Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
22.5.2012 12:58 - Meldin
Já si zase něco vyberu v pizzerii podle momentální nálady :-)
22.5.2012 12:59 - Vojtěch
Tolik pizzy... to zní až magneticky :D
22.5.2012 17:27 - Shako
Prave vyrayzim, budu tam tak 18:10.
23.5.2012 00:50 - Meldin
Ahoj všichni, myslím, že by bylo dobré se zamyslet nad tím, kdo má být vůdce družiny, dělat finální rozhodnutí a nést za ně zodpovědnost. Zároveň by to měla být postava, který by měla mít právo v případě potřeby vstoupit do vyjednávání s NPC. Za sebe navrhuji Beltara.

Třeba se pletu a dosavadní hra je o to zajímavější - nevím, každopádně skupina s vůdcem je pro mě reálnější než parta, která drží u sebe jen tak náhodou. podle mně má každá skupina nějakého přirozeného vůdce - postavu s charakterem nebo postavu, která je moudrá nebo postavu která všechny ovládá strachem. Taky to může být postava, která jenom tzv. tahá za nitky v pozadí a manipuluje se skupinou co já vím...

Chcete tohle řešit jako hráči zde na kostce nebo ve hře (mohl by to být pěkný roleplaing, třeba i na pokračování mezi encountery)? Nebo vás to nezajímá a vyhovuje vám současný stav, kdy si každý jede sám za sebe?

Cokoli je pro mě fajn :-)
23.5.2012 14:59 - Shako
Meldin: Bavili jsem se o tom vcera v metru. Jsem rad, ze ses vyjadril i verejne.:)

Vudce skupiny: Jo, proc ne. Myslim, ze by nam to neuskodilo.
Akorat si myslim, ze tam bude stejny problem jako s vyjednavanim. Bude se to menit podle toho, co se zrovna deje. :-D A dost mozna na to postavy budou mit rozdilny pohled - treba klidne i vice lidi si muzou myslet, ze skupinu vede, presne podle toho, jak si napsal. Jeden je prirozeny vudce s autoritou, kteremu ale jina postava naseptava co ma delat (a tim skutecne vede skupinu). Rovnez se velitel skupiny muze menit podle situace - kdyz je boj, vyjednava se, cestujeme....

Premyslim nad hrdinskyma skupinama a napadaji me tak 1 ku 1 ty, ktere maji vudce a ty ktere nemaji. Takze pro me je realne oboji - jak skupina s velitelem, tak bez nej.

Pokud tedy velitele, zacal bych tim, ze se nekdo ujme veleni v boji a bude rozhodovat, koho znicime jako prvniho, protoze to nam dela nejvetsi problem - rozdavame zraneni na vsechny strany. Pokud to bude fungovat, tak muze rozhodovat i v dalsich situacich, kde je potreba se rozhodnout rychle. Pak by nemel byt problem, aby druzina jeho rozhodnuti respektovala i pribehove.
23.5.2012 17:12 - Smud
Me vyhovuje soucasny stav, je to zajimavejsi :)
23.5.2012 17:12 - Smud
Jinak pristi tyden tedy opet v utery, ale bez Sethi.
23.5.2012 17:25 - Beltar
No já samozřejmě družinu vedu a snažím se být zodpovědný za její chování. Konec konců, tohle je výprava o kterou jsem byl požádán já.
Zároveň, ale vím, že pracuju s bandou nebezpečných psychopatů o které by si správný trpaslík v lepších časech neotřel ani boty. Vlastně by určitě některé z nich zabil.
Jenže my nežijeme v lepších časech, žijeme naopak v těch nejhorších. Státy se zhroutili, vládne chaos a já musím pracovat s tím co mám. Celou dobu je institut Vyšího dobra to proč jsem v impozantním souboji nezahnal Sethi někam do hlubin země odkud přišla. (V přímém souboji ji porazím, ale ona vždy unikne. Ale ve hře by mě asi zabila přes nějakou léčku, nemám na to skilly a konexe, abych něco takového přežil). Předpokládám, že ona je s námi proto, že pro její záporácké šéfy je výhodné, když oslabujeme jejich konkurenci, a až se naše cíle zkříží bude to zlé.
Shako jde s námi, protože chodíme do míst, kde se dají nalézt velmi cenné poklady a možná pro někoho i pracuje, ale k tomu nemám zatím žádné vodítko. Až jednou (už zase) budeme stát proti něčemu co se bude jevit nad naše síly (nějaký prastarý drak), tak změní stranu a bez výčitek. A pokud se to zase nějak zvrtne k naší výhodě udělá to zase. Nemůžu počítat s jeho naprostou věrností, ale můžu si dobře spočítat kdy mě zradí.
No a Smud. Dokud mu obstaráváte dostatek bezpečného boje, jídla, pití a equipu, tak bude bojovat do roztrhání nepřátel :-).
23.5.2012 17:26 - Beltar
Ad Boj:
Ano je vysoce taktické koncentrovat damage, kromě kontrolera a defendera, kterří by měli bojovat s jinými cíly. Ale osobní souboje jsou tak kchůůl :-)

