sirien
6.9.2016 19:55
HtV na srazu 09/16
Kdy: ???
  • pátek večer + přes noc?
  • sobota přes den + večer?
  • sobota večer + přes noc?
Složení:
  • Sirien - ST
  • Ebon - postava Řádového rytíře
  • Demonica
  • Nachtrose - okultní forenzik
  • Pjotr
  • Naoki

Příběh chci:

Jedné otázce můžete přidělit max. 2 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 22 bodů.
Hodně akčnízáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body6
Zrádně konspiračnízáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body-1
Dynamicky investigativnízáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body0
S "politickým" podtextemzáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body3
Obsahující démonické (nelidské) zlozáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body7
Komorní (omezená událost)záporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body-4
Globální (událost s přesahem)záporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body5
S přítomností dalších hunter-frakcízáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body6
S přítomností magikůzáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body1
S přítomností upírůzáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body2
S přítomností lycanůzáporné bodyzáporné bodyneutrální postojkladné bodykladné body5
Autorská citace #1
6.9.2016 20:06 - sirien
Hm. Teď mě napadlo, že nevim, jestli náhodou nechtěla něco hrát i Cemi o víkendu. Well, kdyžtak dořešim pozdějc.

Klíčová otázka je kdy chceme hrát a jak dlouho.

Nejschůdnější je podle mě nejspíš sobota. Kolem poledne bych mohl být i funkční :D


Druhá otázka pak samozřejmě je, jak dlouho. Abysme něco zahráli, tak to chce tak 6-8 hodin, tak já nevim, když bysme hráli třeba od 12/13 do cca 19-21 tak to myslim vyjde ideálně?


Pak je otázka co dáme, osobně sem za Tier 2 / Tier 3 (tj. postavy už jsou součástí nějaké organizovanější struktury - Tier 2 jsou volné, obvykle nějaké spolky zaměřené na určitou problematiku nebo organizace s pouze částečnými vědomostmi o nadpřirozeném světě, Tier 3 jsou obvykle organizace, které jsou v nadpřirozeném světě nějak "etablované". Konkrétní organizaci kdyžtak dořešíme pozdějc, zatim stačí, když dáte vědět preferenci ohledně ladění, stylizace, zaměření (jako korporátní / vojenská / mystická / defenzivně zabijácká / výzkumná / mocenská atp.)

Herní prostředí můžeme dát USA (volnější), nebo Británii (kde mám rozpracovanou celistvou nadpřirozenou společnost i s vazbami na světské organizace atp. Včetně Brexitu :D )
Autorská citace #2
6.9.2016 20:24 - Nachtrose
Pokud se nepletu, tak měl Ebon od Tebe slíbené hardcore huntery :-) Jelikož je toto první hra, co se aktuálně organizuje, za sebe můžu řict, že si svůj rozvrh přizpůsobím a v podstatě mi to je jedno, co se vybere. Snad jen pátek večer asi nebude úplne ideální, jelikož budou přijíždět lidé a bude všeobcná nálada spíše k socializování. Nebo se pletu?

Btw. míchat různé organizace asi úplně není ono, mám pravdu? A když už o tom píšu, tak se tady přikláním spíše k T3.
Autorská citace #3
6.9.2016 21:45 - Naoki
Hmm, yes quite riveting indeed, old chap.

Jsem pro Británii, SObota od 12, Tier je mi jedno
Autorská citace #4
6.9.2016 22:10 - sirien
Nacht: některé organizace jsou kompatibilní více, jiné méně, na čemž nesejde, v USA si můžeme udělat vlastní a v Británii mám svoje (zejm. mé oblíbené MI-13 a MI-18 :D )

Hardcore znamená zejména to, že vám pude fakt hodně o krk :)
Autorská citace #5
6.9.2016 22:24 - Nachtrose
Proti Británii nemám námitek. Tam mi jako první napadla Ashwood Abbey ( i když je T2 ). Jinak pokud vynecháme Valkýru, nejvíce mě asi líká Cheiron Group, případně Malleus Maleficarum ( i když práci, kterou by tam člověk čekal odvádí Rytíři Sv. Jiří ).

Demonicu zase nejvíce oslovil(a?) Lucifuge.
Autorská citace #6
6.9.2016 23:07 - sirien
Malleus Maleficarum... Viděl si anime Hellsing? Tak asi tak :D Zvlášť s tim Brexitem teďka. Což se teda týká i těch Lucifuge, celá tahle italsko katolická pakáž teď v Británii neni zrovna moc v kurzu :) (bylo by fun udělat si výpravu do VB s podobnejma, ale bojím se, že to by chtělo víc, než jen one-shot...)

Nicméně jako neni problém najít nějaké obdoby. A nemusíš mít obavu, že by Anglikánká církev nechávala svá záda nastavená všem těm děsům a monstrům, s nimiž Koruna pořád tak hrozně koketuje.

Cheiron group taky ve VB není moc v kurzu, ale to hlavně z toho důvodu, že stojí v cestě Britskému Dominionu.
Autorská citace #7
6.9.2016 23:21 - Nachtrose
Když jsem naposledy koukal Hellsing, Ultimate byla asi v půlce ( ep. 8 nebo 9... ). Hellsing by ale taky nemusel být špatný zaměstnavatel ;-) A v Británii bych se konec konců nebránil ani práci pro některou z divizí Vojenského Zpravodajství, ale tam bys detaily musel dodat už Ty.
Autorská citace #8
7.9.2016 01:57 - sirien
Budu předpokládat, že v rámci hunterů chceme hrát skutečně huntery, což znamená organizace které vychází ze světských základů, což by v základu nabízelo následující (asi by šly kdyžtak i jiné, kdyby byl zájem o něco víc odlišného, jen s těmihle pracuju běžně). Krátká intra, kdyžtak toho mám v hlavě o dost víc:


MI-13 (tier 3) jsou "soul intelligence agency"; V podstatě to je pořád rozvědka (svým charakterem a činnostmi skutečně víc rozvědka, než kontrarozvědka), takže tam najdeš i "relativně" standardní agenty, ale jinak se tam flákají i různí psychers, okultisti, thaumaturgové atp. Historicky vznikla formalizací různých okultních vyzvědačů ze ZaMini za WWII, jejich činnosti jsou především získávání informací a intervence ve směru věcí "s dopadem" víc než okamžité krize (tj. víc je zajímá, že mezi upíry sílí násilnický kult, spíš než že jednomu upírovi hráblo a začal zabíjet, i když ne že by k tomu zas byli úplně netečný).
Členství je náborové na základě talentu, vlhedu atp.
Základní vztah k supernaturálům je "vlažný" popř. "rezervovaný". Z pohledu supernaturálů to sou "ty co se nám furt snažej koukat přes rameno a občas šťouraj".

MI-18 (tier 3) je "paranormal defense agency"; Tohle sou ty týpci, které "vláda" zavolá, když už jí nějaká parta začne fakt lézt krkem. Za WWII se starali o eliminaci supernaturální diverze a při/po invazi pomáhali s prolamováním supernaturálních problémů na frontě. Starají se, aby supernaturálové nepronikli moc hluboko a vysoko do státních institucí a fungují v daném směru i jako ochranka/bezpečáci a v případě potřeby paravojenská úderka. Píšu tier 3, ale jejich "vhled" je značně menší, než u MI-13 (vynahrazují si to jinde)
Čenství je náborové na základě vhodnosti a užitečnosti.
Základní vztah k supernaturálům je nesnášenlivý. Z pohledu supernaturálů tvoří stěnu, která je odděluje od státu.


MI-13 a MI-18 se nemají moc rády. (18 z pohledu 13 sou zaslepenci, 13 z pohledu 18 sou cvoci jednou nohou na špatné straně.)


Order of st. George (tier 3) je instituce podléhající skrze Církev přímo Koruně a datuje se až k Jindřichu VIII. Historie Řádu je dost bohatá a divoká, v minulosti byl občas i víc spolkem supernaturálů co měl král k ruce než hunterů, ale to se během pár puritánských dob zahladilo. Dneska připomíná nejvíc Hellsing, jen víc církevně laděnej - míň početnej než MIčka, ale zase přímo pod záštitou Královny.
Členství v Řádu je z velké části před-výběrové a pseud-dědičné popř. patronační, v určitých případech zásluhové. Členy Řádu jsou mimo jiné i členové některých rodin, co nesou nebo dědí různá "legacy".
Vzhledem k vazbě na Korunu funguje Řád zároveň jako úderná síla, kterou má král k ruce a zároveň jako přímá diplomatická síla mezi supernaturály. Vztah Řádu k supernaturálům je různý - s mágy relativně vychází (resp. mlátěj se po hlavě spíš politicky), s upíry v zásadě moc ne-e, ale jsou tam nějaké historické vazby.


Bacon Brotherhood (tier 2 a tier 3, podle členství) je akademická instituce, původně výzkumná, ale v konfrontaci s tím, co zkoumali a jak to toho času vypadalo záhy zmutovala i do "obranné". Nejsnazší způsob, jak je popsat, je "světská verze staré Technokracie". Ze seriálů je Bacon Brotherhood něco mezi Sanctuary bez pozitivního afektu k supernaturálům a Warehouse 13. Když se děje něco divnýho, Bacon Brotherhood se takřka najisto objeví. Když je nějaký supernaturál zkonfrontuje, obvykle ho čekají nemilá překvapení z toho kolik toho členové vědí a co za cutting-edge vědecké nástroje vůči dotyčnému dokáží vytáhnout. Uvnitř Bacon Brotherhood existuje věčná rivalita mezi Oxfordským a Camebridgeským klubem, samozřejmě.
Členství v Bacon Brotherhood je iniciativní - člověk se musí chtít stát členem (i když v praxi je hodně patronační a většina členů když narazí na někoho "vhodného" tak ho/jí začne různě popostrkovat správným směrem).
Základní vztah k supernaturálům je chladný, velmi rezervovaný, ale i zvědavý.


Invisible hand (tier 2 a tier 3, podle zasvěcení) je výkonná divize společnosti Dominion. A když píšu společnosti, tak tím nemám namysli firmu, ale vybranou společnost, která firmy vlastní. Tu, co se schází v klubech. V těch, o kterých si ani neslyšel. Znáš ty týpky ze City? Tak to sou proti členům Dominionu mizerný zchudlý žabaři. Slyšel si o Cheiron group? Tak kdybys věděl dost abys věděl o Dominionu, myslel by sis, že Brexit je reakce Dominionu na přílišnou přítomnost Cheiron group v Commonwealthu. Pro vnějšího pozorovatele by Invisible hand mohla vypadat jako mix děsivé korporace s gangem, co má navíc z jakýchsi staletí dávných důvodů přimiksované různí Indy, Gurkhy a další podobné cvoky, co občas dělají fakt divné věci, ale lidé co vidí jen takové povrchní pitomosti, sou lidé, co nevědí, proč mají u stolu čtyři nože, ale pět vidliček.
Členství v Invisible hand je náborové - pokud jde o samotné členy. Pokud jde o ty, co tam mají něco znamenat, tak je před-výběrové - ti, co mají zájem a jsou ze správné rodiny, chápeš. (Nevěřil bys, jak efektivní to je obrana před supernaturální infiltrací... uplynula celá staletí a jedinej mizernej upír se nedotknul jediný cihly zlata v sejfech Dominionu. Kromě těch, co tam sou vyhladovělý na řetězu pro případ, že by se někdo jinej do toho sejfu dostal).
Vztah k supernaturálům je velmi prostý - business je business a oni nejsou z dost dobré Anglické rodiny. Až na to, že se někdy zdá, že to není tak prosté. Dominion drží s Korunou. Samozřejmě, protože každý správný gentleman hájí korunu. A taky kvůli tomu, že Windsorové jsou velmi stará a velmi, VELMI Anglická rodina, jestli chápeš, co naznačuju.


Basement (tier 2) je prosté označení odvození od sklepa Scotland Yardu, kde se kdysi začali scházet detektivové, kteří viděli věci, aby si o nich mohli promluvit, aniž by je někdo slyšel. Někteří se brzy dostali do čela Scotland Yardu a sklepení se záhy začalo rozšiřovat. Efektivně - Basement je organizace co se stará o takové ty "triviální" záležitosti, které jdou mimo pozornost MI-13 a 18.
Členství je napůl náborové a napůl iniciativní a z většiny platí, že se členy stávají členové policejních složek. Plus sem tam nějaký ten žurnalista, patolog atp., znáš to. Z Hunterů má Basement blízko např. k VASCU.
Vztah k supernaturálům bývá z podstaty věci prostý - většina supernaturalů, které Basement potká, spáchala nějaký zločin (nebo něco, co Basement za zločin považuje).
Autorská citace #9
7.9.2016 11:27 - Nachtrose
Order of St. George mas vlastni upravu Knights of St. George? Nebo je to samostatna organizace? To jen tak ze zvedavosti. A Basement mi z popisu trochu navozuje atmosferu ne nepodobnou GRIMMovi.
Autorská citace #10
7.9.2016 12:55 - Ebon Hand
Siriene děkuji za iniciativu.
Předběžně zatím netuším, jak kdo přijede, ale asi bych nechal pátek spíš na tu socializaci. V sobotu mi to je celkem jedno. Pokud to takhle předběžně dopadne, tak v pátek udělám kuchtění a v sobotu už bude primárně hra a případná večeře až po ní?

