Nové rpg nakladatelství Mytago

Na letošní podzim chystá nakladatelství Mytago vydání subtilní fantasy hry na hrdiny pro rolovými hrami nedotčené hráče a milovníky "old school" hraní. Cílem je vydat kompaktní až minimalistickou hru, která bude:

a) jednoduchá na pochopení
b) rychlá na přípravu

Herní systém vychází z minimalistického rpg Dungeon Squad, na jehož vydání se podařilo ujednat licenci. Systém je lehce rozšířený, ale zachovává si podobnou míru abstrakce jako předloha.

Aby hra byla dobře použitelná, vyjde jako boxík obsahující všechny důležité doplňky a vychytávky, včetně sady lehce zdobených kostek.

V současné chvíli probíhá testování pravidel, ladění výchozích dobrodružství a práce na grafice. Pakliže by se kdokoli měl zájem na vývoji podílet, rádi pomoc uvítáme. Název produktu momentálně není definitivně stanoven (pracovně tomu říkáme "Brutální řežba" 8) ), v diskuzi na Rpgforu je umístěna anketa současných nejzajímavějších návrhů.
Napsal: Skaven
Autorská citace #21
21.3.2019 08:29 - Fritol6
Přes krotitelé draků jsem se proklikal až k tomuto nakladatelství. S překvapením jsem zjistil, že mají vydávat český překlad DnD 5e. Podílí se na tom i lidi kteří dělali místní překlad? Nemáte nějaké info jestli alespoň využívali místní překladový klíč k názvosloví?
Autorská citace #22
21.3.2019 08:53 - Basilique
Jednoduše: Ano ????
Autorská citace #23
21.3.2019 09:41 - ShadoWWW
Ano, vzniklo to kdysi na základě spolupráce lidí z Kostky a Mytaga, když Wizardi vydali otevřenou licenci pro DnD 5E. Bude to hra, která vychází z místních překladů, ale kvůli licenci bude v jistých směrech odlišná, něco jako Pathfinder vs. DnD 3.5E.

Bude se to jmenovat Jeskyně a draci. Je tu na ni i několik vlastních diskuzí, ZDE, ZDE, ZDE a ZDE.

V jakém jsou JaD stavu a kdy vyjdou ale nemám ponětí. Vývoj během let odspinoval mimo komunitu Kostky a aktuálně na něm dělá jiná skupina. Skaven říkal, že letos na jaře vyjde oficiální představení nového týmu a aktuální road mapy, takže možná již brzy.

Asi ale mohu prozradit, že Krotitelé draků s Jeskyněmi a draky velmi silně souvisí. Víc si ale budeš muset počkat až na oficiální oznámení Mytaga, respektive Skavena.
Autorská citace #24
21.3.2019 11:12 - York
ShadoWWW píše:
V jakém jsou JaD stavu a kdy vyjdou ale nemám ponětí. Vývoj během let odspinoval mimo komunitu Kostky a aktuálně na něm dělá jiná skupina.


Hmm...

Plánované vydání bylo v roce 2017, takže to asi dává smysl :

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10852789878845 secREMOTE_IP: 18.208.203.36