Ad hraní
Pro mě úterý dobrý
24.5.2012 11:42 - Shako
Pristi utery za me dobry.

Beltar: Pekne si to sepsal. Zapomel si jeste na naseho obcasneho spolecnika s velkym kloboukem a byvaleho spolecnika, ktery mel rad sukuby s lektvary. :)
Sakra, moje zasterka, ze to delam jako inspiraci pro sve pribehy byla prozrazena. Vsichni uz vedi, ze jde o zlato. :)
(Hmm, ani jsme si nevsiml, ze to hraju jako Jayne :))
24.5.2012 18:15 - Sethi
Mia hraje sama za sebe - jinak to ani neumí. Koncept důvěry je pro ni těžko uchopitelný, naučila se ale, že některé věci prostě fungují. Není hloupá, s lidmi to umí - byla cvičená, aby to s lidmi uměla - a pozná, kdy je lepší, aby mluvil někdo jiný. Není třeba na sebe přitahovat pozornost, když jsou kolem jiní, vhodnější mluvčí.
Ne vždycky jsou ale jiní mluvčí vhodní a pak je třeba je umlčet, slovem či ostřím, pro jejich vlastní dobro.
Trpaslíka respektuje, byť se mnohdy názorem rozcházejí. Čeká, že jejich soužití skončí soubojem, byl k ní ale vlídný, takže když by na to konečně došlo, dopřeje mu bezbolestnou smrt.
Pro barbara má slabost, kterou nedokáže ničím ospravedlnit. Galthar nemá nic z elegance drowů, se kterými se ona identifikuje, na její vkus bojuje dost nahlas a hrubě a sotva by se dal označit za hodnotného společníka pro večerní rozmluvy, přesto má potřebu ho chránit. Kvůli němu se asi skupiny drží, i když by to nahlas nepřiznala. Ani potichu. Ale každý, na kom jí kdy záleželo, skončil její rukou, takže je to tak nějak v pořádku.
Gnomovi nevěří. Gnom, to je moc blízko eladrinům a ona pořád čeká, kdy se z čistého vzduchu zhmotní Měsíční stráž s lákavou nabídkou okamžité smrti.
Rengo je užitečný, kromě okamžiků, kdy je zrádný. Mia ho ale má za zbabělce a dostatečně chytrého na to, aby si spočítal, že další šanci nedostane.
tl;dr: Nakonec někdo umře =)
24.5.2012 21:06 - Shako
Rengo je hlavně všeuměl - tím se dokázal uživit v klidnějších dobách, v drsnějších dobách aspoň přežít. Není nic, co by nesvedl (nebo to aspoň nerad přiznává, pokud něco opravdu neumí). I přesvědčil, podplatil nebo vmanipuloval někoho, aby něco pro ně udělal, co potřebuje, považuje za součást toho, co všechno umí. Poslední, co by chtěl je v životě tvrdě pracovat někde na poli nebo v dílně. Hodně cestuje, protože jeho metody jsou často jiné než by ostatní považovali za přijatelné. Podvod, klam nebo zrada to je pro něj jen možnosti, kterých se dá využít, když je nutné něco málo vydělat nebo aspoň přežit. Není v tom nic osobního... snad proto, že férový kupec, důvěryhodný přítel nebo věčná láska to jsou krásná slova, která se dobře zní při vyprávění starých bájích a téměř zapomenutých legend. Peněz nikdy neměl dost. Jednou, jednou snad přijde den, kdy jich bude mít dostatek, ale příliš tomu nevěří. S přibývajícím množství peněz jako by se objevovali i nové možnosti jako je utratit. Jeho nový dům v Sigilu je toho nádherným příkladem.