Jsem pro UK, když to Sirien takhle hezky rozpracoval.
Nejvíc se mi líbí Invisible hand, MIčka a Order of St. George. Nejsem v tom úplně vyhraněný. Všechny organizace mi přijdou zajímavý.
Asi bych v tomto případě nehrál hardcore obtížnost, protože s některými jsem nikdy nehrál a ve vypjaté obtížnosti mi to přijde oslabující. Protože pokud to má být HC podle toho jak já vedu HC, tak hráči musí být sehraní, jinak nemají šanci. :D
Autorská citace #11
7.9.2016 14:38 - Shako
Sirien: Pěkná soupiska organizací. Ale není jich tam an jedno Impérium trošku moc? Tier 3 počítám operují celosvětově, ne? Tier 2 asi jen Británie. A nebo to máš vše jen na Ostrovech?

Jen tak koukám, co se bude hrát... sraz nestíhám, ale budu na vás myslet. :)
Autorská citace #12
7.9.2016 15:45 - sirien
Shako: Tier určuje míru semknutosti, organizovanosti a vnoření do supernatural světa. Obvykle koresponduje s velikostí a rozsahem, ale nemusí nutně.

MI-18 je zejména na ostrovech, symbolicky pak občas v Commonwealthu nebo tam, kde má své zájmy mortálí Britská vláda.

MI-13 je zejména na ostrovech, ale působí z části i jinde, když potřebuje.

Order of st. George působí na Ostrovech a v Commonwealthu.

Bacon brotherhood je skutečně globální, i když to je trochu komplikovanější - Brotherhood je oproti jiným volněji organizovaná. Působí v anglosaském, frankofonním a Evropském prostoru, ale její jednotlivé frakce jsou různě "osamostatnělé" a "rozpadlé" - panují mezi nimi ale relativně dobré vztahy (max. přátelská rivalita). Její východoevropské odnože byly zdevastovány a převzaty komunistickými organizacemi.

Invisible hand je přítomná tam, kde je přítomný Dominion. A Dominion je přítomný tam, kde jsou Britské peníze. Takže ano, Invisible hand je velmi globální, ale zase se místy tluče se svými jinými alternativami (francouzský nadnárodní Cheiron, různé americké korpy atp.)

Basement působí na Ostrovech, ale má nějaké volné vazby na své lokální alternativy (VASCU, Frantíci maj určitě taky něco atp.)


Ebon: Tak já to mám rozpracované dlouho, jen sem to nikdy nesepsal. Kdo se mnou hrál můj Mage příběh Nezvratný osud, tak měl tu krásnou možnost potkat MI-18 i MI-13 atp. :)

A ano, na Nightmare to chce sehranost... pokud nechcete umřít moc rychle, tak klidně trochu zvolníme, můžeme dát jen Hardcore nebo pokud se fakt bojíte, tak třeba jen Hurt me Plenty :) (Bring it on nebo I can win už bych nedával, to by bylo moc lame :D )


Nachtrose: Knights u mě spadají pod Order... tak trochu. Jsou reliktem jedné "purifikační" vlny, která tam proběhla, za Richarda Řád na chvíli ovládli, později byli ale zase sami vytlačeni. V současnosti fungují dvojím způsobem - část z nich je součástí Řádu a tvoří fundamentalistickou kliku, která Řád politicky tlačí proti supernaturálům a zejména proti mágům, druhá část je v podstatě v ilegalitě a de supernaturálům po krku natvrdo.


------------------


Jen mě napadá, že sem k té UK měl napsat ještě jedno zásadní intro:

Moje pojetí je takové, že UK je poslední místo na světě, kde je mortálí a supernaturální svět pořád skutečně natvrdo provázaný v jeden celek - jak mortálí, tak supernaturální svět se schází v instituci Koruny a Její Výsost tak skutečně vládne celé Británii.

Zbytek světa je v různých jiných rozpoloženích, ale nikde takhle celistvých.

Koruna a Koruně nakloněné instituce se snaží tuto jednotu zachovat (zejm. protože ke Koruně sou vázané různé faktické i mystické pakty atp.), nicméně dané rozpoložení je pod těžkým tlakem - na jednu stranu tam otravujou různý separatisti, co by se chtěli některých těch smluv naopak zbavit (mizerný Skoti, mimochodem), na druhou stranu se Britský celek snaží porůznu rozbít různé jednotlivé organizace, kterým ta jednotnost není po chuti (např. některé frakce upírů, kontinentálních mágů, Amerických shadow-corpů atp.) popř. ji rovnou nenávidí (Irská sféra je např. vůči Britům ve stavu studené války)

Aby to nebylo tak snadné, tak i uvnitř Británie panují ve všech frakcích různé třenice. Stejně, jako se mezi "huntery" nemají rády MI-13 a MI-18 a obvykle by si nejradši podrazily nohy a pak se chechtaly, jak si ta druhá nabila hubu, tak i mágové mají různé lóže, co se politicky fakt nemusí (zejm. Anglická a Skotská, které se navíc nemusí i kvůli rozdílům v magických tradicích - Anglie je víc hermetická a Římská, skotsko víc Keltské a pohanské - což má i velmi reálné dopady když dojde např. na zacházení s místy moci, artefakty, otázku přípustné a nepřípustné magie atp.), upíři mají různé frakce (zejm. tradicionalisté, kteří prosazují nezávislost Rodných i za cenu života ve skrytu, roayalisté, kteří prosazují dlouhodobé udobření s Korunou a snaží se o plnohodné znovu-včlenění do mystické společnosti) atd.


Britská jednotnost... zatím drží, nicméně poslední desítky let je vystavovaná větším a větším zkouškám a i když běžní supernaturálové vidí Královnu asi tak, jako běžní mortálové (občas se někde symbolicky objeví), šušká se, že ve skutečnosti vládne z pozadí železnou rukou, což je jediný důvod, proč se Británie ještě nerozpadla. A že fakt, že vládne tak dlouho, souvisí s tím, že odmítla předat tuhle moc Charlesovi, který se s touhle staletími ustanovenou rovnováhou moc nebratříčkuje (a hodně, hodně potichu se šušká, že se až moc přátelí s některými extremisty - jako jsou např. právě Knights of st. George atp.)
Autorská citace #13
8.9.2016 10:25 - Demonica
Potvrzuji svou účast a souhasím se sobotou přes den a večer.

Rozhodně jsem pro UK, z nabídnutých organizací Basement nebo Order of st. George, případně MIčka.
Autorská citace #14
8.9.2016 15:55 - Nachtrose
Zatim to vypada na nejvice hlasu pro MIcka ( ktere vlastne? ) a Order of St. George.

Ted bybto jeste chtelo zvolit ladeni/zamereni a poresit starting pool pro tvorbu postav. ( mam jednu tak trochu v hlave, ale asi nezapadne uplne do vseho ).
Autorská citace #15
8.9.2016 17:39 - Ebon Hand
Ti nevím, zatím jsem se vyjádřil já a Demonica... :-)
Autorská citace #16
8.9.2016 17:41 - Naoki
Ja jsem pro jakykoliv mimo slaninu a ruku
Autorská citace #17
8.9.2016 17:42 - Nachtrose
Ebon: já taky, i když ne zrovna přímo :-)

MIs, Order, Basement ( v blíže neurčeném pořadí ). Aby to bylo zřetelnější ;-)
Autorská citace #18
8.9.2016 18:21 - sirien
Tohle by chtělo nějak dohodnout, protože od organizace se odvozuje hodně dalšího. Pro přehled:

Koho lze hrát v jednotlivých organizacích a co dané organizace primárně řeší.


MI-13
Všeobecně postavy s otevřeným vztahem k nadpřirozenu. Lze být k nadpřirozenu defenzivní (např. skeptický agent co bere "supernal only" stopy vlažně jako ne úplně dostatečné), ale úplně se nehodí být nesnášenlivý. MI-13 se snaží vyvažovat hard-core agenty s různými okultními existencemi.
- bývalí agenti MI-5 a MI-6 (popř. jiných podobných institucí), kteří při práci zabředli do "věcí" a zpracovali je aniž by praopadli nějakému extrémnímu přístupu
- aktivní okultisti, thaumaturgové nebo psycheři
- zverbovaní jedinci (obvykle lidé co sami získali vhodný vhled nebo mají vhodné schopnosti - analytické, investigativní atp.)

MI-13 řeší především:
- špionáž mezi nadpřirozenými strukturami (kdo je kdo, kdo co chce, kdo co dělá... ať už upíři, vlkodlaci, mágové, okultní spolky nebo kdokoliv jiný)
- intervence v nadpřirozeném světě (nějaká frakce nějaké skupiny tlačí nevhodným směrem? Něco by se s tím mělo udělat...)
- užití nadpřirozených prostředků pro vládní účely (občas)


MI-18
Všeobecně postavy s defenzivním až nesnášenlivým přístupem k nadpřirozenu. Lze být snášenlivý, ale zhruba tak do úrovně "ať si existují, dokud si existují sami pro sebe". MI-18 hledá lidi, co dokáží rozpoznat hrozbu nebo infiltraci už v zárodku a lidi, co si s ní dokáží poradit - ať už civilizovaně, nebo násilně.
- bývalí agenti MI-5 a MI-6, kteří při práci narazili naplno na něco nadpřirozeného a "poradili si s tím" (=zničili to, zabili to, zlikvidovali to...)
- zverbovaní členové speciálních jednotek (SAS, speciální divize Scotland Yardu atp.)
- "back office" agenti rozvědek (investigátoři, analytici, lidi co dokáží sledovat instituce a vyznají se v nich natolik aby poznali, když se nějaká začne chovat podivně atp.)
- profi byrokrati nebo "politici" (ve smyslu lidí co se vyznají mají kontakty atp., ne ve smyslu exponovaných politiků)

Co MI-18 především řeší:
- zabezpečení státních institucí a činitelů před nadpřirozeným vlivem
- zabraňování infiltrací nadpřirozena do státních struktur
- občasné likvidace nevhodných nadpřirozených jedinců, situací, artefaktů atp.


Order of st. George
Řád sv. Jiří je hodně tradiční instituce, která si zakládá na vlastní relativní uzavřenosti a odkazu - jeho součástí jsou lidé z okruhu určitých rodin, duchovní, kteří se pro službu dlouho připravovali, lidé, kteří byli dotčeni něčím nadpřirozeným a lidé, kteří byli do Řádu přijati za zásluhy.
- Kleriky a mnichy s více "praktickým" než jen "duchovním" přístupem k věci
- Členy rytířských rodů, kteří k řádu tradičně patří a činnost v něm berou jako odkaz a povinnost (legacy, duty)
- Lidi nadané nějakou nadpřirozenou silou, která má nebo které dávají náboženský rozměr (ať už lidi co mají "blessing" a chtějí ho zužitkovat, nebo lidi co jsou "cursed" a chtějí se svou činností vykoupit)
- lidi "s posláním" ("calling"), kteří v minulosti porazili něco nadpřirozeného a byli do Řádu přizváni

Co OosG především řeší:
- Boj s temnými silami na úrovni jedinců i skupin. Obvykle se zaměřuje na skutečně "temné" věci spíš než na to že se někde nějaký supernaturál "jen" trochu urval z řetězu, i když i to občas potkají.
- Ochrana Británie před nadpřirozenou intervencí z vnější
- Prosazování politiky Koruny
- Ochrana Církve před nadpřirozenem
- Ochrana popř. střežení různých relikvií, artefaktů, míst atp.


