Volná diskuze

Necromancer
18.7.2020 20:48
Co je to "Osoba"?
Ahoj,
mám dotaz: U kouzel jako "Zmam osobu" se uvádí, že máš zacílit určitý počet himanoidů. To má zřejmě zajistit, aby se hráči nepokoušeli zmámot třeba draka či rosolovou krychli. Co ale např. Nemrtví? Ti jsou humanoidi, akorát neživí, ale mají jinou třídu. Stejné je to např. s běsy typu Ježibaby, Stal či Sukuba/Inkubus, jenž mají z podstaty humanoidní tělo, ale nemají třídu "Humanoid". A také co tvaroměnci v lidské podobě? Ti všichni by podle zdravé logiky měli jít zmámit/znehibnit, ale podle "co je psáno, to ke dáno" to nejspíše nepůjde. Mám se toho držet, nebo tento značný nedostatek obejít? Íky za všechny rady a nápady!
Autorská citace #1
18.7.2020 20:51 - Necromancer
Pardón, Ježibaby jsou(až na ty Noční) víly, ale i tak. Což mi ovšem připomíná, Diblíci? Satyrové? Dryády?
Autorská citace #2
18.7.2020 20:56 - Aegnor
Podle mě nejde o humanoidní tělo, ale o humanoidní mysl. Jak chceš zmámit kostlivce, který vlastně nemá žádné vlastní myšlenky? Jak chceš zmámit sukubu, když je to démon a její myšlení je naprosto odlišné od uvažování humanoidních ras?

Já osobně bych použil tuhle logiku při rozhodování.
Autorská citace #3
18.7.2020 21:10 - Log 1=0
1. Litera pravidel odkazuje na třídu tvora, a je to součást game balance. Když to změníš, tak je to house rule a činíš tak na vlastní riziko.
2. Nepřipadá mi to ani jako nelogické z hlediska světa. Bytosti z jiných sfér nebo stvoření magií mají prostě jinou podstatu, než normální smrtelníci, a přijde mi to třeba z hlediska magie jako o dost zásadnější faktor, než jestli mají dvě ruce a dvě nohy. Seriozně, jak by mohl počet končetin tohle ovlivnit? To by snad lidé s určitým postižením (např. siamská dvojčata) měli mít imunitu proti tomu kouzlu, i když jsou to lidé? Naopak, že nějaké kouzlo na někoho nepůsobí, protože je zhmotněním jakési karmické síly jiné sféry mi přijde naprosto na místě. Popravdě, nevezmi to špatně, ale ta "zdravá logika" na kterou se odvoláváš mi tady dává diametrálně odlišný výsledek, než tobě.
Autorská citace #4
19.7.2020 03:00 - sirien
Tvorové s lidem podobnou myslí a podstatou jsou dobré zobecnění.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.066112995147705 secREMOTE_IP: 34.230.66.177