Volná diskuze

Zlovlk
2.1.2017 10:24
Dungeon and Dragons miniatury - Mistrovství Evropy v Praze
Zdravím všechny,

v letošním roce se podařilo zajistit konání Mistrovství Evropy v Dungeon and Dragons miniaturách v Praze (předběžně jednáme o hostování akce s Mephitem). Akce se koná 14.-16.srpna 2017(přičemž hlavní turnaje jsou ve formátu edice 2.0 na 200 bodů a 500 bodů) za účasti lidí z USA, Anglie, Nizozemí, Německa a možná i Slovenska, Belgie, Itálie a Finska - ale to je vše zatím daleko.

Možná by někdo z vás měl o hru či akci zájem. Ve stručnosti - DnD minis jsou tahová strategie (trošku jako šachy, řekněme), přičemž každá jednotka má své specifické vlastnosti. Ideální je lehká znalost angličtiny, ale rozhodně to není podmínka.

V rámci této akce bychom rádi otevřeli 1x-2x do měsíce školu, která má za úkol připravit potencionální hráče na tuto akci - pokud má někdo zájem, neváhejte, pište, domluvíme se a vše vysvětlíme, ukážeme, pomůžeme.

Figurky i mapy zapůjčíme na místě, prostě kompletní servis pro zájemce zajištěn :)

Součástí akce bude i bazar figurek (pokud někdo mění, odprodává či má zájem nakoupit, jsem k dispozici už nyní).

Pokud má případně někdo tip na zajímavý prostor v Praze, sem s ním, stejně jako s dalšími návrhy.

Díky za přečtení a klidně pozvánku šiřte.

Za tým organizátorů

Martin
Autorská citace #1
2.1.2017 14:20 - Aegnor
Zlovlk píše:
Mistrovství Evropy v Praze

Zlovlk píše:
za účasti lidí z USA

Huh?
Autorská citace #2
2.1.2017 15:14 - Zlovlk
Aegnor: Jako účastník tam jezdí i Američan až dva, ale mistorvství Ameriky probíhána GenConu.. Tenhle Amík to má při cestě, má přítelkyni ve Francii :)

Aneb - název akce je zavádějící
Autorská citace #3
2.1.2017 17:29 - LokiB
Aegnor: třeba je to "otevřené mistrovství evropy" ... pak se může účastnit kdokoli, ale jen evropané se mohou stát "mistrem evropy" ... i když skončí v turnaji třeba 8. a trunaj vyhraje američan
v některých sportech to takto funguje ....
Autorská citace #4
20.1.2017 06:53 - Jacen Cage
Zdravím, měl bych zájem o odkup figurek a pak následné hraní. :).
Autorská citace #5
21.1.2017 15:51 - Zlovlk
Ahoj, ozvi se, Prosím, na martix@centrum.cz - poslu ti seznam co aktuálne mam. Hrát půjdeme někdy v týdnu od 5. 2., tak pak pak dam vědět.

Díky za zájem!

Martin
Autorská citace #6
15.3.2017 11:23 - Kelghor
Ahoj, mám pár figurek a rád bych s nimi něco udělal, buď si něco dokoupil, nebo je prodal (raději dokoupil) a zkusil zahrát, protožej e to asi 8 let, co jsem to hrál naposledy...

Bohužel jsem tu ani nezjistil, kde kdy a jak bych se s někým mohl sejít, popřípadě, jeslti se dají ještě koupit nějaké starter nebo expansion sety.

Prosím dejte mi vědět (tedy to asi přehlédnu, takže raději na email Kelghor@seznam.cz nebo na FB ... Kelghor)

Těším se, že si zahrajem! =)
Autorská citace #7
19.3.2017 20:25 - Zlovlk
Buď zdráv, mocný Kelghore, email odeslán včera zvečera, možná bude ve spamu, email nalezneš případně v poště výše (o 2 příspěvky).

