Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

Netherská říše

Před více než 5 000 lety šamanský stařešina Nether domluvil alianci sedmi farmářských vesnic okolo blízkého jezera. Tato aliance byla po šamanském králi pojmenována jako Netheril. Nedaleká mocná elfí říše si všimla prosperity v úrodnosti a ochraně před divou zvěří Netherilu a nabídla jim malou výpomoc. Začali je učit magii. Elfové byli překvapeni jejich nově objevenou vášní a rychlostí lidského učení. Netrvalo dlouho a každá Netherská hospodyně dokázala vyčarovat drobné kouzlo. Třeba na zapálení svíček nebo ustlání postele.
 
Asi o 300 let později nalezli Netherští mágové na elfím území dvě sady padesáti prastarých svitků, které poskytovaly zdánlivě neomezené znalosti magie. Tyto svitky byly někým evidentně nastrčeny tak, aby je Netheřani našli, a celou jejich říši tento nález nesmírně posunul na takovou úroveň magie, že nejenže překonali své elfí učitele, ale zajistil Netheřanům jasnou dominanci nad kýmkoliv, kdo se jim odvážil postavit. Tento fakt nezměnili ani elfové o 500 let později, když za pomoci gnómů, které Netheřani využívali jako otroky, ukradli jednu sadu svitků.
 
Jedním z prvních arcimágů, který využil znalosti ze svitků, označovaných jako Netherské, naplno a odstartoval tak doslova magickou revoluci, která téměř 3 000 let víc a víc prohlubovala rozdíl v moci Netherské říše a zbytku světa, byl Ioulaum, milovaný hrdina svého lidu, který vynalezl Mythallar a létající enklávy. A po něm se objevili další, zastavilo se stárnutí, ovlivňoval se samotný tok času, postavily se vesmírné lodě, a mnohem více.
 
Další faktor, díky kterému byla moc Netherské říše nedosažitelná, a to dokonce i pro elfí majitele druhé sady Netherských svitků, byla existence Zeměvidce. Tajemného věštce, který poprvé navštívil Netheřany ještě více než sto let před objevem Netherských svitků a svoji návštěvu, vždy v naprosto stejné podobě lidského mága, jednou za stovky let opakoval. Předpovídal budoucnost, učil Netherské arcimágy o magii, pomáhal pochopit Netherské svitky, pomáhal s rozvojem technologie, poskytoval cenné informace a také politické rady, které vedly k rozšiřování Netherského vlivu po kontinentu.
 
Počátek konce Netherské říše začal, když se narodil nesmírně talentovaný arcimág Karsus, po více než 2 500 letech Ioulaumova života první Netheřan, který jej dokázal v překonat v umění magie. Ve dvou letech zvládl první kouzlo, o dvacet let později vlastní létající město. Stal se nejmocnějším uživatelem magie, který kdy žil. Magie se mu však zdála tak snadná, že mu chyběla disciplína a pouštěl se do projektů, na které si ani mocný Ioulaum netroufal. Karsus se svými studenty s podobnou sebedůvěrou je však zvládali.
 
Před přibližně 1 700 lety, 26 let poté, co se Ioulaum ve věku 2 944 let dobrovolně rozhodl stát se lichem, se Zeměvidec objevil naposledy, aby Karsovi oznámil své varování. O šest let později Ioulaum beze slova zmizel a tento odchod způsobil mezi jeho lidem obrovskou paniku a občanské nepokoje. Na to reagoval Karsus a vyvolal nejmocnější kouzlo, které kdy vzniklo. Karsův Avatar. Dovolilo mu vysát božství z kteréhokoliv boha a sám se bohem stát. Vyšlo by mu to, kdyby neprovedl tu nejhorší možnou volbu. Vybral si bohyni magie. Karsus vysál část její božské energie a poté se bohyně zabila. Magie na malý okamžik, než si ji převzal Corellon přestala existovat. Netherská magická létající města spadla a Karsus tak způsobil Pád Netherilu.
 
Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.056495904922485 secREMOTE_IP: 3.145.17.230