Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
1.2.2012 23:27 - noir
Almi: Tož, abys mě o čem přemýšlet :)

1) Tak abych citoval pravidla: "A surprise round occurs if any combatants are unaware of enemy combatants’ presence or hostile intentions. For example, if you fail your Perception check to notice hidden enemies, you’re surprised. Or if supposed allies spring an attack and you failed your Insight check to notice the attackers’ traitorous intentions, you’re surprised. But if any of your allies made their Perception or Insight checks, they’re not surprised."
-Ctím zásadu, že při hře má GM vždy pravdu. Ale tady se žádný check neházel, prostě půlka hráčů byla surprised-i když věděli, že dole jsou nepřátelé (už jen proto, že tam jeden z nich na konci minulého encounteru padal).

2) Jak potvorám vypnout výhodu surprise roundu: Existují na našem levlu dva způsob, powera Hasty alert (daily)a jeden armor. Toť vše.

3) Dvě postavy byly vypnuté úplně (restrained+blinded+1HP), na ostatní šel surprise round. Než se kdokoliv s výjimkou Meldina dostal ke slovu, šly na něj dva útoky, z toho první s CA. Stačí, aby trefili dva-nepřátelé naráz (a oni s CA bez možnosti to jakkoliv interuptovat trefí) a postava leží. Aniž by měla šanci cokoliv dělat.

4) Logiku surprise roundu pro mě zcela popřelo to, že si Meldin vzal ready akci. Tak on byl připravený nachargovat nepřítele,kdyby se objevil, ale současně vůbec nečekal, že se někdo objeví?

5) "Jen" jedna akce znamená, že stejně každá potvora zaútočí. Buď charguje nebo pálí na dálku. Když použije něco silnějšího, je to průser.
2.2.2012 00:37 - Shako
Noir: Myslim tim (a zda se mi, ze Beltar taky) prvni encounter celeho hrani tj. ten pred tydnem - souboj s fanatiky pres vstupem do vytahu. Tam jsem udelal chybu, ze jsem sundal 2 minioni misto abych dostal do blooded jednoho fanatika, ktery se me tam pak pekne potrapil. Ale mi spis prislo, ze vznikl chaos v tom, jak startujeme. Jinak bych urcite zacinal bliz ke skupince.

V prvni encoutru vcerejsiho hrani jsem imho chybu neudelal. Ale stejne jsem male prisel o kejhak, protoze dva dvojte utoky (z cehoz ten prvni je proti Fortitude prohravam temer vzdy, takze tne druhy prijde tak na 80% treba..) bych proste neustal a sel na zem. Ale nevim, co lepsiho se tam dalo vymyslet. Misto me sundali Meldina, protoze stal hur. Proto jsem uvazoval, ze by mel by nekdo dalsi, kdo by mel stat ve predu a ma relativne slusne obrany. Moje jedina slusna obrana jsou reflexy a na utoci malo kdo.

Almi: Priznam se, ze presne suprise roundum od nepratel jsem se chtel vyhnout. Mam na to paronoidni drowa, ktery ma darkvision, trenovany perception (jeste podporeny backround) a mel jsem tam i feat, ktery dava +5 na aktivni hledani nepratel. Protoze mi prislo, ze potrebuju mit prefektni prehled o bojisti a jediny, kdo ma mit sanci nekoho prekvapit bych mel byt ja. Rozhodne by nikdo nemel prekvapit me.
Uz jsem si docela zvykl, ze ve tvych encountrech malo kdy situace na zacatku je skutecne cele bojiste. Je to fajn, zpestruje to hrani. Ale chtel jsem na to byt totalne pripraven.
Navic na tom stoji Rogue/Thief schopnost first strike, ktery mi dava CA na prvni kolo boje, coz kdyz jsem prekevapen tak okamzite ztracim. Takze jsem se spis chystal na to, ze kazdy druhy souboj zahajujeme my se suprise roundem. A zatim nam nikdo neutekl, takze by o nas nepratele vedet nemeli.

Ad konkretni boje: Ten souboj ve vytahu jeste vcelku beru... ale ten dojezd dolu mi moc smysl nedava. Uz jsme vedeli, ze nekdo byl ve vytahu a urcite jsme pocitali s tou horsi variantou, tedy, ze je hned dole a tutiz bude byt pripraven na boj, hned, co tam dojedeme.


noir píše:
"A surprise round occurs if any combatants are unaware of enemy combatants’ presence or hostile intentions. For example, if you fail your Perception check to notice hidden enemies, you’re surprised.


