hadrian
29.6.2012 17:18
Za zrcadlem - Domluva na setkání, informace ze hry atd.
30.7.2014 15:15 - sephi
sephi se jeste chce zeptat jestli se da hrat i gender crosplay :D

Jinak bych to videl na standart warlorda u cehoz mne napadli 2 moznosti ( v praci ) bud teda standartne nejakej(ka) vedouci strazi nebo neco tomu podobneho. a druha moznost velitel(ka) piratske lodi xD - omlouvam se ze nemam pribeh a podobne veci okolo ale zacal sem vcera a dneska nadtim trochu ve velno chvili premyslel v praci je to narychlo xD
30.7.2014 15:26 - Assassin
Info k one-shotu:
http://www.d20.cz/skupina/172/diskuze/51312.i1360.html#i1360
Tady dva hadrianovi posty.

Pro inspiraci moje postava:
http://www.d20.cz/skupina/172/diskuze/51312.i1378.html#i1378

Pro inspiraci Verčina postava:
http://www.d20.cz/skupina/172/diskuze/51312.i1397.html#i1397

Příběh postavy je svým způsobem rámcově danej. Zajatý dědic dobytého území, vychován jako družiník dědice vládnoucího rodu. Jednoduše řečeno, něco jako Theon Greyjoy ve hře o trůny, který byl v mládí zajat a vychováván společně s dětmi Neda Starka. Takže spíš domyslet povahu, vztahy k ostatním, možná detail o tvé původní rodině.
30.7.2014 18:45 - sephi
joo tak nic az mam postavu dodelanou dojde mail od sefa s jakousi blbou zakazku co proste musi bejt zitra hotova a jelikoz ma pulka lidi dovolenou tak to je parada. Moc se omlouvam strasne rad bych si zahral mam zas abstak ale toto nevyjde :(
30.7.2014 18:52 - Assassin
kam jsi dal koule? :)
30.7.2014 19:06 - sephi
koukam koukam... mam je tam kde maj bejt :D
30.7.2014 19:41 - Nerhinn
Mám se zeptat bráchy, jestli by se přidal?
30.7.2014 20:51 - Winnie
Irina, half elf rogue (bohužel jen v bodech)

- otec rodilý Varchag, jeden z družiníků starého knížete Vorsy
- matka patří k „fraucimoru“ kněžny Frigy, vistanská otrokyně přivezená z jedné z dobyvačných výprav
- Irina podle znamení bohů měla být kluk, ale nějak se nepovedlo, otec se přesto rozhodl ctít boží „vůli“ a Irinu jako kluka vychovávat
- v Baldrově družině je velice oblíbená, má pověst přátelské společnice, statečné bojovnice a spolehlivé přítelkyně
- důsledně si ale hlídá, aby si i přes přátelské vztahy mezi družiníky udržovala určitý odstup, zejména co se milostných vztahů týče... obecně má spousty „kamarádů“, ale nikdo by se neoznačil za skutečně důvěrného přítele
- její weapon of choice je dýka, se kterou se jí jen málokdo vyrovná
- pro drobnou postavu, barvu vlasů a mrštnost, se kterou se pohybuje, se jí přezdívá Myška, tu přezdívku moc nemusí, ale ani při ní nechytá amok
- prošla několika bitvami a je vidět, že si užívá boj samotný i zabíjení, jako by si vynahrazovala přátelskost a milost, kterou projevuje v běžném životě
30.7.2014 21:08 - Assassin
Myška, liška a lev. Družiníci vlka. Velmi pěkné. Tleskám.
30.7.2014 21:24 - hadrian
Assassin trefil hřebíček na hlavičku. Máme tu bajku. :)

Nerhinn: Jak chceš a jak budou chtít ostatní. Není to nutné. Zvládnu to předělat na verzi pro tři.
30.7.2014 23:17 - Winnie
Zvěřinec mi ani nedošel...

