hadrian
29.6.2012 17:18
Za zrcadlem - Domluva na setkání, informace ze hry atd.
3.11.2015 13:56 - hadrian
Budu tam "dřív", tedy o půl...
3.11.2015 14:02 - Winnie
Endreyi, dokázal bys rámcově říct, jaké zpoždění budeš mít?
3.11.2015 14:10 - Endrey
Zatim to vypada dobre, stiham dobre... takze po pul ctvrte budu na miste.
3.11.2015 14:54 - hadrian
:)
3.11.2015 23:43 - hadrian
Díky Assassine, hra byla výborná. Epické zakončení epické kampaně.
4.11.2015 14:49 - Assassin
Já vám taky děkuji, myslím, že celá kampaň byla velmi povedená a každá, z mnou vedených 45 her, něčím zajímavá a zábavná. Užil jsem si to a hrdě odcházím na DM odpočinek.
4.11.2015 15:24 - Nerhinn
Byla to bomba :) (a málem i kometa)
5.11.2015 06:57 - Endrey
Skvele... uzasne 3 lete dobrodruzstvi.. diky moc
12.11.2015 17:32 - hadrian
Termín srazu v restauračním zařízení!!!
Příští pátek 20.11. někde v Brně. Pokud by Endrey byl řidič, pak nejsme vázáni na blízkost hlavního nádraží, jinak někde tam.
Vyhovuje termín?
Navrhujte restaurační zařízení. :)
9.12.2015 19:20 - hadrian
Ahoj, posílám takové shrnutí na ten úterní one-shot:

Popis knížectví, kde se bude odehrávat vaše dobrodružství (někteří znají):

Varchag

Varchagské knížectví vzniklo před 54 lety příchodem varchagů do země Baldů. Baldavie byla malá země a její lid má v žilách mnoho elfí krve. Varchagové byli barbarští nájezdníci ze severu. Vedeni svým konungem Vorsou, oděni do skvělé varchagské oceli jako obří meč vnikli do Baldavie, převzali ji a smísili se s jejím obyvatelstvem. Varchagové obětovali Varchagovi – vlčímu praotci, ale přejali také víru Baldů. A tak na svatištích nebyly pobořeny staré modly, ale přibyly modly nové. Vlčí krev varchagů nutila knížete Vorsu hledět za hranice.
Pomocí skvělých baldských lučištníků a varchagských bojovníků zakutých v kroužkových zbrojích, skrze krvavé výpady, ale i lsti, podrobil Vorsa okolní roztroušené kmeny a národy v blízkém okolí. Vorsa měl zvyk, že z každého porobeného národa vzal jako rukojmí dědice významného rodu, aby si zajistil loajalitu a z těchto dětí se rozhodl udělat družiníky svého syna. Synovi dal jméno Baldr tak, aby si naklonil původní obyvatele baldavie. Vorsa pak umírá a vlády se ujímá Baldr, kníže Varchagský.
Svému synovi dodává rady také jeho matka Friga a strýc Bragi. Povídá se, že Friga byla ještě krvelačnější než Vorsa, ale to jsou pověsti šířené nepřáteli. Baldr vládne z pobřežní pevnosti jménem Barastyr. Varchagské velké čluny zvané jsou postrachem okolních vod Bílého moře.
Všichni si mysleli, že se Baldr chtěl spojit s konungem Erkelem, Krvavou sekerou, ale místo toho ho porazil přímo v Barastyru a ro poté vtrhl na jeho území, které spojená vojska dobyla a s tučnou kořistí se vrátil zpět.
Ještě před tím nechal veřejně popravit svého strýce Bragiho za zradu knížete a jeho matka byla nalezena ve svých komnatách mrtvá. Někteří říkali, že to Bragi ji zabil z nízkého nevyslyšeného chtíče, někteří šeptem nesouhlasili s tím, že se prý holdovala černé magii. Prý snad někteří knížecí družiníci byli do těchto událostí zapleteni, ale nic určitého se neví. Tak či tak, jen to posílilo pověst knížete Baldra jako nesmlouvavého vládce. Po ročním tažení se vrátil a oženil se s Arfguddou a o další rok později, po narození jejich syna veřejně nárokoval titul jejího otce. Ten se vzbouřil, ale jen část jeho lidu ho následovala a tak čelil porážce. Baldr se nemstil na lidu té země a záhy ho tamní začali velebit, protože dědičný titul přiřkl svému synu a ne sobě (a také hospodářsky byl zdatnější, než bývalý vládce).

