Dalcor
22.3.2010 21:04
DnD Encounters
25.4.2014 11:03 - Shako
Pristi tyden je statni svatek - hrajeme?
25.4.2014 11:22 - noir
Já dva týdny nebudu...
25.4.2014 11:44 - Almi
Zda hrajeme, dám vědět o či po víkendu, ještě nevím, jak budu kolem st. svátku. Jak jste na tom Vy?

Jinak, k diskuzi - hrát chci primárně nyní 13th Age. Z nejrůznějších důvodů. Od 1. úrovně, a to nějakou hezkou rychlou kampaň. Budou i koboldi, Thungil a Mia i další určitě vítáni :)

Pokud bude zájem a optimální skladba lidí, rád zahraju další Lair Assaulty.

V nejbližší době (do do prázdnin a přes ně) s hraním 4e jinak přímo nepočítám. Což neznamená, že se k ní nevrátím - naopak. Mám za to, že jak si osahám 13th age, vrátí se mi to synergicky ve 4e v nápadech na zajímavé hnusky, scény a vůbec vyprávění příběhů - stále se mám co učit a nechci se opakovat.

Častější hraní: Nyní s ním nepočítám, z osobních důvodu do prázdnin budu rád, když zachovám stávající časový model (s modifikací ve stylu - ve čtvrtek nemůžeme, budeme hrát jiný den).
25.4.2014 12:06 - Meldin
Já ve čtvrtek můžu.
25.4.2014 12:29 - Alnag
Já ve státní svátek můžu.
26.4.2014 11:32 - Smud
Ve ctvrtek muzu, a jsem pro hrat 13th age kampan a neuskakovat moc okolo :)
26.4.2014 12:25 - Meldin
Super. Takže hrajeme pokud teda Almi bude :)
27.4.2014 00:33 - Shako
Budu tak na 50%. :-)
28.4.2014 15:19 - Almi
Hola, také potvezuji čtvrteční hraní, těším se!

Dohráváme úvodní 13th age dobrodružství, když to zvládnete, odměna Vás nemine :)

Jedu sice na otočku do KV, ale snad to zvládnu.. :)
28.4.2014 16:35 - Meldin
Skvěle a kde budeme hrát?
28.4.2014 21:49 - Almi
Meldin: U Alnaga (pokud mu to nevadí). U Tebe by nebylo pro tolik lidí místo... a Alnag by se dostával hůř domů...

Shako: KOukej přijít, tvýho rangera jsem si oblíbil.. :)

Alnag: Pokud nebudeš mít sám udělanou postavu na 2. lvl. (ve hře je Smud - barbar půlork, Meldin - vznešený elf wizard, Shako - nevím co ranger zvířátkový), nabídnu ti nějakou z předpřipravených. Dohráváme příběh z vesnického prostředí...
29.4.2014 07:47 - Shako
Almi píše:
Shako: KOukej přijít, tvýho rangera jsem si oblíbil.. :)


Zvětšuju své šance na 80%.

Almi píše:
Alnag: Pokud nebudeš mít sám udělanou postavu na 2. lvl. (ve hře je Smud - barbar půlork, Meldin - vznešený elf wizard, Shako - nevím co ranger zvířátkový), nabídnu ti nějakou z předpřipravených


Shako - člověk Ranger s rosomákem (rosomák je náš největší družinový tank).

Možná postavím něco jiného. Dobře se čtou ty pravidla, ale zatím mě nic dalšího nenalákalo.
Klidně postavím něco i pro Alnaga, pokud nahodí aspoň pár bodů, co by to mělo být... ten Bard je tam takový zvláštní. Libí se mi, ale prostě to není Rengův styl.

Barbar, Paladin, částečně i ten Fighter nebo Ranger mi přjdou až přiliš jednodušší. Jsem zvědav ještě na čaroděje (zejména sorcerer, trošku i na wizarda) a tuláka.

Bard je hodně specifický.... sedí to víc na nějakého kmenového šamana než podvratného městského živla.... Ale třeba to v tom ještě objevím, jak to nakombit. Je tam znát, že to hraje hodně na družinu. A krásně mají udelané, že hlavní kouzlicí vlastnost lze jednodušše přehodit z CHAR na WIS nebo INT.

Podobně ten Cleric je klasický DnD war priest. Má tam hezký příběhový potenciál, ale nemám to povolání rád v tédle bijecké verzi.... Ale hodně se mi libí třeba popis resurection kouzla - značíš si každé seslání ve svém životě a máš tak jedno na level. A to poslední už je prostě poslední - tvůj příběh končí a umíráš, protože jsi dal život někomu jinému.

Ranger je hezky udělaný (jednoduchý, ale je z čeho vybírat), že je to buď melee bijec, super střelec, stopař, medvedář, druid... zatím se mi zdá nejlíp udělaný z toho, co jsem četl, co do možností rozvoje postavy. Je tam všechno, co bych od rangera chtěl a je to krásně kombinovatelné.

Hned za ním je ten Bard a Cleric.
29.4.2014 09:29 - Alnag
U mně se hrát dá. Nevadí mi to, postavu nemám, klidně budu hrát předpřipravenou. Pokud mi připravíte Barda, rad si ho zahraju (klidně ala Kmenového šamana), ale nemám možnost to tisknout (jsem mimo Prahu u klienta a přijedu až v ten čtvrtek). Dík!

