Sethiin maniakální egobooster

kresby (kromě pravidelných novinek v diskusi) najdete v galerii.
Napsal: Sethi
1.6.2009 12:58 - andtom
Jerson: Net je fenoménem sám o sobě, tam je to zas o něčem jiném a samozřejmě pachy v tom nejsou (v této fázi). Člověk si chybějící vjemy o protějšku doplňuje vesměs idealizovaně (mám na mysli hovor s opačným pohlavím). Dále jsou komunikačné bariéry v soukromém netovém rozhovoru o dost níž proti běžné komunikaci.
Ale ve skutečném kontaktu si myslím, že pachy hrají podstatnou roli.
1.6.2009 12:59 - Colombo
omlouvám se, byl jsem odhlášen
1.6.2009 13:06 - Sethi
um...

nevím, co se tu během těch pár hodin, kdy jsem se nechala zaměstnat ovládnutím světa, stalo, ale chápu správně, že příště mám nakreslit dva chlapy?

jen bych teda jako zástupce ženského pohlaví řekla, že se mi dost líbí kluci s jemnějšíma, někdo by možná řekl dívčíma rysama... na druhou stranu se mi líbí i takov zdravě udělaní... a pak, líbí se mi i holky, takže vlastně... jsem nepodala žádnou informaci, ze které by se dalo něco odvozovat =)

pak bych ještě kývla na to, že čichové vjemy rozhodně hrají velkou roli, ale ve fázi seznámení nezbytné nejsou.

aaaa teď asi půjdu spát...
1.6.2009 13:12 - Colombo
Sethi: Čichově věmy jsou důležité, když začneš myslet, nebo spíš když tvé tělo začne myslet na romznožování. Údajně totiž čichovými věmi zkoumáš rozdílnost imunitního systému, či makerů imunitního systému. Čím odlišnější, tím lepší, protože dojde k jeho posílení.
1.6.2009 13:19 - wraiths
proste jste me s "kebulema" nepresvedcili. To je stejny jak se skodlivejma olovenejma vyparama z trabosu, sklenikovym efektem. Proste to neni nejak extra podlozeny a prukazny.
1.6.2009 13:23 - sirien
Jakub píše:
Pac je z namibie, a nechce umrit na aids, takze odmita mit sex dokud si nenajde evropskou zenu, heh.

...od které dostane AIDS.
No, asi by měl doufat, že vesmír nemá můj smysl pro humor...
1.6.2009 13:26 - Colombo
wraiths: věda není o přesvědčování(Pokud zrovna nechceš grant)
1.6.2009 13:48 - sirien
wraiths: Velikost mozku je evoluční výhoda, protože, jak jsi správně poznamenal, efektivita mozku závisí na komplexnosti jeho struktury. A komplexní struktura se mnohem snáz vytváří s větším množstvím materiálu.

Samozřejmě zde lze argumentovat delfíny a slony, ale je potřeba si uvědomit rozdílné evoluční zaměření, z něhož vyplývají jiné poměry velikostí a důležitosti různých mozkových center (třeba takoví žralok má malý mozek, ale jeho centrum na zpracovávání čichových vjemů je dost masakr).

Mimo to jako potvrzení důležitosti velikosti mozku může posloužit antropologie a archeologie - čím více se naši evoluční předci blížili velikostí mozku nám, tím kultivovanější byly jejich projevy a stopy které po sobě zanechali.
1.6.2009 14:47 - Max
wraiths: Zvětšení hlavy není rovno zvýšení možností mozku. Je to pouze předpoklad. Větší sklad neznamená nevyhnutelně víc místa pro zboží. Srovnatelnou technikou ukládání by mohlo být uloženo zboží více.

Pokud jde o čirou mojí spekulaci, tak v tom vidím teorii lenosti ;) Pokud skladník dostane větší sklad, bude zboží skladovat méně pečlivě. Přesto má výhodu – čas, který se nemusí věnovat organizování skladu. Kvalitu skladování bude řešit v moment, kdy velká část ostatních bude mít k dispozici stejné, nebo větší sklady.
1.6.2009 15:06 - wraiths
Max: jasne beru, ale neni lepsi mit ten sklad optimalni? prece jen cim vetsi sklad tim musi pro urcite zbozi skladnik dojet dal a mas tendenci do skladu vozit zbozi i ktery ti neni k uzitku a brzdi te... a pak at je sklad velkej ci malej nejakou organizaci mit musi.
ale je pravda,ze zensky vice lpeji na kvantite. viz.sleva, vyprodej, kupte vyhodne a pod. Ta proc by chlapi nemeli mit zafixovano vetsi panev =>lepsi matka. i kdyz zas mensi panev => lepsi milenka.

sirien: hele a nemel neandrtalec nahodou "seru" vetsi nez homo sapiens sapiens... jen trefuji a vzpominam na hodiny dejepisu a obrazky co jsem meli v ucebnicich. :)
1.6.2009 15:22 - Colombo
wraiths: nevím co přesně znamená "seru", ale neadrtálec měl o fous větší mozkovnu. Problém je, že neandrtálec neměl vhodnou zvukovou úpravdu hrtanu(tedy hlasivek), aby mohl vydávat opravdu sérii různých zvuků tak jako my. Takže nebyl sto svou mozkovnu využít.