Uvedení do děje

Baldr však přišel v těch válečných časech o mnoho družiníků a tak dal vyhlásit, že každý s vyjímečným nadáním může žádat o vstup do řad knížecích družiníků.
Proto jste se vydali na cestu do Barastyru. Někdo chce získat slávu v boji, jiný přístup do velké Barastyrské knihovny, kterou kněžna Arfgudd ještě více rozšířila, jiný má jen touhu po dobrodružném životě...
Vydali jste se každý zvlášť na cestu, ale řeka Istryl se vylila z břehů a odplavila jediný most přes ni široko daleko. Kdysi snad pohodlná, ale již mnoho let téměř nepoužívaná cesta vás zavedla do městečka Stínava, kde by měl být přívoz. Ten ale bude možno použít nejdřív za týden a tak utrácíte sříbro a zlato v tomto bohy zapomenutém městečku v místním hostinci. Seznamujete se a posloucháte příběhy obchodníků se suknem a dědka hostinského, který tvrdí, že jezdil na rejsy s otcem Vorsy a tedy dědem knížete Baldra. Venku leje, blesky občas rozčísnou nebe a na větvích stromů je nezvykle mnoho vran se splihlým peřím a kalným leskem v korálkových očích...


Informace pro postavy (obecné o světě za hranicemi knížectví a o některých místech a lidech v knížectví samém):


Za Bílým mořem na jihu leží země slunného Tyru. Tyto země se s nepokojem dívají na sever. Už mnohokrát v minulosti se sever sjednocoval a vždy bohaté a jižní země vtrhly s mečem a ohněm, aby v zárodku zahubili barbarské kmeny. Ale dnes je situace jin, Varchagové se ukázali jako velmi dobří stratégové. Kdo ví, co bude dál?
Barastyr je mocná pevnost, vybudovaná z původního baldského hradiště. Valy byly zpevněny, příkopy prohloubeny, kolová hradba byla nahrazena kamennou. Barastyr je chlouba varchagského knížectví a říká se, že je plný pokladů z mnohých Vorsových výprav.

Rasy a povolání si vybírejte dle vlastní úvahy, tak aby vás to bavilo. Vždycky se dá domyslet, proč nějaké územní, té které rasy, bylo porobeno.
Level je 5.
Předměty pro každého: šest předmětů levelu 6,5,4,3,2,1, všechny common nebo uncommon a lektvar do levelu 4 včetně. Peníze do začátku: každý 100 zl.
14.12.2015 08:55 - Endrey
Je me to lito, ale zitra neprijdu. Dneska rano jsem se probudil a mam nejakeho moribundaka :(
14.12.2015 13:52 - hadrian
Hraní na zítřek platí i tak stále dál.

Bude někdo z vás healer? Aspoň z půlky? Jen otázka, do ničeho netlačím. ;)
14.12.2015 13:56 - Nerhinn
No, můžu si něco málo vzít a dělat tempáče.

EDIT: Nakonec si toho beru o něco víc než jen tempáče. Na "polovičního healera" by to mělo stačit... snad.
14.12.2015 15:24 - hadrian
Nemáte náhodnou v hlavě nějaký dvojvětný popis vašich postav? Na co se mám těšit?
14.12.2015 17:37 - Assassin
Spěchám, takže jen velmi krátce (+ vařím z vody, možná se moje představa vůbec nehodí a budu ji muset změnit), promiň.

Évariste

Nepovedený syn aristokratů z jihu s vrozeným telepatickým nadáním.
Rebel, který prožil mládí střídavě na ulici a ve vězení.
Gambler, opilec, matematik, rétor, vrah.

14.12.2015 19:18 - hadrian
Líbí, nic neměň. :)
15.12.2015 10:47 - Winnie
Kasumi

Na jihovýchodě, za zeměmi Tyru, se na desítkách ostrovů rozkládá říše Chinatsu. Po staletí si díky mocné ochranné magii udržovala dobrovolný odstup od záležitostí mimo své hranice. Ale časy se mění... Chinatsu se začíná otevírat vnějšímu světu, opatrně zkoumá dění kolem sebe a pozvolna navazuje styky.
Jednou z těch, kdo využili uvolnění hranic, je i Kasumi. Dívka z dobré rodiny, kterou zvědavost vyvedla z rodného hnízda a poslala na cestu za poznáním a zážitky.
Navenek jemná a klidná, jako letní vánek. Ale pod křehkou slupkou se skrývá moc bouří, vždy připravena vypuknout v plné síle.


15.12.2015 11:04 - hadrian
Že by mezi vámi nakonec nebyl ani jeden seveřan? :D Líbí se mi to Winnie.
15.12.2015 11:27 - Winnie
Endrey: Dej se brzo dohromady :-)
15.12.2015 15:30 - Nerhinn
Siobhan "Síne" Liath, seveřanka.
"Já nejsem labilní - *bodnutí kopím* - to vy jste labilní!"

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.086847066879272 secREMOTE_IP: 18.222.69.152