A.
29.4.2014 10:01 - Almi
Shako: Jestli chceš, nahodím Ti třeba na leteckou poštu pracovní verze Commandera a Monka. Jinak děkuji, líbí se mi, žes to takhle rozebral. Hodí se to vědět. A je super, že si najdeš čas.

Alnag: Další zvířátkový šaman? Teda! :)

ještě Shako: Možná by šel Rengo postavit z nějaké verze tuláka. Nakonec i pravidla někde podporujou změnu, výměnu schopností pro dokreslení postavy, tak by to snad šlo.
29.4.2014 10:50 - Shako
Almi píše:
Shako: Jestli chceš, nahodím Ti třeba na leteckou poštu pracovní verze Commandera a Monka.


Mám za to, že hlavní rozhodnutí dokažu udělat z těch papíru co mám. Jen bych potřeboval tu tabulku kolik se rozděluje bodů do vlastností a kolik to stojí. Detaily připadně doladíme na místě.

Almi píše:
ještě Shako: Možná by šel Rengo postavit z nějaké verze tuláka.


Jj, tam jsem se ještě nedočetl.

Alnag píše:
Pokud mi připravíte Barda, rad si ho zahraju


Jo, to by šlo. Mrknu na to.


Ještě jsem vychvaloval 13th age v naší partě... hráli jsme kampaň, kde ranger chtěl mít medvěda...

Píše:
13th Age umožnuje hrát hraničáře typu medvědář v nejlepší provedení jaké jsem zatím v rpg viděl! Palec nahoru pro vývojáře!

Je to cool, funkční, má to několik možností zvířátek (tankovací medvěd, agresivní vlk, litací sokol, zákeřný had....), není to levné (zaplatíš za to nemožností být nejlepší v boji sám), ale má to obrovský vliv ve hře, zejména pak v boji. Není to složité a je to dostupné od 1. levelu. Když ti ho zabijou, tak to bolí, ale není to doživotní ztráta - můžeš si pořídit nové zvíře, ale ne hned.

Má to i mírnější verzi, která je levnější - místo opravdového zvířecího společníka, máš takového zvířecího kamaráda, který pomůže s nečím malým, ideální na nějaké průzkumné krysy, veverky, kočky, případně piratský doplněk ala Papoušek.

Vůbec ten ranger je hodně povedení, dá se postavit jako bojovník na blízko, výborný střelec, medvědář, druid-lečitel, šaman-kouzelník, stopař...



Pokud máte pocit, že hraničaře hraju rád, tak je to správný dojem. ;-) A tenhle se mi zdá opravdu povedený.
A pokud máte pocit, že mám rád zvířatka jako společníky, tak je to taky spravný odhad. :-D
30.4.2014 23:03 - Shako
Sakra, nevytisknul jsem si prazdny sheet na Alnagova Barda. :(

Ale stejne me porad nenapada, jak toho barda nejak rozumne nakombit, ale uz jsme prisel na to cim to je. Ma nekolik schopnosti, ktere se toci okolo Ikon a pokud na ne nehrajeme, tak ma hodne limitovany vyber.
1.5.2014 08:17 - Almi
Shako: Tak Ikony budou ve hře od příště. Klidně je můžeme vyzkoušet omezeně kvůli bardovi už dnes.

Tabulka:
Ability Cost Modifier
18 16 +4
17 13 +3
16 10 +3
15 8 +2
14 6 +2
13 5 +1
12 4 +1
11 3 0
10 2 0
9 1 –1
8 0 –1

Point Buy
You get 28 points to buy your abilities using the chart to the right. Each ability has an associated ability modifier. Ability modifiers follow the standard system: subtract 10 from the ability score and divide by 2, rounding
down. The chart only covers the ability scores you can buy, but the modifier
bonus pattern continues above and below what’s listed. For example, buying
an 18 ability score and using a +2 modifier from race or class, a starting character can have an ability score of 20 and a +5 bonus, but you can’t buy a 20 outright.
You will get bonuses to ability scores as you rise in level also, so it’s not a waste of points to have an odd number.
See page 309 in the appendix for sample point-buy arrays.
1.5.2014 14:25 - Shako
Dela Smud nejakou nakladku na pobrezni ceste? V 17:45?
1.5.2014 15:06 - Shako
Udělal jsem nějaký nástřel Barda na 2 lvl.
Půl-elfí floutek, zloděj, muzikant, akrobat, kecal, vládce hromů a blesků... prostě bard. :) O backgrounds nemluvě - výběr nechám na Alnagovi.

Nějak jsem se nedokázal poprat s těma talentama, takže má jack of spell (používá bleskovou vidličku od kouzelníka) a zcela nelegálně jsem mu půjčil od rogue talent na zlodějinu (+5 thief do backgrounds).

Pak už to vypadá jako takový použitelný bard. :-D
2.5.2014 00:44 - Smud
Takze od priste zaciname novou 13th age kampan. Pokud ma zajem o hrani nekdo dalsi krome tech, co uz vime, ozvete se. Zatim je slozeni ja, Alnag, Shako, Noir, Meldin. DM-uje Almi.

Nahodte sem take prosim co chcete hrat, az to budete mit tak nejak vymysleny :) Ja silne tihnu k barbarovi.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090516090393066 secREMOTE_IP: 18.222.107.236