MaelströM na Festivalu fantazie 2.-12.7. 2009

Úvod do letošního Festivalu fantazie - desetidenního, největšího srazu fanoušků fantastiky a her u nás, letos s šestidenní RPG a herní přednáškovou linií pořádanou sdružením MaelströM.
Napsal sirien

Festival fantazie

Základní informace a odkazy:


Datum: čtvrtek 2. července až neděle 12. července 2008
Místo konání: Chotěboř, severně od Havlíčkova brodu.
Cena vstupného: Od 130 do 170 na den, podle toho jak dlouho tam budete
Doprava:
  • vlakem - z Prahy dvě a třičtvrtě hodiny s přestupem v Havlíčkově brodě. Cena: při hromadní jízdence (lze se dohodnout s jinými účastníky na stránkách FF) kolem 120Kč. Samostatně 200Kč (160Kč zákaznické jízdné). Z Brna dvě hodiny s přestupem v Havlíčkově brodě. Cena: Při skupinové jízdence kolem stovky, samostatně 170Kč
  • autobusem - z Prahy dvě hodiny za 90Kč. Z Brna od tří a půl hodin výš, přestup v Jihlavě a Havlíčkově brodě, cena asi 150Kč
  • autem - z Prahy po staré kutnohorské (kratší a rychlejší, ale jsou tam kamiony, chce to trochu akceleraci) nebo po D1 (mezi hodinou a hodinou a třičtvrtě, podle vašeho vztahu k předpisům). Z Brna po D1.

MaelströM


Jako loni bude letos MM zastoupen na FF ve dvou liniích - základní linii, která potrvá pět dnů (7. - 11., plus tři dny předtím, kdy hostujeme v Avalconu) a jejímž obsahem jsou přednášky z různých témat od historie přes kulturu až po různé IT záležitosti a přírodní vědy, od přednášek vážných po přednášky spíše humorné.
Herní linie pak bude obsahovat tradičně RPG přednášky spolu s přednáškami o dalších hrách, ať už počítačových nebo společenských. Potřevá šest a půl dne (od odpoledne 3. do 9.) Samotná hraní RPG budou probíhat během celého FF (pokud se podaří sehnat dostatek vypravěčů)

Takové základní otázky


Vyplatí se jet na kratší dobu? - Rozhodně mám dojem že se vyplatí tam být déle, každopádně i při kratším pobytu jde o příjemnou akci.

Co všechno tam lze najít kromě MaelströMu a MM herní linie? - no... TADY najdete seznam všech linií i s linky k jejich stránkám, TADY pak letošní rozmístění programu. v zásadě lze najít všechny u nás známé SF&F seriálové fankluby, literární a filmové bloky, futuristické bloky, militantní bloky... lehčí by bylo ptát se kdo tam není :)
Potkat můžete i různé známé osobnosti - loni FF navštívil Sapkowski, každoročně tam bývá Jan Kantůrek (překladatel T. Pratchetta), Františka Vrbenská a další spisovatelé.

Od věci není navštívit hospůdku nebo bar a tak podobně, Festival má podobných míst dost a bývají tam zajímaví lidé. Celá velká hala je věnována deskovým hrám, plus tam jsou i nějaké herní počítače a hlavně konzole (DDR, Guitar hero, různé herní automaty a tak)

reakce na předchozí Festivaly - Fotogalerie
Napsal sirien 08.03.2009
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12751412391663 secREMOTE_IP: 3.141.100.120