Bacon Brotherhood
Bacon brotherhood sdružuje akademiky a výzkumníky, i když se okolo motají i různí lidé, co se připletli do cesty.
- Vědci, výzkumníci, analytici, lékaři
- Lidé co se přidali jako (bývalí) studenti a kteří si zvolili neakademickou kariéru, ať už nezávisle na bratrstvu nebo kvůli činnosti v něm
- Lidé, kteří na nadpřirozeno narazili po vlastní ose, postavili se k němu "racionálně" a ve své interakci s ním nebo ve své snaze o něm něco zjistit na Bratrstvo narazili
(poslední dvě skupiny zahrnují i občasné různé forenzní patology, vojáky, policisty, záchranáře atp., stejně jako investigativní a bulvární žurnalisty a jiné obdobné existence)

Co Bacon Brotherhood především řeší:
- výzkum. Kdykoliv se někde objeví něco nadpřirozeného, chtějí vědět, o co jde a zdokumentovat to.
- Ochrana civilistů. Bacon Brotherhood sami sebe tradičně vnímají jako ochránce běžných lidí před zvůlí nadpřirozena
- Ochrana reality. Bacon Brotherhood věří, že věci, které fungují "mimo rámec fyziky" mají obecně špatný dopad na okolní svět. Snaží se izolovat a zabavovat cokoliv, co se prijevuje příliš intenzivně popř. eliminovat příliš divoké okultní působení na různých místech atp.


Invisible hand
Invisible hand je výkonná struktura velmi bohaté instituce a jako taková zahrnuje různé "odpadlíky" odevšaď, stejně jako různé "lidské zdroje" ze samotného Dominionu.
- odpadlíci (policie, armáda, mafie...) a kontraktoři (žoldáci, "bezpečáci" atp.)
- korporátní výzkumníci (doslova, z laboratoří bio&chem firem atp.)
- "profesionals" (white collars... middle-manageři, tak nějak) - obvykle někteří z alespoň trochu uznávaných rodin Dominionu co o Invisible hand vědí, chtějí se dostat na její vyšší pozice a neodradil je fakt, že narozdíl od jiných míst Dominionu u Invisible hand se musí projít žebříčkem opravdu odspodu
- různí přetažení jedinci (bývalí ghoulové, sleepwalkeři atp., s nimiž se buď moc fuckovalo nebo které zajímaly peníze Dominionu víc, než původní služba)
- zverbovaní okultisté
- různí exotičtí jedinci, které Dominion "odněkud" bere a z části používá mimo jiné v Invisible hand (gurkhové, členové Afrických kmenů - popř. občas nějaké fakt extra podivné existence, o nichž se nemluví)

Co invisible hand především řeší:
- ochranu zájmů Dominionu (zejm. teritoriálních, což je často přivádí do střetu zejm. s upíry a podobnými)
- získávání věcí užitečných pro komerční výzkum, ať už biochem nebo technologický
- užívání nadpřirozených prostředků k prosazování zájmů Dominionu v mundánním světě
...pokud budete chtít hrát Invisible hand, připravte se na to, že nebudete hrát zrovna "sympaťáky".


Basement
Basement je poměrně jasný, myslím. Jeho členové jsou především:
- členové Scotland Yardu popř. jiných policejních složek
- patologové, konzultanti atp.
- sem tam nějaký novinář, soukromý vyšetřovatel nebo okultní nadšenec

Co Basement především řeší jsou okultní zločiny, občas narazí na nějaké prorůstání nadpřirozena do zločineckých struktur atp.
Autorská citace #19
8.9.2016 18:23 - Nachtrose
Sirien: vím, že je to asi blbost, ale dal by se ke každé organizaci přidat nějaký vhodný seriál/film?
Autorská citace #20
8.9.2016 18:36 - Naoki
Tak za mě tedy jednoznačně Sv. Jiří :D
Autorská citace #21
8.9.2016 18:51 - sirien
Nachtrose: Tyvole :D To asi jako moc nedám... rozhodně ne pro všechny.
Autorská citace #22
9.9.2016 11:03 - Demonica
sirien: Díky za přehled.

Naoki píše:
Tak za mě tedy jednoznačně Sv. Jiří :D


Souhlas.
Autorská citace #23
9.9.2016 15:34 - Ebon Hand
Zkusím popohnat Pjotra, aby se vyjádřil.

S Řádem nemám problém. :-)
Autorská citace #24
9.9.2016 16:07 - sirien
Super. Jinak jak jsem k těm organizacím psal jako víc archetypů toho, co jsou jejich agenti zač, tak jsem zapomněl napsat že tiše doufám, že si to nějak rozeberete - tj. ne, že se mi u Order sejdete s 5 postavama dědičnejch rytířů.

Jako šlo by to, ale nebylo by to úplně ono :) Ono ty organizace ty lidi obvykle mixujou, zaprvé protože jich zas nemaj tolik a zadruhé protože to dává smysl, takže idální když si to nějak rozeberete.

Pokud se teda shodnete na Order, tak já napíšu ještě něco bližšího k němu specificky potom (zrovna s Order ste mi teda dali, to je asi "nejbohatší" organizace ve výběru vůbec... zkusim jeho pošahanou historii co nejvíc zredukovat).


Ohledně volby Order - pokud fakt Order, tak se připravte na to, že ne každá věc co je "abomination" je ke zničení, protože Řád slouží Koruně a Koruna se s některými mocnostmi temnoty zpaktovala a paktuje. Což samozřejmě je obecně špatné, ale jde o Vyšší Dobro a pokud o tom máte pochybnosti, vaši představení vám rádi velmi trpělivě, ale velmi důrazně vysvětlí, že co je dovoleno Bohem zvolené Královně jenž z Jeho vůle ochraňuje Impérium není na běžných smrtelnících aby soudili a nikdo tu nechceme skončit v tom šíleném chaosu a anarchii, do které svým fanatismem spadli katolíci, že ne?.
Autorská citace #25
9.9.2016 16:41 - Naoki
Dedicni rytir rikas? O:-)

Autorská citace #26
9.9.2016 20:16 - Merlin
kdybys chtěl sarkastické NPC, tak určitě půjdu kolem
Autorská citace #27
12.9.2016 09:40 - Ebon Hand
Nemám problém hrát i něco pestřejšího. :-)
Autorská citace #28
12.9.2016 15:05 - Pjotr
Hrani v sobotu odpoledne je za me dobry, pokud mozno skoncit pred pulnoci, abysme stihli jeste trochu jidla a nejakou deskovku na zregenerovani :)
Na jednorazovku si z tohohle vyberu umim nejlip predstavit mi18, order, nebo basement a spis akcnejsi hru. Ale omezovat se tim nemusime...
Autorská citace #29
13.9.2016 13:38 - Ebon Hand
MI18 mě taky láká, zavání to pro mě akční hrou :-)
Autorská citace #30
13.9.2016 14:11 - sirien
Ebon: nemusíš se bát, akční vám to udělám i za Řád. Řád střeží zájmy Koruny a ve stínovém světě královna rozhodně není moderní maskot na oslavách - ve stínovém světě platí Staré zákony, královna vládne a královna se neptá, jakými prostředky bylo cíle dosaženo a už vůbec se neptá, kolik nepřátel Koruny při tom zařvalo (dobře, občas se může ptát, zda jich zařvalo dost, ale chápeš...)
Autorská citace #31
14.9.2016 22:17 - Nachtrose
Hmm... nejak se neumim rozhodnot pro postavu :-/
Autorská citace #32
14.9.2016 23:31 - sirien
To je jedno, stejně skončí zebonovaná :p
Autorská citace #33
15.9.2016 07:06 - Naoki
A ze kterých pravidel si můžu tu postavu udělat? Jsou při tom nějaké speciální podmínky?
Autorská citace #34
15.9.2016 10:18 - Ebon Hand
Ať s tím trochu pohneme.
Já zvažuji dědičného rytíře, nebo důstojníka královské gardy.
Autorská citace #35
15.9.2016 10:33 - sirien
Tvorba postavy

Validní příručky: Mortals/Hunters; Core, HtV, HtV sourcebooky, Armory, Armory II, Dogs of War... Book of Spirits? Second Sight? V podstatě mi to je jedno, nWoD je docela konzistentní a všechny general/mortal sourcebooky považuju osobně za "základní nabídku".

Pokud byste našli něco v supernal sourceboocích, můžete to dát k diskusi. Zejm. některé sleepwalkeří věci a věci vycházející z awakened magic můžou být možné (pokud vám nevadí, že kdykoliv vás vaši fundamentalisticky smýšlející bratři potkají, budou mít na jazyku slova jako "abomination", "anathema" atp).

Pokud byste chtěli něco, co v sourceboocích není, dejte vědět a dotvoříme to.

Atributy: 5/4/3
Skilly: 22 bodů, libovolně; žádné pětky, max. 1 čtyřka, occult max 2
Specializace: 3, nic se supernatural orientací
Merity: 10, ALE z každé kategorie (mental, physical, social) musíte mít aspoň 2 body (pokud nemáte Blessed/Cursed výjimku, viz níže). Scaled merity končej na 4 max.

Můžete mít resistance merity, ale nikoliv skeptic merity (Doubting Thomas, Unbeliever atp.)


Blessings/Curses: Můžete si vzít mortal-available supernaturální merity (schopnosti). Tj. např. ty ze Second Sight nebo různých Hunter (např. Lucifuge atp.) Pro postavy s Blessed/Cursed konceptem přitom platí odlišná omezení:

Obecně platí, že:
- Všechny schopnosti co si vezmete musí mít blessing/curse stylizaci (původně nebo si je v tom smyslu předělejte) (pokud by neměly, pak nemáte v Order co pohledávat - s thaumaturgií, psykerstvím a podobnejma nesmyslama můžete táhnout k MI-13, tam na to budou zvědaví)
- pokud nepřijdete s nějakým fakt super cool konceptem proč to má být blessing, pak násilně se projevující a zraňující schopnosti by měly být curses. Cool konceptem nemyslím "hej, sem Pěst Boží!".

Běžní členové Řádu:
- Běžné postavy jsou limitované investicí 3 bodů do supernal meritů (rozdělení je na vás).
- Žádné evokace, manifestace, invokace ani projekce (=žádné blasty, žádná vyvolávání, žádné posedlosti, žádné astrální bullshity).
- True faith je k dispozici (to sem ale hodnej, co?) komukoliv (scaled merit), ALE postava s True faith nesmí nést žádnou curse. Pokud postava s True faith ponese blessing a tento se nějak obrátí proti ní, True faith okamžitě padá. Pokud se postavě s True faith stane něco otřesného co nedokážete ve své víře ospravedlnit, True faith padá. Pokud provedete nějakou herezi nebo začnete příliš hřešit proti Morality, True faith možná padne (a kolik ste do toho narvali bodů mi bude ve všech případech jedno, prohlásim jen "chá-chá!" - ne, doufám, že ste nečekali, že vám umožnim True faith a nechám vám jí lacino, že ne?)


Blessed/Cursed členové Řádu:
- Postavy s Blessed/Cursed konceptem naopak musí investovat alespoň 3 body a mít alespoň jeden supernal merit na 3 a víc.
- Maximum pro Blessing nebo Curse je 5.
- Blessed/Cursed postavy mohou mít evokace, manifestace, invokace nebo projekce. Resp. možná spíš Cursed postavy mohou mít zmíněné, Blessed postavy mohou mít projekce a nějaké manifestace, s těmi evokacemi bych to u nich moc nadějně neviděl.
- Blessed/Cursed postavy které dají do Blessing/Curse víc než 4 body meritů mohou ignorovat omezení pro rozdělení meritů mezi kategorie


Heritages: Postavy s konceptem členství v některém z tradičních rodů Řádu mohou investovat do dědictví - tzn. do magic itemů. Můžete vzít jakékoliv cursed (shade-touched... viz Book of Spirits) itemy nebo klidně i natvrdo magic itemy / artefakty (ehm, teda, pokud je zaplatíte, což jako u artefaktů... no, pokud chcete...)


Calling: Postavy s konceptem postaveným na Calling
- mohou mít Mage merit Destiny.
- mohou mít Mage merit Dream
- mohou mít True faith až do úrovně 4.


Church: Postavy s konceptem původu v církvi:
- mohou mít dovednost occult až na úrovni 4
- mohou mít specializace se supernatural orientací



...tohle je základní osnova. Pokud byste v tom něco jakože hodně potřebovali změnit abyste vystihli koncept, tak dejte vědět.
Autorská citace #36
15.9.2016 11:41 - sirien
Ou, jo, důležitá věc - pokud chcete Blessing / Curse v podobě nějakého Second Sight meritu, tak ignorujte stromové návaznosti (tj. pokud chcete pyrokinezi, tak není potřeba mít k tomu základ v psychokinezi atp.)

EDIT: totéž samozřejmě platí i pro všechny jiné sourcebooky.

Teoreticky se to týká všech postav, ale vzhledem k tomu, že tohle jsou většinou evocation powers tak nejspíš jen pro ty co chtějí hrát Blessed / Cursed postavu
Autorská citace #37
15.9.2016 11:52 - Nachtrose
Sirien: ma Order i nejake ty endowments?
Autorská citace #38
15.9.2016 13:37 - sirien
Já "endowments" moc nežeru jako samostatnou kategorii. Někteří hunteři tomu tak dost možná můžou říkat, pokud se jim to líbí, ale powery kterejma hunteři vládnou jsou u mě úplně totéž čím vládnou libovolní jiní "practitioners", bez ohledu na to jestli to jsou okultisti, psykeři, thaumaturgové, alchymisti nebo cokoliv podobnýho co je mortal-available.

