Čtyři dívky

-- Neutrální tajný spolek --
Napsal Vannax
I přes neškodný název jsou Čtyři dívky mocnou skupinou elementalistů, kteří ve velkém utajení pracují v Mordentu. Z větší části se Dívky podobají kouzelnické organizaci s tím, že se prvotně soustředila na rozšiřování znalostí a magických schopností svých členů. Samotná povaha členství však činí Čtyři dívky unikátním spolkem.Všechny tyto Dívky totiž patří k mordentské šlechtě.
Kombinace zvědavosti a nudy s uhlazeným životním stylem tyto ženy přilákala ke kouzelnickému umění. V dávných dobách Mordentu si šest elementalistek, z nichž každá pocházela z odlišné šlechtické rodiny, přísahalo že budou střežit své vědomosti a chránit navzájem své zájmy. Jejich potomkyně, aniž by o tom otcové a manželé věděli, se po další staletí scházely, aby studovaly elementalismus, který pro ně byl čistší a přirozenější než „tradiční“ magie.

Členství

Členství v Dívkách je dostupné pouze pro ženy narozené v konkrétních šesti rodinách v Mordentu. Existence Dívek je přísně utajovaná a tak je případné členky nemohou vypátrat. Nejčastěji nejstarší žena rodiny „zvaná Matriarcha“ vybírá mladé ženy, které projevují vysokou inteligenci a určitou nespokojenost s omezením dvorské společnosti. Tím pádem se nemusí nutně všechny ženy z daných rodin stát členkami Dívek. Jednu rodinu například mohou zastupovat dvě sestry, jedna z jejich dcer a tři z jejich vnuček.
Každou rodinu pojí jeden z elementů a ten se dědí z pokolení na pokolení. Všechny ženy jedné rodiny jsou tomuto elementu zasvěceny. Není to ani tak dané nějako spřízněností jako spíš tradicí. Rodina Ballentrae jsou elementalistky vzduchu, rodina Nettlehamů patří elementálu země, Weathermayské a Somertonské ženy jsou oddány ohni a ženy z rodiny Andoverů a Folkestoneů náleží vodě.

Rozpoznávání

Dívky ze stejné rodiny tvoří úzce spjatou skupinu a všechny její členky navzájem znají osobnost té druhé. Aby se však členky Dívek rozpoznaly od jiných rodin, nosí všechny z nich stříbrný prsten na prostředníku levé ruky. Takový prsten je obvykle jemná, kvalitní práce a je v něm zapracována symbolika příslušného elementu.

Aktivity

Dívky se v prvé řadě soustředí na činnosti typické pro fakulty kouzelnictví. Skupina jedná jako soběstačná jednotka, která mladé ženy vyučuje umění magie a poskytuje jim zdroje pro jejich další studia. Čtyři dívky jsou zvídavá a tvořivá parta a do hloubky se zaobírají dynamičtějšími aspekty magie, jako je vývoj nových kouzel, vytváření magických předmětů a výzkum takových esoterických témat jako jsou mimosférické a magické teorie. Jejich jedinými nepřáteli jsou ti, kdo by jim chtěli zabraňovat ve studiích nebo kdokoli, kdo by způsobil pohromu v jejich rodné zemi.
Aktivity Andoverek a Somertonek jsou v posledních letech stále zlověstnější. Tyto rodiny začala tajně uctívat a sloužit elementálním bytostem neobyčejného zla (Olhydra první a Imixe druhá rodina) výměnou za přislíbenou moc. Ostatní rodiny mají k podezřelému temnému jednání těchto žen nesouhlasný postoj. Folkentonky však odhalily skutečný záměr svých rivalek z Andoverské rodiny. Nevyzradily však zradu Andoverek a přijaly vlastního patrona: arogantní, ale údajně poctivou bytost zvanou Ben-Hadar, která tvrdí, že stojí proti Olhydře.
(Více informací o Elementálních princích Dobra a Zla najdete v Planescape Monstrous Compendium - svazek III.)

Velitelství

Každá rodina z Dívek má tajnou magickou pracovnu umístěnou kdesi na svých panstvích. Zde se členky mohou věnovat svým studiím, zatímco se ostatní ženy z domácnosti vyšíváním a klevety. Weathermayské ženy spravují největší takové studio a Dívky z ostatních rodin často přichází na jejich pozemek, aby si zde v utajení vyměňovaly své vědění. Jednou měsíčně se v noci o první lunární čtvrtce formálně sejde všech šest rodin na pozemku Weathermayů. Starší ženy mají respekt a úctu mladších bez ohledu na to, ke které rodině patří. Během těchto setkání se Dívky snaží setřít rozdíly, které mezi rodinami jsou a diskutovat o tématech, která se týkají organizace jako celku. V poslední době se však tyto sněmy čím dál více nesou v hořkém hašteření, většinou o použití magických zdrojů.
Napsal Vannax 08.02.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11302089691162 secREMOTE_IP: 3.144.172.115