Díky, siriene, kouknul jsem zatím na dvě, co mi podle názvu přišly zajímavé, a ty horory s Captainem a Lischaiem jsem zatím stihl jen pustit a pak jsem zas musel pracovat, tak si to poslechnu někdy v autě. Dobrý počin!
Při té příležitosti si dovolím vypíchnout plánovanou letošní diskusi mezi mnou a Markusem na téma dungeonů v RPG - jejich historie, role v současných hrách a tvorby (moderovat bude podle všeho Bunny, který moderoval i výbornou diskusi Lischaie s Captainem na téma Hororu v RPG):
Píše: Opatrné našlapování pavučinami zaplněnou chodbou ve světle pochodní, nebo dramatické přeskakování střihem mezi akcí nabitými lokacemi? Dva pohledy na dungeoncrawl v jediné diskusi!
Má se hledání pastí popisovat, nebo se na něj má házet? Jak ve hře vytvořit podzemí o velikosti Khazad-dûm? Jsou tajné dveře dobrý nápad? Kdo má kreslit mapu? Má smysl počítat pochodně? A mají v dnešních RPG nějaká podzemí vůbec ještě místo? O tom všem a o mnoha dalších tématech bude řeč v diskusi mezi Markusem, zástupcem OSR scény a tradičních čtverečkáčových podzemí, a sirienem, stoupencem moderních RPG přístupů, jejichž rozdílné náhledy a názory vám dají hlubší vhled do problematiky a do toho, co je nejlepší pro právě vaše vlastní RPG podzemí!
Přednáška začne krátkými vstupy k historii a vývoji role podzemí v RPG, ze kterých se přenese do diskuse na různá témata mezi přednášejícími samotnými i mezi nimi a publikem.
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<