Tj z tohodle pohledu můžeš za endowment považovat všechno co sem výše vypsal jako "přístupné", s tím, že předpokládám, že máte dost citu abyste to přiřazovali vhodně podle char backgrnoundu. Ale jestli to chceš orientačně vypsat, tak cca:

Parson (max 3)
- Benedictations
- Goetic gospels
- True faith
- Second sight thaumaturgy (náboženská magie)

Knights (max 3)
- Relics
- True faith
- Second sight psykers

Blessed/Cursed (max 5)
- Castigations
- Second sight psykers
- Mage merits (Destiny, Dream), max 2, pouze pokud korespondují se základním blessing / curse

Called (max 3)
- Mage merits (Destiny, Dream), max 4
- True faith
- Second sight psykers


(špatná zpráva: WoD Index je pryč, zjevně navěky ;( . Dobrá zpráva: WoD Codex ho zdá se dobře nahrazuje)
Autorská citace #39
15.9.2016 19:41 - Shako
sirien píše:
Tvorba postavy


Ty kokos, takových možností. :-D Chtěl bych vidět ty postavy, zda se do toho někdo fakt ponoří a nebo to lidi udělají podle základní příručky.
Autorská citace #40
15.9.2016 23:41 - Aegnor
Shako píše:
Chtěl bych vidět ty postavy, zda se do toho někdo fakt ponoří a nebo to lidi udělají podle základní příručky.

WoD Codex, trocha hledání tam, na základní průzkum ti to stačí, zajímavý věci si pak vytáhneš z příruček/siriena. Těch možností je spousta, ale myslím si, že to není tak obrovské kvantum informací, aby si na to nikdo netroufnul.

Navíc, tím že máš tolik povolených věcí, tak k tomu můžeš přistoupit i způsobem
"Hele, siriene, chtěl bych umět chrlit plameny." Na to ti Sirien odpoví "Ok, to můžeš mít těmahle třema způsobama, kterej se ti k postavě nejvíc hodí?"
Autorská citace #41
16.9.2016 08:16 - Naoki
Moje character concepts:

- polo-pomatený rubač který se nebojí řešit věci hodně nablízko a hodně osobně
- člověk nadaný napřirozenými schopnostmi, které vnímá jako kletbu, jenž se snaží zbavit skrz pravou víru
- učitel/vědec snažící se pochopit nadpřirozeno a využít ho machiavelistickým způsobem pro potřeby Koruny
Autorská citace #42
16.9.2016 08:21 - Vojtěch
Naoki: učitel snažící se pochopit nadpřirozeno a využít ho machiavelistickým způsobem pro zkrocení té zvěře, co má ve třídě ;)
Autorská citace #43
16.9.2016 10:28 - Naoki
i to je dobrý koncept :D
Autorská citace #44
16.9.2016 15:01 - sirien
Ebon mi už dal vědět že si chce vzít koncept Řádového rytíře z nějaké tradiční rodiny.



Naoki: mňo... :D

Polo-pomatená násilná postava v současném Řádu... jako teoreticky, ale bude tam jak pěst na oko.


True faith a cursed... pokud máš cursed schopnost, nemůžeš mít True faith, ty dvě věci nejsou vnitřně kompatibilní (je to asi jako mít asociální poruchu osobnosti s agresivitou a přitom tvrdit, že si zarytý a přesvědčený pacifista - pokud sám sebe vnímáš jako cursed, pak se nemůžeš zároveň ohánět mandátem Božím). Samozřejmě můžeš být cursed a být hluboce věřící, to se nijak nevylučuje, ale prostě Tvoje víra a Tvoje sebepojetí nejsou v takové harmonii aby Ti daly tu skutečnou sílu skálopevné víry která je vyjádřená tím meritem.

Postavy s konceptem Blessed/Cursed (viz #35) True Faith mít nemůžou vůbec (ani Blessed), protože jsou už mentálně trochu mimo rámec běžných mortálů - příliš vědět činí věřit těžším.


Vědec v Řádu je trochu mimo, Řád vědce jako takové moc nesdružuje (asi se tam najdou nějací lidé co se věnují vědě, ale nejsou to postavy s vědeckým konceptem - ty najdeš spíš v Bacon Brotherhood popř. v Invisible hand).

-------------


Cursed postava co je hluboce věřící a snaží se skrze svou víru očistit je pro Řád hodně dobrý koncept.

Učenec co se snaží pochopit nadpřirozeno a využít ho machiavelisticky pro zájmy Koruny je také velmi archetypální Řádový koncept.

K "vědci" by případně mohl mít nejblíž nějaký Řádový mnich zabývající se náboženskou mystikou a případně nějakou tou alchymií.

Nějaký fanatický rytíř/inkvizitor co vnímá nadpřirozeno jako něco co špatného a kterého Řád drží na řetězu jako destruktivní sílu kterou případně pošle tam kde je potřeba něco zarovnat je taky poměrně Řádový koncept (jen teda je rozdíl mezi fanatikem a polo-šílencem... Řád nemá úplně v lásce členy kteří by se náhodně urvali ze řetězu a nadělali pak víc škody než užitku)
Autorská citace #45
16.9.2016 15:11 - Naoki
Ok, takže pro shrnutí vybírám si mezi:

1) Cursed postava co se snaží očistit skrz víru
2) Učenec na nadpřirozeno s machiavelistickými zájmy pro Korunu
3) Fanatický rytíř který vnímá nadpřirozeno jako něco špatného

Vyberu si podle skupiny (pro případ že by někdo chtěl hrát za něco s podobným konceptem)
Autorská citace #46
16.9.2016 17:44 - Ebon Hand
Já to teda pochopil tak (Řád), že práce pro řád je natolik delikátní (Koruna), že pro pomatence tam není místo.
Autorská citace #47
16.9.2016 19:16 - Naoki
Taky ze pomatenec uz neni v seznamu :P
Autorská citace #48
16.9.2016 21:24 - sirien
Ebon Hand píše:
Já to teda pochopil tak (Řád), že práce pro řád je natolik delikátní (Koruna), že pro pomatence tam není místo.

Tak.

Řád měl v minulosti svá "temnější" (extremisticky-puritánsky fundamentalistická) období, kdy razil tvrdou politiku "očišťování" - obvykle "jakýkoliv supernatural co poruší cokoliv musí být sťat nebo upálen a tito nemají v Řádu co dělat pokud nejsou na řetězu" (*1), nicméně dlouhodobě se podobné přístupy ukázaly být těžce kontraproduktivní, protože:

((*1) období "thou shalt not suffer witch to live" bylo jen velmi málo a byla jen velmu krátká a rychle utnutá shora - dost krátká na to aby se dnešní Řád zvládal 99% času tvářit, že se "nic podobného nikdy nestalo, vůbec nevíme o čem to mluvíte" a ve zbylém 1% případů k tomu přistupoval stylem "jo-a-ha-tohle to byl jen takovejch okamžitej zkrat to vůbec nemá smysl řešit".)

1) supernaturálové začali být před Řádem krajně obezřetní a pozorní a ukázalo se, že když vás někdo vnímá jako apriorního nepřítele, tak je fakt těžké sledovat, co vlastně reálně kde dělá nebo zamýšlí popř. takřka nemožné vést nějakou smysluplnou diplomatickou diskusi. Což je fakt dost nanic, když po vás Koruna nežádá genocidu, ale kontrolu.

2) výsledkem "sebe-čištění" Řádu byl brutální odliv všech "legitimně" smýšlejících supernaturálů do politicky konkurenčních organizací a dlouhodobě velmi výrazné oslabení Řádu a jeho vlivu. Nejrizovější byl nejspíš odliv všech Řádových mágů (tradicí obvykle křesťanských mystiků popř. pár hermetiků) pryč do mágských lóží - Řád tím zaprvé efektivně ztratil všechen přímý vliv nad magií a zadruhé poté co celo-anglická fundamentalistická horečka zase trochu pominula, tak různé mágské lóže - jmenovitě zejména Zlatá lóže - využily politického vakua mezi Korunou a magií a velmi obratně formalizovaly své vztahy s Korunou a co do čistě a převážně magických záležitostí Řád natvrdo vytlačily pryč a nasáčkovaly se na jeho místo.



...dnešní Řád je ze své minulosti z většiny poučen a i když dříve ztracené pozice (vč. větší přítomnosti samotných supernaturálů v Řádu) se už zpátky moc získat nedají, tak jeho vedení v současnosti prosazuje politiku "Jednoho Boha a jedné Koruny" a to jak interně, tak navenek; tj. někdo kdo by chodil okolo a bez rozmyslu bashoval supernaturály po hlavě není moc vítaný a pokud se takhle zvrhne nějaký stávající člen Řádu, je obvykle obratem povýšen na některou z čestných a významných funkcí rytíře-ochránce nějakého sice důležitého, ale velmi odlehlého místa.

Řád aktuálně zakládá své vystupování zejména na svém formálním a tradičním postavení a přímé vazbě na Korunu a snaží se vystupovat jako sice silná a "kdyby se nám zachtělo tak i silová" organizace, která ale okolí nabízí nejprve svou smírnou tvář. Tj. když narazí na něčí průser který není totálně epic level shitstorm, tak primární zájem je ho vyřešit ideálně bez usekávání hlav a ve spolupráci s příslušnou "komunitou" a až pokud to nejde tak natvrdo vlastními silami. Jak moc to je reálně možné se pak liší podle toho, k jaké komunitě se ten který supernaturál hlásí.
Autorská citace #49
18.9.2016 21:14 - Ebon Hand
Jsou nyní v Řádu nějací supernaturálové? Vnímá Řád rozdíl mezi lidskými supernaturálové, jako jsou mágové a lykany, upíry? Pokud je super průser na koho se obrací Řád pro pomoc?
Autorská citace #50
18.9.2016 22:37 - sirien
Zajímavé otázky :)

Ebon Hand píše:
Jsou nyní v Řádu nějací supernaturálové?

Záleží na definici. V "mém" WoD jsou mnohdy tenké hranice - jasně vymezitelní jsou samozřejmě upíři, ale u ostatních to je občas těžší a mezi lidmi a mágy a i mezi lidmi a vlkodlaky existují šedé zóny (sleepwalkeři, okultisté atp., popř. různí wolf-blooded co mají nějaké vlkodlačí rysy, aniž by byly výslovně "uratha" (full vlkodlak)).

Pokud nastavíš laťku nízko, pak do kategorie supernatural spadne většina blessed/cursed členů Řádu.

Pokud nastavíš laťku vysoko a budeš počítat jen "plnohodnotné" supernaturály, pak se říká že ano a nejspíš to je pravda (představení to nijak moc nezatloukají, ale ani nepotvrzují), nicméně podle všeho jich je málo.

Je dost pravděpodobné, že okolo bude nějaký mág nebo dva. A nějací další z církevních kruhů budou mít k Řádu blízko, i když třeba nejsou nominálně jeho členy. (Mágové sou taková divná sebranka, časem se nějakej objeví všude možně). Nicméně ti všichni se nejspíš drží hodně v pozadí a rozhodně nepotkávají "operační úroveň".

Kolují storky o tom, že kdesi v hlubokých podzemích má Řád nějakého toho upíra v kobce a kdesi v lesích venkova nějakého toho vlkodlaka na řetězu. Jak moc to je pravda a jak moc jsou tito ve službách Řádu dobrovolně a jak moc z vynucení je diskusní evergreen běžných členů Řádu večer nad pivem (obvykle od čtvrtého piva dál).

Ebon Hand píše:
Vnímá Řád rozdíl mezi lidskými supernaturálové, jako jsou mágové a lykany, upíry?

Ne / Ano a ne / Ano.

Ne, protože Řád slouží Koruně a když někdo zájmy Koruny maří nebo jim naopak pomáhá, tak na tom kdo to je až tak moc nesejde. Alespoň tak zní teorie a veřejná verze.
(samozřejmě, v praxi se liší jaké prostředky se kde nasadí atp., ale na to ses asi neptal).

Ano a ne - lidé co šťourají do nadpřirozena (okultisti, psycheři, thaumaturgové a tak trochu mágové) jsou vnímaní a je s nimi zacházeno víc civilně, než s plnohodnotnými supernaturály.
U mágů je trochu problém, protože jejich odlišení od lidí je větší problém než u jiných (a mezi hodně silným okultistou a slabým mágem je hodně tenká hranice). Obecně ale platí že většina skutečných mágů je tak silná, že se na ně z praktického hlediska nahlíží víc jako na supernaturály.

