Amazing Adventures - články

Gharova minulost

Obsah článku:

Port Umbra

 

Město plné špíny, zoufalství i zabíjení. Každý kdo ji navštívil se tím svinstvem nakazil. Každý.

Ti co zde žili krátce ušpinili jen svůj šat či ruce. Kdo tu strávil celý život, byl zkažený jak smrdutý pukavec. Ale na to vše měl Ghar teprve přijít.

Zmatený vším co se kolem něj dělo se bezcílně toulal ulicemi. Ve vlhkém ránu procházel přeplněnými bulváry, kde se tlačila hlava na hlavě. Bohatí tohoto města zde mohutnými stavbami dokazovali svou nadřazenost nad ostatními. Kdo měl více a vyšších věžiček na svém paláci, ten byl lepší.

Kolem poledne zavítal cizinec do řemeslné čtvrti, kde se v desítkách podloubí tísnily malé a ještě menší stánky drobných živnostníků různé kvality.

Nakonec, když přicházel večer zavítal do části města, kterou si nedovedl představit ani v tom nejhorším snu. Žebráci, děvky a nájemní zabijáci. Jeden jako druhý si jej měřili neskrývaným pohledem. Všichni v něm viděli zisk. Zisk za málo námahy. A čerstvě patnáctiletý drakorozený nedokázal skrýt své obavy.

Jedna místní skupinka již nechtěla dále čekat. Mohlo jich být pět šest. Zlatý prsten maorských šlechticů je přitahoval jako Magnetická hora železnou rudu. Ghar ucítil na rameni bolest, když jej zasáhl první kamen. Smyčka se začala zvolna utahovat. Jediným unikem byla úzká ulička plná odpadků. Mladík nečekal na nic, zde nebylo místo na hrdinství.

Jakmile proklouznul temných průchodem do uličky, došel mu jeho omyl. Slepá. Slepá ulička, kde vše končí. Několik metrů před ním ležela na hromadě odpadků mrtvola trpaslíka – zřejmě poslední oběť některého místního gangu. Až u něj se Ghar zastavil a otočil.

Skupinka pronásledovatelů se pomalu blížila. Drakorozený tasil svůj meč. Protáhnul si krční svalstvo až kosti zapraskaly. Pět stínů se rozmístilo u vchodu do uličky. Pokud zde má padnout, pak nedá svou kůži zadarmo.

Nebyly to však zabijáci co Ghara zneklidňovalo. Byl tu ještě někdo. Někdo další,… ale na čí je straně?

„Tady už ti Bahamut nepomůže.“ Uchytnul se vůdce banditů stojící až v zadní řadě, když pohlédl na rudý plášť ozdobený stříbrnou hlavou.

V mladíkovi se vzedmula vlna nenávisti. „Nejsi z draků, tak jméno Platinového nevyslovuj!“

Pohled na celou scénu, jak ze špatné povídky, přinášel dvěma přihlížejícím úsměv do tváře.

„O tohohle se mám starat? Proč?“

„Protože Vám můžeme pomoci. A Vy to víte. Jen se postarejte, ať přežije. Tři roky. S tím podzimem se znovu setkáme.“

V nataženém dračím spáru se zalesklo zlato. Klanový pečetní prsten.

„Mno, nemám co ztratit.“ V tu chvíli změnil blyštivý symbol svého majitele.

„A ještě něco. Kdyby se Vám ztratil. Míří do Varteny. Do Sarbatoin. Jistě víte, co tam drakovi hrozí – samota.“

„Jsi zbabělec. Pojď a ušetřím tě.“ Vyštěkl drakorozený směrem vůdci banditů. Na špinavé tváři se objevil úsměv.

„Pomoz mi.“Ke Gharově mysli se náhle připojila jiná. Mnohem vzdálenější, mnohem složitější, mnohem mocnější.

„Nevím kde jsi!“odvětil mimoděk drak.

Tělo na hromadě odpadků vydalo zvuk blízký chropotu. V první chvíli se Ghar lekl nekromantických praktik. Až poté mu došlo, že trpaslík není mrtvý. Pohledem měřil vzdálenost mezi sebou a útočníky. 20 až 30 kroků.

Jako v den kdy zachránil topícího se muže se svět kolem potomka dračích králů zastavil. Meč nalezl své místo zabodnutý do odpadků. Drápy se zaryly do slabin trpaslíka. Jen náhodou minuly složitě kovanou zbroj. Celá ulička se rozsvítila poledním sluncem, když Ghar svou touhou vracel umírajícího k životu.

„Zabijte je!“ ozvalo se z dáli. Dupot nohou se zrychloval a přibýval na hlučnosti jak se protivníci každým okamžikem přibližovali.

Když dorazili až na místo, které se již opět halilo do temných stínů, zasáhla je vlna ledového dechu. Na chvilku jim zamžila oči. Když je pak otevřeli, nechtěli uvěřit tomu co vidí. Proti nim stál sebejistý drak s mečem a štítem ovinutými ledovou krustou. Jeho spojenec působil jako Magmatik – ohnivý golemek z Chaosu živlů. Ruce trpaslíka totiž sálaly plamenem, jeho oči nahradily žhnoucí uhlíky.

„Nechť oheň a mráz se spojí!“ hlas trpaslíka se prohnal mezi posledními čtyřmi jeho zuby. Z kořistí se staly lovci.

Ghar toho za svůj život zatím nezažil mnoho. Ale to co ano, si nese ve svém srdci.
Napsal Jarik 21.05.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 49 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.060487985610962 secREMOTE_IP: 18.217.7.193