Sethiin maniakální egobooster

kresby (kromě pravidelných novinek v diskusi) najdete v galerii.
Napsal: Sethi
1.6.2009 06:58 - Sethi
aby to nevypadalo, že je aiss jen na holky ...

alnag to řekl moc pěkně - "kde se stojí fronta na tieflingské sestry?"

já to asi někdy vysvětlím... fakt to není tak, jak to vypadá. nebo spíš, fakt to nevypadá tak, jak to je? argh..
1.6.2009 07:58 - Jerson
Většina mužů co znám proti dvěma dívkám v objetí nic nenamítá, a je jedno co se za tím skrývá. A že by to bylo jednoduché nakreslit, to mi zrovna nepřijde. (Málem jsem napsal, že bych chtlěvidět, jak něco takového nakreslí Fritzs, ale pak jsem si uvědomil co to říkám ... neviděl jsem ani jeden jeho obrázek, tak nevím jestli bych chtěl)
1.6.2009 08:05 - Magus
Jerson:=D
1.6.2009 10:20 - Jerson
Colombo, jen čekám kdy přijde nějaká slečna a řekne "mluv za sebe". Ten symbol krásy může být daný tím, že do spousta oborů včetně zkrášlování ještě pořád víc kecají chlapi a ti preferují jako objekt zájmu ženu. (I když část z nich by preferovala muže, jenže to by jim neprošlo, takže své preference ztvárňují v mudelkách co vypadají jako hubený kluk, což má známé následky ...)

Nicméně když přestaneš věřit povídání o čtyřech procentech, které pochází z předválečných výzkumů v USA (pokud si to správně pamatuju), zjistíš, že 90% žen a třetina mužů dokáže ocenit i hezké mužské tělo. (Navíc pokud postavíš otázku stylem "Na co se raději budete dívět - ošklivou holku nebo hezkého kluka?", dostaneš zase úplně jiné odpovědi.
Kulturistika je taky pro muže obdivující jiné muže.

Edit: Colombo, kdybys tu tak svůj příspěvek nechal, když už na něj odpovídám.
1.6.2009 10:24 - Colombo
:( mi to připadalo, že se snažím poučovat na místě, které je vzhledem k mé úrovni nevhodné:( raději budu házet své "moudra" na Xchat:(

Je možné, že je to mužským vlivem, ale jakmile potom mladé dívky vyrůstají v prostředí mužů, kteří ustanovili symbol krásy ženské tělo a taky je jim to tak předkládáno, přjmout to za normu.
1.6.2009 10:35 - Jerson
No vzhledem k tvé zkušenosti jsou některá moudra opravdu úsměvná, ale zrovna v tom odstraněném příspěvku tomu tak nebylo. Házet moudra na Xchat je jako házet kameny do bystřiny, žbluňkne to a co dál?

Holky si vytváří vlastní prostředí, které je sice různými vzory ovlivněno, ale nic to nemění na faktu, že hodnotí mužské ruce, nohy nebo zadky dost podobným způsobem jako muži hodnotí ženy.

Jinak ocením i dobrou kresbu muže, i když se přiznám rovnou, že dva muži v podobné pozici mě budou brát mnohem méně než dvě dívky (: )
1.6.2009 10:43 - wraiths
Jerson:no pro Colomba je,ale "hazeni" mouder na X-chat velice prinosne. vis kolik tam je potencialnich "pani(slecen) Colombovych"... ;-).
No ja nevim,ale jsem divnej, ja dve zensky nejak nemusim. :-/
1.6.2009 10:52 - Colombo
Jn, bohužel já vím o sexu asi tolik, co o fylogenezi živočichů:/ tedy všechno jen teoreticky:/
1.6.2009 11:38 - Max
Jerson: Dle některých teorií muži intuitivně hodnotí boky žen jako ukazatel toho, že jsou schopny rodit děti s větší hlavou. Některým ženám intuitivně imponují svaly nebo postava, jako vizitka mužovy schopnosti bránit a zajistit teritorium a potravu.
Vybavuje se mi pokus, kde bylo prokázáno, že mužům imponují ženy s malým nosem a velkýma očima (což je například typ Setiinin kreseb). Naopak v kresbách postav mužů jsou (u mnoha komixů) zdůrazněny tvrdší rysy - intuitivně se tak pomocí tváře pozná pohlaví.

