jak to vidím já :-) :
To co píšeš se asi liší sektor od sektoru. V Calixis a ještě "civilizovanějších" bude více platit první odstavec. Tam budou sítě inkvizičních špehů o dost výkonnější, na druhou stranu i kultisté na všech úrovních společnosti, budou fungovat více skrytě. Ono stačí vzít takový úl, nahoře, kde se pohybuje nejvíce z toho mála inkvizitorů, si všichni musí dávat větší pozor. A ať je to více či méně totalita, nikdo si nemůže být tak mocnou osobností, jako je inkvizitor, jist. Dokonce si myslím, že v prvním případě je to našlapování o hodně rizikovější.
A čím níže klesáš, začíná platit druhý odstavec. S tím, že tady: Gurney píše:
a ve vyšších vrstvách společnosti musí všichni našlapovat velmi opatrně. prakticky popisuješ první odstavec.
Kdyby byla pro většinu lidí inkvizice legendou, nebáli by se jí. A ač už nemá praktické prostředky v nižších částech úlu (či na méně "civilizovaných" místech), pro většinu lidí to je reálná hrozba.
To jestli je inkvizitor zkorumpovaný, už není tak důležité ani pro jednu ze situací. V mých hrách je těch zkorumpovaných menší procento. Ale dost šílenců, kteří vědí co je správně.
Jednotlivé frakce inkvizice (ištvanián, amalanthiané, atd.)jsou věcí každého inkvizitora a veřejně se s tím nevytahují, takže ani navzájem si nejsou sebou jisti. A z nezasvěcených o tom vědí jen významnější mariňáci, veteráni (např. serženti) jen tuší.
Moje inkvizice opravdu používá Deathwatch jako deratizátory a pak už je jen na hráčích co s tím udělají. V našem případě to byli deratizátoři, a rádi.
Jericho jsem pojal jako bojovou zónu s nějakou zápletkou a téměř vše se řešilo na frontě. Zde se platil spíš ten druhý odstavec, ale protože inkvizice už se prakticky nikdo nebál tak polovina planet byla pod správou zkorumpovaného (značně) guvernéra.
Gurney píše:
Watchmaster zrovna rozhodl následovat tísíc let staré proroctví
Tohle udělá fajn zápletku, v podobném duchu jsme hráli (a s další skupinkou hrajeme) Heerlock Legacy.
A nevím, proč, když zmíním počítání munice, hned na mě hodíte, že to je pro mě jediná věc realismu světa. Psal jsem to, proto, že jsem tady někdy, někde, četl, že pro tenhle žánr není munice podstatná. Podle mě je.