajemství se nám nedaří odkrýt. Souhlas nebyl získán.

Bratr Pšenický – Zjevuje divné dveře. Ze dveří se vyklube past. Vpouštějí dovnitř ale ven ne. Z pasti se zdaří dostat. Byla to jen zákeřnost nebo jsme mu v něčem neporozuměli? Jeho duše nenachází klid. Souhlas není získán.

Bratr Věžický – Chce opravit hodiny. Ani po vyčerpávajícím snažení se je zprovoznit nepodaří a jeho neklid tedy zůstává. Souhlas není získán.

Rozhodujeme se tělo umístit, i když je výsledek dva souhlasy, čtyři nesouhlasy.

Doráží Kozlovský s dalšími nemrtvými služebníky. Pomocníci včetně Asmodanova žalářníka eliminováni. Kozlovský se po smrtelném zásahu přeměňuje na černý dým. Boj skončil.

I přes odpor bratrů Bahmuta umisťujeme tělo císaře do hrobky. Zdaří se to bez toho aby byl kdokoliv zabit.

Zjišťujeme, že komturovo přání o umístění císaře byla jen zástěrka. Chtěl něco jiného. Nevíme co. Na světlo přichází nová postava, Stela. Sloužila komturovi při hledání částí žezla a její poslední kroky vedly do vílí divočiny. V klášteru nacházíme prostup a vcházíme do vílí divočiny.

**** Dějství čtvrté ***

Jsme ve Vílí divočině. Postupně dorážíme do Kalnokořání. Od eladrinského obchodníka s diamantem v oku získáváme mapu Vílí divočiny. Navštěvujeme následníka. Drží u sebe zmámenou Stelu jako otroka. Následník je arogantní a chováním připomíná rozmazlené dítě. Dává nám úkol získat další část žezla od vědmy. Jdeme za vědmou. Dá nám ho pouze pokud skoncujeme s Pánem otroků. Cestou k otrokářům narážíme na Komtura.  Odrazuje nás od následníka a žádá o důvěru. Dorážíme k otrokáři. Vyjednávání končí střetem. Čelíme drtivé přesile. Dva členové přijímají porážku a zavážou se, že za svou svobodu nasadí následníkovi otrocký obojek. Zbývající jde do vězení a setkává se tam s Kozlovským, poté společně utíkají z vězení.

Mezitím je následníkovi úspěšně nasazen obojek. Na scénu doráží Kozlovský a uvězněný člen skupiny. Kozlovský žádá o vydání Stely. Pomocí dvou satirů se mu daří Stelu unést. Doráží Marie a žádá vydání žezla kuli záchraně Stely. Naštvaně odchází s prázdnýma rukama. Vědmu nacházíme zavražděnou. Dle indicií (nevím jak jsme k tomu došli) by Stela měla být v Zimním království. Přicházíme k místu, kde se Kozlovský právě připravuje na obřad. Objevuje se i Marie. Kozlovský podřezává Stele hrdlo. Zbavujeme se poskoků a Kozlovský se dává na útěk. Marie žádá vydání žezla pro záchranu Stely. Souhlasíme. Objevuje se formorian, zjevně je to Komtur a snaží se sebrat žezlo. To ho stojí ruku. Marie využívá chaosu a mizí s žezlem i Stelou.

**** Dějství páté ***

Stabilizujeme komtura.  Vydáváme se hledat informace o tom kam se poděla Stela. Zamíříme k Podzimní královně. Kontur zůstává venku a my vstupujeme dovnitř. Podzimní královna po nás chce slib, že žezlo zničíme. Slib nelze dát. Kupodivu všichni celí a zdraví opouštíme Podzimní královnu. Stelu by šlo dohledat pomocí trochy následníkovi krve. Vracíme se do Kalnokořání. Jdeme za Pánem otroků a chceme vědět, kde je následník. Někomu ho prodal a nechce říct komu. Souboj na meče a vyhráváme. V záznamu objevujeme, že byl prodán před chvílí Rudé Kurtizáně (což odhadujeme na Marii). Služebná nám dává směr ke vstupu do podzemí. Pomalu dostihneme Marii. U brány podzemního města jí dostihujeme. Marie si vráží kudlu do břicha, Komtur je shozen do propasti, následník utíká kamsi do tmy, Stela zůstává na místě. Skupina zjišťuje že Ivan není s nimi. Vzhledem k nebezpečí se rozhodují dál vyrazit bez něj :)






< Souhrn >
Hrobka
Napsal Max 10.12.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 52 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.064802169799805 secREMOTE_IP: 54.224.52.210