K družině se připojil spíše omylem, protože jako obvykle neměl moc na výběr, jak přežít a kupodivu se mu povedlo i dobře na tom vydělat. Proč tedy nezůstat i nadále, aspoň dokud z toho něco kape? Navíc s tou podivuhodnou skupinou ožívají příběhy, které zná jen z vyprávění jiných - děsivé stvůry, démoni a dokonce i draci. Je snad možné, že se ožijí i další příběhy, třeba Rengovi oblíbené o neskutečném bohatství, večné slávě nebo věrném příteli?
Tungil to je statečný bojovník starých časů. Jednou ho to však bude stát život, o tom není pochyb. Svůj život dá trpaslík rád a ochotně, ale rozhodně ne levně. Jen, kdyby tak Rengo aspoň tušil, kdy ten okamžik příjde, aby trpaslíkova obět nebyla zbytečná a zachránila aspoň ten rengův život. Dokud ten okamžik nenastena, tak není důvod nepokračovat v jeho stopách, ať vedou kamkoliv.
Galtar to je ideální společník. Dokud je naživu, tak není možné z nějaké bitvy nevyváznou živý. Určitě stojí za to vynaložit úsílí na to, aby Galtar dlouho zil a putoval s nimi.
Gnóm je nová posila. A posily se vždycky hodí, zejména pro chvíle, kdy je potřeba někoho obětovat. Ale kdo ví. Pokud neskončí na čepeli třetího drowa, kterého potkají, tak by se mohl ukázat třeba i jako užitečný společník.
Mia... ze všeho nejvíce přípomína Rengovi podsvětí jeho rodného města a to se vším všudy - má mnoho tváří, rozhodně je nebezpečnejší než celá družina (město) dohromady a je nanejvíš dobrý nápad s ní dobře vycházet, aspoň dokud nenajde místo mimo její dosah. Snad jedině v tom se liší.. těm bezpečných míst před Miou, totiž bude zatraceně málo.
25.5.2012 00:25 - Meldin
Aha, dobrá, to bychom tedy měli. Vypadá to, že kostka je na tuhle debatu asi vhodnější. Všichni jste to pojali trochu literárně, tak v tom budu pokračovat i já :-)

Tark Zelenooký. Takovou přezdívku dostal kdysi gnóm kvůli svým až svítivě zeleleným vlasům. Nikdy nepotřeboval žádné dovolení, aby něco dělal nebo něco říkal. Vždycky měl v rukávu nějaké vtipné nebo posměšné komentáře. Když se jednou v učení u mistra Trinitrotula uštěpačně zmínil o jeho manželce neodnesl si ten den domů jenom práci, ale i úplně nový druh vlasů. Mohlo by se zdát, že je náladový a zlomyslný, ale to jsou jenom některé záblesky jeho charakteru a ty se objevují jen když ho někdo moc štve. Ve skutečnosti je ale spíše přemýšlivý a nekonfliktní. Rád má ve věcech pořádek a nesnáší nespravedlnost. Proto je mu sympatický právě trpaslík ačkoli to může být i tím, že na něj nekouká tak shora. Ke skupině se Tark přidal z vlastních důvodů, které si zatím nechává pro sebe, nechce prozradit víc než musí. Ostatně vzhledem ke složení družiny se není čemu divit. Galthar, mlátička, no ten alespoň nevypadá zákeřně ačkoli slávu a bohatství by si možná vydobil za míň potu a krve jinde. Rengo? Ten by nás nejspíš prodal všechny i jen za příslib odměny. Bůh ví proč se k nám přidal. Možná už měl horkou půdu pod nohama a potřeboval zmizet. Jestli před někým utíká, tak bychom už brzo mohli mít v patách dalšího nepřítele. Ještě má ale šanci, aby na něj Tark změnil názor. Při posledním boji se ukázal jako docela schopný léčitel. Sice víc zpíval než bojoval, ale třeba je v něm víc než se zdá... No a pak je tady samozřejmě to děvče. Vždycky něčím překvapí, ale Tarkovi se z ní pokaždé ježí chlupy po celém těle. Je na ní cosi nezdravého až strašidelného. Ano na ni je potřeba si dát pozor především. Trpaslíkovi je taky nepříjemná, ale když s ní mluví je si sám sebou strašně nejistý. Asi ze strachu nebo… Je potřeba zjistit co je zač a čeho je schopná. Jako budoucí spojenec proti ní je Galthar moc těžkopádný. A Rengo? S tím by se o tom dalo možná aspoň vyjednávat. Zatím bude třeba být opatrný.

