Herní Kroniky

Obsah článku:

Kde se lze podívat na již existující hry?

V hlavní liště klikněte na tlačítko "Seznam tažení" a hledejte tažení, u kterých je odkaz "Vstoupit jako bludná duše". Touto možností povolují vypravěči her vstup i pro neherní postavy. Z důvodu zachování "dějové zástěny" je v rukou vypravěče omezit vstup jen na určité diskuze a nebo nastavit opožďování zpráv, takže neuvidíte všechny příspěvky.

Jak si mám vytvořit postavu?

V hlavní liště klikněte na tlačítko "Správa postav". Do formuláře vyplňte jméno postavy. Dále můžete přidat malý a velký portrét (obrázek ve formátu JPG, GIF, PNG). Malý obrázek je omezen velikost 70x90 a velký 800x900.

Jak postavu přihlásit do tažení?

Nyní již máte zobrazenu postavu na hlavní obrazovce. Pokud nyní kliknete na její ikonku, dostanete se na obrazovku správy postavy (jiný způsob je přes tlačítko "Správa postav" a výběr postavy ze seznamu). Zde můžete v prvním bloku měnit malý a velký portrét postavy. V druhém bloku je výpis tažení v kterých je postava zapsána a obsahuje také rolovací seznam skupin, které umožňují vstup postav. Stačí tedy vybrat patřičný název skupiny a zvolit "Vstoupit do skupiny".

Jak změnit portrét postavy?

Pokud kliknete na ikonku postavy na úvodní obrazovce, dostanete se do správy postavy (jiný způsob je přes tlačítko "Správa postav" a výběr postavy ze seznamu). Zde můžete v prvním bloku měnit malý a velký portrét postavy.

Jak odebírat novinky?

Nejjednodušší možností jak zůstat v obraze je odběr novinek z RSS. Relativně zabezpečenou i obecně funkční možností je odběr pomocí základního ověření. RSS novinky jsou generovány speciálně pro Vás. Takže v nich máte pouze to co se týká právě Vaší postavy. Stejně tak platí, že žádná jiná postava neuvidí Vaše novinky. Zkuste si RSS a zůstaňte neustále a nenuceně v obraze.

Jak vystoupit z tažení nebo odstranit postavu?

Pokud kliknete na ikonku postavy na úvodní obrazovce, dostanete se do správy postavy. Zde můžete v druhém bloku vybrat z kterého tažení chcete postavu odebrat a potvrdit pomocí tlačítka "Vystoupit z tažení". Pokud chcete postavu odebrat trvale z vašeho výpisu, lze najít tuto volbu v třetím bloku s názvem "Trvale odstranit postavu z výpisu".

Jak založit tažení?

V hlavní liště klikněte na tlačítko "Správa tažení". Z vyplňovaných údajů si hlavně dejte pozor na "Lze vstupovat", kterým povolujete nebo zakazujete vstup hráčů do tažení. Pokud chcete nechat vstup i "Bludným duším", což je veřejný účet s možností pouze číst, ponechte zatrženu volbu "Povolit vstup bludným duším". Pokud chcete, aby mohli číst pouze zprávy starší než určitý počet dnů, nastavte si dle uvážení "Zpožděný výpis bludným duším" (0 znamená bez zpoždění). Vložte popis tažení a poté již "Založit tažení".

Jak do tažení vložit diskuze?

V hlavní liště klikněte na tlačítko "Správa tažení". Z rolovací nabídky vyberte tažení a potvrďte tlačítkem "Vybrat". Nyní můžete kliknout na tlačítko "Nastavení diskuzí". Zde vyplňte název, pořadí a to, zda bude přístupné bludným duším.

Jak do tažení vložit skupinu?

V hlavní liště klikněte na tlačítko "Správa tažení". Z rolovací nabídky vyberte tažení a potvrďte tlačítkem "Vybrat". Nyní můžete kliknout na tlačítko "Administrace skupin". Zde vyplňte název, pořadí a to, zda bude přístupné bludným duším, poté klikněte na "Přidat novou diskuzi".

K čemu jsou oprávnění diskuzí?

Oprávněními se nastavuje, které postavy nebo skupiny budou moci nahlížet do diskuze. Pokud se oprávnění přidá skupině, nemusí se již přidávat postavám v dané skupině. Postava vidí pouze diskuze, na které má oprávnění.
< Základní otázky a odpovědi >
Kroniky
Napsal Rytíř 18.08.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11991906166077 secREMOTE_IP: 18.219.63.90