Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

Historie světa

Válka bohů a prvorozených

Na počátku byl Modrý věk, celá planeta byla pouze velkým oceánem plným života, o kterou bojovali bohové a prvorození, dokud jeden z prvorozených, Noční had Dendar, nepozřel celé slunce.

Teplota planety rázně klesla a všechen život na planetě byl zničen, nastala Stínová epocha. Ač se to může zdát zbytečné, ještě dlouho poté bojovali bohové s prvorozenými o mrtvou planetu, až jeden z prvorozených zradil své druhy a spor ukončil ve prospěch bohů. Bohové pak vytvořili nové slunce a život na planetě, alespoň tak to vypráví svým věrným.

 

Dny Hromu

Před asi 36 000 lety, díky novému slunci, ustoupila Doba ledová, hladina oceánu odhalila pevninu a na ní vznikl inteligentní život. A to nejenom zde, ale také v odrazu planety, Vílí divočině.

Zatímco Vílí divočina byla ovládnuta Vílami, a tak to také zůstalo až do dnešních dob, Základní sféra nebyla domovem žádných dnešních ras. Výjimkou byli lidé, v podobě primitivních lidoopích stvoření, o jejichž historii víme z jeskynních maleb pocházejících z této doby.

Skutečnými vládci Základní sféry byly v této době tajemné rasy stvořitelů. Žádné podrobnosti o těchto mocných bytostech z legend se však neuchovali. Kromě jejich schopnosti vytvářet další inteligentní rasy.

Vláda ras stvořitelů nad světem neměla dlouhého trvání. Před asi 32 000 lety planetu zasáhl ničivý déšť meteoritů, který zpustošil civilizaci ras stvořitelů a způsobil velké klimatické změny. Někteří mudrci věří, že tyto změny klimatu byly velmi výhodné pro rasu draků, která se velmi rychle vyvinula do dnešní podoby. Jiní mudrci uznávají teorii, že padající meteority byly ve skutečnosti dračí vejce, která posela celou planetu.

 

Věk Úsvitu, čas draků

Ať už draci povstali díky evoluci či z drobných meteoritů, které vešli do historie pod názvem Slzopád, jedno je jisté, planeta se střetla i s mnohem větším kusem komety, který vyvolal mohutná zemětřesení, požáry a tornáda. Po této apokalypse, která změnila rozložení pevniny a moří, bylo pro draky snadné potlačit i zbytek zničených říší ras stvořitelů a stát se vládci světa.

Přibližně v této době, tedy asi před 31 000 lety bohyně Araushnee vyvolala Válku Seldarinu. Za tento čin byla vyhnána ze Seldarinu do Propasti, kde se stala bohyní Lolth.

Bohové se také poprvé zapojili do vzniku inteligentního života na planetě a vytvořili svou první rasu, obry. O pár set let později započal až do dnešních dob trvající konflikt mezi dračími následovníky Bahamuta a následovníky Tiamat. Nejspíše i tato válka, označovaná za Drakopádskou válku, umožnila obrům urvat si i pro sebe částečně vládu nad kontinentem.

Přibližně před 28 000 lety víly otvírají první brány z Vílí divočiny na Základní sféru. Malé množství elfů prochází skrz a zakládá první poměrně primitivní kmeny. Asi o dva tisíce let později uniká z hlavního města starobylé eladriní říše ve Vílí divočině, Tintageeru, pomocí elfí vysoké magie pouze padesát přeživších eladrinů před válkou vyvolanou magickou povodní na Základní sféru. Vedeni princem Durothilem nazvali nový kontinent Faerunem a spojili se s již dříve příchozími elfy.

Princ Durothil si všímá, že království obrů je pomalu poráženo jak draky, tak nově se rozvíjející rasou trpaslíků a okamžitě vede svůj lid do války s draky. Sice ve válce umírá, ale jen o pár let později je dračí nadvláda vyřešena pomocí elfí vysoké magie. Elfové využili červené komety na obloze, označované jako Hvězda Královrahů, která se po stovkách let periodicky vrací, a propojili ji se svým mocným kouzlem, Mythalem Dračího hněvu. Toto kouzlo po 10 dní, kdy je kometa nejblíže světu, na ploše asi 250 000 mil čtverečních způsobí šílenství všech dračí krve. Draci se začali zabíjet navzájem a zničili celé dračí impérium. 

Po šesti tisíci letech končí vláda draků nad světem a elfové přebírají vládu nad Faerunem. Vládnou tak jak na Základní sféře, tak ve Vílí divočině. Elfové toto dlouhé období v historii světa, které začíná přibližně před 25 000 lety nazývají První rozkvět.

 

< Historie světa >
První rozkvět
Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083128929138184 secREMOTE_IP: 3.141.27.244