Proti účasti Michala nic nemám :)
31.7.2014 08:13 - hadrian
Nerhinn: Tak mi dej vědět, jestli Michal bude hrát.
31.7.2014 10:17 - Nerhinn
Tak Michal má rými- uh, škrábe ho v krku. No comment. Omlouvám se.
31.7.2014 10:33 - hadrian
Vůbec se neomlouvej, to půjde dobře i tak.
1.8.2014 01:33 - Assassin
Dokud to mám v hlavě, tak si sem odložím několik nápadů s Leonem. V ideálním případě bych je chtěl rozvést do další hry (nebo proškrtat, ne vše bude vhodné do hry). Pokud někoho z vás k nim něco napadne (či se vám nebude zdát vhodný), tak sem s tím (nebo PM).
- Alkohol a dívky... konec nebo velké omezení. Leon se znovu našel. Chystá se znovu dostat na vrchol. Na světe jsou stále hodnoty, za které stojí za to bojovat.
- Nora... určitě se omluvit. I když by jí nikdy vědomě neublížil, bral ji vážně asi tak jako sám sebe. Vůbec. A to často ubližuje mnohem víc.
- Myška... pokud by Leon toužil po přátelství, tak s ní. Přestože ví, že ji nejen štval, ale svým celkovým duševním rozpoložením ohrožoval. Touží se omluvit, ale na druhou stranu ví, že brát život naprosto vážně je při životě družiníka zahrávání si se zdravým rozumem.
- Arfi... celá situace okolo Baldra v něm zanechala silné emoce. Celý život chce jen nezklamat a být loajální Baldrovi. Ale teď o tom uvažoval kvůli ní, a to si kdo ví proč Baldra s Arfi vždy spojoval. Arfi asi bude jediná osoba, ke které Leon cítí hlubší city, ale je připraven, že jediný způsob, jak je dokázat, je být ochoten pro ni kdykoliv položit život, jako pravý rytíř.
- Cthulhu... byl tím, kdo poslední zůstal na nohách a zahnal temného boha. Co kdyby se k němu vracel? Prostřednictvím snů. S Leonovým jedinečným náhledem na náboženství zajímavá kombinace.
- Romantismus, dekadence... Leona jako trosku a jeho vzestup jsem si užil, ale hrát ho jako květinkového, optimistického, vyrovnaného troubu by mě asi nebavilo. Ve hře jsem nevyužil jeho pověst napůl šílence a monokl pod okem. Co kdyby měl nějakej problém s místním cechem zlodějů? Co kdyby teď vzal spravedlnost do vlastních rukou? A co kdyby to přehnal a skončil na pár dní ve vězení (a tam začaly sny)?

PRACOVNÍ VERZE, BUDE DOPLNĚNO? NEBRAT PŘÍLIŠ DEFINITIVNĚ
A nebo se na to vykašlu, nebudu řešit kraviny a prostě budu hrát:P
1.8.2014 08:09 - hadrian
Včera to bylo dobrý. Moc se mi líbilo, jak jste si vyhráli s chováním postav. Příště bych rád navázal, takže díky Assassine, určitě se nechám inspirovat. S jedním z místních cechů zlodějů jsi mohl mít problém - víc po PM.

Moc se mi to hraní s vámi líbilo. :)

Praktické info: máte level nahoru - 8.
1.8.2014 11:43 - Winnie
Komentáře ke hře, postavám, Irině... později, stay tuned :-) Každopádně to bylo velmi vydařené.
1.8.2014 17:30 - Nerhinn
Assassin: Ha, plot twist... takže Nora nebyla prostitutka?! :D
U Leona mě napadlo, že by to mohlo být tak trochu jako na houpačce - poprvé po letech měl pocit, že to, co dělá, má nějaký smysl, a teď je úplně opilý tím, jak dobře se díky tomu cítí. Ale za týden se život může vrátit do starých kolejí. Baldr se zotaví, lidi budou družiníky nenávidět úplně stejně jako předtím, Leon stále nebude mít co na práci, může se ukázat, že Nora je stejně obyčejná povahově jako vzhledově. Zkrátka by to mohl být takový jo-jo efekt optimismu. A Leon by mohl z jedné závislosti přejít na druhou.

