Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
21.11.2012 20:48 - Meldin
příští týden opět čtvrtek? a s jakými postavami?
22.11.2012 09:11 - Beltar
Pokud se nepletu tak 6.level Drowa style
22.11.2012 18:38 - Almi
Hola, tak jsem tu s informacemi pro drowí minikampaň.

Takže, postavy 6. level. Původní předpoklad byl, aby v družině byla většina drowů. Nicméně povoleny jsou i následující rasy: trpaslík, goblin, half-orc, člověk, kobold a svirfneblin (goblin, kobold a svirfneblin jsou popsány v Into the Unknown: Dungeon Sruvival Handbook - dokážete někdo stáhnout a nalinkovat jako pdf pro ostatní?) Počítejte s tím, že kdo nebude drow, je vlastně jakýmsi drowím otrokem (ale bez vlivu na hodnotu Worth - pozn. jak nejlépe překládat? Jako čest, zásluhy pro Dům nebo postavení?)

Počítejte tak 4-6 sezení. Končit budete na 8. levelu.

Vybavení: 4 předměty levelů 4 nebo méně, 5 nebo méně, 6 nebo méně a 7 nebo méně. Jeden z těch předmětů může být raritní. Dále máte každý 1000 gp, za které si můžete nakoupit cokoli dalšího nemagického v rozumném množství, pouze dva předměty mohou být consumables.

Přesvědčení a náboženství:

Většina drowů má zlé přesvědčení. V nejlepším případě je jejich přesvědčení dobře skryté. Otroci drowů mohou mít samozřejmě jakékoli přesvědčení. Drowové vyznávají Lolth, ačkoli může být výjimka, přijdete-li se zajímavým konceptem postavy. V každém případě je vhodné minimálně víru v Lolth předstírat, abyste se vyvarovali potupné smrti z rukou ostatních drowů.

Pamatujte na to, že zlé přesvědčení neznamená automaticky, že se budete chovat špatně a brát to jako výmluvu pro takové hraní u stolu. To, že jste zlí ještě neznamená, že nedokážete spolupracovat. Naopak - spolupráce je více než nutná. Čas zradit bude vždy. Pamatujte, že vaše hodnota Worth (Postavení) bude mít v této hře výrazný vliv na sociální status postavy a její reputaci. Kdo má vysoké postavení, snižuje riziko, že bude zrazen (jak hráčem, tak ze strany NPCs). Často se tak vyplatí pomoci jiné frakci s jejím úkolem prostě proto, že doufáte v totéž od nich (ať už spoluhráčů nebo NPCs). Vtip je v tom, umět to odhadnout :))

Drow treachery cards vám v tom budou napomáhat. Díky tomu i v bojí máte možnost získat jistou malou hodnotu Worth. Ovšem, karty nemají sloužit k válce všech proti všem, spíše k takovému přátelskému pošťuchování :)

Vůbec celou hru zkuste vzít jako možnost zahrát si jednou za "tu špatnou stranu". Stát se nemilosrdným zabijákem, krást bez lítosti či jednat/vyjednávat za pomoci hrozeb. Uvědomuji si, že ne pro všechny z vás to může být příjemné, ale berte to jako fajn oživení, divadlo a hru.

Povolání: Obecnou nápovědou pro nerozhodné by mohli být následující dvě otázky. Doporučení jsou převzata o originálu, takže preferují essentialní postavy. Tož to berte z rezervou.

* Pokud chceš hrát raději otroka než drowa, dá se vybrat slayer fighter nebo thief rogue. Případně pak hunter nebo scout ranger.
Pokud ne, zkus další:

* Preferuješ-li hrát povolání, které má velký vliv/postavení v drowí společnosti, je vhodný třeba warpriest cleric nebo mage wizard. Nezapomeň, že clerici jsou v drowí spoelčnosti vždy ženy. Wizardi a warlockové jsou pak vždy muži! :)
Pokud nechceš mít postavu s velkým vlivem, zkus hrát thief rogue, knight nebo slayer fighter, hunter nebo scout ranger, případně hexblade warlock.

