Pilsen & Dragons - články

Eruntar

Obsah článku:

Magické předměty

Leč magické předměty jsou vzácné a běžný smrtelník se k nim nedostane, zasluhují si také popsat, neb vy nejste jen běžní smrtelníci. Jste přeci vládci zemí Eruntaru.
Existuje několik „druhů“ nebo spíše stupňů magických předmětů. Začněme od těch nejméně mocných.

Vykované zkušeným kovářem

Slovo zkušený je zde opravdu na místě. U těchto předmětů se jedná o opravdu staré kováře, co mají své řemeslo skutečně v malíčku a tím se přibližují k Im-Vashy např. kovářství či kamene. Naprostí mistři v oboru.

Vytvořené z vzácných materiálů

Jedná se o předměty vytvořené z nebývale vzácných materiálů. Nejedná se o dobře zpracovanou vzácnou ocel, ale spíše o mitril a cennější záležitosti. Některé kovy skýtají opravdu zajímavé vlastnosti.

Heroické

Každý hrdina má svou zbraň. Stará se o ní, spí s ní a nakonec s ní i umírá. Během takovéhoto hlubokého a dlouhého soužití spolu zažijí výhry i prohry. Všemi těmito velkými dosaženými skutky se hrdina i jeho zbraň přibližují více k Im-Vashy, či spíše jeho doméně.

Přímí dotek Im-Vashy

Tady už přicházíme k extrémně vzácným předmětům. Jelikož se dá říci, že Im-Vashy je „defakto“ magie sama. Tak si určitě dokážete představit, co by se stalo, kdyby Im-Vashy osobně požehnal takový předmět. Tento artefakt by byl velmi mocný.

Artefakt od mocností

Zde je myšleno artefakt od mocností vyšších než-li jsou Im-Vashy. Od mocností jako jsou Tarlarovi děti a jim podobní. Jedná se o věci nezměrné moci, jenž dokáží životy ničit i vytvářet.

Alchymie

Alchymie je poněkud pokroková záležitost, kterou u méně vyspělých zemi můžeme najít maximálně v podobě léčících mastí a podobných „zlepšováků“. Naopak v pokročilejších zemí se můžeme setkat s dýmovnicemi atd.

Základ alchymie

Když nebudeme chodit okolo horké kaše, tak můžeme říci, že alchymie je kombinování různých složek za účelem získání zajímavého efektu. Když se zkombinují ty správné ingredience za vhodných okolností, tak z tohoto procesu může vzejít zamýšlená věc například zmíněná dýmovnice. Když se k obvyklým procesům přidají i zajímavé jevy, jako plyn lehčí jak vzduch, můžeme lehce přejít k létajícím balonům. Ale na druhou stránku, když toto zkoumání nebude obezřetné a uvážlivé, muže také lehce dojít ke katastrofálním účinkům a to ve špatném slova smyslu :)

Přidáme špetku magie

Tak jako nejspíše u všeho i tady můžeme přimíchat magii.
Když píši „přidávání magie“ myslím tím samozřejmě, že namísto obyčejných složek budeme pracovat se složkami magickými, více v článku o magických předmětech.
A jaký to bude mít efekt ? No samozřejmě umocněně větší a to jak v dobrém, i špatném výsledku.


< Magické předměty a alchymie >
Mocnosti, sféry, magie a náboženství
Napsal Malabar 27.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.071405172348022 secREMOTE_IP: 18.222.200.143