Optimální je dobrá, protože nemusíš živit tolik gramů mozku navíc(najímat si tak velké skladiště), ale když budeš mít velký náklad či najednou velké zboží, utrpíš mnohem více. Třeba Šimpanz má optimální velikost. Jeho lebka neroste s věkem tak, jak to dělá lidská. A kde je šimpanz a kde je člověk? Člověk má šíleně rozvinuté schopnosti představivosti, imaginace. Vem si, že se do té roustoucí hlavy musí vměstnat obrovský počet světů, modelů našeho světa přp. modely jiných světů, na kterých obvykle testujeme premisy z reálného světa a zlepšujeme si ony modely reálného světa. Máš to jako s vývojem počítačů. Z počátku byly 4 kilobajty meta někda tam nahoře. Hry, které byly(interface atd.) prostě více paměti využít nemohly. Více paměti by jim bylo nanic. Oni by tam neměli co robit. Ale vem si dnešní počítače, to, že máme tak obrovskou paměť, výkon etc. nám dovoluje dělat spoustu věcí, dokonce různé věci najednou a věci mnohem složitější, přesnější.

Vem si, že taková kočka dokáže odhadnout let míčku. Když jí to budeš hodně dlouho učit, MOŽNÁ že se naučí odhadnout let míčku po odrazu(spíše se ale naučí rychle zareagovat na odražený míček). Ale člověk je schopen odhadnout odraz míčku jen z toho, že tě seznámím s mechanikou odrazu a nakreslím ti jendoduchý obrázek. Tohle je využití potenciálu, vzhledem k nejrůznějším perifériím jako je dobrý barevný zrak(tři barvy, to je celkem výjmečné), možnost přesné manipulace s předměty(a přizpůsobení mozku, takže když bereš do ruky kleště, nemáš ruku a vní kleště, ale klešťoidní ruku), možnost sociální interakce prostřednictvím slov, kterými je možno vyjadřovat i naprosté nesmysly(to je taky celkem výjmečné), schopnost psát(další komunikace), atd.
1.6.2009 15:34 - wraiths
Colombo: promin sera=šéra=hlava. To vis vada,ze nepisi s diakritikou. :-/
1.6.2009 16:22 - skew
Šéra ? To je v nějakém temném, zapovězeném nářečí ?

Jerson: žádná ironie, překvapilo to a rozhodně to bylo spíš příjemné překvapení.
(Sethi, ne že by jsi nutně musela hned kreslit muže... ale pokud chceš, kdo tě zastaví, že ? :)
1.6.2009 19:14 - sirien
wraiths: Měl. Jenže když jí nepoužíval efektivně tak musel živit víc mozkové hmoty (což stojí kur* energie, mimochodem, mozek má fakt sakra nároky) což byla nevýhoda.
O vyhynutí neandrtálců se pořád spekuluje, ale existuje shoda v tom že provlém byl nejspíš v malé adaptabilitě proti sapiens. Prostě měl velký skladiště, ale děsně neefektivní systém skladování...
1.6.2009 19:27 - Colombo
Sirien: s neadrtálci je jiný problém, tam šlo o celkem extrémní(na hominidy) speciaci drsnému artickému prostředí+ nedostatečné vzládnutí řeči.
1.6.2009 19:36 - Sethi
vědoma si toho, že by běžný heterosexuální uživatel kostky nemusel sdílet mé nadšení pro vyjádření něžných citů mezi dvěma příslušníky mužského pohlaví, umisťuji následující obrázek pouze odkazem.

mužské tělo skutečně není moje parketa (na papíře), musela jsem se poměrně snažit, aby nevypadali oba úplně androgynně, co se tváří týče(což se podle mého docela podařilo, elfík je sice takový hodně dívčí, ale u těch elfů jeden nikdy neví...), a u samotných těl... ženské křivky se holt kroutí snadněji =) na druhou stranu s klidem přiznám, že mě to dost bavilo.
1.6.2009 19:39 - Blaine
Colombo: nevidim, jak by se tvuj post lisil od Sirienova:) A hlavne nevidim (a nechapu) jak se vedecke teroie o vyhynuti neandrtalcu tykaji pritazlivosti muzu, kresleni z profilu a dvou Sethiinych postavicek. gah gah gah... nekdy mi vase myslenkove pochody hodne nedochazi (jak jste se k tomu sakva dostali? O.o)

A proto: velmi nesouhlasny pohled vladce Latverie
1.6.2009 19:40 - Jerson
No, je pravda, že mladí kluci mě tedy nevzali, tedy ten vpravo vypadá tak na třináct. I když ono by to to samé bylo s holkama, taky jsem raději, když vypadají raději starší než mladší.
1.6.2009 19:41 - Blaine
ad Sethiin posledni obrazek:
Yaoi! :P jenom me prekvapilo, ze elfik se zajima o ruzky a ne o ocasek...
1.6.2009 19:47 - Colombo
Blaine: image hosted bAnglefire?
Můj post lišit od sirienova?

Neandrtalci měli podle archeologickych nalezu větší mozkovnu. A Wraiths měl otázku, jestli je opravdu velký mozek tak nutný, když závisí více na propojení jednotlivých neuronů. K tmu jsme se dostali od velkých pánví děvčat a toho, že my chlapi se takové podvědomě vybíráme.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Sethi

současný projekt: This Is War

jméno: kačenka;
narodila se: ano;
bydlí: královské vinohrady;
studium: ukončená magistra;
povolání: pirát komunikující s Tureckem;
výška: ochotně věnuji pět až deset centimetrů;
vlasy: blondýnka nejen navenek;
oči: od hnědé po zelenou, podle nálady;
kobylk...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12190103530884 secREMOTE_IP: 18.188.40.207