Frakce v minikampani: Jsou tři. Dvě z nich jsou přímo dwowí domy. Třetí pak žoldnéřskou kumpanií. Příslušnost k Domům (které mají svou hierarchii) vám vlastně říká, jak mocní jste. Co si můžete dovolit vůči drowům z níže postaveným Domům. Většinou to však v reálu vede k tomu, že se intrikuje ve skrytu. Tak, jak je to u drowů zvykem. A nyní k jednotlivým frakcím:

Xorlarrin (Třetí Dům): Vznešení příslušníci Domu Xorlarrin nosívají často nejrůznější masky a splývavé oděvy, které mají za cíl skrýt jejich identitu a pohlaví. Tito paranoidní čarodějové mají největší magické schopnosti ze všech Domů. Platí, že kdo neprokáže dostatečné vlohy k magii, nedožije se dospělosti.

Melarn (Sedmý Dům): Kněžky k Domů Melarn považují sami sebe za inkvizitory Lolth, snažící se vykořenit jakékoli sémě zrady vůči Cestě Lolth nebo uctívání jiných božstev členy Domu svého či jiných. Melarn je militantní Dům, vždy připraven odvrátit jakýkoli útok od jiných Domů - často je totiž členy Domu Melarn opovrhováno pro jejich přílišnou horlivost a namyšlenou sebevědomost.

Bregan D´aerthe: tato žoldnéřská kumpanie vedená Jarlaxlem Baenre stojí mimo zákon, preferuje zákon nejvyšší nabídky. Není to žádný vznešený dům. Spíše uskupení vrahů a špionů, kteří spolupracují pro peníze. Bregan D´aerthe je divokou kartou, která může strhnout vítězství na stranu jedné ze stran konfliktu. Postava, která začne jako člen této frakce, nemusí nutně stát na konci na stejné straně, jako zbylí členové této frakce.

A tady je pár návodných otázek pro zjištění příslušnosti k jedné z frakcí:

Je tvá postava kněžka?
Pokud ano, je vhodný Dům Melarn.
Pokud ne, pokračuj níže...

Je tvá postava wizard nebo warlock?
Pokud ano, je vhodný Dům Xorlarrin.
Pokud ne, pokračuj níže...

Je tvá postava tulák (thief) nebo žoldák?
Pokud ano, je vhodnou volbou Bregan D´aerthe.
Pokud ne, vyber si Dům Xorlarrin.

Cíle: Po většinu dobrodružství budou výše uvedené frakce spolupracovat a posílat vás za stejnými úkoly. Přesto cíle jednotlivých frakcí mohou být rozdílné. Tyto cíle budu jednotlivým hráčům sdělovat vždy předem. Snažte se cíle své frakce tajit před členy ostatních Domů. Pamatujte, že zajistit splnění cíle své frakce je mnohem důležitější, než pobití všem monster! I prosté přežití může být mnohem důležitější, než zabití všech a všeho.

Za splněné cíle si navíc vylepšíte své Postavení :))

Worth/Postavení: Postavení drowů velmi ovlivňuje jejich společenský status. Jednou z možností, jak získat odpovídající hodnotu postavení je pomocí Worth skóre postavy.

Vaše postavy začínají na hodnotě 0 (nula), která je dále ovlivněna následujícím způsobem:
jsi žena = přičti +5 k hodnotě;
jsi muž = odečti -5 (ano, lze jít i do záporu);
jsi členem domu Xorlarrin nebo Melarn = +1;
jsi kněžka = +5;
jsi čaroděj (wizard) = +3;
jsi válečník (fighter) = +1.

Během dobrodružství bude tato hodnota měněna třemi způsoby - hraní Treachery karet, plněním cílů frakcí a nakonec - nejrůznějšími akcemi. Jejich příklady uvedu zde:

kdo přežije přepad = +2;
kdo získá level = +1
kdo ustoupí k konfliktu = -2;
kdo projeví slabost (lásku, laskavost) = -2;
kdo projeví milosrdenství = -3;
kdo neuposlechne kněžku Lolth = -4;
kdo špatně hovoří o Lolth = -4;
kdo napadne drowí ženu = -4.

Jak vidíte, je to někdy docela drsné. A není to moc spravedlivé. Drowí společnost není moc spravedlivá... Berte to jako pomoc v lepším uchopení vašeho charakteru. Je snadné hrát ženu - kněžku. Ale hrát něco těžšího může být mnohem zábavnější.

