EDGE - články

[Nerath] Průvodce postavami

Obsah článku:
 

Stella

 

Agentka Nehynoucího plamene. Komtur jí před časem svěřil jednu část žezla společně s (postavám) blíže neurčeným úkolem. Nejpravděpodobněji se v tuto chvíli jeví Iladedova hypotéza, že Stella měla za pomoci své části žezla vyhledat někoho, kdo vlastní další díl artefaktu. Její poslední známé kroky vedly do Strážnického opatství, kde podle záznamů tamní kroniky vstoupila bránou do Vílí divočiny.


Mezi Stellou a Erikem možná existuje jakési pouto z dřívějška, neboť Erik pátral po jejích stopách ještě před tím, než se skupina vůbec dozvěděla, že Stella má u sebe mít jednu z částí žezla.

 

Poté co hrdinové vstoupili do Vílí divočiny, nalezli Stellu ke svému překvapení velmi snadno. Pobývala v Kalnokořání, na "dvoře" prince-dědice, jenž ji svým hostům představil coby budoucí choť - samozřejmě až mu hrdinové dopomohou k obnovení Nerathu. Po celou dobu audience u prince-dědice však Stella působila poněkud apaticky, jako by nebyla sama sebou.

 

Tieflingka Marie postavám brzy na to prozradila, že Stella ve skutečnosti pochází z rodiny samotného císaře a má tak potenciál stát se neméně regulérní obnovitelkou Nerathu než princ-dědic. Erik potvrdil, že Stella je skutečně velmi urozená, avšak o císařském původu nevěděl ani on. Marie rovněž naléhala, aby postavy předali po složení žezla tento artefakt právě do rukou Stelly.

 

Když hrdinové zajali prince-dědice a Stella tak byla osvobozena zpod jeho moci (ukázalo se, že ji ovládal magickou lebkou, Orkusovým symbolem), nebohá dívka se nemohla radovat z nově nabyté svobody déle než pár okamžiků. Prakticky v zápětí byla unesena Kozlovskim a jeho pohůnky, čemuž nedokázaly postavy zabránit. Po této události vyložila Marie ostatním, že se Kozlovski chystá Stellu obětovat, aby mohl s pomocí jejího těla a krve vyvolat dávno zemřelého prvního císaře.

 

Kozlovského rituál se hrdinům sice podařilo přerušit včas, ale když Kozlovski spatřil, že vše je ztraceno, bezmilosti Stellu popravil dříve, než mohly postavy učinit cokoliv dalšího. Jakmile Kozlovski se svými nohsledy uprchl z boje, přesvědčila Marie ostatní, aby okamžitě složili nyní již konečně úplné žezlo. Jedině tak půjde ještě zvrátit Kozlovského zločin a Stellu zachránit. Žezlo skutečně přivedlo Stellu zpět k životu, avšak  v ten samý okamžik se pokusil doposud ukrytý komtur zmocnit  artefaktu. Zatímco postavy musely čelit dalšímu útoku, využila Marie nastalého zmatku, unesla Stellu a žezlo a teleportovala se daleko pryč. 

 

Protože však není snadné přemístit se z Vílí divočiny rovnou do Pekla, musela Stella putovat s Marií (která mezitím zajala i prince-dědice) do hlubin Feydarku. V tu dobu již je však stíhali hrdinové. Když se Marie dostala do rozmíšky se strážemi fomoriánského města, využila Stella hbitě situaci a osvobodila s sebe i prince. Z nabyté svobody se však ke své smůle neradovala déle než pár okamžiků. Sotva totiž uprchla před fomoriány do hlubin města, padla přímo do spárů Kozlovského...

< Stella >
Princ
Napsal Geralt 14.01.2013
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 22 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084536075592041 secREMOTE_IP: 18.216.173.64