Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
6.3.2012 11:55 - Almi
ALL: Tak mám v packách nové Encounters: Eye of Elemental Evil. Můžete se těšit, uvažuji, že ho předělám tak, aby se dalo hrát s vašima postavama na tom vyšším levelu. Hrát se bude po skončení současné pohádky..

A co co půjde? Někteří možná pamatujete ikonická dobrodružství historie DnD, jménem Temple of Elemental Evil a Return to Temple of Elemental Evil (byla snad tuším pro 2e a 3e) a jsou to snad vůbec nejslavnější DnD dobrodružství.

Tak tohle bude ochutnávka z toho příběhu...zaměřená na vše kolem elementálních sil. A Aby to bylo ještě lepší - těšte se na trpaslíky a drowy, protože nasledující Encounters, které budou zdá se přímo navazovat, budou o čem jiném než..o Menzoberranzanu, drowech a všem kolem nich.

Encounters mám celkem 6 kusů, takže se dostane na každého (věřím) :-))

Nový Lair Assaut: Attack on the Tyrantclaw (nebo tak nějak)..je..totální. Lépe se to nedá vystihnout. První Lair Assaut (co jsme ho hráli) byla taktická řežba. Druhý (pirátský) mi přijde docela pohodový a takový rozverný, přesně ve stylu Kapitána Jacka Sparowa.
Ale tenhle třetí..je prostě peklo. Je to rychlejší, než Forge Titan. Nedá se v něm tolik taktizovat, prostě není čas (odevšad se valí hordy nepřátel) takže to odsýpá mnohem rychleji..a přitom je to šílená řežba. A o čem to je? Družina přijme nabídku dryádího druida a doprovodí ho na Isle of Dread. Ostrov, kde v ruinách vesnice je záhadný a mocný obelisk. Bohužel, ostrov není tak opuštěný, jak se zdá...a tak družinu čeká noční můra v podobě ochrany druida. Princip je tedy velmi snadný - přežij! A hlavně - musí přežít druid!

Velmi vypečené je, že družina dostane do začátku určitý pool bodů, za který si může nakoupit různé obranné věci, včetně balisty, magických turretů, zábran atp.

Glory points jsou jednodušší a snáze dosažitelné.

Mapa opět ručně kreslená.

Shrnuto - zatím mne nenapadá, jak to udělat, aby družina přežila. Protože to je prostě mlýnek na maso...těším se! :)))
6.3.2012 12:05 - Meldin
Je reálná šance, že budu příští týden v Praze, takže bych potřeboval co nejdriv vědet kdy se bude hrát. Dík :-)
6.3.2012 13:08 - Sethi
Tower defense v DnD... tak to zvládnete beze mě.
6.3.2012 13:14 - Almi
Meldin: No, já budu mít čas kdykoli prakticky. takže se domluvte a dejte mi vědět. Postavy se už setkali se Soryth, Královnou snů...budou mít za sebou konečně vytoužený long rest, 2. úroveň...

..a Beltar si získal přízeň leprechaunů, takže pokud ustojíte jejich kanadské žertíky (pozor, bude s váma už zabiják Meldin :D), tak se máte šanci dozvědět hodně o tom, co vás čeká..a hlavně o tom, kde získat spojence, protože Královna snů se nevzdá vlády nad Prosperovou zahradou snadno...
6.3.2012 13:30 - Smud
Za me pristi tyden streda...utery velmi pravdepodobne nebudu moct.

Almi: Zni to vsechno moc pekne :) Pro jake levely je ten novy Lair Assault?
6.3.2012 14:02 - Shako
U me streda dobry.

Almi: Vazne to zni jako tower defence... a nebo se postavy maji nekam dostat? Pak to zni jak VIP mod z nejake strilecky. :) No, jsem na to zvedavy...
6.3.2012 14:04 - Beltar
Streda pristi tyden dobrá.

Tak to bych si mohl dát leprikona na stit. Kdyz bych ho polozil na kamen, stit pres nej a pak na to skocil, tak by se mi tam mohl prilepit.
6.3.2012 14:54 - Almi
Smud: je to pro 5. level. jo, trochu to připomíná tower defence. Ale - jak už to tomu bylo ve Dawn Forge, tak i zde bued nějaké překvapení/zvrat :))

A to jsem ještě nepsal, že obálka Encounters je hrozně zvláštní na dotek. Takovej papír jsem ještě neviděl. Jo, je trvdej, ale podivně zdrsněnej...

Beltar: Ty snad nemáš leprechauny rád, nebo co? :-))))

ALL: OK, předběžně tedy počítám se středou 14.03.2012.
6.3.2012 15:53 - Meldin
Díky všem za rychlou odpověď. Počítám tedy se středou a těším se :-)
6.3.2012 19:39 - noir
Almi: Už jsem ten Attack of Tyrantclaw zlomil:) Aspoň pokud jsou pravdivé informace a obrázky na ofiko stránkách a bude tam hafo dinosaurů, nedá se to v podstatě prohrát.
7.3.2012 08:37 - Almi
noir: Pochlub se, munchkine..repelent? :D I s tím si ty mrchy poraděj...
7.3.2012 09:25 - noir
Almi: No, pokud jde o něco jako castle defense a budou tam dinosauři, tak by tahle věcička měla celý encounter VELMI zjednodušit:

Pixie Music Box

Category: Gear
Price: 50 gp
Description: This “box” appears to be an acorn shell. When the shell is opened, a childlike chorus of pixie voices sounds from within it for the next six hours, drifting gently on the wind. At the end of that time, the pixie music stops, leaving only a plain, hollow acorn. While the music is sounding, natural beasts won’t approach or attack anyone in the sound’s area (a 20-square radius), heeding the pixies’ beautiful song and staying away out of respect for those magical creatures.
Published in Heroes of the Feywild, page(s) 134.
7.3.2012 10:04 - Beltar
No jo to je náš Noir, já bych stavěl Canon tower se splash damage :D
7.3.2012 15:19 - Smud
Ja bych si moc neveril ze dinosauri budou natural beasts...je to mozny, ale nevsadil bych na to.
7.3.2012 15:51 - Beltar
Dinosauři jsou obvykle natural beast, pokud to nejsou Baby dino a ti patří do stejné skupiny jako Poníci nebo šmoulové a těch se střež!
7.3.2012 20:46 - Meldin
Co vlastně hraju? Mám v buildru nějakou postavu?
8.3.2012 00:36 - Almi
noir: To je úplně super! :)) moc se mi to líbí, normálně jsem se šel kouknout do set up toho encounteru, jak si s tím poradí.

Dinosauři jsou skutečně natural beast (reptile), ale cituji: "díky vlivu ostrova" to na ty mrchy nepůsobí. Ale zase jim musím přiznat, že když jsem si ten ostrov nastudoval pořádně..a pozadí tohodle mikropříběhu, tak mají pravdu. Ale nechte se překvapit...

I když - ta představa, je prostě super. Třeba - rytířská jízda jede charge..a najednou..z malé krabičky uprostřed bitevního pole..se ozve tohle..koníci brzdí o překot a rytíři jim padaj přes hlavy.. :D

už to vidím, že by bitva byla pixie music box defense
12.3.2012 12:52 - Almi
Hola, takže, kdo že to ve středu všechno přijde?

Shako, Meldin, Beltar, Smud..a?
12.3.2012 14:10 - Shako
Potvrzuji, ze dorazim.:)
12.3.2012 15:09 - Beltar
Snad přijdu

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.085755825042725 secREMOTE_IP: 3.142.119.114