Pokud jde o drowy, tak s těmi se Tark setkal už dřív, ale tihle byli extra nepříjemní. Pokud mu ještě zkříží cestu, budou toho trpce litovat. Škoda, že se nepodařilo zjistit co tu hledali a raději doufat, že to ještě nenašli. A nakonec je potřeba nezapomínat na tu tmavězelenou dračici. Říká se, že čaroděj chodí vždycky nevhod, ale u draka to platí dvojnásob.
25.5.2012 09:16 - Sethi
Meldin píše:
Pokud jde o drowy, tak s těmi se Tark setkal už dřív, ale tihle byli extra nepříjemní.

To musel potkávat samé hodné drowy =)
25.5.2012 09:29 - Smud
Galthar SMASH!

PS: Jmeno Tarkova mistra me uplne rozsekalo :D:D
25.5.2012 10:03 - Meldin
Sethi: Tark předtím nepotkal drowí kněžku s tak nevymáchanou hubou. Jestli jí ještě potkáme, tak se postará, aby jí zmrznul úsměv na rtech, případně zmrzla kněžka celá.

Smud: Jo dal jsem si záležet, aby to bylo něco výbušného :-)))
25.5.2012 10:21 - Almi
Literární Perníček, Shako, Beltar a M´eldin: Super, úžasný počtení!! Líbí se mi Vaše upřímnost, odpovídá tomu, co vidím ve vašich postavách já.

Jste pěkně zajímavá cháska, to vám povídám. A od všech to bude chtít mnoho diplomacie, citu a ústupků, abyste se nepobili uprostřed nějakého questu. Ale věřím, že to jako zkušení divadelnící zvládnete. Nepochybuju o tom. I proto, že výzvy, před které vás stavím nejsou zrovna malé..a to dost stmeluje, že? :)))

Jinak - souhlasím s Perníčkem - drowové hodní fakt nebývají... ale stálo by za to, aby Tark popřemýšlel o svém prvním setkání s drowy. Je tohle ten důvod své sebevražedné nenávisti vůči nim? Budou nakonec oni jeho záhudou? Nebo přesvědčí ostatní, že stojí za to, vytáhnout ho (nejen) z téhle šlamastiky?

ALL: Už mám v pacičkách jak nový Lair Assault (drowí, jak jinak) i Encounters (taky drowí...), takže o víkendu do toho mrknu, oč tam běží a minimálně sem nahodím jméno drowího domu, z něhož pocházeli vaši drowí (ne)přátelé...

Těším se na úterý, těšte se na starý dobrý old school dungeon.. (hmm..trochu ho oživím, nebojte). Asi v něm budete nějakou dobu, což mi připomíná - stáhnul už někdo z torrentu Dungeon Survival Handbook - Into the Unknown?

Shako: Bude v úterý ta posila? .))

Smud, ´Eldin: Trinitrotul je fakt VELMI zajímavé jméno mistra, beru všema deseti! :)
25.5.2012 12:52 - Shako
Almi: Na posile pracuju, tak snad nekoho pritahnu.:) Co ma postavit? 10 lvl + 3x magic item?
25.5.2012 20:19 - Almi
Shako: Jasně, 10 lvl, magic item level 11, 10 a 9; dva consumables předměty do 10 levelu včetně, jinak rozumné vybavení v ceně cca. 3.800 gp

ALL: Novej Lair Assault je hodně zajímavej, nápaditej. Rozhodně to není hack and slash. Je vidět, že ho psala holka (resp. někdo jinej, než Perkins :D), a v některých momentech je docela..sadistickej a - kupodivu místy i příjemně módně oldschool :)
26.5.2012 23:32 - Almi
Den strávený s hromadou příruček... Ztracené říše jsou nádherné, drowové fascinující...

..myslím, že jsem právě propojil zajímavým způsobem trpasličí a drowí Encounters.

I pár věcí okolo.

Myslím, že budete spokojeni. Všichni.

Tajemství. Boj. Zvraty. Pomsta.

Bude mi skutečným potěšením tohle vyprávět!

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10772180557251 secREMOTE_IP: 18.222.96.135