Jak se vyhodnocuje, kdyz jsou obe strany v krytu a ani jedna si te druhe nevsimne. Postavy se blizi k nekomu, kdo na ne ceka (hlida), prehodi jeho pasiv perception na svuj stealth. Ale zaroven hodi slaby preception na odhaleni jejich maskovani.

noir píše:
4) Logiku surprise roundu pro mě zcela popřelo to, že si Meldin vzal ready akci. Tak on byl připravený nachargovat nepřítele,kdyby se objevil, ale současně vůbec nečekal, že se někdo objeví?

Todle me taky zmatlo. Ale kdyz jsem pak pozoroval ten prubeh, tak ta Meldinova akce probehla az v 1. regulernim kole.
Podobne tedy vznikl zmatek i u tech pavouku. Kde jsme nejspis meli jednat podle iniciativy, ale pak se to nejak zvrhlo - aspon jsem mel ten dojem.

noir píše:
-Ctím zásadu, že při hře má GM vždy pravdu.

:) No, spis v ramci urychleni hry je lepsi se hadat (chci rict ujasnovat si pravidla) az po tom - treba tady na foru nez primo, kdyz hrajem.
2.2.2012 08:48 - Beltar
Muj názor je, že pokud obě strany tuší, není žádnej surprise. Pokud je někdo na bojišti dřív a zná ho, může si ho upravit a dobře se rozmístit.
2.2.2012 13:03 - Smud
Moje zasada zni, nech chudaka GM na pokoji. :) Nejenze ma vzdy pravdu, ale pripravuje nam vsem zabavu, a musi delat spousty veci najednou :) Cili kdyz neco nekdy neni uplne 100% podle mych predstav, neresim to.
2.2.2012 18:32 - Almi
noir: Jak jsem nad tím dneska přemýšlel, asi máš pravdu. Zohledním to ve svých hrách..na svojí obhajobu musím jen uvést, že jsem se trochu snažil změkčit původní v textu psané, že jste úplně překvapení. Ale jinak souhlasím.
5.2.2012 22:30 - Smud
Jak to tedy bude s hranim tento tyden? Za me utery i streda, a radeji nejaky oneshot s postavami z encounters :)
5.2.2012 22:41 - Meldin
Nejlépe v úterý :-)
6.2.2012 09:36 - noir
Já to tenhle týden nevidím, máme děti u babičky, takže si s manželkou konečně můžeme pár dní jen pro sebe. A to je šance, kterou jen tak zahodit nemůžu :)
6.2.2012 11:50 - Meldin
No tak vem manželku s sebou. Může nám třeba něco dobrého uvařit a můžete si u Beltara i zapálit svíčku takže budete mít i romantiku a zároveň si zahraješ :-)
6.2.2012 12:04 - Smud
Meldin: LOL
6.2.2012 12:14 - Almi
Hehe :))

ALL: A kolik nás má v to úterý být? Abych to nepřehnal, nebo jsme pak nezjistili, že je nás jen pár...

Smud, Beltar a Meldin? To je docela málo...
6.2.2012 13:27 - Beltar
tak mas zaloznice ne Almi?
6.2.2012 17:13 - Almi
Beltar: Ano, přesně tak, mám. A proto je nebudu používat jako one-shot gamery..
6.2.2012 17:29 - Beltar
Proc? tyhle horky jsou snad na jednorazovky zvykly ne? :p.

Omlouvám se všem Záložnicím, které by toto četli, je to provokace Almiho ne vás.
6.2.2012 20:09 - Meldin
Beltar: No jasně! Na jednorázovky určitě. Hlavně když to bude zítra :-)
6.2.2012 22:37 - Smud
Takze zitra 3 hraci? To se na to asi radeji vyprdnem ne?
6.2.2012 23:08 - Meldin
Tři hráči jsou lepší než dva :-)
7.2.2012 01:04 - Almi
OK, tak radši šetřete síly..na příště. Budete je potřebovat :))
7.2.2012 21:47 - Shako
Priste tedy utery? At vim, jestli mam dorazit.:) Ve stredu nejspis nemuzu.
7.2.2012 23:20 - Smud
Pristi tyden v utery nemuzu :/ Za me streda...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.066928148269653 secREMOTE_IP: 3.145.56.28