Volná diskuze

MartinCZ
12.11.2018 21:17
D&D 5e - Udílení Inspirace
Ahoj Všem,

dlouhodobě se potýkám s udělováním inspirace během hraní. Chci ji hráčům udělovat z hraní rolí, v podstatě přesně tak jak to říkají pravidla pro hráče a zpřesňuje průvodce pána jeskyně. Neustále však narážím na to, že zapomínám jí udělovat, po těch nejlepších momentech se nepovede si vzpomenout ji udělit. Zkoušel jsem také variantu udílení inspirace hráčům hráči, v podstatě stejný výsledek, v ten daný okamžik si to nikdo neuvědomí. Zajímalo by mne, jaké s tím máte zkušenosti? Jak řešíte udílení inspirace? Jestli třeba máte nějaká svá pravidla pro udílení odlišná od možností uvedených v pravidlech.

A druhá otázka do diskuze, využití inspirace jako výhody k hodu? Mnohokrát se mi stalo, že to hráčům bylo vlastně k ničemu. Že na kostkách dvakrát po sobě padla malá čísla. Přišlo mi, že se to stává tak často, až je to vlastně škoda ve vztahu k tomu jak zřídka se inspirace uděluje (v pravidlech je doporučení jednou za sezení). Začal jsem její užití považovat za automatický úspěch, někdy až „epický“, a zatím to považuji za dobrý tah. A opět by mne zajímali Vaše zkušenosti s inspirací? Případně Vaše domácí úpravy jejího užití.

Díky za Vaše zkušenosti. M.
Autorská citace #1
12.11.2018 21:40 - Zelfir
Řeším momentálně stejný problém, jak správně udělovat tento rozmar štěstěny. Zatím jsem vždycky na začátku sezení zhodnotil v kostce, co se událo v poslední hře a podle aktivit hráčů jsem udělil zpětně inspirace.
Autorská citace #2
12.11.2018 23:58 - ShadoWWW
Taky zapomínám udělovat inpiraci. Vzpomenu si na to obvykle ve chvíli, kdy někdo udělá něco opravdu heroického, nebo když se něčemu všichni pořádně zasmějeme. Ale ano, měl bych ji udělovat častěji. U čtyřhodinových sezení by to mělo vycházet aspoň jednou za dvě sezení (každá postava), ideálně jednou za každé sezení. K čemuž mám daleko. Budu na to víc myslet.

Že někdy projde výhoda "naprázdno" je pravda, ale že by se to stávalo častěji než to, že to pomůže, jsem si zatím nevšiml.

Někdy uděluji inpiraci, když postavy splní nějaký (obvykle vedlejší) úkol a shodou okolností nezískají ani poklad, ani úroveň zkušenosti.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.056795120239258 secREMOTE_IP: 44.197.251.102