K Arfi... hm. Brutální většinu Varchagů nemůže vystát, jsou to tupí obhroublí barbaři, kteří kolem sebe ňafou jak vzteklí čokli - byť takhle by to nikdy neřekla. Baldr je téměř ta jediná dobrá věc na Varchazích (kdyby v tom rituálu měl zemřít kdokoliv jiný... nejspíš včetně družiníků, byla by ochotná položit svůj život za jeho dokončení).
Mezi družiníky se zdržovala čistě proto, že tu měla úkol - a teď podkopala skoro jakékoliv šance ho kdykoliv splnit. Pobyt tady pro ni byl vždy něco nepříjemného a dočasného a až tu bude hotová, může se vrátit do milovaného domova, kde na ni čeká její rodina a lid. Tohle všechno najednou padlo a ona je na místě, které nesnáší, většina lidí tady a nově i doma nesnáší ji, většina těch, které má ráda (družiníci) by jí nejspíš na místě usekla hlavu, kdyby věděla, proč tu Arfi ve skutečnosti je, a tomu, na kom jí záleží nejvíc, nemůže říct pravdu, protože se snaží ochránit svůj lid před odvetou za to, co se stalo.
Na druhou stranu už nemá moc motivaci být na všechny super milá, takže si dovolí prostě přestat chodit do hodovní síně (to je revolta, co!) a stáhne se a bude dělat jen to, co jí někdo přikáže. A asi se ponoří do studia čehokoliv, ostatně knihovna je teď taková prázdná.
Mimochodem, jestli se chystáme jít do dobyvačné války, Arfi s tím bude mít ohromný problém. Důvod, proč Baldra zachránila, je ten, že věří tomu, že je to dobrý čestný člověk, krom toho, že ho má ráda. Když by se ale chystalo válečné tažení proti někomu, kdo je v tom nevinně, a spojení se s nějakým nechutným psychopatickým zabijákem... Arfi skutečně věří tomu, že Varchagové jsou zlo a bez nich by tu bylo líp. A tohle by jí přineslo ještě horší výčitky, než jenom že zradila, protože cokoliv, co Varchagové od této chvíle pod velením Baldra udělají, má Arfi tak trochu na triku.
1.8.2014 17:39 - Nerhinn
Jo a ke hře jako takové - už dlouho jsem si hraní takhle neužila. Asi to byla kombinace více faktorů - malý počet hráčů, Mirek hru vedl a nemohl tolik blbnout ;-P a snad i moje únava způsobující, že vcítit se do postavy, které se dělá špatně ze závažnosti rozhodnutí, které dělá, bylo více než snadné, každopádně to byla naprostá bomba a teď je mi trochu smutno při představě, že to má být jen na dvě hry. Už se nemůžu dočkat pokračování - díky, Mirku :)
1.8.2014 19:00 - hadrian
Tohle se moc pěkně čte. Dík. :)

Já nevím, že by to bylo jen na dvě hry? Nebo spíš na tři? ;o) Tak nějak bych se chtěl v každé hře věnovat jedné z postav a trochu dodat pár nových rozměrů do popisu celého knížectví a pár barev do černobílého rozlišení "kdo je kdo".

Právě bych to radši udržel v komorní rovině, nějak mi nepřipadá, že byste se hnali na válečnou výpravu. A já mám pár věcí v záloze, jak vás pobavit, teda snad... ;)
1.8.2014 21:57 - Assassin
Nerhinn: moc děkuju za inspirativní nápad. K Noře... původně jsem ji měl mnohem barvitěji a zajímavěji vymyšlenou, ale došlo mi, že u one-shotu se to příliš nehodí. Obzvlášť ne ve spojení s vašimi postavami, takže jsem to zamázl a jen lehce bruslil okolo toho, že by to asi mohla být prostitutka, s kterou má Leon jiný, než čistě sexuální vztah.
Můj názor však je, že bychom se k Noře neměli v následující hře vracet. Kolem Leona je teď až moc žen a jediné, co by Nora, jakožto NPC, mohla nabídnout příběhu lepšího než hráčské postavy je milostný vztah. A ten se k Leonovu depresivnímu feelingu vůbec nehodí (nehledě na to, že bychom měli řešit situace zajímavé pro všechny, nejen pro mě).

hadrian: promiň, ale k PM jsem se ještě nedostal, od rána jsem řešil školu. Ale spát se mi ještě nechce, takže pokud na mě náhle nepadne únava, tak si otevřu pivko a zkusím nějak splácat svoji představu:)
Pokud ji ráno nenajdeš v poště, tak jsem u toho usnul:P

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.07844614982605 secREMOTE_IP: 18.220.163.91