Budeme se těšit na nové tváře :)
Autorská citace #9
28.7.2017 09:50 - Zlovlk
Autorská citace #10
28.7.2017 09:51 - Zlovlk
Draci útočí na Prahu
Vážení hráči, drazí hračičkové a ctění milovníci fantastických příběhů,
Rádi bychom vás všechny pozvali na velkolepou akci nesoucí hrdý název
Otevřené mistrovství Evropy v Dungeons and Dragons miniaturách
Akce se koná ve dnech 11. 8. (pátek) až 13.8. (neděle) roku 2017 v herně Černý rytíř v Praze, pouhé 3 minuty chůze od metra Florenc.
Nejspíš se ptáte, co že to vlastně ty DnD miniatury jsou. Inu, představte si šachy, kde si můžete vybrat své figury tak, aby uměly přesně to, co od nich žádáte. Jste samozřejmě limitováni několika kritérii jako je bodová hodnota nebo frakce, takže sestavení armády je na celé hře největší problém. K dispozici máte velkou mapu rozdělenou na čtverce plnou překážek (stromy, zdi, vodní toky), na které musíte protivníka přechytračit a v časovém limitu jeho armádu zrubat silou nebo obsadit území, za které získáte dostatek bodů k vítězství. Prostě – tahová strategie, ve které hraje svůj prvek i náhoda (ano, při útoku se musí házet dvacetistěnnou kostkou).
A co na vás čeká?
Páteční program startuje po 17 h a bude se nést v přátelské a uvolněné atmosféře. Zájemcům rádi ukážeme hru (vysvětlit základy zabere okolo 15ti minut) a mohou se začlenit do turnaje příchozích o drobné ceny – veškeré vybavení samozřejmě zapůjčíme na místě zdarma. Dále si budete moci popovídat o hře s čestným hostem a vedoucím herního designu až z USA, k mání budou i ukázky terénů a doplňků (ať již ze dřeva či plastu) pasujících skvěle k jakémukoliv RPG a samozřejmě i jejich zruční autoři.
V řadách hráčů máme i „paintery“ plastových figurek, které se pro hru využívají, takže na pořadu dne určitě bude i možnost pobavit se o barvení a pokochat se jejich výtvory. Samozřejmě nebude chybět možnost vyměnit / prodat / nakoupit figurky! Po uzavření herny budeme pokračovat v debatě v některé z přilehlých hospůdek, neb nejen hraním si je člověk živ.
Sobota se ponese ve znamení hlavní soutěže ve formátu na 200 bodů. V boji o titul se utkají hráči z Anglie, Itálie, Nizozemí, Čech, Slovenska, USA, účast zvažují i borci z Francie a Německa. Startujeme v 10 hodin ráno. Diváci jsou vítáni a samozřejmě jsme připraveni kdykoliv během dne předvést zájemcům hru a uspořádat v případě alespoň tři osob miniturnaj o drobné ceny.
Od zhruba 15 hodin pak opět následuje volné hraní a debatování a výměna figurek. Na přání můžeme předvést hry, které se moc nehrají – například scénář, ve kterém musí parta dobrodruhů porazit obrovského prince démonů Orcuse. Po celou dobu vám rádi nabídneme kávu, čaj nebo pivo, tak neváhejte a přijďte ochutnat atmosféru Mistovství Evropy! A nesjpíš nebude chybět ani debata (v angličtině) o nové podobě pravidel, která mají přilákat díky svému konceptu další nové hráče!
Neděle přinese opět od 10 ráno finálová kola ve 200bodovém formátu a turnaj epických figur ve formátu 500 bodů. Následně nás čeká předání cen nejlepším hráčům a „volná zábava“. A opět platí to, co v sobotu – rádi se vám budeme věnovat!
Tak co, zaujali jsme vás? Naváhejte, přijďte! Nic nepotřebujete, vše potřebné vám zapůjčíme na místě.
V případě dotazů, námětů, podnětů, podmetů a dalších piškuntálií neváhejte kontaktovat organizátora na emailu martix@centrum.cz.
Děkuji za pozornost a jménem celého jednočlenného organizačního týmu se těším na setkání.
Martin Bečvář

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.075361013412476 secREMOTE_IP: 34.230.84.106