Ano na subjektivní úrovni, protože Řád má pořád náboženský základ a různí supernaturálové jsou prostě z theologického hlediska viděni jinak. Když vynecháme srandy jako démony atp., tak:

- upíři jsou na tom blbě; ti jsou dost očividné Peklo na nožičkách a i když na ně členové Řádu neskáčou s kůlama v rukou, tak v jejich okolí mnozí skřípou zubama a když dostanou rozkaz nějakého sejmout, tak nad tím vůbec nebrečí. (Někteří členové Řádu co jsou z necírkevních kruhů mají víc "nech žít pokud nechává žít" přístup, ale ti jsou spíš v menšině).

- vlkodlaci jsou trochu oříšek. Mainstream učení Řádu je vnímá jako objekty kletby, s níž musí bojovat, ale dost členů Řádu co s nimi přišlo víc do styku (což zase není většina) má s tímhle výkladem problém. V Řádu existuje otevřená (i když nijak žhavá) diskuse na tohle téma. Nejsilnější konkurenční náhled je theologicky trochu složitý, ale v zásadě je vnímá jako relikt pohanských dob a pohanských sil. Obecně jsou braní jako něco co vychází z Temné strany, ale co má možnost se tomu postavit, jen obvykle nechce, i když pokud budeš v knihovně dost hrabat, tak najdeš pár legend o mocných křesťanských bojovnících, co tuto kletbu dokázali obrátit pro dobrou věc.

- u mágů hrozně záleží na tradici, ke které se hlásí. Křesťanští mystici jsou vnímáni velmi lidsky a bez větších problémů. Hermetici jsou "ti týpci, co si možná až trochu moc zahrávají" - v zásadě ok, ale síly s nimiž hermetici zachází (Boží zákony vesmíru) a způsoby, kterými to dělají (volání andělských jmen a jiné srandy "na hraně") jsou brané jako trochu gamblerství s vlastní Duší. Na druhé straně spektra pak máš různé šamany nebo pohanské mágy, kteří jsou braní jako že rovnou pracují se silami, které možná nejsou přímo z Pekla samotného, ale určitě někde z jeho sousedství. Mezi tím pak oscilují různé další podivné existence typu Extaticů (mágové využívající jiné stavy vědomí a emotivní vytržení) atp.
Bokem toho stojí případně technomágové, kteří jsou mimo zorný úhel a pak samozřejmě satanisté, infernalisté atp., kteří se řadí ještě hluboko pod upíry - na druhou stranu když s takovými Řád přijde do styku, obvykle to není v situaci, kdy by byl nějaký zájem o dialog.

Ebon Hand píše:
Pokud je super průser na koho se obrací Řád pro pomoc?

Na nikoho. Řád tu je od toho, aby se ostatní obraceli na něj pro pomoc. Řád je pravá ruka Koruny - ta pravá ruka Koruny, žádná další tu není.

Řád má samozřejmě oporu Církve a má i nějaké páky na mocné Anglie a může v případě potřeby využít světských institucí (policie, armáda, aristokracie, politici...), ale jen do určité míry a není to moc vítané (utajení, collateral damage atp.)


Mňo. Teď neoficiálně a mimo záznam:

MI-13 a MI-18 jsou povšechně velmi nevítané (obě tyto organizace jsou více méně nástroji demokratické vlá... ehm. Jsou přesahem světského byrokratického aparátu do supernaturálního světa. Teoreticky to jsou sice Britské státní instituce, ale efektivně jsou to nástroje vnitřní mocenské konkurence (pozn: bráno institučně; rozhodně si to prosím nepředstavuj jakože třeba premiér nebo nějaký jeden konkrétní machiavelista na ZaMini o nich automaticky ví a může jim ad hoc rozkazovat, vztahy na této straně bariéry jsou mnohem rozmělněnější) Spolupráce s kteroukoliv z těchto dvou připadá v úvahu jen ve skutečně krajní nouzi a i tak obvykle ideálně co nejmíň formálně.

Invisible hand nepřipadá v úvahu, to je banda amorálních šmejdů sloužících zkorumpovaným olygarchům. Popravdě agenti Invisible hand se až moc často stávají spíš problémem k řešení než co jiného.

Basement jsou spíš ti, kterým Řád občas pomůže, když se do něčeho moc zapadnou. Bohužel z různých důvodů když by potřebovali pomoct, tak se to Řád většinou dozví pozdě.

Bacon Brotherhood jsou spíš mimo záběr.


Když tedy dojde na to obrátit se někam o pomoc, tak se většinou spolupracuje přímo s nějakou spřátelenou / Koruně nakloněnou frakcí supernaturálů, kteří jsou do věci zapleteni popř. se kterými lze nalézt společný zájem.

U mágů se nabízí "církevní" Salisburská lóže sv. Osmunda, ale vzhledem k jejímu relativně omezenému vlivu a nějaké stále přetrvávající zlé krvi (ty dávné čistky...) je častější spolupráce se Zlatou lóží (anglická dříve čistě hermetická lóže, která ale dneska zaštiťuje i dost mágů jiných tradic). Víc na sever v odlehlejších částech popř. v "srdci" Skotska pak na Assembly of Unfailing Lore (což je Koruně opoziční, ale Británii věrná Skotská "parlamentářská" lóže). Řád nicméně s kontaktováním mágů většinou váhá, protože to je mince se dvěma stranami - na jednu stranu vztahy s mágy jsou veskrze pozitivní a mágové jsou nakloněni "civilizovanému dialogu", na stranu druhou Británie je plná různé moderní i prastaré magie a je fakt těžké říct, kde mágové mají, nemají nebo kde náhodou nepotkají nebo nenajdou nějakou vlastní problematickou agendu.

U vlkodlaků se přiznám nevim - vlkodlačí spolky pořád nemám nijak moc rozpracované :/ Nicméně nejspíš budou nějaké tradiční britské "tribes" co se budou odvozovat od původních Keltů nebo Normanů nebo tak něco.

U upírů to je chaotičtější, ale v Británii jak sem psal jsou dvě hlavní "množiny" jednotlivých skupin - tradicionalisté (roayalisté) a modernisti. Řád se tady snaží obvykle kontaktovat některého z tradicionalistů co je víc aktivní ve snaze se podbízet Koruně a začlenit upíry do "moderní Británie" (modernisté jsou braní jako dost podvratné skupiny co do Británie zkouší zatáhnout ten kontinentální chaos a anarchii).
Autorská citace #51
19.9.2016 12:44 - sirien
Jinak teda bylo by super dořešit ty postavy ještě tenhle týden, abych přes víkend stihnul nějak dodělat příběh.

EDIT: plus prosím věnujte pozornost přiložené anketě, ideálně tak, že:
- plusovými body vyjádřete pokud se vám to líbí
- mínusové body použijte pouze pokud něco vysloveně nechcete
(tj. pokud pro vás něco není lákavé, ale neruší vás, pokud to tam bude, tak to nechte na nule)

Komorní a Globální jsou samozřejmě výlučné a příběh se bude muset přiklonit jen na jednu stranu. Globální neznamená lítat všude okolo, ale že půjde o něco s plošným dopadem/dohrou.

Počet dalších frakcí, které dokážu do příběhu vložit, je samozřejmě omezený, takže pokud bude zájem o všechny, tak se tam dostanou jen ty nejžádanější. Frakcemi se nemyslí individuální protivníci atp. ale skutečně frakce (mágské lóže nebo chantry, upíří klany nebo dvory atp.)
Autorská citace #52
19.9.2016 13:10 - Naoki
nejdou mi rozdělit body... když hlasuju u jednoho a pak u druhého tak se mi ten první resetuje
Autorská citace #53
19.9.2016 14:34 - sirien
Sorry, zapomněl sem zaškrtnout vícenásobné hlasování - teď už to funguje.
Autorská citace #54
19.9.2016 14:48 - Pjotr
Zahlasovano, pokusim se do ctvrtka nez odjedu na vikend procist aspon ty tvoje vypisky (pravidla nestihnu projit ani omylem) a dodat svuj koncept
Autorská citace #55
19.9.2016 14:50 - sirien
Pjotr: když mi rozumně popíšeš, co chceš hrát za postavu, tak Ti připravim draft a ten pak doladíme (zejm. prosím konkrétněji pokud bys chtěl nějaké artefakty nebo blessing/cursed schopnosti)
Autorská citace #56
19.9.2016 14:51 - Nachtrose
Hmm... mam celkem problem se v Radu od neceho odrazit ke svemu kinceptu. Ani jsem to puvodne necekal... Nouzovy plan by mohl byt (opet) knihovnik. Ale zkusim jeste zapojit sve sede bunky mozkove.
Autorská citace #57
19.9.2016 15:13 - sirien
A co byl Tvůj původní koncept?
Autorská citace #58
19.9.2016 15:20 - Nachtrose
Kdyz jsem na zacatku navrhoval treba Cheiron Group, tak jsem mel na mysli muzskou variantu Brennanove
Autorská citace #59
19.9.2016 16:23 - sirien
Á-ha :)

No tak není problém udělat okultního forenzika. Vzít si Occult skill a místo Science si dát Academics - tak jak se Brennan hrabe v kostech a mrtvolách se můžeš hrabat v okultních stopách:
- symboly a znaky
- zápach síry v magickém kruhu
- technicky můžeš klidně dělat i okultní patologii (moc se nevyznáš v těle do kterého někdo vyprázdnil zásobník, ale rozeznáš krk rozervanej vlkem od krku rozervaného vlkodlakem atp.)
- můžeš si vzít Crafts se specializací na alchymii

Technicky ta postava může vypadat takhle: nástřel. (Je to jen nástřel, dá se postavit i jinak, ale je to něco od čeho se můžeš odrazit)
Autorská citace #60
19.9.2016 21:36 - Nachtrose
Sirien: to by snad i šlo :-)
Autorská citace #61
20.9.2016 09:50 - Ebon Hand
Odhlasováno.
Koukám, že by si měl začít pracovat na těch vlkodlačích spolcích. :D
Autorská citace #62
20.9.2016 13:20 - Demonica
Hlasováno. Na postavě se pracuje :)
Autorská citace #63
20.9.2016 15:20 - sirien
...tak já si pudu asi nastudovat Werewolf the Forsaken.

Uvědomujete si doufám, že vlkodlaci sou ty největší masomlejnky celýho settingu a pokud je chcete mít v hodně akčním příběhu s démonickým zlem, tak to znamená, že v takřka kterýkoliv moment příběhu můžete skočit ze stavu "sem úplně v pohodě" do stavu "je za mě žrádlo pro rybičky" pouhým lusknutím prstů, že jo?
Já jen abysme byli na stejné vlně a aby se na mě zas někdo nekoukal jakože to TPKčko bylo naprosto nefér jako v jedné z dřívějších HtV her co sem na Dálavě vedl...
Autorská citace #64
20.9.2016 15:25 - Naoki
Koukám že asi vyhraje koncept fanatického rytíře :D
Autorská citace #65
20.9.2016 16:13 - Ebon Hand
Dal jsem 2 body upírům a 2 lykanům, u mě je ten požadavek TPK diverzifikovaný. :-)

Akční naháněčka s konkurenčníma hunter frakcema, kdo zastaví lykanskou sektu, co otvírá bránu do pekel? To nezní špatně. :D
Autorská citace #66
20.9.2016 16:27 - sirien
Máš to mít. Doufám, že se nikdo nebude cítit moc blbě až budu popisovat, jak se mu na krk sápe monstrum zalité krví a zamotané do střev před vteřinou vyrvaných z břicha jiné postavy (protože to je přesně to, o co si v té anketě říkáte - moc se na to těšim :D )

Na vážnou notu - protivníci s charakterem instantních mlejnků na maso (což jsou vlkodlaci prakticky by definition) si od hunterů vyžadují skutečně vysoký level spolupráce a dynamického plánování - to neni jak s mystickejma démonama kde se přehmátnete a pořád je nějaká naděje něco odvrátit, tady když se přehmátnete tak doslova vteřinu nejspíš přijdete o půlku vnitřností. To jen tak abyste se na to duševně připravili.
Autorská citace #67
20.9.2016 16:41 - Ebon Hand
Co si čekal, že si vybereme komorní konspiraci v zapadlé vesničce, kde budeme vyšetřovat, jestli náhodou senilní babička neuhranula labilnímu důchodci králíky?

