Ženy a D&D

Dneska jsem si četl na Wizardích fórech srdnatá slova hlavního brand-managera D&D na adresu chystané knížky Confessions of a Part-time Sorceress. Záměrně říkám knížky a ne příručky, protože je to titul mířený více méně mimo trh klasického hráčstva - což je ostatně poznat už z obálky.

Nicméně abych se dostal k pointě, Scott Rouse usoudil, že D&D hraje málo žen a hodlá s tím zatočit v rámci soupeření s World of Warcraft (MMORPG). Samozřejmě jenom představa, že si to chce rozdat s WoW a vyhrát je komická. Ale přivést do hobby víc zástupkyň něžného pohlaví by jistě bylo záslužné.

Co mi není jasné je, jak toho chce dosáhnout touhle anekdotickou knihou... ale budiž.

Otázky, které se nabízejí jsou mnohé. Jak byste na to šli vy? Co si myslíte o tomto "počinu"? A co hráčky mezi námy? Chtějí si přečíst deset důvodů proč je D&D lepší než rande?

  • Dostat košem stojí jen pár životů.
  • Někoho praštit obvykle zahrnuje buď magickou střelu nebo pořadný palcát.
  • Ochrana před zlými kouzly - musíme říkat víc?
  • Váš parťák zná čtyřicet dva kouzel a umí máchat mečem.
  • "Být zkušená" je něco, s čím se můžete vychloubat.
  • První rande obvykle sestává ze střetnutí s medvěvýry a rosomáky ne bývalými partnerkami a rodiči.
  • Rozpadlé vztahy lze svést na špatný hod kostkou.
  • Deník postavy vám dává šanci omrknout chlápkovy statistiky ještě před prvním rande.
  • Jste-li raněna, je naděje, že do rána budete uzdravena.
Napsal: Alnag
9.2.2009 10:16 - Merlin
Colombo, přemýšlej než něco napíšeš, začínám mít totiž vážné obavy o vývoji tvé puberty....pokud nejsi schopen psát v určitých hranicích a máš představu, že jen vulgarita je ukázkou "faktvelkýhocooldrsnýhokluka", pak radši nepiš vůbec.


Jinak co se týče holek ve hře, tak si vzpomínám na jednu, dnes již vdanou s dětmi, která svého času bez problémů kuchala ledviny nic netušících nepřátel a přitom stihla trávit dost času starostí o svůj vzhled (ve hře samozřejmě). Takže souhlasím, že záleží na osobnosti od osobnosti.
9.2.2009 11:01 - sirien
Tak Sethi taky většinou hraje takový citlivky, ale sem tam jí to přestane bavit a pak se vyžívá v párání střev katanou.
(musim říct že sme v tom SR byli dvojka k pohledání - nejdřív totálně flegmatickej šílenec a hysterka, potom trochu navztekanej vlkodlak a precizní zabijačka s katanou. Nejsem si jistej co bylo horší...)

EDIT: Colombo: Ten Tvůj původní post sem viděl. Upřímně doporučuju zamyslet se nad slušnými způsoby zdůraznění myšlenky, protože zdůraznit myšlenku vulgaritou je úroveň Tv Nova a českejch politiků, pevně věřím že tu máme trochu jinej level
9.2.2009 11:01 - wraiths
sirien: no me to alespon tak prislo. uz jsem takhle zazil dve holky(divky). zprvu jen takove lehke otukavani a az pak se to rozjelo kdyz poznali lidi. ale to asi zalezi na skladbe lidi co prijdou na hru, zatim jsem se proste nesetkal s takovejma holkama. ja sam osobne taky nejsem ten co prebira iniciativu s lidma ktery nezna.
9.2.2009 11:59 - Colombo
vulgarni slova jsou způsobem vyjádření myšlenky, jsou značně citově zabarvená a tím zvyšují počet informací v sdělení. Mohli bychom se vyjadřovat holými větami, že?

Merlin: to si samozřejmě myslet můžeš, já si zas můžu myslet, že si transvestita...

sirien: bohužel, vulgární slova do naší mluvy patří, ať chceme nebo ne, je jen rozdíl v jejich používání, jestli jsou používána jako výstelka, pak jsou použita špatně, jestli jsou však použitá s citem a dodají další rozměr sdělení, pak je jejich použití na místě. Jestli jsem je použil špatně nebo správně, to je druhá věc. Ale myslet si opak je něco jako to, že chlap může vypadat dobře jen v obleku, nebo že žena musí nosit sukni. Já se snažím používat s citem, ale falešné tóny se nenaučím rozlišovat, když je neuslyším.
9.2.2009 12:14 - Merlin
Colombo: vážně...pokud se nejsi schopen vyjadřovat bez vulgarit, vyjadřuj se holýma větama...a pokud tě to irituje, nevyjadřuj se vůbec. Příspěvek by měl mít nějakou vypovídací hodnotu, což u tvých postrádám. I když s tím jsem schopen se bez problémů vyrovnat.
9.2.2009 12:19 - Colombo
Jestli v mým příspěvcích nedokážeš najít vypovídací hodnotu, tak je něco špatně na tvé straně, protože já se vždycky snažím napsat nějakou myšlenku. Je tam, jen je mrška skrytá a chce se to možná trošku zapotit, než ji najdeš. Tedy konkrétně ty, ostatní to třeba vidí hned.
9.2.2009 12:25 - Jerson
Tedy nevím co Colombo napsal, ale když to Alnag smazal, tak to musela být už dost síla.
9.2.2009 12:27 - Lotrando
Colombo: je hlubokým omylem myslet si, že vulgarita ti něco přinese. Jistě, každej občas použijeme sprostý slova. je ale velký rozdíl mezi emocionálním výbuchem a vypočítaným postem do diskuze. Umění vyjádřit se je běh na dlouhou trať, stálé zlepšování a stejně to nikdy nebude perfektní. Ale zříci se snadných a nesprávných přístupů můžeš hned na začátku.