Pokusím se, aby tahle minikampaň byla opravdu jiná. Abyste na ní vzpomínali. Doufám, že v dobrém... ;) Ale nezapomeňte, že hlavní je se bavit!

Hodně štěstí...
23.11.2012 14:50 - Smud
Jsem Drow Warpriest!
23.11.2012 15:18 - Shako
Almi píše:
Kněžky k Domů Melarn považují sami sebe za inkvizitory Lolth..


Jo, tak todle beru. Drow avenger. :-)
23.11.2012 16:46 - noir
Tak jezdec na ještěrovi:
Aneb, jak napsal Almi: V rodu Xorlarrin platí, že kdo neprokáže dostatečné vlohy k magii, nedožije se dospělosti. Mallagar nemá žádné magické schopnosti - a dospělosti se dožil...
23.11.2012 17:00 - Beltar
Ok, já jsem Duergar Brouček a patřím k Žoldákům.
23.11.2012 18:00 - Almi
ALL: Tak teda, jsem příjemně v šoku! Vaše volby a nápady jsou impozantní!

Momentálně mi vybouchla objednávka Treachery karet přes Mephit. Řeším náhradní možnost. Ale hodně by mi pomohlo, kdyby se někomu z vás podařilo stáhnout tyhle karty někde z netu. Marně jsem hledal 2 dny a zatím neuspěl...

Jinak, dorazil nový Lair Assault s názvem Temple of Sky God. Je to něco neskutečně krásnýho. Postavy na začátku dostanou lítací potvory. Každá má svojí vlastní nádhernou hrací kartu s unikátní vlastností. Velká část scény se odehrává na obloze ve výšce 1000 čtverců..lítá se nahoru a dolů...těšte se!
25.11.2012 01:37 - Almi
Tak jsem stáhnul všechny seznamy Fortune karet, včetně Treachery aspoň v textové podobě..dalo to fušku, ale mám!

Naskenované jsem našel jen Glory for Neverwinter a Shadow of Nentir Vale.
26.11.2012 20:34 - Beltar
Taky neuspech v hledani :-(
26.11.2012 21:42 - Smud
Narodil se mi dnes syn Marek!

Coz znamena ze ve ctvrtek nebudu, budu doma s Marketou. Pristi tyden uz se hrou ale pocitam :)
26.11.2012 22:16 - Almi
Smud: Super!! tak to je hodně VELKÁ gratulace!!!!! :DDD

Beltar: Nevadí, žes nenašel. Usilovně spolu s Nerhinn pracujeme (tedy - teď momentálně hlavně Nerhinn) na náhradní podobě karet. Bohužel k tomu ale na finální část budu potřebovat Smuda. Vzhledem k tomu, že mne od neděle trápí rýmička, hrozí, že se ve čtvrtek neuvidíme. Ještě napíšu ve středu, jestli jsem to už překonal...
27.11.2012 00:22 - Meldin
Smud: taktéž velká gratulace pane!!!

All: na postavě ještě pracuju, ale o magic missile asi nepřijdete :D

Se čtvrtkem počítám, jestli teda Almi překoná rymičku :D kašlík tě nezlobí? :D
27.11.2012 07:36 - Shako
Smud: Super, gratuluju! Konečně pořádná výmluva, proč nepřijít na DnD, ne jak Almi a jeho rýmička... :-)
27.11.2012 09:27 - noir
Smud: Velká gratulace hlavně ženě - a prckovi. A ty se těš, teď už bude všechno jednodušší...
27.11.2012 14:57 - Almi
Shako: Tak, a dost - koukej naklusat, ať na tebe (a) kejchnu, (b) podám ti ruku a (c) tě obejmu. Huhňavý hlas a zalehlé uši se objeví během pár dní jako bonus... :D
27.11.2012 15:56 - Meldin
Aha. Takže kašlík má taky :D
27.11.2012 20:08 - Sethi
Já to ve čtvrtek asi nezvládnu. Netrpím sice rýmičkou, ale tenhle týden v práci potřebuju být spíš ve večerních hodinách.
27.11.2012 23:13 - Shako
Tak Beltare, co tak nějakou deskovku? :-D
28.11.2012 08:26 - Beltar
Beltar je všema tlapkama pro. Dejte vědět kdo má zájem, kdyžtak doseženu další lidi.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079524993896484 secREMOTE_IP: 18.191.132.36