Náhodou, já jsem velmi potěšený, že anketa celkem jednotně ukazuje na opravdu hustý huntery. :-)

Jedna technická, jak rychle se lykani mění a jaký mají fyzický potenciál v lidské podobě? A jako mají prostupnost překážkami, třeba zdí?(Ať mám nad čím přemýšlet :-)
Autorská citace #68
20.9.2016 16:50 - Aegnor
Ebon Hand píše:
A jako mají prostupnost překážkami, třeba zdí?(Ať mám nad čím přemýšlet :-)

Představ si tank.
Autorská citace #69
20.9.2016 16:54 - Ebon Hand
Ohledně tanků se beru za velmi solidně vzdělaného, takže bych potřeboval konkrétní typ. Protože slovo tank je příliš univerzální a obsahuje jak moderní MBT, tak Renault FT17. :-)
Autorská citace #70
20.9.2016 17:33 - sirien
Takovej Abrams vůči průměrnému jiho-USA rodinému domku (takovej ten ze dřeva a lehkejch tvárnic, kterej odnese první vychřice) by mohl být poměrně věrné přirovnání. Aspoň se to říká. Resp. to říkají ti, co se pokoušeli poskládat těla těch, co to šli zjistit.

...tohle už se ptáš na docela konkrétní informaci, která už rozhodně neni common knowledge ani mezi hunterama a okultistama. Vlkodlaci se umí měnit. Nejspíš s tím má něco společného měsíc. Někteří se prý dokáží změnit v jakési monstrum, co není ani člověk, ani vlk, ale nikdo to pořádně neviděl.

O něčem dalším si promluvíme až uvidim takové věci jako je Tvoje hodnocení ve skillu Occult atp.
Autorská citace #71
20.9.2016 18:30 - Nachtrose
Hmm... tak zacinam zvazovat ze toho forenzika vymenim... na druhou stranu: nekdo bude muset identifikovat a slozit tym.
Autorská citace #72
22.9.2016 14:07 - Ebon Hand
Mohu se ostatní spoluhráčů optat, proč pořád nepředložili koncept svých postav?
Autorská citace #73
22.9.2016 14:58 - sirien
Zrovna sem taky chtěl pošťouchnout, docela by se mi to už hodilo k přípravě scénáře.
Autorská citace #74
22.9.2016 15:35 - Nachtrose
Tak ja koncept mam, nebo ne? I kdyz neni napsan v zahlavi. Rozdeleni puntiku uz se v nejhorsim da doladit i na miste.
Autorská citace #75
22.9.2016 15:40 - Naoki
Já dál své možnosti a čekal jsem na ostatní, worst case scenario se rozhodnu pro jedno a dám to dohromady s pánem S.
Autorská citace #76
23.9.2016 09:50 - Demonica
Rebecca Delington - exorcista

Autorská citace #77
23.9.2016 11:18 - Nachtrose
Když koukám na ten sirienův nástřel mé postavy, vychází mi asi tohle:



:-)
Autorská citace #78
23.9.2016 14:24 - sirien
Ok...

...tak Naoki by si prý vzal fanatického rytíře a Demonica by si vzala exorcistku.

To jakože si nikdo nevezme Cursed / Blessed koncept? :)
Autorská citace #79
23.9.2016 14:33 - Nachtrose
sirien píše:
To jakože si nikdo nevezme Cursed / Blessed koncept? :)


Mno... chvilku jsem zvažoval i Zealot Knight of st. George... Ale když už tak hezky vyšel forensic
Autorská citace #80
23.9.2016 14:44 - sirien
Třetí fanatik do party?

Supernatural edice Charlie Hebdo by vaší skupinu ihned vykreslila jako karikaturu Demonicy která se zoufale přehahuje se třema pso-rytířema na řetězu, který se snažej vrhnout na krčícího se malýho upírka.

To radši zůstaň u toho forenzika :)


(tyjo teď mě napadlo že sem nikdy neuvažoval, jestli náhodou třeba upíři nebo mágové nevydávaj nějaké svoje vlastní periodikum... což jako proč ne, když si nějakej ten čtvrtletník vydává i kdejakej spolek zahrádkářů... Už vidim tu nabídku rozloženou v supernatural kavárně:
- Full moon howl: we hunt everything what's happened
- 0- Daily: breaking news for everybody
- Stars constellations: news which will matter tomorrow)
Autorská citace #81
23.9.2016 14:49 - Nachtrose
Tak mágové své periodikum mají, žejo...

Autorská citace #82
23.9.2016 14:50 - Nachtrose
Jinak právě endowmenty od Rytířů sv. Jiří máš uvedeny v kategorii blessings, tak proto jsem ho zmínil.
Autorská citace #83
23.9.2016 15:01 - Aegnor
Sirien: Needle & String: What would human did?
Autorská citace #84
23.9.2016 16:48 - Ebon Hand
Francis of Sussex při instruktáži sebeobrany.
Autorská citace #85
23.9.2016 18:14 - Merlin
a já myslel, že je Francis v knihovně nebo na návštěvě v mateřské školce
Autorská citace #86
24.9.2016 01:03 - sirien
Ebon: seš si jistej, že nejseš ani trochu wolf-blooded?
Autorská citace #87
24.9.2016 22:01 - Ebon Hand
To přece vidíte. Je na gymnastice.
Autorská citace #88
25.9.2016 02:38 - sirien
Nástřel pro Naokiho, ne úplně kompletní, pár věcí sem si nebyl úplně jistej (dorazíme kdyžtak namístě).

Zítra se ještě mrknu na tu Demoničinu exorcistku.

Co ten Pjotr? :)
Autorská citace #89
25.9.2016 10:20 - Naoki
Jim Sykes na záchytce po "nedorozumění" při fotbalovém zápase, kam šel pokojně fandit Crystal Palace

Autorská citace #90
26.9.2016 00:02 - sirien
Tak si pročítám a oživuju ty vlkodlaky a začínám se fakt těšit. Chtěli ste to na hardcore s Lycanama a démonama, máte to mít - tohle bude legendary TPKčko :D

(srsly, dobrovolně si namíchat fyzický masomlejnky s čistě mystickejma nepřátelema - nikdo vám nemůže vytknout, že by vám chyběla kuráž nebo ambice :) )
Autorská citace #91
26.9.2016 00:04 - Aegnor
Sázky na to, jak rychle TPK přijde? 10 minut po začátku hrané? 5 minut? hodina?
Autorská citace #92
26.9.2016 00:44 - sirien
A tak zase bych naše Rytíře Řádu nepodceňoval - zaprvé ty postavy jsou koncipované docela silně, zadruhé to je parta docela zkušenejch hráčů, z nichž někteří vědí velmi dobře jak WoD funguje a další vědí velmi dobře, jak se hraje ci... taktická týmovka :)

Navíc - s TPKčkem to je jak se sexem, rychlovkou se nemá smysl chvástat, to zvládne každej newb, kvalita je v předehře a provedení, ne v rychlosti :) Kromě toho si támhle nahoře kolegové objednali docela dost ingrediencí, tak by bylo dobré, kdyby zůstali naživu aspoň tak dlouho aby se stihly všechny přidat a namíchat.

EDIT: (ostatně, s TPKčkem to je stejné jako se zabíjením postav po jedné - stojí to za to jen když se to hráčům líbí.)
Autorská citace #93
26.9.2016 03:06 - sirien
Praktický dotaz - máte doufám někdo telefon schopný generovat WiFi a jako providera něco jinýho, než Vodafone?

Sem si natáhnul nějaké WoD Codex stránky do offline, ale mám nepříjemné podezření, že se možná budeme chtít pocestě mrknout i na nějaký jiný
Autorská citace #94
26.9.2016 07:35 - Naoki
Já mám akorát stažené pravidla v pdf. Data jsem vyplýtval a navíc mám Vodafone :(
Autorská citace #95
26.9.2016 12:02 - Ebon Hand
Mám T-Mobile

TPK se nebojím, nechápu, co z toho mají všichni za vítr. Nezapomenutelná smrt je přece to nejlepší na hře. Na to se pak vzpomíná léta, ne na trapáky, kteří sice přežili, ale nikdo si už ani nepamatuje, jak se jmenovali. :-)
Autorská citace #96
5.10.2016 11:03 - Shako
Slyšel jsem TPK? Prosím o šťavnatý report toho, o co jsem přišel. :-D
Autorská citace #97
5.10.2016 11:12 - Nachtrose
Mno... technicky ze skupiny nezemrel nikdo :-)
Autorská citace #98
5.10.2016 11:29 - Naoki
Ale Demonika a Ebon k tomu měli hodně blízko :-)
Autorská citace #99
5.10.2016 15:13 - sirien
Nachtrose taky.


Shako: well... šťavnatý moc nevim. Šel by krvavý, ale říkal sem si, že ten příběh chci ještě někdy zahrát, tak nevim jak hluboko se dá reportovat...
5.10.2016 15:19 - Nachtrose
Sirien: ja byl ješte na +2, nebo kolik ;-)
5.10.2016 15:40 - Shako
sirien píše:
Shako: well... šťavnatý moc nevim. Šel by krvavý, ale říkal sem si, že ten příběh chci ještě někdy zahrát, tak nevim jak hluboko se dá reportovat...


Beru tě za slovo. Stačí na to jeden večer nebo jich potřebuješ vícero?
5.10.2016 15:51 - sirien
Nacht: ...a stál si 2 metry od vlkodlaka v garou v Death Rage co měl základní útok asi 12 kostek, pořád ještě 2 nebo 3 WP které už pálil co kolo a píchal si do něj nenabitou šipkou do kuše na kterou si měl po spálení svého WP 1 kostku co nebyla chance die. Nic ve zlém, ale tvé šance na přežití se nebezpečně blížily čokoládové konvici na čaj na rozpálené plotně :)

Ono vůbec ste tomu TPK unikli jen zázrakem a kostkama:
- to Lunacy pár z vás házelo poměrně nad průměr
- Tvůj jeden dobře spálený a riskovaný WP vyřadil na asi 3 kola jednoho z nepřátel - sice toho nejslabšího, ale měl brokovnicí a dobré postavení a tak...
- Ebon sejmul toho druhého vlkodlaka co ho zaleh dost šťastně
- pak Ebon NEZRANIL toho garou v momentě, kdy měl ten garou dojem že je všechno ok, takže NEPOUŽIL jeden ze svých žůžo Giftů
- a pak ste mu dali jakýmsi mešuge stylem dvakrát po pěti agrárech po sobě, takže ste ho mohli dopižlat útokama po jednom zranění.
- Pjotr pak těsně unikl ráně z brokovnice, která mi nepadla...


...jako těch momentů kdy vás od zrušení dělily jedna nebo dvě kostky bylo fakt mrtě :D bylo správně zoufale dramatické...

(Jinak teda sme to ukončily v dobrou chvíli - hrát dál, tak dva z vás skončí v nejbližší nemocnici na operačním stole tak na 5-8 hodin, další dva na pohotovosti nebo i menší operaci a hned tu samou noc byste řešili návštěvu zbytku té smečky, která by vám přišla vysvětlit co se stane, když zabijete tři její členy stříbrem. (Nemocniční masakr tu samou noc co to odsere policejní stanice plná agentů MI5. Už vidim tu cover story v médiích - Islámský stát udeřil v srdci Anglického venkova, stovky mrtvých...))
5.10.2016 15:54 - sirien
Shako: spíš 2-3. Je to psané jako příběh na celé odpoledne+večer za předpokladu, že se hráči moc neflákají.
5.10.2016 17:35 - Pjotr
Ale ja to tou brokovnici koupil... jen jsem jakozto nefighter do ty doby byl bez zraneni, tak jsem to jakz takz ustal
Na druhou stranu nas mohl vsechny dorazit Naoki, to by byla takova pekna tecka za tim nasim pribehem.
5.10.2016 20:57 - Nachtrose
Sirien: abych řekl pravdu, trochu mě i mrzelo, že jsem tu chance die nedostal ( btw. s WP to bylo za 4d, jinak bych ho nepálil ) mohlo to hezky epicky ustřelit nekterým směrem ;-)

A popis, když Naoki na 10d na povolání démona nehodil ani jeden úspčh byl taky cool :-D
6.10.2016 02:56 - sirien
Pjotr: tak kdybysme hráli Mortal the Loser, tak určitě, v Hunterech to holt nevyšlo (...v MtL jako ST občas trochu cheatuju, v HtV ne a nechávám to jít jak to na kostkách padá - tak nějak mi přijde že to k těm hrám takhle patří)

Nacht: No na chance die by to mohlo ustřelit jen jedním konkrétním směrem :)


Jinak jo, Naokiho invokace byla naprosto žůžová (škoda, že na ní neriskoval willpower, to by bylo teprve něco :D ) Pro ty co u toho nebyli:
Naoki, stojící proti běsnícímu vlkodlakovi v garou: Invokuju démona! Deset kostek - nula úspěchů
= Cítíš, jak do tebe démon vstoupil, podíval se tvýma očima a prohlásil: 'hej tak na to jebu, to si vyřiď sám', vycouval a zabouch dveře.