To že muž dokáže posoudit "krásu" jiného muže nemusí být kuli kráse samotné. Může to klidně například souviset se zmenšením ztrát (i když svedu boj - vyplýtvám zdroje - stejně nejspíš půde za ním).

Co chci říct je, že stejné činnosti (rozpoznávání krásy různých partií) nemusí mít u mužů a žen stejné příčiny a důsledky.
1.6.2009 11:40 - Colombo
Max: jop, to by souhlasilo s tím, co jsem četl. Nehledě na to, že u nás je důležitým faktorem taky pach. Ale to je věc podvědomá.
1.6.2009 11:50 - Sosáček
Jste mi pripomeli ze znam jednoho typka co je v petadvaceti panic.

Pac je z namibie, a nechce umrit na aids, takze odmita mit sex dokud si nenajde evropskou zenu, heh.
1.6.2009 11:51 - wraiths
Colombo: jo chlap na smrdet i na fotce! :)

ZK píše:
Jste mi pripomeli ze znam jednoho typka co je v petadvaceti panic... Namibie
pockej tomu nechci moc verit :). prej jsou prave tyhle typy Evropankama docela v kursu.

Max píše:
To že muž dokáže posoudit "krásu" jiného muže nemusí být kuli kráse samotné. Může to klidně například souviset se zmenšením ztrát (i když svedu boj - vyplýtvám zdroje - stejně nejspíš půde za ním).
jo tohle vypada zduvodneni logicky. ale to s tou velkou "serou" nejak nechapu... K cemu deti s velkou hlavou?
1.6.2009 12:08 - Colombo
wraiths: lidská mimina mají už při porodu velkou hlavu a průchodnost hlavy je velice důležitá. Čím širší má žena boky, tím jednodužšeji může mimino "vypadnout" když to řeknu vulgárně. Což zjednodušuje a zmenšuje nebezpečí poranění dítěte i matky. Porod je tak méně rizikový.

V pětadvaceti panic je špatne? Sakra, to už mám jen nějaké 4 roky. A vzhledem k tomu, že v roce 2012 bude konec světa, tak vlastně jen tři roky, au.
1.6.2009 12:09 - andtom
Colombo: Vzbuzuje sympatie a odzbrojuje, když napíšeš, že jsi čekatel. Držím pěsti.
S pachama souvisí jedna hrozná pravda: když nikoho nemáš, vylučuješ cosi, co odrazuje (nebo naopak chybí něco, co přitahuje, nevím, výsledek je stejný). A jakmile už někoho máš, tak se najednou kolem Tebe rojí lidí opačného pohlaví, to se dějou věci ...
Ale možná to není pachama, možná je v tom psychologická uvolněnost člověka, když už někoho má.
A nejspíš je to obojím.

P.S.: Nejlepší věci se dějí nečekaně.
1.6.2009 12:16 - Max
větší hlava => větší mozek => větší sociální výhoda => více potomků

větší hlava => pánevní kosti dál od sebe => větší problémy (úmrtnost) při porodu a zhoršení možnosti chůze

horší chůze => zhoršení schopnosti postarat se o potomky => přežívá méně potomků
1.6.2009 12:23 - wraiths
A sakra tady je najednou "vedatoru". :)
Colombo: ale to jo to vim ze maj "miminaci" vetsi hlavu. jen me zarazila ta veta:Dle některých teorií muži intuitivně hodnotí boky žen jako ukazatel toho, že jsou schopny rodit děti s větší hlavou. ja si predtavil cim vetsi boky tim vetsi hlava,ale k cemu je to dobry? mylsim to jako tak je to nejak lepsi aby melo jedno mimino vetsi hlavu nez jiny? ja hledam to co tam Max zakodoval(alespon si to mylsim). protoze znam jen jen vetu: zensky s vetsima bokama lepe rodi.
a vidim ze mezitim Max odpovedel.
1.6.2009 12:30 - wraiths
Max: pockej tomu nechci verit to s tou hlavou. z mnoha clanku a filmu-dokumentu(dle me duveryhodnych) na velikosti mozku vubec nezalezi(pamet,pohotovost atd.) a jaka socialni vyhoda? jako lidis mensi hlavou jsou hendikepovani?
ja prave zas co znam tak hodne mentalne postizenych maji vetsi hlavu.
ale jinak na to jdes logicky. :)
1.6.2009 12:41 - skew
Jerson píše:
Nicméně když přestaneš věřit povídání o čtyřech procentech, které pochází z předválečných výzkumů v USA (pokud si to správně pamatuju), zjistíš, že 90% žen a třetina mužů dokáže ocenit i hezké mužské tělo.

