Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
24.1.2014 16:18 - Meldin
Ahoj. Příspěvek není problém...předám osobně. jinak na Encounters už se těším a na LairAssulty taky. Se 13th Age nemám zásadní problém a klidně si ho i zase někdy zahraju, ale chci zůstat u DnD ikdyž se zatím musíme spokojit se čtyřkou no :D
29.1.2014 20:23 - Almi
Alnag: Jasně, připomenu se, co třeba prokládat Lair Assaulty s hraním 13th age?

Noir: POkud jsem správně pochopil, tak se jedná o další věc pro Next...popravdě, nijak mne to nenadchlo. I proto, že hráče milující draky kolem sebe nemám..a protože 13th age má teď několik dobrodružství, která mne vážně nadchla (a v jednom se objevuje pojmenovaný drak taky :-) A vtipný text u draka je zhruba tento: "Až tví hráči uvidí draka, je možné, že se budou chtít dát na útěk. Přestože je drak opravdu tvrdý protivník a jejich nápad je skutečně vhodný, měl by ses tomu, milý DMe, pokusit zabránit, aby..." , aneb, není nad upřímnost :DDD
29.1.2014 20:33 - noir
Almi: Já myslím, že to má být multiplatformový - respektive to tak prezentují, i když nic konkrétního ještě neřekli...
Ty už studuješ 13ku tak detailně? Ajajajaj! :)
29.1.2014 21:28 - Meldin
Příští hra tedy ve čtvrtek 6.2.? Jestli to bude Lair Assault, tak co za postavy?
30.1.2014 12:17 - Almi
Meldin: Ano, příští hra ve čtvrtek 6.2.

Noir: Nu, začínám se soustředit na DM stránku věci, 13tka je docela vychytaná věc i z hlediska technik vedení hry. Zejména pokud jde o vyprávěcí stránku věci.

Pomalu začnětě připravovat postavy na první Lair Assault, kterým je Forge of the Dawn Titan pro postavy 5. úrovně.

Povolené předměty a vybavení: max. 3 magické předměty jakékoli rarity úrovně max. 4, 5 a 6 (pozn. takže žádné rozdělování předmětů ve stylu vezmu si 6 předmětů o levelu 2). Máte 840 gp, které můžete libovolně utratit, přičemž jen 2 věci mohou být spotřebovatelné (consumables) s úrovní maximálně rovné úrovni postavy (tj. 5. úroveň).

Tohle už jsme hráli, takže nechám na Vás, zda si budete chtít vyzkoušet nightmare mód :)

Co lze čekat? Oheň v mnoha podobách, zákeřné pasti a důmyslně ukryté poklady i pomocné předměty. Očekávám, jak psal Alnag, dobrou týmovou kooperaci, neb času je málo (myšleno v příběhu), tenhle Lair Assault nepředpokládá vzájemné zrady atp.

Protože je chci hrát postupně podle vzrůstající levelové náročnosti, ten, kdo se na to cítí, může hrát s jednou postavou (či jejími variacemi) celý Lair Assault! Troufne si někdo? :)
30.1.2014 15:06 - Shako
Klidne budu hrat neco dlouhodobe, aspon to stihnu vyladit - vzal bych si bud leadera nebo controlera, nejspis nejakou E postavu.

Na ohnivy lair assault se tesim, zejmena na opetovne padani do lavy.:)
30.1.2014 15:27 - Alnag
Já bych taky hrál dlouhodobě jednu postavu (alespoň ji budu umět). Za mne bych si nejraději vzal barda (protože ho umím a nejsem si jistý, že se v LA chci zrovna učit novou postavu), ale uvidíme, jaká je jiná poptávka.

Na nightmare mód si ale moc netroufám, to by opravdu vyžadovalo munchkinovské složení hráčů.
30.1.2014 15:33 - noir
Za mě: Dělat na každou hru novou postavu je docela opruz. Na druhou stranu IMHO nejde hrát ty dobrodružství s univerzálníma postavama. Respektive jde, ale musí se výrazně ubrat na obtížnosti, jinak je nemožné uspět. To jen realita, ty hry jsou tak nastavený...
Vzhledem k tomu, že Meldin bude mít nečekaně wizarda a Smud zřejmě něco chargovacího, tak já bych šel asi do nějakýho kontrolera...
30.1.2014 15:47 - Meldin
Noir: chces snad rict ze muj wizard neni controler nebo co? :P
30.1.2014 16:05 - noir
Na tuto otázku vám odpoví můj tiskový mluvčí Franta Kocourek...
30.1.2014 17:11 - Shako
Meldin píše:
Noir: chces snad rict ze muj wizard neni controler nebo co? :P


Zamysli se nad tim. Vsichni predpokladaji, ze budes mit wizarda, presto tu mame uz druhou nabidku na controlera.