btw: tvoje schopnost vyjádřit myšlenku není úplně bez poskvrnky. zkus se podívat na debatu o determinismu, jak dlouho to trvalo než nám došlo jak to vlastně myslíš. Podobně i u mě najdeš chvíle, kdy tomu co píšu rozumím jen já sám. Pak je ale na místě se zamyslet a zkusit to jinak.
9.2.2009 12:50 - Colombo
debata o determinismu byla o něčem jiném.
Bylo to o zkouškovém období, kdy jsem byl lehce ve stresu a potřeboval jsem se nějakým flamem odreagovat.
Taky to bylo o tom, že flamem na jisté téma se člověk dozví spoustu věcí, to, proč lidé určitým vyjádření věří.
To, že jsem determinista je má víra v nějaký pořádek světa. Náhodný svět můj mozek nedokáže sebra. Stejně jako to, že v každém okamžiku jsme jen náhodným mrakem částic a paměť je dána právé specifickým uspořádáním částic, zatímco následující pozice nemá žádnou souvislost s předcházející.
A taky to, že to co vám vyjde musí být nutně pravda. Což se ukázalo taky v debatě o determinismu.
Nakonec jsem to vysvětlil, o co mi šlo, protože jsem měl po zkoušce.
9.2.2009 12:52 - Colombo
nebyl to emocionální výbuch, jen jsem se snažil napsat krátce a tvrdě(myšleno jasně, nekompromisně), že tu rozdíly jsou.

Mohl jsem se složitě zabývat strukturou mozku, hormony a samozřejmě i výchovou a biologickou funkcí plození dětí(a danými kulturními návaznosti). Ale přišlo mi logičtější, jednodužší a kratší přijít s vulgárnějšim, ale o to jasnějším, vyjádřením.
9.2.2009 13:19 - Jerson
Vrátil bych se k tématu dívek v RPG, pokud by to některé příliš neobtěžovalo.
9.2.2009 15:03 - Lotrando
Colombo: ok, příště tedy rovnou předpokládám, že chceš začít flame.

Jerson: obávám se, že se to nějak vyčerpalo. navíc je potřeba zkrotit trolla, aby se tu ještě i po chvíli mohl někdo rozumně bavit. klidně to ale v tuhle chvíli ukončím.
9.2.2009 15:30 - Colombo
Lotrando: obávám se, že jsem právě nechtěl zacít flame, právě naopak jsem se chtěl vyhnout možné debatě. Čím delší post, tím je více možností, že se nekomu něco nebude líbit a původní téma se odehraje někam do autu. Proto, místo složitého rozebírání struktry mozku, hormonů a genetické výbavy jsem rázně poukázal na všem jasný a viditelný rozdíl.
9.2.2009 15:33 - Merlin
Pomalu přestávám mít chuť tady o něčem vůbec mluvit...nechápu, přoč se vždycky najde někdo, kdo to dokáže znechutit
9.2.2009 15:43 - sirien
Colombo: Zaprvé Tě ujišťuju že vulgární vyjádření rozhodně nebylo zjednodušením toho co píšeš. Zadruhé začínat úmyslně flame uměle mi přijde jako docela dost agresivní a nevyrovnaný vstup do diskuse hodný pubertálního děcka. Zatřetí vulgární vyjádření sice mají v jazyce místo, ale nikoliv standardizované a domnívat se, že je možné používat je zástupně jako vyjádření je dost mimo.
9.2.2009 15:53 - Rytíř
ad vulgarity - řekl bych asi tolik, Colombo přestřelil, Alnag to srovnal. Tím bych to uzavřel, nač to pitvat? Věřím, že se Colombo poučil a nebude se to opakovat.. jestli ho ale budete ještě chvíli masírovat, tak se k vulgaritám zanedlouho zaručeně vrátí :)
9.2.2009 16:25 - Sosáček
Nac pitvat colomba? Nekecej a dej sem nuz ...
9.2.2009 16:30 - andtom
Rytíř: Zcela vážně a upřímně obdivuji, a to na základě řady let, jak umíš s nadhledem a jemně urovnávat situace. Máš skvělou Diplomacy ;)
9.2.2009 20:43 - hkg11
Ani neviem čo hovoríš .
16.2.2009 15:45 - Sethi
ženské patří do kuchyně =)

samozřejmě, dá se to ošetřit tak, že je herní stůl přímo v kuchyni, nebo, pokud nelze jinak, výjimečně povolit samičce, aby kuchyni opustila, ale jen za předpokladu, aby se do ní mohla alespoň dvakrát do hodiny vrátit, aby se necítila vykořeněná.

vážný problém nastává v alnagově příbytku, který kuchyni zatím nemá, ale myslím, že by to dokázalo řešit dočasné vmáčknutí se mezi lednici a mikrovlnku =)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Alnag

Alek Lačev

Věk: 33 let
Bydliště: Praha
Ukončil aktivní hráčskou kariéru v roce 2014.

Hry, které jsem hrál: 13th Age, Advanced Dungeons & Dragons 2e; Čas pro hrdiny; D20 Modern; Dračí doupě 1.2 a 1.5; Dračí doupě plus; Dungeons & Dragons 3e; Dungeons & Dragons 3.5e; Dungeons &...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.092041969299316 secREMOTE_IP: 3.133.131.168