Jsem zase o něco klidnější, což přesně 19 minut před zkouškou oceňuji. Dík :)
1.6.2009 12:49 - Jerson
Andtom píše:
S pachama souvisí jedna hrozná pravda: když nikoho nemáš, vylučuješ cosi, co odrazuje (nebo naopak chybí něco, co přitahuje, nevím, výsledek je stejný). A jakmile už někoho máš, tak se najednou kolem Tebe rojí lidí opačného pohlaví, to se dějou věci ...
Ale možná to není pachama, možná je v tom psychologická uvolněnost člověka, když už někoho má.
A nejspíš je to obojím.

Jsem si naprosto jist, že o pachy jde až v druhé řadě - tenhle efekt funguje i po netu nebo na vzdálenosti (a v prostředí), kde se pachy nemůžou uplatnit.

Wraithsi, oni jsou samozřjemě i muži, který neříkají vůbec nic nejden dvě ženy, ale kresby obecně. A pak muži, který neříkají nic ani obrázky, a tak by se dalo ještě pokračovat, takže to co jsem napsal rozhodně neplatí obecně.

(Nicméně si myslím, že kdyby Sethi postla obrázek dvou mužů v podobné pozici, tak i tady budou reakce spíše opatrně negativní. Ale třeba se pletu.)

Skewe, pokud to myslíš vážně a ne ironicky, tak rádo se stalo.
1.6.2009 12:57 - unknown
wraiths: lidstvo má v gen. kódu už jaksi nějakou defaultní velikost hlavy. Tedy je důležité, aby se ta velikost hlavy(která je v rámci generace relativně neměnná) mohla dostat při porodu dobře ven.

Ano, důležitější, než samotná velikost mozku, je jeho vnitřní struktura. V momentě, kdy máš stejnou strukturu ale ještě k tomu větší mozek, je to z cásti výhoda, pokud ten potenciál dokážeš a) uživit b) využít.

Zkus komukoliv jen tak uříznout půlu mozku(s tím, že by sis dával pozor a on to přežil, postaral by ses o krev atd.). Valná většina, ne li všechna centra(krom mozkového kmene, of course) dokáží cestovat. Je zaznamenán případ muže, kdy mu mozkomíšní mok vtlačil mozek na vnitřní okraj lebky, zbytek bylo vyplňené tím mozkomíšním mokem. Krom lehkého snížení inteligence byl ale v pořádku!(jen v zimě musel konzumovat větší množství Fridexu). Ale on se svým mozkem, v rámci lidsva, nebyl konkurenceschopným. Jen lidstvo si vytvořilo sociální strukturu, kdy z plodů jednoho mozku může žít mnohem více lidí. Třeba když kmen má jednoho nadprůměrně inteligentního a schopného člověka, tak příliš nezáleží na inteligenci těch ostatních a kmen je úspěšný. A to proto, že ten jedinec dokáže využít potenciál svého mozku, měl v mládí dobré podněty atd. Člověk, který by měl menší mozek by měl menší potenciál. Což v rámci průmérného člověka moc nevadí, ale v rámci toho, když by byl takový celý kmen a neměl by žádného intelektuála, druhý kmen by jej lehce převálcoval.
Doufám, že to není moc kryptické.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Sethi

současný projekt: This Is War

jméno: kačenka;
narodila se: ano;
bydlí: královské vinohrady;
studium: ukončená magistra;
povolání: pirát komunikující s Tureckem;
výška: ochotně věnuji pět až deset centimetrů;
vlasy: blondýnka nejen navenek;
oči: od hnědé po zelenou, podle nálady;
kobylk...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10654616355896 secREMOTE_IP: 18.222.121.170