Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

První rozkvět

Hned poté, co elfové rozbili dračí impérium a přebrali vládu nad Faerunem, slaví další úspěchy, poráží orčí hordy, potlačují zbytky obrů a pro další dnešní rasy, včetně lidí, nastává konečně období bezpečí, kdy mohou začít pomalu budovat svoje civilizace. Elfové se rozmisťují po celém kontinentu a postupně se rozpadají na pět velkých říší, Aryvandaar, Illefarn, Miyeritar, Shantel Othreier a Keltormir, a několik menších. Po 12 000 let se postupně rozvíjejí a vzkvétají.
 
Asi uprostřed tohoto rozkvětu, před přibližně 19 000 lety, nastává situace, která vešla do historie pod názvem Roztrhání. Elfové nedbali na elfí učence a jejich varování ze starých příběhů o padesátce přeživších eladrinech, kteří utekli na Faerun před Vysokou magií způsobenou katastrofou ve své domovské říši Tintageer, a vytvořili kouzlo, které mělo vybudovat nádhernou elfí domovinu ze starých proroctví.
 
Elfové rituál připravovali stovky let v samotném srdci kontinentu, kde stála bílá žulová věž, nejvyšší jakou kdy postavili, která odrážela barvu oblohy. Ve věži vedlo točité schodiště, kde každý schod byl popsán jménem mága, který se měl účastnit rituálu. Když bylo vše připraveno, nejlepší Vysocí mágové všech říší byly posláni k věži. Všech elfích říší až na temné elfy, s kterými měli spory.
 
Stovky elfích Vysokých mágů se postavilo na svá místa na schody a v jejich středu stála mladá divoká elfka, Listohvězda, Vysoká mágyně obrovské síly, jejíž role jí byla určena již jako malému děvčátku samotným Seldarine prostřednictvím jejich kněžích. Když začala zpívat kouzlo a ostatní mágové se přidali, magie Tkaniva proudila skrz jejich těla, pojila se s jejich vlastní životní energií a vytrhávala z nich duše. Jen Listohvězda přežila, viděla, jak všichni kolem ní umírají, a cítila, že se celý Faerun trhá na kusy.
 
Pobřeží Faerunu bylo zničeno zemětřesením a záplavami, stovky elfích měst zmizelo v hlubinách, tisíce elfů zemřelo, s nimi však i většina temných elfů. Sám Faerun byl roztrhán na tři kontinenty. Původního cíle se však dosáhnout podařilo. Vznikl nový ostrov, Zelená Země Věčnosti, částečně ve světě středu, částečně ve Vílí divočině a částečně v Arvandoru, sídlu Seldarine.
 
Po dokončení rituálu se Listohvězda probudila přímo na novém ostrově, kde se s ní setkali Corellon a Sehanine, kteří jí odhalili, že i oni se zapojili do rituálu, a tak je zničení Faerunu i jejich vina.
 
< První rozkvět >
Historie světa Korunní války
Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.054970979690552 secREMOTE_IP: 3.21.233.41