Kladivo Tajemství hlubin - Temnomlat

Artefakt nejvyšších kněží Moradinových v Myth Drannoru. Válečné kladivo Tajemství hlubin.
Napsal Dalcor
Kladivo Tajemství hlubin, Temnomlat
Tajemství hlubin, často nazývané pouze Temnomlat, bylo vykováno před tisíci lety v nejhlubších kovárnách Citadely Adbar kovářem Dordagganem Kovotepcem z klanu Skaloramenných. Bylo vytvořeno pro jeho bratra Dornadara jako dar k zasvěcení za Moradinova kněze. Dornadan s ním vykonal mnoho velkých činů, včetně zabití hlubinného draka Stínoslava. Tento čin ho pozvedl na pozici patriarchy Moradinova řádu, nejdříve v klanových síních a později Dornadan přijal i funkci Nejvyššího mlatu Moradinova pro celou Citadelu Adbar.
Dornadan zemřel stejně, jako žil - uprostřed prudkého boje. Ovšem na srdeční slabost, neb byl dvakrát tak stár než jiní trpaslíci. Ale ani selhání srdce nezabránilo Dornadanovi Skaloramennému zabít orčího krále Ordhrunna Trpobijce. Když jeho nástupce otevřel Dornadanovu závěť, přečetl v ní, že Temnomlat by měl být dědičný pro všechny patriarchy klanu Skaloramenných. A tak se stalo, že po další staletí byli kněží z Dornadanova klanu voleni za Nejvyšší mlaty Citadely Adbar častěji než trpaslíci z jiných klanů. Ti se ale začali bouřit.
Když elfí král Eltagrim otevřel město Myth Drannor i pro N’Tel’Quess, nejvyšší thén citadely udělal velice moudré rozhodnutí a poslal nejvyššího patriarchu do Myth Drannoru. Tak se stalo, že Vuth Hykošold přinesl kladivo Tajemství hlubin do Myth Drannoru, kde se stalo symbolem jeho moci. Nejvyšší mlat, Vuth, byl pro své zásluhy zvolen velitelem Templohvězd, vojenských oddílů čtvrti Sheshyrinnam. Ti byli po Myth Drannorské armádě Akh’Velahr nejmocnější vojenskou silou při boji s Armádou temnot. Pro využití mocného Temnomlatu našel Vuth celou řadu příležitostí. On sám padl 21. Kythorna 714, ve třetím a posledním roce války, kdy Armáda temnot již stála na samotném prahu Myth Drannoru. Při bitvě nazývané „Konec Templohvězd“, nebo „Soumrak Sheshyrinnamu“, mezi lidmi pak populárně „Bitva u dvou chrámů“, Vuth hrdinsky vedl obranu chrámové čtvrti, aby nakonec on a kněz Garla Zlatotřpyta gnóm Oarl Zlatolesk na sebe nechali zhroutit svatyně svých bohů. Raději ruiny, než aby se po svatých místech proháněli démoni. V troskách nalezlo smrt množství mezzolothů a více než 400 skřetů a goblinů. Ofenzívu Armády temnot však nebylo již možno zastavit a po několika bitvách a po dalším měsíci Myth Drannor padl. Temnomlat možná nalezl svoji hrobku pod troskami kostelů.

Tajemství hlubin, Temnomlat

Válečné kladivo +5
Poškození: 2k4+5
Proti stvůrám z jiných sfér +7
+1k10 ohnivého poškození
Zvláštní schopnosti
+2 Moudrost
+2 k TZ a záchranným hodům

1/denně Zbav strachu
1/denně Modlitba (Prayer)
1/denně Zlom magii
1/denně Božská moc (Divine Power)
Napsal Dalcor 31.03.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14910793304443 secREMOTE_IP: 3.147.73.35