Pravidla

ivanivanovic
5.2.2010 08:43
Grab (Chycení) 4e
Zdar,
mam dotaz k "chycení".

"Chycení" - štandardná akcia, udržanie je drobná akcia, pohnúť cieľom je tiež štandard akcia. Moja otázka je teda: Viem udržať cieľ a zaútočiť naň napr. nejakou (Powers) viem cieľ udržať a zaútočiť na nejaký iný cieľ?

Môj ďalší dotaz je k "Útěk" je to pohybová akcia, z toho mi vychádza, že v kole sa môžem o útek pokúsiť 2x. Je moja úvaha správna?

Efektom chytenia je, že je cieľ imobilizovaný, teda predpokladám, že i pokiaľ som chytený, môžem útočiť na protivníka, ktorý ma zviera prípadne na iných protivníkov.

Vďaka za Vaše odpovede.
Autorská citace #1
5.2.2010 11:29 - ShadoWWW
Píše:
Viem udržať cieľ a zaútočiť naň napr. nejakou (Powers)

Ano, útok na cíl nemá vliv na chycení (udržení). Jen nezapomínej, že jednou rukou držíš cíl. Tj. nesmíš např. útočit obouruční zbraní. Nebo útočit jednoruční a u toho držet štít.
Píše:
iem cieľ udržať a zaútočiť na nejaký iný cieľ?

Ano, opět nemá vliv na chycení. Jen se při tom nesmíš od chyceného tvora vzdálit.
Píše:
Môj ďalší dotaz je k "Útěk" je to pohybová akcia, z toho mi vychádza, že v kole sa môžem o útek pokúsiť 2x. Je moja úvaha správna?

Ano, máš pravdu.
Píše:
Efektom chytenia je, že je cieľ imobilizovaný, teda predpokladám, že i pokiaľ som chytený, môžem útočiť na protivníka, ktorý ma zviera prípadne na iných protivníkov.

Ano, když tě někdo drží, tak se jen nesmíš pohnout ze svého místa (kromě pokusu o Útěk). Jinak můžeš všechno. I teleportovat se jinam.

Ještě jednou: Cíl je držen do doby, než:
1) Ten, kdo cíl drží (držitel), ho pustí (jako volnou akci).
2) Cíl uspěje v hodu na útěk (Akrobacie vs. Reflex nebo Atletika vs. Výdrž)
3) Na držitele začně působit stav, který mu neumožňuje příležitostný útok (Strnulý, Ochromený, Překvapený nebo Bezvědomí).
4) Pokud přitáhnutí (pull), odtlačení (push) nebo posunutí (slide) držitele nebo cíle způsobí, že se ocitnou mimo dosah (reach) držitele.
5) Držitel při pokusu o pohnutí s cílem neuspěje v ověření Síla vs. Výdrž.
6) Držitel neprodlouží držení (např. pokud mu už nezbyde drobná akce nebo ji zkrátka nepoužije na udržení).
Autorská citace #2
5.2.2010 11:37 - Lotrando
jen doplní, že vynucený pohyb tě z držení vytrhne.

ups :) je to v bodě 4)
Autorská citace #3
5.2.2010 11:39 - LZJ
A přijde vám ten Grab při boji užitečný? Já na nějaké užitečné použití nepřišel, i když je na rozdíl od 3e Grapplu použitelní jednoduchostí.
Ale možná je to i tím, že mívame postavy s nějakými mimořádnými znehybňovacími Powers.
Možná by bylo dobré, kdyby šlo grabnutého chytit pevněji, aby byl restrained.
Autorská citace #4
5.2.2010 11:43 - Naoki
Asi jsem se už jednou zeptal ale pro zopakování: když power má schopnost, že protivník je grabbed, musí se pořád dodržet pravidlo volné ruky?
Autorská citace #5
5.2.2010 11:50 - Jarik
L.Z.J.> nekter bestie maji napriklad specialni powers, pokud maji cil "chyceny"
a ono to, ze se muzes jen tak nekam vydat na bojisti je obcas fakt znat.
Autorská citace #6
5.2.2010 12:35 - ivanivanovic
Ďakujem za objasnenie ...
Autorská citace #7
5.2.2010 13:58 - Almi
ivanivanovic: Není zač..člověk se pořád učí. Naštěstí se vždycky anjde někdo,kdo poradí a víc hlav prostě víc ví :-))

..já se třeba taky včera dozvěděl, že když je postava šoupaná pomocí push, pull a slide efektů, tak se na ní nevztahují omezení daná terénem (obtížný terén atp.), čímž měli některé postavy docela problém dostat se rychle zpět do víru boje :-)
Autorská citace #8
5.2.2010 14:03 - Nerhinn
Ne, že by se tam nějak překotně hrnuly.
Autorská citace #9
2.6.2010 07:33 - ivanivanovic
Zdravim, pri hrani sme narazili na jednu nezrovnalost, ktoru by som potreboval vyriesit.

Jedna sa o powers pripadne ine veci, s klucovym slovom slide. V pravidlach som nasiel iba zmienku o tom, ze nezalezi ktorym smerom chcete ciel posuvat.

Moja otazka je nasledovna:
Mozem pocas slideu s cielom pohybovat napr. tam a nazad alebo ak si zvolim smer uz musim pokracovat v pohyba zvolenym (lubovolnym) smerom?

A este jedna pod otazka: (ak niekto zosle na oblast kuzlo napr. Blade Barrier)

Kedy a ako aplikujemte zranenie z tejto powers?

Co ak je niekto prinuteny vstupit do tejto zony nedobrovolne (grab,push, pull,slide ...)?

Za Vase odpovede dakujem ....
Autorská citace #10
2.6.2010 08:38 - Naoki
Myslím, že jsme to už řešili: slidem můžeš pohybovat libovolně (a nemusíš tím směrem pokračovat), zranění z takového poweru aplikuješ i když vstupuje nedobrovolně, ale pouze jednou za kolo! (i kdyby třeba vstoupil a vystoupil několikrát například díky tomu slidu)
Autorská citace #11
2.6.2010 10:22 - wlkeR
Nedává grabbed tvor combat advantage? Jestli ne oficiálně, jdu si upravit house rules~ (aneb když to nepoužívá ani powergamer, nejspíš se nevyplatí na to plýtvat standard akci.)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.24365711212158 secREMOTE_IP: 18.208.159.25