No, Alnag - leader, Noir - controler, Smud - striker, Meldin - wizard. Ja tedy defendera rozhodne hrat nechci, takze hrajeme bez nej?

noir píše:
Za mě: Dělat na každou hru novou postavu je docela opruz. Na druhou stranu IMHO nejde hrát ty dobrodružství s univerzálníma postavama.


Asi je zasadni otazka, zda ten Lair assoult zahrajeme za jeden vecer... ze zkusenosti vime, ze spis ne resp. tezko se dohrava do konce.

A pokud ho budeme chtit hrat vice "soutezne", tak to bude muset byt na dvakrat... Pak je potreba stejne udela lvl up na dalsi LA. Takze nejake drobne predelani postavy se asi da zvladnout...
30.1.2014 17:25 - noir
Já si přinejhorším toho defendera vezmu, byť je to dost nudná role :(
30.1.2014 17:27 - Shako
noir píše:
Já si přinejhorším toho defendera vezmu, byť je to dost nudná role :(


Muzeme hrat nejakou obskurdni variantu 2 leader do predni linie... (treba odvazny bard a warloard).
30.1.2014 17:29 - Alnag
Meldin: Otevřeně řečeno - Lair Assault vyžaduje extrémně dobré zvládnutí zejména dvou kompetencí - pravidel a týmové spolupráce. S obojím jsi trochu na štíru. Bude samozřejmě lepší, pokud si vezmeš povolání, které znáš, ale myslím že tu panuje obava, že náročnou roli controllera (nejspíš mejodpovědnější ze všech) nezvládneš. Dosavadní zkušenosti tomu spíš nasvedčují. LA je o tom, porazit systém a je jisté, že nám to Almi ulehčovat nebude přesto, že si vedeš poněkud suboptimálně. Tak se prosím alespoň nediv. Já bych to třeba rád úspěšně dokončil. Co ty?
30.1.2014 18:14 - Meldin
Alnag: Ja bych to taky chtel uspesne dokoncit samozrejme :) Rad si necham poradit. Co se tyka tymove spoluprace tak to jsem myslel ze uz je vyresene. Znalost pravidel mi nechybi. Je myslim fer uznat ze role wizarda je s ostatnimi povolanimi na nizkych urovnich dost nevyvazena…porad mam pri hre pocit ze ode mne cekate neco na co nemam powery ;) a obcas se mi neco nepovede ale je to hra pro zabavu a ne hra o zivot…teda aspon doufam :P
30.1.2014 18:16 - Meldin
Taky netrvam na tom hrat porad wizarda. Jen at se ukaze ze to jde lip. Budu jenom rad :)
31.1.2014 09:02 - Alnag
Meldin píše:
Taky netrvam na tom hrat porad wizarda. Jen at se ukaze ze to jde lip. Budu jenom rad :)


OK. Co kdyby Meldin hrál něco jednoduššího? Co byste navrhovali?
31.1.2014 09:15 - Meldin
Alnag: nejlip neco od 8mi let :/
31.1.2014 09:15 - noir
Podle mě je ideální striker, doporučil bych z essentials. Třeba takový slayer nebo hexblade (ten i kouzlí občas) jsem imho fajn.

Já si myslím, že Meldin není tak špatnej, jak se to zdá - on má prostě občas smůlu, že vypustí pozornost a pak se to s ním vleče. Ale jeho herní styl se pro controlera moc nehodí - se mi zdá. Je to muž akce a čekat někde vzadu, to prostě nevydrží. A má v jednom pravdu: wizard je (na všech úrovních) gamechanger: prostě jedno jeho kouzlo úplně může úplně změnit povahu souboje. Takový povedený sleep... Nároky družiny na hráče wizarda jsou logicky dost vysoké: už jen proto, že řada jeho akcí může družinu zabít.

Ale to je otázka spíš na Medina: co by sis rád zkusil? Lukostřelce, nějakýho barbara...
31.1.2014 09:35 - Alnag
Meldin píše:
Alnag: nejlip neco od 8mi let :/


Nemusíš se kabonit, já bych controllera taky hrát nechtěl. Je to prostě příliš velké sousto. Nechceš si vzít třeba toho Hexbladea, co navrhuje Noir. To může být dobrá volba?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1034939289093 secREMOTE_IP: 18.119.248.159