(mimochodem démon věděl, co dělá - když ho následně Naoki skutečně donutil do sebe vstoupit, tak démon naprosto zoufale neúspěšně zaútočil a skončil vlkodlakem zaraženej skrz dřevěnou stěnu, do které ho zahodil... škoda, že to ty postavy z té nemocnice asi už nedaly zpátky do Řádu, protože taková očividná demonstrace odpovědi na otázku zda je silnější zlo pozemské nebo metafyzické by mohla váženým theologům a akademikům v Řádu způsobit těžkou migrénu :D )
6.10.2016 16:38 - Ebon Hand
Hra dobrá, protože na ní myslím ještě teď. :-)

Démon odmítající vstoupit byl geniální.

Stejně tak Merlinovo hraní starého kněze, kde mi bylo fakt líto, že nám ho ta spoutaná lykanka zabila. Vlastně to byla jediná věc, které mi bylo líto (krom neházení úspěchů).

Tomu garouvi jsem dal 5 agrárů tím zabaveným stříbrným mečem od těch druhých lykanů. Bohužel následně jsem všechny další pokusy o zásah nehodil (nehodil jsem už žádný úspěch, patrně jsem si vybral všechno štěstí na úvod s tím přilehnutým :-), až se tomu garouvi zželelo mé marné snahy a jedním pořádným úděrem mě skoro vystřelil z budovi a odeslal do nemocnice. :-)

Hodně jsme se zamotali v té úvodní zápletce, která byla hezky navrhnutá, jen my se v tom nemohli zorientovat. Následná šarvátka s MIčkama byla super. Fight s lykanama patřičně hustý.
Je cítit, že příběh je dál připravený a vlastně stále nevíme, proč chtějí obětovat tu mladou lykanku. :-)

Bylo cítít, že nám ten tým skřípe. Zas bylo to první setkání, tak není možné očekávat, že to bude šlapat jako hodinky. Myslím ale, že by si to sedlo. :-)

Budeš plánovat dohrání, nebo to zase někde zkusíš s jinou družinou od začátku?
6.10.2016 17:23 - sirien
Rád bych jen tak pro forma poznamenal, že vám ho de facto zabila normální mortal holka, v delirickém stavu a hysterickém záchvatu po extrémně traumatickém zážitku, když ho bez dalšího zámeru v podstatě v sebeobraně před jeho osvobozováním které ji fyzicky ubližovalo odstrčila stranou a starý pán prostě velmi nešťastně spadnul hlavou na kamenou stěnu.

Také bych rád dodal, že tím brutálním metagame s nímž jste na začátku došli k úvaze, že ta holka musí být lycan, protože přece hrajeme s lykanama, ste sami sobě dobře zavařili - ta holka byla vykreslená jako docela zjevná oběť, přinejhorším možná jako momentálně posedlá a tiše sem předpokládal, že to s tím bude tak nějak odehráno - když ste se k ní začali chovat jako k lykance, k čemuž nebyl nijak moc důvod, tak ste si to sami dost krutě zkomplikovali.


Tvoje hody byly vůbec z extrému do extrému. Když si házel proti Lunacy, tak Ti to padalo jak bohovi a pak při útocích si to házel jak na horský dráze - buď nic nebo tunu naráz.


Ohledně pokračování - popravdě sem uvažoval o obojím - Shakovi sem už slíbil, že si s nim ten scénář zahraju celej, ale musím přiznat, že mě zároveň dost láká představa posunout se v čase o 2 dny dopředu (se všemi těmi masakry co tam jsou na spadnutí) a poslat tam nějakej akční tým z MI-13.

Zadání by myslím bylo zjevné: "Slyšeli ste o tom útoku ISIS ve zprávách včera? Tak na to zapomeňte, teroristi s tim nemaj co dělat, šlo o naší oblast. Něco se tam totálně posralo, je tam přes sto mrtvejch na účtu u MI-18, která tam navíc během dvou hodin ztratila celou jednu zásahovku a teď se zděšeně krčí v koutě a netuší, co s tím dělat - děte tam, zjistěte co podělali, ať jim to můžeme omlátit o hlavu a když už tam budete, tak to tam rovnou dejte dohromady. Jo a šeptanda říká, že se tam motal i Order, tak kdybyste na něj narazili, tak je z toho rovnou obviňte taky a pošlete je k čertu. Kdybyste potřebovali backup, tak zavolejte, ale proboha žádný další veřejný masakry, jasný?"
6.10.2016 17:42 - sirien
Jinak teda trocha vážné reflexe té hry...


Musím moc vyzdvihnout Merlina, jeho NPCčka jsou kořením každé mé Dálavské hry, na které se ukáže - ať už si vezme neschopného šerifa, starého kněze nebo profi crisis managing speciálního agenta od MI-18, vždycky je sranda sledovat, co za scénu to vytvoří :)


Scéna kde ste se střetli s MI-18 se mi moc líbila, zejména protože vyzněla krásně britsky - sice ste si tam vyjeli po krku, ale nezvrhlo se to v žádnou Americkou kovbojku s přestřelkou za ranního úsvitu.

Ta bojová scéna na tom statku byla taky super (jen teda kromě toho začátku kdy ste tam bezmyšlenkovitě vlítli přednim vchodem) - vyzněla správně chaoticky a šíleně a násilně a přitom se mi zdálo že u stolu to běží hezky plynule a hladce, přesně takový bojový scény mám rád.


Zpětně sem si v hlavě procházel tu úvodní scénu a došlo mi, že tam byla jedna moje chyba - měl sem na začátku víc zdůraznit, že ten příběh záměrně není stavěný jako detektivka, takže nemá smysl moc "hledat stopy" a že když se někam dostanete, tak má smysl to jen tak "obhlídnout", možná checknout co vás zajímá pokud tam něco takového je a jít vklidu dál s tím, že co tam bylo k nalezení ste prostě našli. To se pak projevilo i v tom domě trochu. Prostě všechny ty scény (lokace, věci atd.) byly dělané tak že to podstatné v nich je poměrně zjevné a nějaké moc obhlížení a hrabání se v něčem není potřeba (takové to jak ste zkoumali detailně to nabourané auto, pátrali po detailech v tom domě... u toho auta bylo důležité to že a jak bylo rozjebané, že tam byl řidič a někdo v kufru, nic víc. V tom domě bylo důležité že tam kromě povražděné rodiny byly dvě další skupiny plus tam byl item k nalezení a lykan k vyslechnutí - vás tam bonusově zajímaly bouchačky, ale tim to končilo, nic víc tam podstatného nebylo - atd.)
Přišlo mi že tim že sem to nevypích na začátku ste se místy zbytečně zdrželi.

Nevim jak moc to pak platí i pro tu holku na začátku - tam ste se hrozně zasekli co s ní vlastně chcete udělat, přitom to bylo relativně jedno, podstatné bylo se nějak rozhodnout a nějak jí pořešit v krátkodobém výhledu (řekněme dané noci) a posunout se dál.


Tím že ste se do toho úvodu zamotali ste ztratili hromadu herního času, který pak bylo cítit že chybí - např. místo pobíhání po městě a hektické snahy se prorvat co nejdřív k protivníkům ste si vůbec nezjistili co to je vlastně za město, jestli se tam neděje něco zvláštního co by stálo za pozornost atp., což by mělo být takové hunterské 1-0-1 (hunteři si nemůžou dovolit operovat moc dlouho v neznámém prostředí, element překvapení není v jejich profesi moc zdravá záležitost).

Přemýšlím, jestli by pomohlo, kdybych vám na začátku metagame řekl, že ten příběh je postavený s rámcovým předpokladem, že se bude odehrávat cca během 3 dní a 3 nocí fikčního času?
6.10.2016 18:30 - Merlin
:) Já NPC rád :). U oneshotů raději než PC. Navíc jsem vydržel u hunterů až do konce :). Mě se to líbilo :). Jediný co je vždycky složitý nenarušit ti koncept, zvlášť když neznám pozadí.
6.10.2016 18:50 - Naoki
Píše:

Také bych rád dodal, že tím brutálním metagame s nímž jste na začátku došli k úvaze, že ta holka musí být lycan, protože přece hrajeme s lykanama, ste sami sobě dobře zavařili - ta holka byla vykreslená jako docela zjevná oběť, přinejhorším možná jako momentálně posedlá a tiše sem předpokládal, že to s tím bude tak nějak odehráno - když ste se k ní začali chovat jako k lykance, k čemuž nebyl nijak moc důvod, tak ste si to sami dost krutě zkomplikovali.

Rád bych zmínil, že jsem spíše myslel že je posednutá nějakým démonem a proto jsem jí chtěl spoutanou. Po dohrání jsem si uvědomil že mi uplně pitomě utekly důležité indicie

A Merlinovi jednoznačně obrovský palec nahoru za výkon :-)
6.10.2016 19:25 - sirien
Naoki píše:
jsem spíše myslel že je posednutá nějakým démonem

Ano, to (by) byla poměrně legitimní interpretace věci, ve skutečnosti (dokonce sem jí bral v úvahu při přípravě - kdybyste se na ní shodli a zachovali se podle toho, tak to mohla bejt ještě docela dost sranda :D )

(jen teda v takovém případě ste s tim mohli dělat i víc než jí jen hodit značně zraněnou stranou s tím, že to třeba i přežije... hrát to jako kroniku, tak jí těch X hodin do příjezdu MI-18 poctivě odházim na staminu a kdyby umřela - což by byla docela slušná šance - tak vám to všem vpálim jako morality check za zabití)
6.10.2016 20:52 - Naoki
Koukám že Darth and Droids si zase dobře naplánoval vhodnou radu:
Píše:
Keeping watch is a time-honoured tradition in many games.

Because you know that the one time you don't post a watch will be the time that a pack of dire wolves attack during the night.



Píše:
Přemýšlím, jestli by pomohlo, kdybych vám na začátku metagame řekl, že ten příběh je postavený s rámcovým předpokladem, že se bude odehrávat cca během 3 dní a 3 nocí fikčního času?

No moc nevím no... Beru že to neměla být detektivka ale v mém případě jsem se holt najednou předpnul do módu !musím pochopit co se tu stalo abych věděl jak dál". Proto asi ta zdržovačka
6.10.2016 22:02 - sirien
LOL, ano, Darths&Droids mají vždy dobré rady :D
(škoda, že někde nemají sbírku tříděnou podle tematických štítků)


Musím pochopit co se tu stalo... jako jo, ale ono to ani nešlo moc pochopit z nějakého izolovaného místa - ten příběh funguje spíš jako puzzle s relativně snadno rozlišitelnými dílky, jde spíš o to ty dílky posbírat než meditovat nad jejich seskládánim (popř. si domyslet jakej dílek asi chybí a kde ho vyhrabat).

Ale poznamenávám si dopříště, no - zdůraznit, že to neni Fast&Furious a že se nečeká že se to vyřeší za první noc a zdůraznit, že to neni detektivka a že nemá smysl hledat moc víc než co se najde na první dobrou.
7.10.2016 08:51 - Merlin
Moje takticko-praktické poznatky:

* v hororu bych se nedělil a už vůbec bych nešel sám kontrolovat podivný hluk ve sklepě, ale taktický tým se dělit musí. Zvlášť, když chce zabezpečit několik klíčových míst zaráz a případně obklíčit nepřítele.
*nechat starého kněze samotného, byla chyba :) (které jsem patřičně využil), nikdy nenechávejte civilistu/svědka samotného (pokud nedojde k napadení a musíte se bránit zuby nehty)
*nechat uprostřed městečka, krátce před svítáním (kdy chodí pejskaři, mlíkaři a duchny) nabourané auto do kostelní zdi na očích všech je fail :)
*nikdy..ale skutečně nikdy se nehádejte na veřejnosti se státní mocí (hlavně, když jste v utajení a navíc vaše činy nejsou úplně košér). Je lepší si vzít big bosse někam bokem.....když už teda přijdete na místo činu, kde jsou mrtví a svědek, který vás viděl s mrtvým, když byl ještě živý a vy si chcete vlastně jen vzít vaše auto...fail...big fail
* nikdy (a když říkám nikdy, myslím NIKDY), taktický tým nevlítne bez přípravy do místa, kde ví (a že jste to věděli), že je tam kurvadrsnejenemík
* a když už tam vlítnete...tak si nikdy, nikdy, nikdy....(doplň si nikdy kolikrát chceš) nenechávejte někoho za zády. Kohokoliv.
*pak už je to jedno...
*
7.10.2016 09:35 - Shako
Sirien: Diskuzi čtu, tak kdyby byli nějaké spoilery, tak to nějak označ. ;-) Ale netuším to pozadí, takže náhodné výkřiky ala "je tam nějaká holka" mi moc neřeknou.

sirien píše:
Shakovi sem už slíbil, že si s nim ten scénář zahraju celej, ale musím přiznat, že mě zároveň dost láká představa posunout se v čase o 2 dny dopředu (se všemi těmi masakry co tam jsou na spadnutí) a poslat tam nějakej akční tým z MI-13.


