Herní Kroniky

Pro řadu lidí to již novinka nebude, protože se aktivně zúčastnili pilotního provozu. Ale ježto byl tento veskrze úspěšný a Max si nedávno udělal chvilku na poslední vychytávky, dovolím si s velkými fanfárami pochlubit další super službou naší drahé kostky v kostce:
Napsal Rytíř
Obsah článku:
Plně podporujeme hraní online libovolné RPG, nejraději d20!
Máte-li chuť vyzkoušet něco jiného, než jen hraní naživo, máte-li kamarády za lesem a za horami, nebo i za oceánem a chcete s nimi pravidelně hrát, máte-li touhu mazlit se s postavou a příběhem, neváhejte a vyzkoušejte si naše KRONIKY.
Přihlásíte se na ně pod stejným jménem a heslem, jaké používáte tady na celém webu. (Toto přihlašování je bohužel nutné, kvůli zamezení možnosti výskytu spamů. A také díky tomu můžete na Kronikách využívat řadu prima věcí.)
  1. Založit si vlastní postavu, na kterou nemá právo sahat nikdo než jen vy
  2. Vstoupit se svou postavou do libovolné hry, která je otevřena nově příchozím; je dokonce možné mít stejnou postavu ve více hrách zároveň
  3. Posílat soukromé zprávy jakékoliv postavě nebo Vypravěči ve všech hrách, do kterých jste vstoupili
  4. Možnost editovat i mazat, cokoli jste kde svým jménem napsali
A pokud chcete vést vlastní hru jako vypravěči, zjistíte, že toho můžete udělat ještě daleko víc.
  1. Založit hru a definovat si její strukturu pomocí vlastních názvů diskuzí a práv přístupu jednotlivých hráčů
  2. Kontrolovat zda a jak moc je hra přístupná "cizincům"; může být volně dostupná, jen ke čtení či zcela soukromá a neviditelná pro všechny krom již přihlášených
  3. Editovat i mazat v rámci své hry libovolné příspěvky
Herní fórum se pravidelně obnovuje a načítá novinky, takže nemusíte klikat, abyste viděli, co se děje. Vidíte, kolik z vašich spoluhráčů je právě online a kdo tak nejspíš odpoví na váš příspěvek ihned a na koho si budete muset počkat. Kroniky umí i posílat rss novinky platné pro daný login.
Z dalších příjemných věcí bych vypíchnul velkoryse pojatý Váček kostek, který vygeneruje libovolný hod potřebný pro libovolná pravidla - pokud hodláte hrát na hody kostkou, je to nedocenitelný pomocník, odpadá jak nošení pytlíků kostek po netových kavárnách, tak i dohadování nad tím, co komu doopravdy padlo.
Kroniky podporují stejné formátování, jako zbytek našeho webu, s několika drobnými odchylkami. Předdefinované formátování je zjednodušené, uzpůsobené potřebám herních příspěvků. Rozlišujeme běžný text, přímou řeč postav a jejich skryté myšlenky.
Kroniky umožňují nahrávat a publikovat libovolné dokumenty, mapy a obrázky spjaté s hrou, umožňují každému hráči včetně vypravěče dělat si vlastní poznámky, které nemůže nikdo jiný vidět.
Příspěvky si můžete řadit vzestupně i sestupně, stránkují se po 20. K Dispozici je ikona pro tisk, která vypíše do zvláštní stránky komplet celou diskuzi, takže se dá velmi snadno exportovat do ucelených souborů anebo přímo vytisknout.
A určitě jsem ještě na něco zapomněl :)
Napsal Rytíř 18.08.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12646889686584 secREMOTE_IP: 54.159.186.146