Volná diskuze

kin
7.6.2018 09:40
Bestiáře a magická kompendia
Jaké jsou Vaše nejoblíbenější bestiáře a knihy o magických předmětech? Jaké Vás zaujali, ať už obsahem, grafikou nebo čímkoliv jiným?

Hledám zajímavé čtení o monstrech a předmětech, které nejsou jen staty, ale mají i svůj příběh, který nakopne k nějakému zajímavému nápadu.

Mě třeba zaujal Old World bestiary z WFRP2e, který byl psán "in-game" podobně jako Volo´s guide to monsters (který je taky skvělým příkladem toho co hledám) a nebo Jorgi´s bestiary z anglické verze Trudvangu, který je opět psán z pohledu cizích postav žijících v onom světě.

Ohledně magických předmětů mám trochu mezery, a kromě DnD příruček jsem o nich nic moc nenašel...a to byli většinou ne moc zajímavé seznamy bonusů/postihů.
Autorská citace #1
7.6.2018 10:25 - Nachtrose
Zkus věci k 13th Age: Bestiary 1 a 2 a Book of Loot
Autorská citace #2
7.6.2018 10:35 - sttag
Za mna napr. Gothnog's Legendary Weapons and Magic od Critical Hit Publishing...cca 40 magickych predmetov, kazdy so svojou vlastnou backstory.
Autorská citace #3
7.6.2018 11:29 - Xeth
Monstrous Arcana (TSR) - dopodrobna rozebírá Saguaginy, Illithidy a Beholdery
Slayer's guide to... (Mongoose Publishing) - příručky od goblinů po draky
Autorská citace #4
7.6.2018 12:16 - kin
Super a díky, koukám na ně a nevypadají špatně. :)

Jinak, jak by jste si představovali co nejlépe sepsané monstrum do bestiáře? Chcete zajímavé staty, motivace oné potvory, různé její modifikace (u goblinů pak podzemní gobliny, lesní, nemrtvé, ...), obrázek (porovnání velikosti, stopy), mapu lairu apod.?

A stejně tak, jak by podle vás vypadal dokonale napsaný předmět? Očekáváte historii předmětu, nápady na dobrodružství které se k němu vážou?
Autorská citace #5
7.6.2018 12:45 - sirien
Kin: ...a Dresden Files RPG si už potkal?


kin píše:
Jinak, jak by jste si představovali co nejlépe sepsané monstrum do bestiáře?

Já bych tak jako ukázal na Vola (zejm. jeho první část) a u toho bych skončil, protože upřímně, sice si lze představit že by to bylo i lepší, ale reálně je Volo tak dobrej že už bych se u každé snahy o zlepšení býl, že se reálně spíš víc rozbije než zlepší.

V podstatě ve Volovi máš všechno po čem toužíš: proč a jak je to monstrum nebezpečný obyvatelům okolního světa, jaká je jeho ekologie a místo v přírodním řádu, jaké jsou motivace a pohled na svět a jiné tvory...

...toto se přitom logicky nějak liší, u Zřících máš nějaké ty mapy lairů a typy zřících, u obrů máš jen jednotlivé rody (typy... nebo jak to ShadoWWW nakonec zaklíčoval)

Píše:
Ohledně magických předmětů mám trochu mezery, a kromě DnD příruček jsem o nich nic moc nenašel

nWoD Book of Spirits, Shadow artifacts. (...and related, v dalších nWoD příručkách se dají najít další podobné).

V podstatě také excelentní ukázka všeho potřebného - i když shadow artifacts nejsou zrovna "crafted magic items", tak stejně: máš tam origin toho předmětu (jak vzniknul, v jakém místě/čase/situaci/kontextu...), nějakou jeho historii, popis jeho chování a možností...

Obecně mi u magických předmětů přijde poměrně zajímavé vědět kdo a proč je stvořil a co mají za sebou, protože to jim dává mnohdy zajímavé quirky a vlastnosti. Když víš, že ten meč někdo stvořil pro svého syna na nějakou konkrétní výpravu která zahrnovala spoustu plavení se na moři, tak si lze i magii toho meče, její přednosti a nedostatky představit o dost snáz než když si řekneš že "někdo prostě vytvořil magickej meč s elementem ledu".
Autorská citace #6
25.6.2018 19:46 - Vojtěch
Potřebujete ještě Baby bestiáře :D
Autorská citace #7
27.6.2018 15:25 - Demonica
Baby bestiář je naprosto roztomilej :D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06038498878479 secREMOTE_IP: 54.226.25.246