Hrát to za Order mě tedy neláká. Ale za jakou organizaci T2 nebo T3 bychom tam případně šli je asi dost na dohodě, až bude termín a složení skupiny. :)
Jestli to hrát od začátku a nebo již do vhozené situace, tak to je mi nejspíš jedno - nechám to na tobě. Možná to zkrátit o jedno úvodní sezení a naskočit rovnou do rozjetého vlaku by nemuselo být špatné.
7.10.2016 11:28 - Ebon Hand
Sirien: Myslím, že intro, že to je na dýl a není to detektivky, by tomu pomohlo. Aspoň mě, protože až v bitce v baráku jsem pochopil, že jsme to nevyřešili a spíš dojíždíme úvodní sekvenci celkové zápletky. A ta hektická snaha dohonit úvodní ztrátu byla kontraproduktivní.

Taky vlastně až v tom baráku jsem si uvědomil, že hovor toho starce vyzněl tak, že tu holku a její rodinu dlouho zná, takže to museli být místňáci, kteří tam byli dlouho tolerováni, nebo v tom kraji měli nějakou historickou funkci.

Merline, moc to žereš. :-) Nejsme policejní taktický tým, jsme hráči RPG, co se přišli pobavit. Zrovna připravit se o scénu veřejné konfrontace s MIčkama, jen abychom uspokojili tvé choutky, by mi přišlo vyloženě líto. A bylo mi to úplně jasný od začátku, že budeš mít tendenci hrát to jako skutečný policajt. :-) Spoléhal jsem na Siriena, že ti to nedovolí a bude si to taky chtít užít. Naštěstí. Protože to vyznělo přesně tak, jak jsem doufal, že konfrontace po Anglicku vyzní.:-)

Shako, možná by jste mohli pokračovat rovnou od aktuální situace. :-)
7.10.2016 12:07 - Merlin
Ebon Hand píše:
Taky vlastně až v tom baráku jsem si uvědomil, že hovor toho starce vyzněl tak, že tu holku a její rodinu dlouho zná, takže to museli být místňáci, kteří tam byli dlouho tolerováni, nebo v tom kraji měli nějakou historickou funkci.

:) několikrát jsem to opakoval :),že chodí do školy, že chodí na mši, je to slušná rodina :)

Ebon Hand píše:
Merline, moc to žereš. :-) Nejsme policejní taktický tým, jsme hráči RPG, co se přišli pobavit. Zrovna připravit se o scénu veřejné konfrontace s MIčkama, jen abychom uspokojili tvé choutky, by mi přišlo vyloženě líto. A bylo mi to úplně jasný od začátku, že budeš mít tendenci hrát to jako skutečný policajt. :-) Spoléhal jsem na Siriena, že ti to nedovolí a bude si to taky chtít užít. Naštěstí. Protože to vyznělo přesně tak, jak jsem doufal, že konfrontace po Anglicku vyzní.:-)


:) já vím :), ale jste přece profíci :) ne banda diletantů :D... poznámky byly jen moje pobavené postřehy :), ne příručka swat :)
7.10.2016 12:15 - Ebon Hand
Ano, opakoval... :D A když jsem zapíchnul toho prvního lykana, tak jsem si v duchu řekl, to máte za tu zmasakrovanou rodinu a v tu chvíli jsem si vzpoměl na otcova slova: "Je to slušná rodina, ona za nic nemůže..." A tak jsem se nasral sám na sebe, že jsem si musel dát cígo... :-)
7.10.2016 13:42 - Pjotr
tak jen pár postřehů z mojí strany
- ani jsem si nevšim že bysme odvodili že je holka vlkodlak, já jí bral jako posedlou démonem
- tu pátrací část bysme rychlejc a líp vyřešili rozdělení, mohlo to pak líp odsejpat... měli jsme Ebona přesvědčit, naše chyba
- zametání nepořádku je balast, takže bych s ním herně netrávil čas a nechal ho na místních kontaktech, i jsem říkal že někomu zavolám, ale nějak to zapadlo. Zas z toho byla pěkná scéna s MI
- že jsme na vlkodlaky naběhli nepřipravený bylo daný jak dlouho už jsme hráli, já osobně už jsem to prostě chtěl uzavřít, takže nějaká taktika šla stranou

sirien píše:
Ta bojová scéna na tom statku byla taky super (jen teda kromě toho začátku kdy ste tam bezmyšlenkovitě vlítli přednim vchodem) - vyzněla správně chaoticky a šíleně a násilně a přitom se mi zdálo že u stolu to běží hezky plynule a hladce, přesně takový bojový scény mám rád.

Tady teda nemůžu souhlasit, ta bojová scéna byla brutálně dlouhá a byl to dost rollfest. Samotnej její děj byl dobrej a zábavnej, ale kdyby se to zmáčklo na čtvrtinu hodů a doby, byla by mnohem lepší.
7.10.2016 14:21 - Nachtrose
Kdyz nam teda tak uplne neklapli ti hunteri, co priste zkusit Wraithy? V 5+5? ;-)
7.10.2016 15:44 - sirien
Jen krátce a obecně:

- finální konfrontace byla dlouhá, ale byl to důsledek toho že ste tam nalítli čelnim střetem, s tim se pak už nedalo moc dělat (teda, mohl sem ošmelit protivníky nějak, ale byli postavení tak jak byli a já tohle v hunterech za hry měnim fakt hrozně nerad, přijde mi to že hunteři by měli v tomhle být trochu gamistic fair play)

- Merlin má minimálně obecně relativně pravdu. Jedna věc je nechat nějaké zametání stop na "místních", druhá věc je nechat civilistu s "posedlou" popř. "posedlou" holku bez hlídání zahodit do sklepa atp. I akční hunteři sou pořád v jádru relativně konspirační hra.

- Totéž platí případně pro akci. Hunteři nejsou hack&slash - dokonce ani military-vojenské compact/conspiracies typu Task Force Valkyrie ne. Na H&S se dají hrát přímo vlkodlaci nebo nějaké DnDčko. I akční hra hunterů by pořád měla být o nějaké rozumné míře utajení a ta akčnost je spíš o dění než o počtu a rozsahu konfliktů. Hraní hunterů je právě o tom zahrát si ty profesionály s tim feelingem a operačními postupy atd., ne o tom zahrát si bandu namakanejch týpků co rozjebou co potkaj.

- A pořád to je WoD a ne GUMSHOE (tj. i když postavy patří k organizaci a mají nějakou podporu, tak se čeká, že situace zvládnou převážně sami - možnost operovat s minionama atp. mají jen některé organizace jmenovitě popř. k tomu jsou merity... tohle mě z kraje vůbec nenapadlo)


Každopádně díky za feedback, mám tu z toho hodně poznámek k tomu co příště udělat / uvést / podat líp.


Nacht: 5+5 wraithy... u-hm... a hned potom airsoft nebo tak něco, abysme se pak nepozabíjeli naživo, předpokládám? (Btw. 5+5 je na wraithy moc, pokud to má být X+X tak to je myslím hratelné tak do 4+4 max, mít 11 lidí u hry je overkill a shadows se pak do hry tak moc nezapojí, to je 5 lidí co té hře převážně přihlíží...)


Shako: Hm. To je lehce problém, ten příběh je psanej přímo pro Order v mnoha kontextech.

Kdyby se vzala ta situace co nejspíš nastala po téhle hře, tak bych musel tvořit úplně nový příběh (cca obdoba "story o snaze zabránit masivnímu teroristickému útoku" vs "story o snaze minimalizovat dopad již realizovaného masivního teroristického útoku") - sice by to navazovalo a bylo by fun zjišťovat co tady kolegové udělali a co to způsobilo, nicméně byla by to úplně jiná story.
7.10.2016 18:36 - Gurney
sirien píše:
...Jedna věc je nechat nějaké zametání stop na "místních", druhá věc je nechat civilistu s "posedlou" popř. "posedlou" holku bez hlídání zahodit do sklepa atp. I akční hunteři sou pořád v jádru relativně konspirační hra.

Hlavně co si pamatuju, tak se před hrou mluvilo o tom, že žádoucí jsou hardcore hunteři na "nightmare" obtížnost a tak. Že člověka kousne do zadku když něco přehlídne (a dostane se to na veřejnost) bych od takové hry přesně čekal...

EDIT:
Nachtrose píše:
Kdyz nam teda tak uplne neklapli ti hunteri, co priste zkusit Wraithy? V 5+5?

Já bych si je dal a klidně se hlásím na pozici wraitha. Jen si myslím že by bylo dobré případnou hru omezit na něco, co se zvládne odehrát během takových 6-8 hodin.
7.10.2016 18:53 - Nachtrose
Teda osobne nevim, kterou pozici bych ve wraithech zvolil radeji :-D
7.10.2016 20:16 - sirien
Gurney: nn, difka byla "Hardcore" a jedu podle Quake 3:
- I can win
- Bring it on
- Hurt me plenty
- Hardcore
- Nightmare


Wraith na X+X jsou tak na jednu krátkou epizodickou storku. Vyžadují minimálně 4 (aby shadows stihly deptat jak svině), ale maximálně tak 7 (aby nikdo nezešílel) hodin playtime.
7.10.2016 20:47 - Demonica
Na wraith bych se asi taky přidala, docela by mě to lákalo, ale hodně by záleželo na sestevení skupiny.
7.10.2016 21:47 - sirien
Hm. To u wraithů ve full shadow módu záleží vždycky.

Problém je jen to, že naprosto upřímně sem wraithy nikdy vlastně pořádně nečet, ani sem se nepřiblížil k tomu je vést a hrál sem je snad jednou, možná dvakrát, kdysi strašlivě pradávno.

Technicky by pak byla otázka, jestli je zájem hrát wraithy jako takový, nebo jestli je spíš zájem hrát tu mechaniku shadows za wraithama - pokud by šlo o tu mechaniku, tak by pro mě bylo asi dost pohodlnější, kdyby se zasadila do nějaké odlišné hry (dá se to nastylizovat tisícem způsobů - spirit ridden, demon possessed... do mágů to de zasadit hromadou způsobů, teoreticky by se na to daly hrozně hustě přestylizovat upíři kdy místo shadow by byla tematizovaná beast...)

Nebo, samozřejmě, najít někoho jiného schopného to odvést :) (jedinej kdo vim, že to skutečně hrál, je Filip... kterej už se okolo RPG moc neukazuje. SEB o tom kdysi hodně mluvil, ale jestli to fakt hrál netušim, o tom že snad nikdo neví kde mu je konec ani nemluvě).
7.10.2016 22:30 - Gurney
Tak já se přiznám, že jsem wraithy taky nikdy nečetl a znám je spíš z vyprávění, nicméně hrát záludnou, večně našeptávající Bestii zní hodně dobře.

...slowly, gently, this is how the life is taken...
8.10.2016 04:01 - sirien
Pokud by měl někdo nějaké pochybnosti o vlivu skupiny Dominion:

Brexit zaplatila desítka miliardářů
95 procent z celkové částky vynaložené různými skupinami na kampaň zaplatilo jen sto sponzorů

(o toho novináře co to vyšťoural se starat nemusíte, Neviditelná Ruka už ho má v task listu.)

(jinak způsob prezentace těch čísel v článku je skoro do výkladní skříně demagogické žurnalistiky, ale to jen tak na okraj pro zájemce)
10.10.2016 11:35 - Ebon Hand
Smutná realita našeho světa. Demokracie už je pouze zdáním.
Každopádně Dominion řádně vydělal, zisk spekulantů na poklesu akcií se odhaduje na bilion liber...
10.10.2016 13:03 - Shako
sirien píše:
Technicky by pak byla otázka, jestli je zájem hrát wraithy jako takový, nebo jestli je spíš zájem hrát tu mechaniku shadows za wraithama - pokud by šlo o tu mechaniku


Tipuju, že většinu lidí zajímá hlavně to hraní X+X.
Jinak ten nápad za upíry (lidskost vs bestie) je taky zajímavý. :)

Kdyby se to hrálo jinde než na Dálavě, tak se klidně přidám (ale ne za našeptávače).
10.10.2016 13:06 - LokiB
Ebon Hand: Bilion nebo miliardu? on je to celkem rozdíl ...
HDP UK za 2015 je asi 2,5 bilionu USD

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1212329864502 secREMOTE_IP: 3.145.171.58